(非會員)
2008-01-03 11 瀏覽
星期日一行十人去澳門玩兩日,夜晚去到新馬路搵野食,唸住去添發食翅,點知搵搵o下行到去三元,可能7點半呢果時間D人去晒食翅或其他正餐,我地好容易就搵到三張枱 .一坐落即order著名既肉丸粥,我地睇住女師傅將鮮肉漿用匙放落粥內,由於係生滾粥,好綿既粥底帶有鮮甜既肉味.15元一碗肉丸粥足足有6粒乒乓球咁大鮋 肉丸,鮮味十足.金銀丸係豬肉丸和牛肉丸,由於大部份人唔食牛肉,我地只叫了2碗,結果佢地爭住食.5歲既細孖食左5粒肉丸,仲話要打包凈肉丸番酒店食.老闆同師傅都好好人,一路做野一路笑笑口同我地傾計.三元既種類並不多,配搭來來去去也是肉丸配魚片、肉丸配豬雜又或是魚片配豬雜,最好多DD其他小食配搭,咁就very nice啦.