2024-05-20 1873 瀏覽
話說 #小秘書 呢個weekend去咗澳門睇show😏 喺未開場之前,梗係要四圍行吓,搵啲好嘢食,慰勞吓自己🤤 本來好想去「自助山」試吓佢哋個lunch buffet,可惜一早俾人包咗場,唯有退而求其次,去咗隔離間「澳門JW 萬豪酒店 」試試🤤 第一次坐直通巴士過澳門,原來都幾方便,全程花咗大概兩個半小時就已經到達 #氹仔,爽呀!餓咗成朝,我哋終於嚟到酒店餐廳「Urban Kitchen」。餐廳樓底好高,望落好有空間感咁🤩 餓到肚仔打鼓嘅時候我,不理儀態😜 放低背囊就馬上出去搵食🤭 食物種類都唔差,不過就比我想像中嘅緊一大截😅 #凍海鮮 方面就只得 #凍蝦、#青口 同 #花螺,好在質素都唔錯🤤 #熱盤 唔算吸引,不過佢哋個 #叉燒 肉質真係夠晒鬆化又Juicy,大家值得一試🤤 #甜品 款式都唔少,但係造型同味道只屬一般般😅 而成個buffet最令我驚喜嘅居然係無限嘅餐飲,無限添加嘅 #汽水、#果汁 不在話吓,最估唔到就係連 #港式奶茶 同 各式各樣嘅 #咖啡 都有得提供,認真窩心❤️整體餐廳服務都算唔錯,食物一般啦😉 不過餐枱嘅清潔就真係要注意,枱角泣黐黐😝 本來諗住攞張餐巾遮住佢就算,

整體餐廳服務都算唔錯,食物一般啦😉 不過餐枱嘅清潔就真係要注意,枱角泣黐黐😝 本來諗住攞張餐巾遮住佢就算,不過不安嘅感覺令我忍唔住出動埋濕紙巾幫手清潔… 結果搞到成張紙都啡啡黃黃咁😝 可能服務員見到我咁「勤奮」,同我哋解釋呢個係膠餐墊嘅問題😅哈 原來係咁?! 🙂‍↕️

📍 Urban Kitchen(澳門)JW萬豪酒店| 路氹城“澳門銀河“綜合度假城(輕軌🚞排角站)
2024-05-17
午餐
去澳門無論食幾多小食餐廳都好,一定唔少得一餐自助餐!!澳門自助餐出名抵食又多選擇,今次大推!!澳門JW萬豪酒店自助餐『名廚都匯』,主打任食波士頓龍蝦,法國生蠔,蟹腳!!仲有罕見荔枝木香烤北京填鴨,必食之選!! 🍽️🍽️除左選擇又多又高級,周未晚上仲會有"原條黃鰭吞拿魚切割表演"!!最吸引係即切即食,超新鮮!! 🐟🔪每台都會有專門服務員,非常親切。 🤵‍♂️- 凍海鮮區 🦞🦪🦐🦀波士頓龍蝦、法國生蠔Fine de Claire Oyster、大蝦、越南白蜆、智利青口、愛爾蘭黃金螺及加拿大蟹腳加拿大蟹腳當晚最佳鮮味十足!!- 刺身區 🐠🐟🍣黃鰭吞拿魚、挪威三文魚、南海八爪魚、加拿大北寄貝及阿根廷粉紅蝦等。粉紅蝦原隻連殼鮮甜彈牙,整晚海鮮中質素最高!!- 冷盤區 🥗🧆秘魯傳統檸汁腌八爪魚、大蝦、海鱸魚、脆魷魚,以及秘魯傳統檸汁腌吞拿魚貼近當晚"秘魯"主題非常有心思!!- 熱盤區 🐂🐤🐷🦆秘魯風味串燒牛心、豉油雞、蜜汁叉燒、荔枝木香烤北京填鴨及低溫慢煮牛排。北京填鴨油香十足,甜麵醬咸度適中,比唔少中菜館更出色!!- 甜品區 🍫🍰🥧🍨朱古力噴泉、蛋糕、生果撻、自助軟雪糕、楊枝金露及中式糕點。- 飲品區
每台都會有專門服務員,非常親切。 🤵‍♂️

法國生蠔

凍海鮮區

凍海鮮

- 凍海鮮區 🦞🦪🦐🦀
加拿大蟹腳當晚最佳鮮味十足!!

原條吞拿魚

- 刺身區 🐠🐟🍣
粉紅蝦原隻連殼鮮甜彈牙,整晚海鮮中質素最高!!

芝士 火腿區

- 冷盤區 🥗🧆

荔枝木香烤北京填鴨

芝士焗帶子

秘魯串燒

- 熱盤區 🐂🐤🐷🦆
北京填鴨油香十足,甜麵醬咸度適中,比唔少中菜館更出色!!

- 甜品區 🍫🍰🥧🍨
朱古力噴泉、蛋糕、生果撻、自助軟雪糕、楊枝金露及中式糕點。

- 飲品區 🍷🍵🫖🍾🍺
飲品任飲,包括果汁、啤酒、熱茶和凍飲可供選擇。

經Klook預定周未自助晚餐成人每位 HK$666 (已包加一)💰
法國生蠔
芝士焗帶子
秘魯串燒
  • 波士頓龍蝦
2023-08-06 2940 瀏覽
每次自助餐都必定會食冷盤為主,但今次反而冷盤有小小失望,龍蝦,蟹鉀肉好實,但小左甜味,有生蠔,但蠔肉只係比手指公大小小,略嫌唔夠鮮甜,三文魚味道可以👍🏻熱盤種類非常多 其中要推介既係片皮鴨同牛👍🏻味道相當唔錯。飲品方面,都係包左茶果汁汽水,果汁都係濃縮果汁,麻煩在要排隊拎果汁,汽水相對比較方便。甜品,款式都相當多,但雪糕方面比較小,得雪糕機,水果就係自助區中間,西瓜係完全無味,相對於價錢黎講,不太值得推介
  • 片皮鴨
  • dessert
2023-04-30 3801 瀏覽
本身想食麵包蟹同蟹腳 見到網上平台 有快閃優惠 張封面圖有龍蝦 麵包蟹同蟹腳 所以就book咗依間自助餐去到果陣先知原來冇麵包蟹同蟹腳 而有既龍蝦都係冇膏嘅 唔知去曬邊😅呢個價錢冇蟹又冇鵝肝有少少唔抵😐刺身冇帶子同蝦 反而熱食做得幾好 烤雞 片皮鴨 燒牛肉同羊架都唔錯 烤雞有啲酒味同幾滑 燒牛肉都juicy唔會過熟 總括而言 佢有既野食質素都ok唔差 但好多貴價少少既野食都冇提供😂

2023-01-25 5399 瀏覽
環境舒適,裝修高雅,服務良好。熱盤食物種類多樣,有片皮鴨,中式點心,麵檔,西餐選擇也很多,雖然甜品款式較少,但有迷你葡撻,很美味,咖啡非常好,我叫了cappuccino,整體而言很不錯,抵食。
2020-07-11 5924 瀏覽
疫情後大部分酒店都關閉自助餐,等左差唔多半年Urban Kitchen 終於開返,仲要澳門人75折,急不及待book枱。坐低冇耐就有人送上海鮮併盤,椰子茶,片皮鴨。。海鮮併盤有2隻龍蝦,長腳蟹,幾隻蝦,青口等,但老公唔食海鮮而我淨係食龍蝦同長腳蟹,咁淨低嘅就嘥左啦~食完送上枱嘅海鮮拼盤,可以同侍應講要邊啲,包括生蠔,會送上枱。除左沙律飲品照舊1杯杯1支支放喺雪櫃內,其餘都係得display 再要同工作人員講要咩,佢地會遞俾你。感覺好唔似食buffet。總括黎講,食物味道唔差但少左選擇,特別甜品,可能夜(last order 9:30我攞甜品時9:10)得返6,7款。

2020-07-11
  • 鮑魚泡飯
  • 港式奶茶
2019-12-16 4997 瀏覽
在網上訂了位,同家人一起食。這間自助餐除了飲品好飲,其他食物完全不能接受!甜品和凍食做得很精緻,還放入一個類似玻璃造的拉推櫃入面,好看但很難食!熟食款色好普通,並沒有看到所說的多國菜色!半生肉太難咬,明顯肉質不夠新鮮!食物盆已被取去9成,但沒有人上菜,上菜速度緩慢!湯類選擇很少!湯水好普通,太甜,沒有食物的原味!中伏,去普通餐廳吃晚餐都沒有那麼生氣!食物的要求只要乾淨新鮮,如果煮都好吃!這裡還說是名廚煮食!食物是用難食來形容!如有任何不滿請不要責怪客人!說的都是心底話!希望不要再用如事實完全不付的廣告包裝!良心何在?但願可以改善一下!謝謝!

如有任何不滿請不要責怪客人!說的都是心底話!

2019-10-14 6532 瀏覽
好一陣子沒有到訪,今次經 Klook 訂了今天的自助午餐,今天是星期一也全塲滿座,不簡單!果汁只有蘋果及橙汁選擇,已經沒有西柚汁了,刺身只有3款選擇,海南雞只是白烚雞,豉油雞也沒有甚麽味道,义燒乾左d,油泡鱔肉質新鮮幾彈牙,片皮鴨幾好食,燒西冷帶點脂肪囗感不俗,蒸魚初時系倉魚,但之後出的都是邊魚(比較多細骨)都是第一次在酒店見到蒸魚系邊魚,臘味蒸飯d飯充滿臘味香。甜品方面,葡撻個皮很鬆化,薑汁燉奶濃濃薑味d奶又滑,焦糖燉旦滑滑又有旦香。整體來說,水準退步了,不知是否將來價就貨呢?!
整體來說,水準退步了,不知是否將來價就貨呢?!
2019-10-14
2019-09-07 5703 瀏覽
難得過澳門玩,當然除左試當地的葡國菜以外,也要嘗試下好多人說扺食的自助餐,所以我們便決意再這間位於JW萬豪內的「名廚都匯」首先經過這條豪華的大堂未能到達門口餐廳內的環境很舒服有很多舒適的沙發卡位提供當然除環境以外,另一重要的就是食物的選料和款式不少得的當然是生蠔、刺身及龍蝦等生蠔雖是新鮮也很有蠔味但缺乏肥美至於龍蝦就比較乾身,三文魚等用上肥美新鮮刺身烤羊架並沒有SO味肉汁保存肉質嫩彈牙他的片皮鴨也做得不錯,不會很肥膩,也不會很奀皮甜品的選擇也算不錯,也專登試澳門出名薑汁撞蛋白及葡,撻,但有點失望因這個薑汁撞蛋白比較稀 整體食物的水準也算不錯,但不是那麼那麼的

首先經過這條豪華的大堂未能到達門口

餐廳內的環境很舒服有很多舒適的沙發卡位提供

當然除環境以外,另一重要的就是食物的選料和款式

不少得的當然是生蠔、刺身及龍蝦等
生蠔雖是新鮮也很有蠔味但缺乏肥美
至於龍蝦就比較乾身,三文魚等用上肥美新鮮刺身

烤羊架並沒有SO味肉汁保存肉質嫩彈牙

他的片皮鴨也做得不錯,不會很肥膩,也不會很奀皮

整體食物的水準也算不錯,但不是那麼那麼的
2019-09-01
2019-08-26 4300 瀏覽
龍蝦唔記影,龍蝦要係刺身部問佢拎,一人一次只可拎一隻,值得排隊拎要生蠔本人就覺得唔夠肥~無乜肉..而且食中2隻有怪味其餘海鮮真係非常之一般反而呢個比較肥味,莞茜味好重~可惜食幾粒都有少少沙唔心急其實可以先食Parma ham 配生果或者餅乾芝士果啲,唔錯其實嘅熟食味道都可以接受,無乜特別,扁皮鴨一人只限拎2件,怕鹹可以叫佢少啲醬可以飲下甘荀湯都唔錯咖喱係可配薄餅相片上載數量有限甜品好多款式,葡撻,焦糖燉蛋,馬卡龍,cake,雪糕等等,味道唔錯,可留肚食糖品另外仲有個水吧,可以自助整唔同味嘅梳打飲品青檸/香茅/椰子....,亦有奶茶,咖啡,不同款嘅茶包

龍蝦唔記影,龍蝦要係刺身部問佢拎,
一人一次只可拎一隻,值得排隊拎

要生蠔本人就覺得唔夠肥~無乜肉..
而且食中2隻有怪味

其餘海鮮真係非常之一般

反而呢個比較肥味,莞茜味好重~
可惜食幾粒都有少少沙

唔心急其實可以先食Parma ham 配生果
或者餅乾芝士果啲,唔錯

其實嘅熟食味道都可以接受,無乜特別,
扁皮鴨一人只限拎2件,怕鹹可以叫佢少啲醬
可以飲下甘荀湯都唔錯

咖喱係可配薄餅

相片上載數量有限

• dessert
今次Dinner buffet 加船票package 咁買朋友介紹JW dinner buffet 性價比高,食物種類多元化,亦有海鮮食,於是今晚決定一戰用餐時間兩個鐘,6:00-8:00pm前菜: 沙津選擇都多,蔬菜新鮮,醬料多選擇多重點:就係龍蝦🦞,每人每次可拎一隻,初段需要排隊等候,7點打後唔駛點排隊,肉質都鮮味,都算大隻,有海水鹽味,另外仲有生蠔、青口、蝦、長蟹鉗,配有工具都容易開,海鮮種類都多,哩啲就唔駛排隊,自由拎其他推介:片皮鴨、南瓜湯、肉眼扒(超多肉汁,嫩滑,好好食!)、果汁好飲DIY: 可自制飲料跟指示,仲有雪糕機,可以玩下甜品種類多,蛋糕mix and match, 好有誠意!下次會再去食!Yummy! 因為兩個鐘岩岩試曬想食既野,仲想繼續回味!
今次Dinner buffet 加船票package 咁買

用餐時間兩個鐘,6:00-8:00pm

前菜: 沙津選擇都多,蔬菜新鮮,醬料多選擇多

DIY: 可自制飲料跟指示,仲有雪糕機,可以玩下

甜品種類多,蛋糕mix and match, 好有誠意!

龍蝦、蟹鉗、三文魚
  • 片皮鴨
  • 龍蝦
  • 肉眼扒
2019-07-10 2625 瀏覽
Been there a couple of times due to their food quality and chooses.  Don't know what had happened.  The seafood, roast beef ... were terrible.  Not worth the price.  Never again.
2019-07-09
2019-07-01 2902 瀏覽
大約5-6年前食過名廚都匯,當時價錢比現在便宜少少,但食物種類真係多好多,特別係海鮮方面,我記得有長腳蟹,麵包蟹,琵琶蟹,生蠔,龍蝦等,款款好食又大件。反觀現在,只有長腳蟹,生蠔,細細隻的青花龍蝦(而且收起來,要問才會提供),其他的都是普通的中西菜,例如北京填鴨,燒味,燒牛扒,燒羊扒,喇沙車仔麵,麵包,炒飯,只有海鮮泡飯真心好食,令人感覺真係性價比差了極多。以$5xx/人的晚餐價錢,以後我會選舉食其他自助餐。
2019-05-23 3791 瀏覽
越黎越差!建議唔好去試!伏到癲!小弟有幸係3定4年前第一次食,水準超高,龍蝦新鮮,麵包蟹大隻易開好食,生蠔大隻鮮甜跟住係1年半前再度嘗試,但以上海鮮已經大打折扣到今日2019年4月23再一次機會給名廚都會,但係已經完完全全水平下降零服務 無人倒水 無人換食物 生蠔肉薄 無味 勁細隻 無鮮味最慘係20:30開始食 20:50定20:55同你講無哂海鮮醬(點蝦點蠔個隻)跟住問人 個到啲人話唔再整龍蝦就每次出幾隻幾隻咁
越黎越差!建議唔好去試!伏到癲!
跟住係1年半前再度嘗試,但以上海鮮已經大打折扣
零服務 無人倒水 無人換食物 生蠔肉薄 無味
勁細隻 無鮮味
跟住問人 個到啲人話唔再整
龍蝦就每次出幾隻幾隻咁
2019-04-25
2019-05-17 4184 瀏覽
澳門多賭場亦自然多酒店,多酒店亦都多餐廳,可能競爭大,所以價錢都平過香港一大折,但質素一D都唔差!經klook 訂左平日lunch自助餐,連服務費只係2百幾蚊,食物種類好多,重有茶水bar,自己order 、新鮮果汁任飲!佢地既海鮮同魚生都超新鮮!我去食自助餐通常都唔會食燒味,但佢地既叉燒有保持5星級酒店既水準!相比之下,佢地既甜品就顯得有D失色,我亦都因為太飽無點試過環境方面,雖然人係多,但佢地不停會添食物,所以唔怕會同人搶野食,侍應服務亦非常好!

佢地既海鮮同魚生都超新鮮!
相比之下,佢地既甜品就顯得有D失色,我亦都因為太飽無點試過