-今次去澳門搵到這間低調cafe☺️-泰式奶茶黑糖珍珠 竹炭口味梳乎厘班戟($128)這個pancake真係份量超多😚起碼3-4人share都食得曬,pancake係黑色的,因為用左竹炭整的😆再淋上泰式奶茶醬,仲有好多黑糖珍珠,雪糕,奶蓋等等😋個pancake真係好好食,超級鬆軟,輕輕搖下,已經動L🫶🏻🫶🏻泰式奶茶味都幾突出,味道特別,好少地方可以食到這個口味pancake🤤🤤-香蒜蜆肉粉絲($98)見到好多人都食這個香蒜蜆肉粉絲👍🏻👍🏻一上枱見到份量都好多,有好多好多蜆肉,好正😝而且蒜味勁香,仲有好多粉絲😘粉絲好好食,索曬d汁😎麻辣肥牛炒意粉🍝($88)份量都OK,食落好惹味,意粉煮到岩岩好😛麻辣味好突出,愈食愈吸引🤩-玫瑰花冰茶🌹🍹($40)蜂蜜柚子檸檬茶🍹($45)這2杯飲品味道都正常,味道不會太甜😙-Name🏠:歡樂窩 Wonderwall CoffeeLocation📌:澳門東望洋和隆街54號A價錢💰:泰式奶茶黑糖珍珠 竹炭口味梳乎厘班戟($128),香蒜蜆肉粉絲($98),麻辣肥牛炒意粉($88),玫瑰花冰茶($40),蜂蜜柚子檸檬茶($45)

今次去澳門搵到這間低調cafe☺️
泰式奶茶黑糖珍珠 竹炭口味梳乎厘班戟($128)
這個pancake真係份量超多😚
再淋上泰式奶茶醬,仲有好多黑糖珍珠,雪糕,奶蓋等等😋

香蒜蜆肉粉絲($98)
見到好多人都食這個香蒜蜆肉粉絲👍🏻👍🏻
一上枱見到份量都好多,有好多好多蜆肉,好正😝
而且蒜味勁香,仲有好多粉絲😘粉絲好好食,索曬d汁😎

麻辣肥牛炒意粉🍝($88)
份量都OK,食落好惹味,意粉煮到岩岩好😛
麻辣味好突出,愈食愈吸引🤩

玫瑰花冰茶🌹🍹($40)
蜂蜜柚子檸檬茶🍹($45)
這2杯飲品味道都正常,味道不會太甜😙

Name🏠:歡樂窩 Wonderwall Coffee
Location📌:澳門東望洋和隆街54號A

2023-10-15 552 瀏覽
星期日12點左右到,唔需要排隊嘅☺️入座可以用QR code落單🙆🏻‍♀️我哋兩個唔太肚餓,只喺叫咗一份甜品,一份小食❤️Souffle - CHOCO阿華田脆脆梳乎厘班戟價錢:$118抵食指數:5/5勁大份,兩個人先岩岩食曬,甜得嚟又唔漏❤️炸薯條配芝士價錢:$45抵食指數:4.5/5又喺大大份,芝士好香見到好多枱都有叫蒜香蜆粉絲,聞到都好香,有機會再試!overall體驗好好,唯一缺點喺座位與座位之間空間較細,好易撞到隔離枱。
星期日12點左右到,唔需要排隊嘅☺️
入座可以用QR code落單🙆🏻‍♀️
我哋兩個唔太肚餓,只喺叫咗一份甜品,一份小食

❤️Souffle - CHOCO阿華田脆脆梳乎厘班戟
價錢:$118
抵食指數:5/5
勁大份,兩個人先岩岩食曬,甜得嚟又唔漏

❤️炸薯條配芝士
價錢:$45
抵食指數:4.5/5
又喺大大份,芝士好香

見到好多枱都有叫蒜香蜆粉絲,聞到都好香,有機會再試!

炸薯條配芝士
炸薯條配芝士
Souffle - CHOCO阿華田脆 脆梳乎厘班戟
喜歡吃梳乎厘班戟的朋友仔注意囉😍! 前陣子去澳門,發現澳門有間超吸引的泰式咖啡店☕️ 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐰𝐚𝐥𝐥 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞,不論鹹食,還是甜品的質素都相當高(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),難怪被成為網友眼中的🇲🇴打卡咖啡店之一啦~ 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐰𝐚𝐥𝐥 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞有兩間分店☺️,原本想去氹仔店,可惜自己𝐠𝐨𝐨𝐠𝐥𝐞錯分店,去了和隆街那邊🙈,可能是天氣太熱,我熱傻了吧🥹! 和隆街分店同樣有特色,門外的餐枱位,好適合打卡哦🩷! 而晚上時份,更不時有現場樂隊表演(≧▽≦),愛聽歌的朋友,記得留意官方𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦啦! 「 香蒜蜆肉粉絲😍$98 」 咖啡店主打泰式美食,這個香蒜蜆肉粉絲好吃得不得了🤣!! 愛吃粉絲的我,一下子把粉絲清光光了! 粉絲吸滿蜆肉的鮮味,加上蒜香,好惹味~蜆肉多到不得了\(//∇//)\,好滿足呀! 「 泰式奶茶黑糖珍珠梳乎厘班戟🥞$138 」 期待已久的梳乎厘班戟🖤,果然不失我所望! 班戟不但視覺效果驚人,味道都好好哦。烏黑的竹炭梳乎厘班戟,配上香濃的泰式奶茶忌廉,香甜彈牙的黑糖珍珠及雲尼拿雪糕🍦,有誰能抗拒呀~ 「 𝐖冰奶茶🧋$45」 我向來愛吃泰式奶茶,咖啡店的奶茶也不錯😙。茶底
喜歡吃梳乎厘班戟的朋友仔注意囉😍!

「 香蒜蜆肉粉絲😍$98 」

「 泰式奶茶黑糖珍珠梳乎厘班戟🥞$138 」

「 𝐖冰奶茶🧋$45」

我向來愛吃泰式奶茶,咖啡店的奶茶也不錯😙。茶底香濃,口感幼滑。邊聽歌邊喝,用餐體驗更好呢~
2023-07-11
泰式奶茶🧋黑糖珍珠竹炭🖤疏乎厘 $128好鍾意佢奶蓋🍼嗰個醬 👻同成個疏乎厘 & 啡色嘅泰式🇹🇭奶茶cream 好夾💞珍珠亦都好煙韌 🥳仲要超級大塊🫡 大過我塊面🤡 3-4個人食啱啱好🫶🏻阿華田朱古力🍫疏乎厘班戟 🥞$118呢個疏乎厘好重蛋味 🍳霖得黎又會有啲咬口🤤份量都算多總結 呢間真係值得試試 💞呢間店👩🏼‍🍳🏠好似唔太多人知 加上好多人 🚶🏼‍♂️🚶🏿‍♀️都去澳門 🇲🇴所以先特登post 香港🇭🇰以外嘅餐廳 如果大家去開澳門🇲🇴 就一定要去試吓🥳🥳好味程度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)=======================歡樂窩 (東望洋)東望洋和隆街54號A營業時間:星期二至六 11:00-00:00星期一及日:11:00-20:00

泰式奶茶🧋黑糖珍珠竹炭🖤疏乎厘 $128

呢間店👩🏼‍🍳🏠好似唔太多人知
加上好多人 🚶🏼‍♂️🚶🏿‍♀️都去澳門 🇲🇴
所以先特登post 香港🇭🇰以外嘅餐廳
如果大家去開澳門🇲🇴 就一定要去試吓🥳🥳

好味程度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
=======================
歡樂窩 (東望洋)
東望洋和隆街54號A
營業時間:
星期二至六 11:00-00:00
星期一及日:11:00-20:00
  • 泰式奶茶🧋黑糖珍珠竹炭疏乎厘
2023-05-05 849 瀏覽
店名: Wonderwall Coffee地址: 東望洋和隆街54號A環境: 4/5價錢:4.5/5味道: 4/5呢間cafe最近出名紫薯梳乎厘,所以就慕名黎試一下,順便試下其他嘢食😌香芋紫薯椰汁西米露梳乎厘❤️❤️❤️MOP$128份量非常之大,大過平時嘅梳乎厘一倍咁濟,紫薯雪糕唔太甜,亦都算重紫薯味,但紫薯醬就有啲普通,無咩味,整體食落無咩味😕香蒜爆蜆粉絲❤️❤️❤️❤️❤️MOP$98蜆個數量多到嚇親我,完全無諗過$98有咁大盤,蜆每一隻都好香嘅蒜味,而且無沙,非常新鮮😍下面嘅粉絲吸哂蜆嘅精華,再加上少量辣椒,莞茜同香蒜,好入面🤩幻得幻失凍特飲❤️❤️❤️❤️MOP$48係蝶豆花味梳打配芝士奶蓋,飲落唔太甜,但芝士奶蓋略嫌無咩芝士嘅咸香味,但咁熱嘅天氣飲翻杯,消暑一流😚#stitchfoodie澳門#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #
店名: Wonderwall Coffee

MOP$98

幻得幻失凍特飲❤️❤️❤️❤️
MOP$48

#stitchfoodie澳門

#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #澳門美食 #澳門 #澳門掃街
2023-04-29 612 瀏覽
來澳門渡過生日,出發前已經尋找有咩好食,其中就是這間,他們的蜆粉絲很吸引。因為沒有訂枱,去到時無位,我們先留名等位,大約30分鐘就有位,咁當然沒有浪費時間去周邊行下打吓卡。不用考慮必定叫了香蒜爆蜆粉絲,跟住就叫咗個北海道蟹肉棒配酸辣泰式河粉。當然要叫番2杯飲品,士多啤梨鮮奶及W Milk Tea。香蒜爆蜆粉絲,好香的蒜味,蜆肉飽滿,份量足夠,粉絲都足量,定價合理北海道蟹肉棒配酸辣泰式河粉,送來時顏色非常靚,味道好W Milk Tea,食晒都未飲完杯milk tea士多啤梨鮮奶,這杯比較普通

北海道蟹肉棒配酸辣泰式河粉,送來時顏色非常靚,味道好

W Milk Tea,食晒都未飲完杯milk tea

士多啤梨鮮奶,這杯比較普通

• 香蒜爆蜆粉絲
澳門官也街·巨形鬆軟梳乎理pancake歡樂窩  Wonderwall Coffee📍東望洋和隆街54號A➰今次同朋友嚟澳門玩,當地朋友介紹咗依間餐廳話甜品好正,下午茶一流。.✥士多啤梨梳乎厘班戟⭐️4.2/5⭐️一上枱非常吸睛,份量超豐富,足夠3人一齊分享,裹面啱啱好熟,非常鬆軟,加埋士多啤梨同雪糕,非常滿足,而且仲有超多唔同款式揀添。杯咖啡好似係招牌咖啡,但無乜特別,正常發揮。.➿➿➿
澳門官也街·巨形鬆軟梳乎理pancake

咖啡
➿➿➿
士多啤梨梳乎厘班戟
咖啡
📍Wonderwall Coffee(澳門)餐廳位於氹仔官也街既巷仔入面👀 位置比較隱蔽,但人氣依然👍🏻可能係澳門最好食既疏乎厘😋 疏乎厘口味特別又好食😋整得又靚💕好岩打卡📸另外仲有其他野食質素都不錯🌟我哋單點左一個甜品同埋一個午市套餐🤭✨ 香芋紫薯椰汁西米露疏乎厘🥞 $128疏乎厘真係超大個😍一放上枱搖搖下望落都知好鬆軟😋蛋味香👍🏻上面淋上香滑既香芋奶油同埋粒裝嘅紫薯乾💜旁邊仲有個香芋味重既雪糕🍨仲有一串煙煙韌韌嘅糯米丸子🍡另外會有一小壼椰汁西米露🥥可以淋上去食😋豐富又好食🤤午市套餐👇🏻✨雞肉蘑菇芝士忌廉汁意粉 $78好濃郁嘅芝士忌廉汁😋雞肉滑嫩🐓蘑菇都多🍄食到最尾有少少漏😅兩個人share食好啲😆✨荔枝梳打🍹+$5荔枝味香又唔會太甜👍🏻📍 Wonderwall Coffee日頭街18號(官地街鉅記對面既橫巷)
📍Wonderwall Coffee(澳門)

✨ 香芋紫薯椰汁西米露疏乎厘🥞 $128

午市套餐👇🏻
✨雞肉蘑菇芝士忌廉汁意粉 $78
好濃郁嘅芝士忌廉汁😋雞肉滑嫩🐓蘑菇都
多🍄食到最尾有少少漏😅兩個人share食好啲😆

✨荔枝梳打🍹+$5
荔枝味香又唔會太甜👍🏻

📍 Wonderwall Coffee
日頭街18號(官地街鉅記對面既橫巷)
呢間 Wonderwall Coffee 係一間唔錯嘅咖啡廳啦!喺澳門嘅官也街鉅記對面條橫巷入邊,係香港人去澳門旅遊嘅必去地方👍 推介嘅菜式有「泰式奶茶味配黑糖珍珠竹炭口味梳乎厘班戟」同埋「蒜香爆蜆粉絲」!「泰式奶茶味配黑糖珍珠竹炭口味梳乎厘班戟」,珍珠有Q彈口感,加埋泰式奶茶味,再加埋竹炭口味嘅梳乎厘,實在係一個獨特嘅味覺體驗😋 梳呼喱份量好足,唔會太甜,一入口即溶!咁樣唔試下「蒜香爆蜆粉絲」就真係大失所望啦!一進門就聞到佢香嘅味道,蜆肉新鮮、粉絲爽滑,再配上大量蒜香同辣椒,真係夠味!🤤唔止係食物好味,咖啡廳嘅環境都好舒適啦!好啱文青打卡嘅地方,店員又靚又友善,好有活力💪總體黎講,如果去咗澳門,一定要嚟嚟呢間Wonderwall Coffee啦!地址喺日頭街18號,好易揾㗎👍
泰式奶茶味配黑糖珍珠竹炭口味梳乎厘班戟

蒜香爆蜆粉絲

latte

2023-03-05
泰式奶茶味配黑糖珍珠竹炭口味梳乎厘班戟
蒜香爆蜆粉絲
latte
2023-02-11 417 瀏覽
✨Wonderwall✨#KG_澳門男朋友生日 臨急抱拂腳準備咗個2日一夜澳門之旅人( ^ω^ ) 第一站嚟到氹仔官也街附近一個小巷嘅cafe- Wonderwall1. 泰式奶茶黑糖珍珠炭烤梳乎喱pancake $128 呢個梳呼喱係超超大份(≧∇≦)我覺得4個人當飯後甜品食都絕對夠! 本身我對泰奶嘅印象就係超甜 但呢個泰奶mix埋個梳乎喱又出奇地好夾 我完全唔會覺得佢太甜 even平時少食甜野嘅我都一口氣食咗1/3舊 而且個梳乎喱好鬆化 入口即溶! 雖然單價唔算好平 但佢一份甜品有黑糖珍珠 泰奶 奶蓋 雲呢拿雪糕 再加個梳乎喱 絕對係好有誠意嘅一個甜品 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)2. 爆蜆意粉 $98 呢個本身係配粉絲嘅 但我地轉咗意粉 我估大慨係可能因為咁所以無咁夾 因為我本身唔太like湯意粉 而呢個爆蜆意粉係用咗牛油蒜蓉整個湯底 所以我無咁like 不過佢個牛油蒜湯底都幾濃 啲蜆都好入味 所以我都係好鍾意食嘅( ^ω^ ) 其實呢道菜有我至愛嘅牛油蒜+蜆 未上菜已經拎咗70分啦!!因為夜晚我哋仲要食buffet 所以叫嘅嘢食唔多 但我下次嚟澳門應該都會番嚟呢間試試佢其他嘢食(≧∇
✨Wonderwall✨#KG_澳門

1. 泰式奶茶黑糖珍珠炭烤梳乎喱pancake $128

2. 爆蜆意粉 $98

因為夜晚我哋仲要食buffet 所以叫嘅嘢食唔多 但我下次嚟澳門應該都會番嚟呢間試試佢其他嘢食(≧∇≦) 同埋順便提提大家 我地遲咗嚟食 所以只可以單點 但其實呢度平日2:30前仲有lunch set食 最平嘅餐只係$78有埋嘢飲 所以十分推介大家早少少嚟食lunch!

▽ Rating ▽
好食: 8/10
環境: 8/10
推薦: 8/10
人均消費$113/ person

📍澳門日頭街18號
2020-06-06 913 瀏覽
幾經努力終於試到長期滿座的Wonderwall Coffee,不管walk in 定booking都失敗幾次,有心想食認真要提早訂位!每次經過諗緊入面係點樣既一個環境,今次一探發現雖然空間唔大,座位唔算多,但氣氛幾溫馨,三四個人仲有沙發位座幾舒服,特別喜歡個幅明信片牆。半自助模式,點餐在前台,自行倒水拎餐具🍴。.🍓士多啤梨梳乎厘班戟 ($118)🍜爆蜆粉絲 ($98)🍹翡翠冰奶茶 ($45).試到收藏清單中的梳乎厘班㦸,果然無失望,比我預期更大份更厚身。梳乎厘鬆軟,淡淡蛋香,有空氣感得來,不失班㦸綿密口感,淋面草莓cream比得大方,每啖都沾滿cream,有草莓香甜味道,對我來講唔會過膩,兩至三人分享更佳。軟熟熱身班㦸、脆脆的碎、冰凍草莓雪糕配偏酸辣新鮮草莓,feel到幾種口感在,🍓視覺效果更加分,一定有下次!.爆蜆粉絲重蒜蓉,加少許辣味,粉絲底索曬蜆蒜汁,最鐘意呢個配搭,不過個汁有少少鹹,最正係面頭多到爆的蜆,打破左以往出街食蜆的觀念,唔係得擺碟個幾粒,起碼有一斤蜆係到!唔食芫荽的朋友要注意⚠️!.每枱必點一杯的冰奶茶,冰球是茶底,唔會越融越淡,反而越飲越濃,非常濃茶味。_⭐️ 提早2-

🍓士多啤梨梳乎厘班戟 ($118)
🍜爆蜆粉絲 ($98)
🍹翡翠冰奶茶 ($45)
_
⭐️ 提早2-3日訂位。
2019-12-04 779 瀏覽
🇲🇴 🇲🇴 今日黎左澳門搵朋友傾下計佢地帶左我黎呢間Cafe的的式式幾得意💛店員講中英文都有門口幾靚 好適合影相🌟🥰店主都收藏左好多書可以在店內借閱 📖 📚 唔知係咪有時會係到練歌架呢?😳 🥁 🥁 座位唔多,但都好坐又舒服 ❤️❤️💛🐟煙三文魚香蒜橄欖油意粉$6️⃣8️⃣大愛🔥🔥蒜香勁濃呀,啖啖都食到蒜蓉😋份量不多但夠女仔食🍄🍴雞肉蘑菇芝士忌廉汁意粉$6️⃣8️⃣呢一款就不過不失,忌廉汁多左少少🥙🍅美式煙肉法式炒蛋牛角包配蕃茄沙律(胡麻)$6️⃣8️⃣份量好多呀,一個女仔食唔曬煙肉加炒蛋冇得輸呀🤤🤤🍵Green Tea latte $3️⃣9️⃣Menu冇既 但朋友大愛 每次都黎飲☕️Latte  $3️⃣4️⃣咖啡同牛奶比例很好 值得飲❤️🌹玫瑰花冰茶 $4️⃣0️⃣淡淡玫瑰花香,但有點太小杯了 🌹🌹🌹總括而言,呢到值得黎傾下計,又靜又舒服🤹🏻‍♀️🎪
🇲🇴 🇲🇴 今日黎左澳門搵朋友傾下計
佢地帶左我黎呢間Cafe
的的式式幾得意💛
店員講中英文都有

門口幾靚 好適合影相🌟🥰

店主都收藏左好多書可以在店內借閱 📖 📚

唔知係咪有時會係到練歌架呢?😳 🥁 🥁

座位唔多,但都好坐又舒服 ❤️❤️💛

🐟煙三文魚香蒜橄欖油意粉$6️⃣8️⃣
大愛🔥🔥蒜香勁濃呀,啖啖都食到蒜蓉😋
份量不多但夠女仔食
🍄🍴雞肉蘑菇芝士忌廉汁意粉$6️⃣8️⃣
呢一款就不過不失,忌廉汁多左少少

🥙🍅美式煙肉法式炒蛋牛角包配蕃茄沙律(胡麻)$6️⃣8️⃣
份量好多呀,一個女仔食唔曬
煙肉加炒蛋冇得輸呀🤤🤤

🍵Green Tea latte $3️⃣9️⃣
Menu冇既 但朋友大愛 每次都黎飲

☕️Latte  $3️⃣4️⃣
咖啡同牛奶比例很好 值得飲❤️
🌹玫瑰花冰茶 $4️⃣0️⃣
淡淡玫瑰花香,但有點太小杯了 🌹🌹🌹

總括而言,呢到值得黎傾下計,又靜又舒服🤹🏻‍♀️🎪
2019-10-31
$150 (早餐)
咖啡店在荷蘭園婆仔屋附近,附近一帶頗有葡萄牙建築風格,店內設計簡潔,內裡的空間比想像中大。點了一杯卡布奇諾(MOP32)及一份火雞芝士三明治(MOP48),店家也有幾款蛋糕供應。卡布寄諾沒有拉花,面頭灑滿了朱古力粉,咖啡味較淡,但奶泡頗堅廷。三明治份量不小,面包用上麥包,厚厚的,裡頭夾著火雞片、蕃茄、生菜、芝士。火雞片略咸,起初以為是雞胸肉,但原來是像火腿般的火雞肉片。伴碟還有些青瓜片及粟米粒,總的來說味道不過不失。咖啡環境不錯,服務人員亦親切,適合一個人或三五知己聊天。另外店家每天11時至15時有提供BRUNCH SET,包一份面包、咖啡及橙汁,下次再試試。
卡布奇諾
火雞芝士三明治
火雞芝士三明治
咖啡環境不錯,服務人員亦親切,適合一個人或三五知己聊天。

2015-12-20
慶祝紀念
聖誕節
卡布奇諾
討厭悶熱的天氣,那重重的濕氣總讓人很疲倦~ 剛過去的那禮拜來了趟奢華上海遊入住數家上海有名的飯店 品嚐到本幫菜 同時也做做 SPA舒緩那緊繃的肌肉,但回到澳門...還是覺得累累的,現在只好看回照片 想念輕鬆舒服的咖啡廳嚕~ 先讓我注目到是它的 W從門口看進來以為空間並不大,但沒想到是如此的深啊有舒服的沙發座 也有適合多人聚餐聊天的長桌子,整個空間都很舒心在牆邊掛了些鮮花增添田園氣息,我愛那極軟綿的沙發 躺上去都快睡著海鹽焦糖鮮奶咖啡﹝MOP$36/H﹞漸漸的不被外表所吸引,這是顆小小的愛心圖案奶泡算是豐厚綿滑,咖啡苦甜偏苦卻不酸,但那海鹽焦糖味只略略飄過在賣的除了咖啡 也有 啤酒 與 蘇打飲料,選擇並不算多小小的店子裡有供應著輕食,也有三款蛋糕(據說是合作的而不是店家自家制總覺得咖啡 應該配點甜,三款中就只有 CHOCOLATE TART﹝MOP$35﹞賣相比較美黑嚕嚕的外表 三層的滋味,先是柔軟的巧克力醬 接著偏實的巧克力慕絲 跟酥脆的撻皮小小的1件 配著咖啡剛剛好,而且品質頗優的嘛後來把照片放到IG上,原來它是朋友的朋友開的澳門‧‧‧真的很少嘛,不管做什麼走到哪都很容易碰到熟悉的人

從門口看進來以為空間並不大,但沒想到是如此的深啊
在賣的除了咖啡 也有 啤酒 與 蘇打飲料,選擇並不算多
小小的1件 配著咖啡剛剛好,而且品質頗優的嘛
後來把照片放到IG上,原來它是朋友的朋友開的
澳門‧‧‧真的很少嘛,不管做什麼走到哪都很容易碰到熟悉的人
最近常常遇到奇怪的人或事,對自己說只要臉上掛著微笑,不知不覺心情也會變好