2009-07-05
澳門一日遊,決定以美味葡國餐結束,本來諗住去酒吧街逛吓,但去到後居然發覺冇咩嘢啱食,沿路見到呢間餐廳,雖然一個人都冇,但服務員哥哥實在太欣勤,所以決定幫襯,並由經理介紹以下菜式:自製麵包:夠熱但未必啱所有人口味,但個蕃咖牛油就做得唔錯.葡式烤乳豬炒飯:今日我哋講過,去完賭場,羸就食乳豬,輸就食豬扒包,皇天不負有心人,我哋一定要食乳豬.乳豬皮估唔到咁脆,啲肉都好夠味,但最估唔到係個炒飯,好乾身,配埋啲葡國香腸一齊炒,好惹味.紐西蘭烤羊扒:好夠羊味配埋有味粉既薯條,個個都話正 忌廉馬介休薯蓉:一路都覺得啲葡國鹹魚好鹹,但呢個薯蓉超好味,啲馬介休居然有鮮味,啲薯蓉又香又滑,一定要試 我哋仲叫左客蒜蓉包嚟點薯蓉添非洲雞:又一個值得推介既美食,少少辣,但皮脆肉嫩,仲可以加辣添可能落雨關係,冇咩人,好夠情調,我哋可以晚晚傾計,渡過一個開心晚上!!
自製麵包:夠熱但未必啱所有人口味,但個蕃咖牛油就做得唔錯.
紐西蘭烤羊扒:好夠羊味配埋有味粉既薯條,個個都話正