2012-04-17 105 瀏覽
之前預先BOOK定檯,我地同第6個人。去到葡京要經過賭場再上到2樓先係BUFFET餐廳,同行有位朋友未夠18歲本身仲以為唔入得,但係SECURITY GUY都比佢過所以如果有FAMILY想帶小朋友去食BUFFET既都無問題。入去後嘩~幾壯觀 全部都係賭徒哈哈 我地預早15分鐘到場,已經有好多人排隊等入場,條隊長到嚇死人 開始入去果陣見到D人係跑入去!但係比起HK某D高級餐廳已經好好多入到去我緊係食SALAD先,佢D SALAD SAUCE真係應有盡有,仲有芝麻八爪魚呀SMOKED SALMON比你自已拎,但係因為大多數既人都係排緊拎魚生/生蠔所以SALAD果邊係空無一人拎得好舒服。返埋位同檯朋友已經拎左好多其他野食我唔敢食生蠔 食左1件三文魚刺生又幾好食WOR 繼續拎,個人覺得佢既叉燒麻麻左D,唔夠林。然後行過少少 !! 發現蜜糖燒豬手,叫佢切一塊比我試下,有MUSTARD SAUCE同HONEY比你POUR OVER,又真係幾好食架WOR,佢烤到D肉好SMOOTH好易入口。再順手去拎佢既燒牛肉,細細塊咁但係真係勁勁勁好食!Strongly recommended 咁岩行過見到有鰻魚S
入去後嘩~幾壯觀
返埋位同檯朋友已經拎左好多其他野食
我唔敢食生蠔
食左1件三文魚刺生又幾好食WOR

咁岩行過見到有鰻魚SUSHI就拎左2舊
最值得一提既就係佢既天婦羅!!真係好好食!!!我食左6條呀!雖然係炸物食落去好易飽,但係我真係忍唔住食完又食>_< 真係太好味!
食到差唔多,去拎甜品食,一入場就見到有MACAROONS! @@所以係開始拎SALAD之前其實我已經去左拎定幾舊MACAROONS,因為我知MACAROONS好搶手實好多人攞。
佢D蜜瓜好甜
食左好多舊~
最令我大讚既係個Tiramisu!食過咁多間大酒店既Tiramisu竟然係呢間最好食令我食完會咁難忘@@ 佢既Tiramisu入口即溶,蛋榚浸既唔止係COFFEE仲有酒,食落去酒味好濃真係極品>_<除左Tiramisu之外其他甜品真係唔使試haha
佢有樣好等別既野就係會有個CHIEF企係甜品區整CREPE比你,然後自已再加料,呢樣真係讚!不過我太飽所以無試到佢。

我地6個人埋單HKD1,848 加左10% 我地個個都飽到郁唔到哈哈,真係極力推介比各位!最好既係落返地下賭場果度佢有免費SHUTTLE BUS車你去外港碼頭/氹仔 SERVICE 1流,一定會再黎
2012-04-15
  • 燒牛肉