2011-08-09
我幫趁o左佢都有好幾年喇. 去只為它的燒乳豬同果汁(出面真係找不到此果汁), 還有它的餐廳感覺/氣氛.有好多慕名而去的人, 唔滿意, 主要係期望過高吧. 其實每間餐廳都有它的撚手菜. 不會樣樣都好的.還有, 因為老闆/廚師是葡人, 有些食物葡國人喜歡, 又唔代表中國人喜歡喎, 咁係你唔喜歡, 又唔代表佢唔好食.次次去都要等餐死, 重要係坐滿佢地自己葡人, 你就知其實佢係葡人心目中係好味而非靠我地呢班遊客.至於價錢, 早幾年去覺得在澳門來說, 真係貴貴地, 但今時今日百物騰貴, 巳覺得好抵食也. 總之, 你預每人$150差不多, 夠食到好飽也.送的麵包好大個, 人頭咁大, 第一次食覺得好正, 但後來在澳門吃得多了, 同其它餐廳比較, 就覺得佢d麵包太輕身, 唔夠Q. 發得太勁了. 落多些麵粉, 用YEAST去發, 應該會好食好多. 不過都OK啦. 唔駛錢的, 咪彈三彈四咁多喇.用黎點炒蜆汁一流.燒臘魚我第一次叫....唔.....我見人人都贊好, 咁應該係我唔鐘意食, 而唔係佢整得唔好食掛.我覺得魚質好"鞋"口, 骨又多, D鬼佬都係唔識食魚的了, 講到食魚, 還是食中國
總之, 你預每人$150差不多, 夠食到好飽也.
用黎點炒蜆汁一流. 燒臘魚我第一次叫....唔.....我見人人都贊好, 咁應該係我唔鐘意食, 而唔係佢整得唔好食掛.
我覺得魚質好"鞋"口, 骨又多, D鬼佬都係唔識食魚的了, 講到食魚, 還是食中國煮法好味. 乳豬係no complaint "冇得彈", 下次一定要叫兩份, 唔駛叫魚了.