2018-02-28
獲港澳版米芝蓮指南中米芝蓮車胎人美食推介的🇲🇴利安咖啡屋🇲🇴路過都不會為意的餐廳,外表簡約裝修 ,但餐廳內美食真的令我印象深刻😍真的可以去澳門必試!每次去澳門都經過,身為港人對這間餐廳一點都不熟悉,但據悉澳門人都力捧的一間餐廳,熟客都頗多, 可能過年之後去,餐廳客人甚少😅,而且門口餐牌食物圖片不吸引及沒有標示價錢,所以企係門口都還有猶豫, 但在OpenRice上已選擇所以即管一試!果然沒有揀錯!👍🏻🐮紅酒焗原條牛肋骨 220mop五至七成熟的牛肉食落好有肉汁,牛味濃,肉質有咬口但不會難以咀嚼,且有淡淡酒香,不錯!🐔非洲辣雞 半隻 250mop上台時非常熱騰騰!睇到個醬汁已經食指大動👆🏻香氣撲鼻!口水已分泌!我唔客氣啦!雞肉嫩滑配上有椰絲的少少辣醬汁🌶啖啖惹味!真係可以食幾碗飯🤤🤤必點!🍛海鮮焗飯 160mop上枱亦非常熱,見到啲汁仲啱啱焗起所以仲有治治聲,醬汁還在跳動!配料有魷魚🦑,青口,魚塊🐠,蝦🦐,葡式臘腸,蕃茄🍅,青椒,洋蔥。大概記得就以上這些。整碟飯味道像番茄汁焗飯🍅很濃郁,整體都很吃!最後想講重口味的吃貨們一定很滿足!!😍😍P.S 另外侍應會不停幫你換碟及fill water
🐮紅酒焗原條牛肋骨 220mop
🐔非洲辣雞 半隻 250mop
🍛海鮮焗飯 160mop
最後想講重口味的吃貨們一定很滿足!!😍😍
P.S 另外侍應會不停幫你換碟及fill water ! 不錯👍🏻
📍利安咖啡屋 (氹仔舊城區)
氹仔舊城區氹仔地堡街79號泉福新邨第二期偉大閣第三座地下Q座