2016-11-29
同屈小姐食完Lunch啦~梗係要搵D甜品比佢作結啦!好彩賴生今次早有準備,拖住屈小姐黎到果欄街去食《洪馨》既椰子雪糕!聽聞呢度既椰子雪糕係冇加奶冇加水,原個椰子整既,超濃椰子味,所以受到一眾市民同遊客熱棒!去到只見到好多椰子掛係舖頭,而舖頭前面有一個雪櫃放滿用發泡膠杯裝既雪糕,有椰子味,芒果味同香芋味!全部都係20蚊杯!賴生就叫左一杯椰子味雪糕同屈小姐share啦!一擺入口,屈小姐個樣洋溢住幸福!賴生就知道面前呢杯椰子雪糕一定係好西黎啦!椰子雪糕 (5星)- 一入口勁重既椰子味湧入喉嚨!打開蓋都已經聞到好重椰香嫁啦!食落口真係不得了!真係食得出佢係原個椰子無添加!冇講笑!- 質感係似將原個椰子打汁之後,再雪佢做雪糕(或者叫做實既沙冰會貼切啲),啖啖都入口即融!食完令我地回想起係台灣九份食果杯豆腐雪糕既感動!屈小姐仲話下次黎澳門必食!#愛上妳食甜品的樣子#與妳食好西締造美好回憶#愛特濃原材料味的我倆#以舌頭遊盡世界 <3
椰子雪糕 (5星)
#愛上妳食甜品的樣子
#與妳食好西締造美好回憶