2023-02-23
黎到澳門會係諗食buffet 「必揀自助山」諗起有即整龍蝦、奄仔蟹、不得了我係網上book定!記得要book,真係好full~入門口已經有好大個缸養住龍蝦、鮑魚、蟹🤤真係好正~~坐底就即刻要落定點食龍蝦先避風塘龍蝦必選!肉質厚實~新辣辣好新鮮!啖啖肉~跟著再試職員推介「牛油燕麥龍蝦」估唔到都勁好食~未試過要試「推介」奄仔蟹我就揀左薑蔥多膏~不過就細隻左d食左一份就無再叫!仲有即整蝦食既~但太多野想食就無試!排隊系列有:金湯酸菜龍躉魚、生滾龍躉粥兩個好好食~比較起我覺得粥好食d~夠鮮又滑熟食方面都有好多款~試左叉燒好味夠淋!雞都滑既~仲有燒鵝就一般~剁椒蒸龍躉頭腩勁吸引~試左吾算辣!粉絲索晒味有個尖椒炒牛肉勁野味~即開生蠔🦪肉質細~淡海水味食左一轉~刺身切到好厚又大片一d都吾孤寒!同埋新鮮天婦羅都有5款~試左秋葵同薯仔!不過吾脆~長腳蟹就正常發揮~凍蝦好新鮮同新甜有一籠籠既甜心~蝦餃皮就有點厚!推介鳳爪好好食又野味飲品都勁多選擇~咖啡、茶、果汁都有~仲有果茶、珍珠奶茶、香芋珍珠奶茶、「酒就要額外收費」湯丫~有冇人好似我甘鐘意飲湯佢地既燉湯都好好飲~仲有4款揀試左土茯苓薏米燉龍骨、花旗參栗
諗起有即整龍蝦、奄仔蟹、不得了
我係網上book定!記得要book,真係好full~
入門口已經有好大個缸養住龍蝦、鮑魚、蟹🤤真係好正~~
坐底就即刻要落定點食龍蝦先
避風塘龍蝦必選!肉質厚實~新辣辣好新鮮!
啖啖肉~跟著再試職員推介「牛油燕麥龍蝦」
估唔到都勁好食~未試過要試「推介」
排隊系列有:金湯酸菜龍躉魚、生滾龍躉粥
兩個好好食~比較起我覺得粥好食d~夠鮮又滑
即開生蠔🦪肉質細~淡海水味
食左一轉~刺身切到好厚又大片
一d都吾孤寒!同埋新鮮
天婦羅都有5款~試左秋葵同薯仔!不過吾脆~
長腳蟹就正常發揮~凍蝦好新鮮同新甜
有一籠籠既甜心~蝦餃皮就有點厚!推介鳳爪
好好食又野味
飲品都勁多選擇~咖啡、茶、果汁都有~仲有果茶
、珍珠奶茶、香芋珍珠奶茶、「酒就要額外收費」
湯丫~有冇人好似我甘鐘意飲湯
佢地既燉湯都好好飲~仲有4款揀
試左土茯苓薏米燉龍骨、花旗參栗子燉老雞
「花旗參吾會好重、岩曬我😛」
話時話我第一次食buffet 有涼茶同龜苓膏食我受吾到龜苓膏就試吾到喇
不過涼茶就好足料~飲左桑菊生茶
真係好多野食到我仲好好多未試
馬介休就吾脆~又無麥味!黑松露蝴蝶粉好香蟲露味👍🏻成條既蘿蔔仔好爽
食得龍蝦多~沙律,麻辣串都食吾落🫢
我仲好想食包~真係好飽😂
甜品胃開始:等到我食甜品、本來雪糕櫃有雪糕三文治(到我食已經無曬、試吾到😮💨)
大家要試早d食左先話俾我個好無食
推介:朱古力Tart, 有個好似朱古力puff「都好食、又脆!」杯杯朱古力好滑、又有脆粒粒!nuts tart 都好好食好足料~
不過中式糕點就真係麻麻地~特別係芝麻糕搞吾掂😂😂
葡撻都正常野~不過都吾脆既😌