2009-10-03 19 瀏覽
吃完青洲的灶記,又搭的士番市政廳,為的是我全日最想食的胡椒餅﹗上年XMAS來到一嚐之後,口味有如台北饒河街夜市吃過的,一試難忘﹗今日雖然係1/10,不過街上的人不算多,市政廳因建國六十年及中秋的關係,粉飾得美輪美奐,好多生果燈籠掛起,相當有趣而得意,真的不明點解細細個的澳門可以做得到,香港真係一0的節日氣息都找不到﹗胡椒餅出奇地竟然唔洗排隊,當然一個兩份分,小食多滋味﹗無人排隊即係不是岩岩出爐,總是覺得差左少少,味道依然香脆,不過不是熱辣辣的,胡椒味濃郁,卻沒有什麼肉汁,同上年吃的水準爭在少少呢﹗有0的失望﹗工友話無左以前的熨口感覺,我都覺得係,希望下次再來吃的時候能吃得番以前那種感覺啦﹗唔通0的人食到厭左?見呢間野除了賣餅之外仲加左檔賣台式米線,咁既大日子都唔洗排隊,有0的野呀﹗

胡椒餅出奇地竟然唔洗排隊,當然一個兩份分,小食多滋味﹗