2018-07-14
餐廳環境 (3/5)係有返咁上下年資嘅老舖,店內裝修都比較簡陋,只有幾張枱,同埋幾個不鏽鋼嘅櫃。我係跟住個澳門朋友去食嘅,鋪頭嘅位置都真係唔太容易搵到,而且門面裝修都好簡單,行過左都唔係咁為意。餐廳服務 (3.5/5)店員太太服務正正常常食物質素 (4/5)有驚喜!餐廳類型我係堂食嘅凍豆腐花( 細) $7 好滑 好滑 好滑可能係我成世女食過最滑嘅豆腐花,嗰隻口感係真係好難忘,滑到好似可以就咁用飲筒嚟飲咁,無牙都食得呀。呢間鋪頭只係賣兩樣野:豆腐花同荳奶。之前見呢度嘅人講過啲豆腐花冇乜豆味,所以我都冇真係抱住好大嘅期望去食。可能因為咁,所以我覺得有驚喜。同香港唔同,呢度係冇黃糖嘅,只係得透明嘅糖水。而且佢哋係會預先落咗花奶,令到成碗豆腐花毫無雜質,唔駛咬啲黃糖,滑上加滑。第一啖入口,點解可以咁滑?食落去覺得碗豆腐花唔係用咗好多石膏,因為除咗好滑之外,口感係好輕身,唔係好重石膏嘅結實感。至於豆味,的確味覺上唔係好重好重豆味,但係食落去冇乜豆渣嘅情況之下,你依然會好清楚知道有好多豆喺入面(唔識點形容🤣),我個人黎講係覺得好ok了早知試埋個荳奶啦!雖然個豆腐花已經滑到好似豆奶咁
餐廳服務 (3.5/5)
店員太太服務正正常常
食物質素 (4/5)
有驚喜!
餐廳類型
我係堂食嘅
凍豆腐花( 細) $7
好滑 好滑 好滑
呢間鋪頭只係賣兩樣野:豆腐花同荳奶。
第一啖入口,點解可以咁滑?
早知試埋個荳奶啦!雖然個豆腐花已經滑到好似豆奶咁