2024-04-19 1472 views
知道呢到開咗分店想試好耐, 但新開時LUNCH超多人排隊, 今日12:45去咗攞位, 竟然唔多人等位, 等左15分鐘左右就可以入座, 午餐餐牌都有好多選擇, PIZZA真係好抵食, 但中途PIZZA發生咗一段小插曲, 朋友食PIZZA發現火箭菜上面有隻黑色郁緊既小動物類似蝸牛, 初頭不以為言, 後來發現會郁既立即叫經理嚟, 好彩朋友冇食落口, 經理都好快處理件事, 攞返入去比廚房睇, 又官方口敏解釋返我地知, 即時換過一款午餐(當然揀款熟食既), 最後又送咗兩件甜品比我地, 但我朋友係驚到唔敢食沙律菜一排燒雞胸配烤薯 - 賣相真係一般, 雖然雞胸肉唔太差煙三文魚紅洋蔥火箭菜薄餅 - 薄餅餅底同面層配料煙三文魚係分開處理, 好明顯焗完餅底先放料, 感覺唔係太好食茄汁牛豬肉腸手製闊條麵 - 味道可以, 闊條麵份量都好多無花果蛋糕 - 外層忌廉好厚, 但味道不差士多啤梨千層酥 - 賣相可以, 千層酥都好脆口總結 : 坦白講今次既驚喜都會影響到仲有冇下次既, 的確冇乜嘢想再返去試食, 加上價錢又唔係平

燒雞胸配烤薯 - 賣相真係一般, 雖然雞胸肉唔太差

茄汁牛豬肉腸手製闊條麵 - 味道可以, 闊條麵份量都好多

無花果蛋糕 - 外層忌廉好厚, 但味道不差

士多啤梨千層酥 - 賣相可以, 千層酥都好脆口

2024-04-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2024-05-30 0 views
今日落大雨,食晏不想四圍走,免得濕笠笠。唯有與同事係公司留下食。嚟間餐廳進駐咗APM一段日子,終於可以嚟試吓。地方大,坐位好多,環境比較嘈吵。是日餐湯係甘筍湯,非常甜美。自家出品嘅麵包十分軟熟,好味。我絕對係忠實粉絲。牛油果蓉車打芝士牛肉漢堡大陣仗了,芝士溶化了。一層層,餡料豐富。牛肉漢堡多汁。薯條外脆內軟,ok 喎。是日冰茶就麻麻地 有少少苦味
今日落大雨,食晏不想四圍走,免得濕笠笠。
唯有與同事係公司留下食。
嚟間餐廳進駐咗APM一段日子,終於可以嚟試吓。
地方大,坐位好多,環境比較嘈吵。
是日餐湯係甘筍湯,非常甜美。
自家出品嘅麵包十分軟熟,好味。我絕對係忠實粉絲。
牛油果蓉車打芝士牛肉漢堡
大陣仗了,芝士溶化了。一層層,餡料豐富。
牛肉漢堡多汁。
薯條外脆內軟,ok 喎。

是日冰茶就麻麻地 有少少苦味

2024-05-23
2024-05-24 126 views
simply life真是每次不知道吃什么的首选✨烧春鸡肉质很嫩,上面有满满的香料,所以就算是鸡胸不会没有味道。鸡里面的蔬菜也很好吃,脆脆甜甜的。✨ all day breakfast配料很豐富,滑蛋很香
simply life真是每次不知道吃什么的首选
✨烧春鸡
✨ all day breakfast
配料很豐富,滑蛋很香
2024-05-06 311 views
今日Lunch想食健康啲,所以就黎apm呢度食simplylife!今次叫咗水煮蛋伴煙三文魚,味道同份量都ok,但限定冰茶嘅味道就有啲怪怪地,睇落好似中藥咁,飲落都吾知佢其實係咩味嘅冰茶,希望餐廳可以轉一轉冰茶嘅味道。另外,餐廳中庭位置因為樓頂位係玻璃嘅關係,所以坐嘅位置都真係好曬,食野嘅時間都熱到出晒汗,建議可以加返啲太陽傘,曬嘅時候就打開,如果吾係到夏天個陣真係又熱又曬,食到會令人覺得好吾舒服

2024-05-03 200 views
强烈推介黑松露蘑菇阔条面!and Pizza!✨黑松露蘑菇阔条面,有超多粒大蘑菇,蘑菇咬落去会爆汁,超级好味!!酱汁唔会太漏,系可以轻松食完一整盘!黑松露味好香!✨pizzaPizza饼底松软,有超多芝士同汁,完全唔会干硬!✨水波蛋牛油果呢个麻麻哋,牛油果酱系香嘅,但系水波蛋有少少腥..
强烈推介黑松露蘑菇阔条面!and Pizza!
✨pizza
Pizza饼底松软,有超多芝士同汁,完全唔会干硬!
✨水波蛋牛油果
呢个麻麻哋,牛油果酱系香嘅,但系水波蛋有少少腥..
2024-05-01 226 views
週末去Apm逛完想輕鬆食個lunch去左simplylife, 貪佢地方夠大坐得舒服,中間又有透光玻璃比陽光照落黎,令人感覺好chill. Lunch menu就算多野食,Parma ham pizza 批底夠薄,火腿同火箭菜好足料,味道不錯,All day breakfast 入量幾大,黑松露炒蛋同酸種麵包永遠都係好配搭,煙肉同香腸都唔錯。除咗跟餐有沙律同餐包,仲可以免費有花茶,就算其他飲品都只係加少少錢,仲有紅白酒可選擇,加埋環境,性價比都算ok.

Parma  ham  pizza
All  day  breakfast
2024-01-20
Type of Meal
Lunch
Parma  ham  pizza
All  day  breakfast
2024-04-25 331 views
車厘蕃茄醬蟹肉手制扭紋粉 ($148)係用上新鮮嘅真蟹肉 份量都唔少 每啖都有啲蟹肉😋 手製意粉有嚼口唔太煙靭,配上香濃嘅蕃茄醬汁開胃好食👍🏻牛油果蓉蕃茄莎莎素漢堡 伴薯條 ($138)素肉漢堡扒好厚,但佢呢種素肉食落口感唔似真肉,但係調味唔錯,煎得外層焦香牛油果蓉份量都唔少 熟度啱啱好,麵包又烘得脆😋 薯條都出色 好脆又唔會太油膩價錢合理 食物質素唔錯👍🏻 但係我哋坐正風口位吹正🥶 所以坐得唔耐好快食完就走—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $200 𝗉𝗉 🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10📍 Simplylife Bakery Cafe觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-Xsite 1D號舖
車厘蕃茄醬蟹肉手制扭紋粉
車厘蕃茄醬蟹肉手制扭紋粉 ($148)

牛油果蓉蕃茄莎莎素漢堡 伴薯條

牛油果蓉蕃茄莎莎素漢堡 伴薯條 ($138)

𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $200 𝗉𝗉
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10
📍 Simplylife Bakery Cafe
車厘蕃茄醬蟹肉手制扭紋粉
2024-04-23 204 views
終於開咗,睇住佢裝修等佢,Simplylife本身其他分店,食嘢都好有質素,所以我都好期待觀塘APM開方便去,新開一間環境都係好舒服,餐廳好闊落,座位舒適,一入門口就會係買麵包同埋蛋糕咖啡嘅位置,再入嚟就係餐廳食嘢嘅地方~今次我同好朋友嚟食嘢,個羊架做得好出色,有本身羊嘅味道唔會過分酥,肉質口感好,厚切~蕃茄扭紋粉,蕃茄味香濃,好掛汁,而且份量都足夠,今日嗰個南瓜湯好Creamy,入口順滑細緻,好好味,另外佢嗰啲麵包更加唔使講係好有質素,外脆內軟好好味~
2024-04-19 126 views
之前試過九龍灣的分店,今次得知APM新開,便來試試。星期日午餐時段不需要等位,沒有限時,午餐很多選擇,他們的麪包一直很好食,食物也能保持一貫水準,服務員態度亦不錯
11時營業,早食避免過量的人流,食個週末早午餐,蕃茄蟹肉手工螺絲粉,真蟹肉,好食無懸念,套餐包冰茶(凍西柚紅茶?)及餐湯(或沙律),是日例湯,忌廉磨菇湯,含微粒磨菇,菇味濃,配有餐包,亦可優惠價加購這品牌的西餅,我點了伯爵茶佛手柑海棉蛋糕,伯爵茶的忌廉配酸甜味的果凍夾心,作飯後甜品加配飲冰茶,中午陽光經玻璃天幕打落餐枱,是Apm中唯一充足採用天然光設計的餐廳,又因有商場空調,坐落該區被陽光曬落的位置,不用流汗,來食個餐,充下電,心情靚晒。之前已食過同餐廳的晚餐-煎鱸魚,都係好食。今次也不失望。
,充下電,心情靚晒。
之前已食過同餐廳的晚餐-煎鱸魚,都係好食。今次也不失望。
是日例湯,忌廉磨菇,有粗切的微粒磨菇,菇味濃,配有餐包

Brunch,蕃茄蟹肉手工螺絲粉,食好無懸念。

伯爵茶佛手柑海綿蛋糕(配餐,需另加$36,合理)

伯爵茶佛手柑海綿蛋糕
2024-03-29
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
是日例湯,忌廉磨菇,有粗切的微粒磨菇,菇味濃,配有餐包
Brunch,蕃茄蟹肉手工螺絲粉,食好無懸念。
伯爵茶佛手柑海綿蛋糕(配餐,需另加$36,合理)
伯爵茶佛手柑海綿蛋糕
  • 蕃茄蟹肉手工螺絲粉
  • 煎鱸魚配黑醋汁沙律
  • 蕃茄蟹肉手工螺絲粉,食好無懸念。
  • Brunch
2024-03-28 638 views
一入坐,已經覺得個環境唔錯,黄燈營造個氣氛好舒服,坐位唔會枱貼枱咁,有空間感。牛扒煎得好香,格仔紋好靚,好似廣告相咁,拎埋黎已經食指大動。叫咗5成熟,食落果然唔錯,唔太生唔太熟,牛扒肉質厚實而軟嫩,油花分佈平均,牛味濃郁。:薯條係麥當勞薯圈嗰隻調味,香脆而不油膩。意粉係咪手製就唔識分喇,但就好食有口感,鱸魚煎咗個面,入面仲好juicey,有魚味。餐湯係煙肉薯仔湯,口感好rich,好有薯仔味。餐飲揀咗冰茶,茶味橙味均等,好味。沙律新鮮爽脆,帶子煎香咗個面,入面軟嫩多汁,真係好好味。

:薯條係麥當勞薯圈嗰隻調味,香脆而不油膩。
餐湯係煙肉薯仔湯,口感好rich,好有薯仔味。
餐飲揀咗冰茶,茶味橙味均等,好味。
沙律新鮮爽脆,帶子煎香咗個面,入面軟嫩多汁,真係好好味。
2024-03-20 652 views
喺觀塘放工同朋友食飯,見好耐都冇食過simplylife, 就去apm試下。以前都好鍾意食佢哋嘅麵包同cake仔, 今次在買麵包,都冇令我失望。晚餐都幾多嘢揀,有飯、有意粉、有漢堡包仲 有扒類... 另外湯、前菜同甜品可以加錢自己拼過set出嚟滿足下個肚。佢個餐包都好食,最欣賞佢個野菌黑松露手制寬條麵, 好重黑松露味同好creamy😋整體員工服務都好好, 環境都好好坐得好舒服, 但係啲嘢食唔係太熱如果熱啲就perfect!

豬脊薄片配意式吞拿魚醬
甘筍南瓜湯
豬脊薄片配意式吞拿魚醬
甘筍南瓜湯
2024-03-14 678 views
因為落雨天唔想搵車位,所以走入商場食呢間,食物好一般,服務都真係更一般,有一半員工可以用無禮貌可言,上食物混亂,枱細,照隊晒落嚟理得你死,茶記作風,12點入座限時1小時,準時55分提你埋單,但我已經喺5分鐘前叫咗埋單只係無人理。沙律凍梗係正常,連麵包都係凍同沙律襯到絕,burger 揀咗7成熟舊肉都係鞋底咁鞋。杯latte 同杯當日冰飲唔錯,可惜叫咗3次等咗20分鐘先拎嚟。300蚊食兩個咁既午餐應該有更多其他選擇。
300蚊食兩個咁既午餐應該有更多其他選擇。
2024-03-11
$150 (Lunch)
2024-03-14 418 views
Happy Friday 係時候要放縱一下,食完飯走左去Simplylife睇下有咩飯後甜品,門口面包部放滿各式各樣面包,牛角酥,批........ 花多眼亂都唔知揀咩好,經過幾分掙扎,最後揀左個手掌咁大嘅香印吉士牛角酥,牛角酥上灑左糖粉增添美觀,中間夾住切開左一半嘅香印提子,吉士醬加左藍莓果醬,最重要個牛角酥好酥脆,仲要隔左幾個鐘食仍然酥脆可口😋另外佢地嘅包裝紙好靚😍
2024-03-10 555 views
今天假日來放空吃lunch,比起其他分店更大,環境開揚,蛋糕,牛角酥,麵包多款式,只差沒有九龍塘分店那些千層蛋糕😂2款lunch set 配上甘筍湯,麵包和白酒~Egg Florentine👉👉同其他分店的食材一樣,味道ok,但卻縮小又扁平,兼且擺放很hea,吃不到豐盛口感,沒有昔日在其間分店能吃到的那種滿足感😒好失望囉!~French Toast 👉👉三塊厚方飽用上蛋液煎香狀似西多,吃下有蛋香且入口軟綿,每塊飽用上1塊bacon上下分隔開,配上兩小塊薄切的焦糖香蕉,加上一口cream,整體味道不錯,bacon煎得剛好,上枱時造型相當吸睛。🤣👉👉甘筍湯,白麵包,白酒一般試過多間分店,仍是覺得無論食物質素,服務態度,還是金鐘分店能保持水準。🤩

2款lunch set 配上甘筍湯,麵包和白酒

~Egg Florentine

~French Toast

👉👉甘筍湯,白麵包,白酒一般

2024-03-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$168 (Lunch)