2023-08-31 69 views
適合情侶約會或者朋友聚會嘅餐廳🎉餐廳裝修行日系原木風,色調十分和諧,空間感亦好足,坐落幾舒服😌 值得一提嘅係侍應服務態度好好👍🏻 係可以encore 嘅餐廳⭐️海膽奶油燉飯 (期間限定) $228賣相同想像中一樣,都係橙橙地嘅海膽色再加少少花嘅裝飾🌼 面頭上有啲碎蔥嘅物體無乜攻擊性所以照放入口😂 第一啖食落味道驚艷😍 入口有香濃嘅海膽味,食得出係鮮甜嗰種! 完全無腥味😋 飯入面亦加左洋蔥碎,整體食落更有層次👍🏻培根蛋黃奶油貓耳朵 $138又係極出色嘅一道菜😍 原本睇個名平平無奇,只係我想食貓耳朵所以先嗌😂 但一上碟就知佢唔簡單😎 培根唔係平時見到一片片嗰種,而係比較厚身切到似豬肉粒咁🐷 醬汁濃郁,每一啖都沾有煙肉嘅香味! 好食到一人兩碟都得😋明太子雞翼・七味蛋黃醬 $78炸到脆一脆嘅雞翼🍻 雞翼內鑲滿明太子,食落咸咸地又帶啲鮮味山椒草苺雪葩・鮮奶油 $88之前喺日本食過山椒好後悔無買一枝返屋企🥺 見到呢個配搭諗都唔洗諗即刻叫嚟試下先😜 賣相方面,頂頂有幾塊蛋白餅,微甜🥚 中間夾住鮮忌廉,奶香十足,連埋士多啤梨雪葩一齊食即刻變咗士多啤梨雪糕嘅感覺🍨 士多啤梨雪葩配埋酸酸甜甜嘅紅桑子,藍苺,
適合情侶約會或者朋友聚會嘅餐廳🎉

海膽奶油燉飯 (期間限定) $228
海膽奶油燉飯 (期間限定)

培根蛋黃奶油貓耳朵 $138
培根蛋黃奶油貓耳朵

明太子雞翼・七味蛋黃醬 $78
炸到脆一脆嘅雞翼🍻 雞翼內鑲滿明太子,食落咸咸地又帶啲鮮味
明太子雞翼・七味蛋黃醬

山椒草苺雪葩・鮮奶油 $88
之前喺日本食過山椒好後悔無買一枝返屋企🥺 見到呢個配搭諗都唔洗諗即刻叫嚟試下先😜 賣相方面,頂頂有幾塊蛋白餅,微甜🥚 中間夾住鮮忌廉,奶香十足,連埋士多啤梨雪葩一齊食即刻變咗士多啤梨雪糕嘅感覺🍨 士多啤梨雪葩配埋酸酸甜甜嘅紅桑子,藍苺,士多啤梨粒整體好清新🍓 食完餐飯食一個清新嘅甜品就啱晒啦💖
山椒草苺雪葩・鮮奶油

海膽奶油燉飯 (期間限定)
培根蛋黃奶油貓耳朵
明太子雞翼・七味蛋黃醬