2024-04-26 547 views
5/4/2024移民了英國年半的朋友回香港探親,立即book西環的楚撚記聚一聚。訂了5:30pm , 食到7pm . 叫左:黑松露手打墨魚餅:呢個必食,冇一次會令人失望的。香口、脆口、彈牙。黃金白飯魚:又係口痕必食的炸物,香脆。拔絲咕嚕肉:用梅頭肉整嘅咕嚕肉,啖啖肉,唔會有肥膏。菜乾豬肺湯:呢個今次失色咗少少,好似唔係好夠火喉。啫啫生菜:熱辣辣,好吃腐竹冰沙:呢個又係正,甜甜哋,超級拎涼。另外送咗紅豆沙 (記得以前係番薯糖水,而家轉咗)我自己就食過好幾次㗎喇呢間,都仍然係會繼續幫襯嘅感覺。另外我都幫襯過土瓜灣分店,感覺上好似西環好食啲 (荃灣就未幫襯過,因為本人都係港島區居民)由於我哋去食早嗰輪,所以其實就唔full.不過我哋食完走嘅時候都開始多人。
5/4/2024

叫左:
黃金白飯魚:又係口痕必食的炸物,香脆。
拔絲咕嚕肉:用梅頭肉整嘅咕嚕肉,啖啖肉,唔會有肥膏。
菜乾豬肺湯:呢個今次失色咗少少,好似唔係好夠火喉。
啫啫生菜:熱辣辣,好吃
腐竹冰沙:呢個又係正,甜甜哋,超級拎涼。

另外送咗紅豆沙 (記得以前係番薯糖水,而家轉咗)

2024-04-05
  • 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅