餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2019-09-28 325 views
同友人經開灣仔,突然想食餃子。Openrice 搵到呢間出名的餃子店。一睇餐牌點左呢度出名松茸餃。我哋嗌左黑松露 同埋白松茸兩款鴛鴦餃子。首先試吓呢個黑松露餃,一咬落去肉汁鮮嫩,配以濃濃嘅黑松露,crossover得來嗰味好夾,好有驚喜。白松露就比較清新,感覺好健康。不得不提呢個狀元九鼎湯,用九種材料熬製而成,細問店員之下完全冇落味精,配以鴛鴦餃,好有田園人家的感覺。食完湯餃,就試一試呢個元貝煎餃。每一啖都有濃郁嘅乾瑤柱味,用料一啲都唔馬虎。除咗餃子,裏面嘅小食都唔錯。尤其呢個黃金原味皮蛋,蛋味濃郁,配以浙醋+辣椒油,既醒胃又有口感。四川撈麵有好多嘅花生碎青瓜,加上麻辣醬同芝麻醬,很有特色。總括而言,呢間餃子小店帶俾人好多喜出望外的感覺,不妨一試。

一睇餐牌點左呢度出名松茸餃。

我哋嗌左黑松露 同埋白松茸兩款鴛鴦餃子。
白松露就比較清新,感覺好健康。

龍鳳松茸雙灼餃

狀元九鼎湯

元貝煎餃

黃金原味皮蛋

四川撈麵有好多嘅花生碎青瓜,加上麻辣醬同芝麻醬,很有特色。
四川涼麵

總括而言,呢間餃子小店帶俾人好多喜出望外的感覺,不妨一試。
龍鳳松茸雙灼餃
狀元九鼎湯