2019-09-18 374 views
朋友話旺角有間好好味嘅米芝蓮甜品舖,於是地一行4人去左試下由於所有甜品都係即叫即做,所以等嘅時間會耐啲😉但好味嘅野從來都要等,而且我地坐底左傾傾下,甜品就陸陸續續上枱🙂綠茶心太軟伴雪糕 $64綠茶心太軟味香濃,雪糕口感好幼滑得黎仲好香綠茶味👍🏻Mr. Black奶凍 $52奶凍係意大利經典甜品,主要係由煮過嘅鮮奶油製成。呢款係朱古力口味,味道香濃得黎唔會好甜或好膩❤️菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕 $64菠蘿金寶係英式甜品:由蘋果金寶變身成為菠蘿金寶後,變得仲好食。菠蘿扒唔會好酸,面層更有一層脆脆嘅焦糖,真係好好味, 配埋雪糕一齊食,口感變得幼滑香甜🥰4款甜品中,我最鐘意呢款😊😊藍莓乳酪芭菲 $64呢杯看似最平平無奇,但一啲都唔簡單😲我懷疑乳酪係餐廳自製的,不像外購的....口感幼滑、creamy,味道唔覺有甜味,但配埋果jam,酸甜度就剛剛好😋
朋友話旺角有間好好味嘅米芝蓮甜品舖,於是地一行4人去左試下

綠茶心太軟伴雪糕

綠茶心太軟伴雪糕 $64
綠茶心太軟味香濃,雪糕口感好幼滑得黎仲好香綠茶味👍🏻
Mr. Black奶凍

Mr. Black奶凍 $52