食飽飯,對女士黎講,梗要食個甜品,咁先叫滿足。本來唸住一行4人叫3個甜品夠啦 點知,一menu,過左8點,煩忙時間,要每一個人叫一樣嘢,咁無計 幾想走呀!4個甜品中,呢個真係唔錯,個紫薯窩夫加上紫薯,唔太甜,少許脆,個紫薯雪糕都幾好味,不過texture一般。呢個疏乎里因為酒,剚知有點苦,但佢係唔好味嘅苦囉。個雪糕係最cheap嘅一桶買返黎嘅雲尼拿雪糕。綠茶心太軟係有流心,不過我都做到。個味好普通,咁配紅豆當然絕配啦,係個綠茶雪有綠茶味。 芒果拿破崙,芒果有點酸,拿破崙係幾脆口,但又係雪糕出事。整體黎講,平均一個要五六十蚊嘅甜品,用上最cheap嘅雪糕,令到成個甜品失晒色。
食飽飯,對女士黎講,梗要食個甜品,咁先叫滿足。
紫薯窩夫

bailey疏乎里

綠茶心太軟

芒果拿破崙,芒果有點酸,拿破崙係幾脆口,但又係雪糕出事。
芒果拿破崙

紫薯窩夫