因為新年年初二,成條街都無開甜品店,開的都係甜牙牙自己店,無奈唯有食佢獨市生意,行左入去坐底。首先我已經好耐無食佢,價錢進取左好多,仲要收加一服務費 🌚。真係吹漲,又唔係高級餐廳,限時45分鐘,賣單又要自己行出去,唯一嘅服務就係一個西面女人行過埋嚟同我講夠鐘啦!憑咩收人加一服務費 😅叫左雪糕楊枝金露,抹茶錦錦冰,提拉米蘇鬆餅,三樣野都十分普通。雪糕楊枝金露,只有雪糕係凍嘅,其他配料,芒果、西柚、椰汁都係室溫。每樣野個味道都好獨立。傳統楊枝金露仲好食D,佢成碟拼埋D配料,$60蚊仲要加一。抹茶綿綿冰,口感一D都唔錦錦,就係碎冰。而家抹茶唔夠濃,紅豆仲係罐頭貨,小丸子無味都算佢連脆珠都無預先處理,又係無味。提拉米蘇鬆餅,個鬆餅中間係濕潤的,似未煮熟,所以質感一D尬唔鬆軟。提拉米蘇無落酒、唔夠咖啡味。加埋一成90蚊咁濟,我去K11食幸福pancake ,都係100蚊仲好食好多。所以我平時都係去同一條街的其他甜品店。新年無得揀,下次最多唔食。

提拉米蘇鬆餅