2019-09-11 314 views
同朋友食完飯,又想繼續傾計,就係附近找個地方吃點甜。其實旺角好多甜品店,但係比呢間裝修吸引左,最後揀了這間位於百利達廣場地下 4 號舖嘅「甜牙牙」。佢環境真係好寬敞舒適,仲有個Private Corner,一大堆人來食,兩口子拍住拖來吃甜品也絕對適合。.佢個甜品選項非常豐富,主打心太軟系列、鬆餅系列、窩夫系列、火焰雪山系列、綿綿冰系列、雪糕船系列、西米露系列、芒果系列、紅豆沙系列、沙冰等,另外仲有一系列供應至晚上八點嘅全日午餐。我同我朋友都揀左成10分鐘先落到單😂因為實在太多選擇。抹茶窩夫配雪糕 ($48)窩夫即叫即製,外層香脆,內裡鬆軟,窩夫用料十足。抹茶架紅豆真係永遠的。我perfect match !窩夫擺得好似心型,擺得好靚。兩極香蕉船 ($52) 我朋友指定要叫,話係童年回憶。一上台,賣相亦非常吸引,用料極之豐富。有焦糖香蕉、脆卜卜的朱古力波波、兩片脆餅同船底嘅檸檬味啫喱外,還伴有一球雲呢嗱雪糕和一球朱古力雪糕,分量十足之餘亦落足心思。好岩想食多元化的為食朋友。總括來講,價錢公道,份量亦都好多,每份甜品都擺得好靚,見到會有好開心感覺。最重要,裝修真係好靚,坐得好舒服。

我同我朋友都揀左成10分鐘先落到單😂因為實在太多選擇。
抹茶窩夫配雪糕

抹茶窩夫配雪糕 ($48)
窩夫即叫即製,外層香脆,內裡鬆軟,窩夫用料十足。
抹茶架紅豆真係永遠的。我perfect match !
窩夫擺得好似心型,擺得好靚。

兩極香蕉船

兩極香蕉船 ($52)
我朋友指定要叫,話係童年回憶。
一上台,賣相亦非常吸引,用料極之豐富。

2019-09-05
$50 (Last Night Supper)
Celebration
Birthday