2019-12-09 38 views
同朋友食完飯,港女mode上身話要食甜品~好啦,咁就揀間坐得舒服的食啦~我 叫左個"冰火焦糖燉蛋", 朋友叫"三色芋圓涼粉西米露"我絕對係因為個圖好靚~我本住應該差唔多樣的心情叫左~好好彩, 實物同圖幾乎一樣燉蛋上面既cream有輕輕燒過, 焦糖同生果好夾, 因為生果唔算係當造的生果,所以有少少酸, 配焦糖食岩岩好~燉蛋有少少扣分, 因為唔係幾夠凍,有少少室溫,唔知係咪因為燒個焦糖整熱左~朋友個"三色芋圓涼粉西米露", 裡面的"三色芋圓"除左芋圓同蕃薯圓仲有綠茶圓; 裡面的好似唔係椰汁, 有少少似椰奶, 所以食到朋友話好膩~所以...又叫左杯花茶解膩洋甘水果茶個樣真係幾靚, 不過有少少澀, 可能係個茶包啦~店員已經好好咁送上糖漿,唔落真係會覺得好苦~不過解膩就一流既~可能我地去到個時有少少晏, 所以店入面無乜人,可以坐得舒服D

洋甘水果茶個樣真係幾靚, 不過有少少澀, 可能係個茶包啦~

冰火焦糖燉蛋
三色芋圓涼粉西米露