2016-12-30 1309 views
今日大概中午12:30自己一個去食野。一入到去我坐左係貼牆長枱既4人卡位。係我睇緊餐牌果陣,戴黑色粗框眼鏡中間分界既女侍應帶左兩個外國人入黎,果兩個外國人未坐低個女侍應就叫我起身換枱。當時餐廳只有三分一滿坐,而且我睇唔到有任何合理理由要我換枱,因為事實上我係比果兩個外國人早入黎餐廳。之後我好迷茫甘望住佢,佢就話:你望住我做咩?快d坐去另一度。我當時無理佢,佢就話:你唔轉位我係唔會同你落單。我繼續坐係度,叫另一個侍應落單,佢做左個手勢示意個侍應唔好理我,個待應同我講,你坐多一陣再落單啦。之後個女侍應走埋黎同我講話:我係唔會同你落單架,你咪繼續坐係度囉。之後心裹覺得有d驚又委屈加上今日病又心情差,忍唔住喊左出黎,因為我唔想同佢嘈。之後過左一陣,因為我真係要肚餓所以走左去第二間食。寫呢篇食評之前睇到呢度都有兩三個人投訴呢個女侍應,而且情節亦非常相似。我懷疑呢個女侍應係有d問題。而且都有其他食評投訴其他侍應,所以間野班侍應該都係怪怪地。希望大家黎呢間餐廳食野盡量兩個人去,唔好獨自去,費事唔小心惹到侍應,受無謂既氣。