2015-07-17 67 views
近排旺角黑布街開左好多西式甜品店,每間都各有特色,琴日就去左一間叫JOYFUL DESSERT HOUSE,店舖面積頗細,只有十多張枱,如果坐滿客都幾逼,不過琴日去就只有一枱客,可能係六點幾,並吾係甜品時間。甜品選擇頗多,有waffle、soufflé、心太軟、芝士蛋糕、軟綿綿冰、bread pudding、apple crumble…..我地兩個人叫左三客甜品,綠茶心太軟、apple crumble & 燒菠蘿雪芭首先講左燒菠蘿雪芭 (HK$48)一個字”FRESH”,夏天食真係冇得頂,涷冰冰軟綿綿菠蘿雪芭,甜得來好清新,好解渴,再加上頂頭一片燒新鮮菠蘿,菠蘿經過烘燒後,味道更香更甜。強力推介!!!綠茶心太軟 (HK$58)賣相好靚,好有格調!一個綠茶心太軟+一個綠茶雪糕,中間再放一堆紅豆,一冷一熱。綠茶心太軟有濃濃綠茶味,吾算太甜,而綠茶雪糕的綠茶味就比較清淡,三樣互相配合得宜,好味!Apple Crumble (HK$48)我最喜愛食Apple Crumble,雖然貌似普通,但要整得好味,實在不易。今次呢個Apple Crumble冇令我失望,賣相同綠茶心太軟一樣,好靚!除左Ap
首先講左燒菠蘿雪芭 (HK$48)
燒菠蘿雪芭
綠茶心太軟 (HK$58)
綠茶心太軟
Apple Crumble (HK$48)
我最喜愛食Apple Crumble,雖然貌似普通,但要整得好味,實在不易。今次呢個Apple Crumble冇令我失望,賣相同綠茶心太軟一樣,好靚!除左Apple Crumble外,仲有一個好滑既雲呢拿雪糕,又係一冷一熱組合。食時要將涷冰冰雪糕加落熱辣辣Apple Crumble一起食,再加上少許焗杏仁片。好好味!蘋果好香好甜,有好香肉桂味。
Apple Crumble
整體來說,甜品質素吾錯,可以一試再試。不過餐廰位置比較吾起眼,如果放D易拉架宣傳,相信會吸引多D人光顧。
2015-07-16
Dining Offer