2022-07-24 1055 views
成日聽聞呢到既咖啡奶茶同炸脾好岀色,所以趁書展順便試下大約3點去到,職員話書展期間冇炸雞脾下午茶,所有餐都寫哂係常餐張Menu到揀左好耐因為唔知食咩好,最後見個提子多士幾特別所以叫左個常餐A沙嗲公肉麵:港式茶餐廳經典食物,一定好食啦!點知個沙嗲牛肉係凍既…個麵唔夠熱整暖佢…牛肉冇肉味同唔係新鮮牛肉口感,始終醃左咁耐都明既,味道偏咸凍奶茶($24):茶底濃,有回甘,但唔算滑。叫左正常甜度但飲多幾啖係覺得茶太苦提子多士:原來係提子方包,提子個量都幾多,甜甜地幾好食,食到中間原來佢加左牛油係中間,呢種甜度既包加牛油唔夾香蕉斑蘭蛋糕幾好食,香蕉味好突出,加上淡淡既斑蘭味,而且成個蛋糕都好鬆軟,好食腸仔煎蛋勁多油,腸仔好咸凍咖啡冇咩特别,係預期內一般茶餐廳既味道
成日聽聞呢到既咖啡奶茶同炸脾好岀色,所以趁書展順便試下

沙嗲公肉麵:
港式茶餐廳經典食物,一定好食啦!

凍奶茶($24):
茶底濃,有回甘,但唔算滑。
叫左正常甜度但飲多幾啖係覺得茶太苦

提子多士:

腸仔煎蛋勁多油,腸仔好咸

凍咖啡冇咩特别,係預期內一般茶餐廳既味道