Hiring
$16,000-$22,000
Monthly (Negotiable)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
朋友飯聚上openrice睇吓有咩好食,見呢間食評唔錯又有得訂位於是試吓,間餐廳賣點係露營feel bbq,覺實環境氣氛幾好,食物質素唔錯,而且服務都好好,侍應會主動教我哋d餐具點分,幫我哋換燒烤網幾次,我哋叫咗個清酒煮蜆,咁啱佢埋嚟執枱嘅時侯,見我哋有兩隻蜆無肉嘅,佢都會立即補返比我哋,今時今日仲有咁嘅服務態度真係值得讚。講返食物~我哋6個人bbq就叫咗全牛特選拼盤、燒肉拼盤、阿波酢橘雞翼、伊比利亞豬肋條、雞腎、醬油帆立貝、青酒煮蜆、杏鮑菇、菠蘿。另外叫咗黑醋冰蕃茄沙律、青蘋果紫薯沙律、枝豆同生菜。飲品就叫咗鮮生薑梳打、富士山柚子梳打同黑啤。佢個燒肉拼盤、全牛特選拼盤、阿波酢雞翼同伊比利亞豬肋條真心好食,食物調味適中唔會太咸或太濃味,肉質嫩滑彈牙有肉味,醬油帆立貝比想像中好,無雪味有濃濃鰹魚汁味,雞腎略嫌細粒有筋,清酒煮蜆無特別但唔差。青蘋果紫薯沙律有驚喜,紫薯蓉配青蘋好食,我同朋友都喜歡。相反黑醋冰蕃茄沙律就遜色咗,蕃茄好大隻但只切開4件,其實廚師可考慮吓開6件會易食d同入味d。最後到飲品~我外出食飯經常都會飲柚子梳打,但好多時都會超甜可能因為多冰,但呢喥杯富士山柚子梳打就唔會太甜
佢個燒肉拼盤、全牛特選拼盤、阿波酢雞翼同伊比利亞豬肋條真心好食,食物調味適中唔會太咸或太濃味,肉質嫩滑彈牙有肉味,醬油帆立貝比想像中好,無雪味有濃濃鰹魚汁味,雞腎略嫌細粒有筋,清酒煮蜆無特別但唔差。青蘋果紫薯沙律有驚喜,紫薯蓉配青蘋好食,我同朋友都喜歡。相反黑醋冰蕃茄沙律就遜色咗,蕃茄好大隻但只切開4件,其實廚師可考慮吓開6件會易食d同入味d。最後到飲品~我外出食飯經常都會飲柚子梳打,但好多時都會超甜可能因為多冰,但呢喥杯富士山柚子梳打就唔會太甜,酸甜啱啱好好飲。
最後~用餐時間是限時100分鐘的,因為朋友聚會會好多講,起初都擔心會食得好趕,但成餐飯由頭到尾都無提你時間、無人催你埋單,最後我哋應該食超過100分鐘,當然可能嗰時仲有枱,但我在第二間餐廳就算無客,都會依然提你時間及準時送客,所以呢間餐廳整體真係唔錯,無論食物定服務都值得再去食。
2024-02-26
  • 青蘋果紫薯沙律