2020-05-27 20 views
每次同好姊妹出街食飯, 食完飯總係食埋甜品先叫完美! 宜家主打糖水舖真係愈黎愈少, 走過廣華街見到一間小小甜品舖。看看門外menu, 款式都幾合我地心水, 價錢亦合理, 就入去試試。我就揀左【益力多棉棉冰】HK$55色彩配搭令賣相更吸引, 微微煙韌既芋圓甜甜地, 中心位都係熟透, 唔會有食緊生粉既口感。棉棉冰幼滑, 入口即溶, 有濃郁益力多味, 配上爆珠+些少口感既jelly, 味道同口感一流。朋友就揀左【焦糖燉蛋】HK$42燉蛋凍凍地, 蛋味突出, 甜甜地, 口感很滑。淡淡焦糖味同燉蛋好夾, 伴有芒果+藍莓粒, 同時入口, 蛋甜+果甜, 唔錯~

我就揀左【益力多棉棉冰】HK$55
益力多棉棉冰