呢間老子號既茶餐廳,雖然環境比較舊,識食一定要試佢既奶茶&港式蛋撻😎同以前一樣,例牌都係會叫佢地出名既港式奶茶先😏奶茶唔會好甜,順口😬叫左馳名新年出爐蛋撻,拿破崙同埋鮮香蕉斑蘭卷蛋😎蛋撻同以前一樣,多層既酥皮蛋撻,好鬆化,蛋漿足料,香滑,唔會死甜~拿破崙唔太似傳統果款,食落口感係好豐富,實淨,多合桃,幾煙韌,餅底鬆化,帶有少少椰絲味,以拿破崙呢個咁多工夫既甜點黎講,價錢真係超親民~鮮香蕉斑蘭卷蛋係幾特別,原來2隻味都幾夾,雖然香蕉味偏重,不過都食到斑蘭味,蛋糕似係用新鮮香蕉黎整,唔似用香精黎整😬,覺得唔會好甜,卷蛋鬆軟,有一仲懷舊既古早蛋糕既感覺~下午茶黎食一件蛋撻/蛋糕/面包(仲有好多款新鮮出爐既蛋糕/面包揀)配杯奶茶真係好配,再加多一份懷舊感🤣另外都叫左個港式瑞士汁炒牛河,牛河好有鑊氣,色澤,牛肉嫩口,而且唔算好油,好夠味,份量好多,2個女仔share1碟都好夠飽~

同以前一樣,例牌都係會叫佢地出名既港式奶茶先😏

奶茶唔會好甜,順口😬

叫左馳名新年出爐蛋撻,拿破崙同埋鮮香蕉斑蘭卷蛋😎