2022-10-28 45 views
今日放工同朋友一齊食完午餐,見到這間好靚又多人食的甜品店係旺角開咗分店,朋友之前去尖沙咀店食過,話好味,所以我哋一齊食💋環境雖然細,但都好優雅好舒服,以木製的椅子及枱上,簡單設計、舒服又乾淨,靜靜哋又慢慢食慢慢傾木蓮凍新推介產品,有凍有熱,我鍾意食芝麻糊,所以選了芝麻糊木蓮凍;朋友點了椰皇湯圓燉雙皮奶宜家更做緊優惠,買300充值,送300充值,更送現金優惠卷(折扣優惠)都好抵呀(椰皇湯圓燉雙皮奶)湯圓可以選擇唔同餡料:花生、芝麻、抹茶等等,我哋選了芝麻,好香好有咬口,湯圓外皮唔會硬,煙韌好味,配上椰汁的香甜、燉奶的香滑加上椰皇肉的口感,這個必食的甜品推介,難怪是杏的招牌菜(芝麻糊木蓮凍)木蓮凍係台灣是仙草、香港就是涼粉,這個以芝麻糊配木蓮凍,一凍一熱的組合,好特別!好大碗的一個甜品,一班人分享下都唔錯,芝麻糊唔會好甜,芝麻味都香濃;木蓮凍好有口感,好似啫喱,食到仙草味,配上粒粒香脆榛子,非常可口(榴蓮湯圓)湯圓食得多,熱榴蓮湯圓係第一次,5大粒,外皮好特別,口感有啲唔同,比較軟腍一啲,榴蓮餡好香滑,暖暖的溫度,唔錯價錢合理,服務唔錯👍🏻及好有效率

(椰皇湯圓燉雙皮奶)
椰皇湯圓燉雙皮奶

(芝麻糊木蓮凍)

(榴蓮湯圓)
榴蓮湯圓

價錢合理,服務唔錯👍🏻及好有效率
2022-10-27
$70 (Tea)