2023-03-05 202 views
灣仔可以話係代表香港的一個地標而這間餐廳可以話係灣仔的一個重要地標一間餐廳嘅靈魂莫過於香港人最喜歡的奶茶出色嘅奶茶,無論凍同埋熱都一樣咁出色好飲嘅熱奶茶絕對無需要加糖,因為茶香同埋奶滑配合得天衣無縫,可以見到師傅嘅功夫不是所有同行都能夠媲美再來三件西餅瑞士卷傳統 柔滑 香濃味道 實淨嘅糕身 有一種實而不華嘅感覺鮮香蕉斑斕蛋卷賣相非常美麗,而且放在枱面已經聞到香噴噴嘅香蕉味 這是一種美麗玲瓏嘅感覺 在傳統上擺上餐廳獨有嘅特色 這點心思,簡直係令人自豪雞批依家唔使批,完全係豪華大滿足嘅感覺從來冇見過咁抵食嘅雞批 又大又厚餡料又多而且會翻熱才放上枱面給人客咬落去熱辣辣,香噴噴 脆口 雞肉豐富 餅皮一流 肉骨茶來到這間餐廳當然要試吓這裏的肉骨茶吃入口完全一種地道嘅感覺 真係好似去咗新加坡,咁因為湯底濃郁,而且所有味道完全滲透入肉質入面 每一舊排骨肥瘦均勻咬落去非常送貨,無論味道與口感都令人回味無窮,好容易就餸晒一碗白飯豬扒擔擔公仔麵這個湯底實在實在太好飲會好唔小心咁飲晒啲湯,因為濃郁嘅味道無論佢嘅香辣甚至乎沙嗲味道都非常出色,而且公仔麵非常爽口 還有香茅味道好好嘅豬扒 爽爽爽這裏餐廳另外一種可
灣仔可以話係代表香港的一個地標
而這間餐廳可以話係灣仔的一個重要地標

一間餐廳嘅靈魂莫過於香港人最喜歡的奶茶
出色嘅奶茶,無論凍同埋熱都一樣咁出色

再來三件西餅

瑞士卷

傳統 柔滑 香濃味道 實淨嘅糕身 有一種實而不華嘅感覺

鮮香蕉斑斕蛋卷

雞批

依家唔使批,完全係豪華大滿足嘅感覺
從來冇見過咁抵食嘅雞批 又大又厚餡料又多
而且會翻熱才放上枱面給人客
咬落去熱辣辣,香噴噴 脆口 雞肉豐富 餅皮一流

肉骨茶
來到這間餐廳當然要試吓這裏的肉骨茶