2019-09-01 42 views
某日心血來潮想食心太軟就去咗甜牙牙,仲記得以前夜晚成日都要排隊,不過而家人流好似冇咁多,直接可以入座。入面座位稍為擠迫,但甜品舖格局都大同小異。1. 宇治抹茶心太軟配綠茶雪糕 賣相吸引,心太軟要等大約15分鐘,佢唔會太細,都有咁上吓嘅高度,一啖熱辣辣嘅心太軟,一啖凍冰冰嘅雪糕,冰火交融真係滿足抹茶流心不斷湧出,食完全個心太軟會有少少膩,不過有雪糕中和返都OK😛綠茶同紅豆嘅配搭天衣無縫!成個甜品冇乜缺點,我驚太膩,所以問職員攞左杯水☺️如果食心太軟,一定要黎依家試吓,應該唔會失望!2. 抹茶窩夫配雪糕 窩夫嘅配料其實同上面心太軟一樣,不過窩夫比較鬆脆,冇心太軟咁滯,但相對上無心太軟一冷一熱嘅感覺咁滿足。如果想試吓鬆脆嘅甜品,不妨一試窩夫😉

1. 宇治抹茶心太軟配綠茶雪糕

如果食心太軟,一定要黎依家試吓,應該唔會失望!

宇治抹茶心太軟配抹茶雪糕

2. 抹茶窩夫配雪糕