2020-12-08 732 views
1️⃣ 綠茶心太軟伴雪糕 $64綠茶心太軟暖暖地,外面脆口又唔會太乾,入面嘅流心食落有濃濃嘅綠茶味,唔會太甜!側邊嘅雪糕同紅豆就冇咩特別,多個味道同再加啲濕潤度。呢個都幾推介俾「想偶爾食甜品開心下但又唔想食太甜」嘅朋友。2️⃣ 芒果拿破崙 $64賣相真係好靚!拿破崙嘅酥皮夠脆,中間夾住啲cream同芒果,食落層次分別好有口感(旁邊仲有芒果同芒果雪糕伴碟)。但對於我嚟講真係偏甜,因為本身芒果都夠甜但啲cream更甜,真係食落有啲heavy。好多人都大讚呢個甜品好正,的確成個甜品食落口感好豐富,但對我嚟講真係太甜啦~✴️整體而言,都幾推薦綠茶心太軟!大家可以選擇買外賣返屋企食,或者預留返啲時間早啲去排啦。
1️⃣ 綠茶心太軟伴雪糕 $64
綠茶心太軟伴雪糕