2021-08-14 366 views
📍荃灣 -#楚撚記大排檔——-香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $95🦑-西檸煎軟雞 $85🐓-椒鹽九肚魚 $77🐟-竹蔗芧根紅蘿蔔馬蹄水 $68/一渣——即興同朋友落咗荃灣搵食,佢就帶咗我去楚撚記大排檔啦,可能係平日嘅關係 所以唔洗等位,不過我哋去到店員同我哋講冷氣壞咗得風扇🥲 問我哋介唔介意,我哋諗咗一陣,覺得就算熱嘅話叫杯凍飲,應該都無問題,所以我哋就入咗去啦.😂😂香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅🦑佢嘅黑松露手打蓮藕墨魚餅兩面煎至金黃色,加咗蓮藕粒同黑松露整體口感更加豐富,咬落去十分香脆黑松露味好濃,十分特別嘅墨魚餅,推介大家要試呀👍🏻👍🏻👍🏻西檸煎軟雞🐓超好食嘅西檸煎軟雞,對於兩個人嚟講份量都幾大配白飯一流😋中意食酸甜汁嘅我嚟講,覺得佢個西檸汁整得好好食,啲雞件炸得啱啱好,就算啲汁倒落去雞件到,都唔會影響佢香脆嘅口感.👍🏻椒鹽九肚魚🐟個人覺得椒鹽九肚魚不過不失,無太大驚喜但係好食嘅,香脆可口😬竹蔗芧根紅蘿蔔馬蹄水最失望係竹蔗芧根紅蘿蔔馬蹄水……明明已經無冷氣,一心諗住叫凍嘅馬蹄水飲,點知飲落一啲都唔凍,好似冇雪凍過咁…完全係常溫👉🏻👈🏻不過值得一讚嘅係原來佢哋會送糖水,當日我揀咗清補涼飲.最驚
📍荃灣

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅🦑

西檸煎軟雞

西檸煎軟雞🐓
超好食嘅西檸煎軟雞,對於兩個人嚟講份量都幾大配白飯一流😋

椒鹽九肚魚

椒鹽九肚魚🐟
個人覺得椒鹽九肚魚不過不失,無太大驚喜

但係好食嘅,香脆可口😬

竹蔗芧根紅蘿蔔馬蹄水

不過值得一讚嘅係原來佢哋會送糖水,當日我揀咗清補涼飲.最驚喜係清補涼糖水超冰凍…飲完真係好涼爽🤣仲好飲過竹蔗芧根紅蘿蔔馬蹄水.

Type of Meal
Dinner