Hiring
$16,000-$22,000
Monthly (Negotiable)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2023-06-11 163 views
呢間以露營主題為為主嘅燒肉餐廳,一直都bookmarked想去。位置好方便,喺尖沙咀K11,餐廳環境寬敞而且地方好大,裝修充滿特色同好有心思,餐廳門口同入邊都有好多帳篷,露營燈同各款露營用具/裝飾品,坐低甚至佢哋嘅餐具至枱櫈都用晒露營嘅用品,猶如置身營地,真係有去camping嘅感覺🏕️燒肉拼盤 ($378) 拼盤裏面有牛肋肉,牛舌,牛胸腹,豚助條,豚五花同雞腿肉,一次過可以試晒咁多種燒肉,而且份量夠晒兩個人食,我最鍾意牛舌,薄切有口感得來又有啲香蔥令食落更香濃,而牛肋肉牛胸腹油脂分布都幾平均,醃得亦入味海鮮拼盤 ($378) 裏面有兩隻大蝦,帆立貝,蠔同鮑魚,海鮮都好新鮮而且全部都大大隻,帆立貝同蠔都放滿蒜香牛油,呢個配搭雖然邪惡但係世一鮑魚咬落軟腍,而且夠新鮮所以唔使點任何醬汁都已經好鮮味,至於大蝦就啖啖肉,咬落彈牙爽口月見醬燒飯團($38) 飯團外層搽上月見醬汁,然後燒至香脆,帶有少少焦香味又外脆內軟,撈埋上面嘅生蛋黃一齊食,蛋汁融入飯團之後更加香濃,呢個係我食嘅日式飯團之中其中一個比較特別同印象深刻,簡單嘅飯團整得好食起來都可以好正食燒肉梗係要飲凍嘢,我哋嗌咗蘋果果汁酒同蜜瓜果汁

食燒肉梗係要飲凍嘢,我哋嗌咗蘋果果汁酒同蜜瓜果汁酒,清清甜甜咁幾容易入口,又襯晒燒肉
月見醬燒飯團
燒肉拼盤