2018-08-03 409 views
好彩我地早去到,唔多人,半小時後已經人山人海,所以早少少去會好d。雖然燈光唔算光猛,但係四周好有韓國烤肉餐廳嘅感覺,牆身畫左d香港以前生活嘅畫,都幾特別。每張枱已經放好左一碟新鮮生菜,一碟芽菜,一碟泡菜。而店員會主動教我地點樣落單,幫我地開爐,然後喺爐邊加左啲蛋漿。呢度除左燒肉,仲有大君料理,即係熟食。煎海鮮蔥餅,非常香口鬆脆,海鮮份量足,味道唔會太鹹,我地再encore左一次。炸蝦小食外皮炸到卜卜脆,蝦肉質地爽口。韓式炒粉絲,豬鍾意嗰味道甜甜地,唔算太油膩。而粉絲質地亦煙韌彈牙。海帶湯入口少少鹹,雖然清清地,但有海帶味道。燒肉方面,肉嫩多汁,肉類醃得夠入味,可以先試下唔點醬汁試下,試下味道。如果想加醬汁亦冇問題,本身已經提供左一碟調味醬,另外可以用生菜包住黎食,食落冇咁膩。海鮮方面,order左帆立貝及燒鰻魚,推薦燒鰻魚,燒熱就可以食,非常香。記得要食爐邊蛋,本來豬就麻麻地想食,但老公叫我試下,果然有驚喜,蛋好嫩滑,亦已經調味,忍唔住再食多幾啖。飲品種類有汽水,韓國飲品同茶任飲,但如果係飲酒之人,可以試下傻豬任你溝,加錢任飲soju,makgeolli。走嘅時候發現原來可以問店員拎即

煎海鮮蔥餅

炸蝦小食外皮炸到卜卜脆,蝦肉質地爽口。

炸蝦小食

韓式炒粉絲

海帶湯入口少少鹹,雖然清清地,但有海帶味道。

海帶湯

帆立貝及燒鰻魚

爐邊蛋

走嘅時候發現原來可以問店員拎即棄圍裙用,哎呀~發現得太遲,下次再黎一定要問下先

煎海鮮蔥餅
炸蝦小食