2024-02-14 205 views
今晚食韓燒,餐廳枱椅佈置極富韓風,尤如身處韓式烤肉店一樣;加上牆身不同漫畫家嘅畫作,使整體氣氛輕鬆、開心。 揀呢度食韓燒,係鍾意呢度選擇多,肉類有豬、牛、雞;每種肉類仲有不同部位同調味可以揀。烤肉除左肉仲有少量海鮮同蔬菜可供選擇。另一吸引之處係熟食都有好多選擇,湯、石鍋飯、炒年糕、炸物、沙律、連醬油蟹都有,所以一早已留定肚,今晚一定要盡情食。 未講主食,先講配菜,鍾意呢度嘅泡菜,濃味得嚟唔會勁酸勁辣,就算空口食都好滋味;而點肉嘅汁料首推燒汁,微酸帶甜,點肉食一流。 呢度嘅烤肉都幾ok,特別推介豬皮,除左因為燒豬皮有韓國特色外,欣賞呢度嘅豬皮幾軟彈,而且入口完全無肥膩感。炒年糕、辣海鮮豆腐湯、牛骨湯都係必點嘅熟食推介。炒年糕醬汁夠地道,而年糕又夠煙韌。兩個熱湯非常足料,豆腐湯有好濃嘅海鮮味;而牛骨湯則重蘿蔔味,蘿蔔好甜又無渣,真係好正。最後,呢度服務真係好抵讚,職員會主動收碟、仲會主動換燒烤盤,我地食左兩個鐘,就幫我地換左三次燒烤盤,服務真係算幾好。

醬油蝦,醬油蟹

豬皮