2023-05-31 81 views
今日同朋友喺尖沙咀行街,行到有啲肚餓,見到有間新餐廳,個set lunch又好多選擇,於是就入去試吓。Set lunch 價錢由百頭到差唔多二百蚊都有,包一杯飲品。如果想加小食,都係幾十蚊就有交易,CP值幾高!我偏重口味,揀咗佢地嘅沖繩風味塔可牛肉飯($138)。塔可醬汁似Mexican Chili,微微辣,混合特製香料,味道濃郁。牛肉碎口感綿滑,伴碟有好多新鮮沙律菜,可平衡味道。朋友想清淡D,揀咗香蔥芝麻吞拿魚蓉飯($138),米飯口感蓬鬆甜美,吞拿魚蓉分量極之多,而且新鮮,真係好好味呀!小食我哋就揀咗,炸廣島蠔($38)同月見雞肉棒串($58)。炸蠔嘅肉質好新鮮,炸得好酥脆,唔油膩,檸檬醬清新又提升鮮味!雞肉串啲雞肉烤得酥脆,混合雞軟骨碎粒,層次豐富,醬汁惹味。另外我哋加多咗個炸窩夫烤餅($118)做甜品。即叫即做嘅Waffle加上水果、楓糖漿同鮮奶油,甜味好平衡,賣相亦精美。

沖繩風味塔可牛肉飯
月見雞肉棒串