餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
經過餃子店時,看到湯餃子會跟個無添加、真材實料的湯,感覺幾健康,有家的味道。我同朋友點了湯餃子、煎餃子及涼麵,一同分享剛剛好飽。雲耳椰菜豬肉餃有細碗或大碗,都會跟個狀元九鼎湯。我地點大碗有10隻餃子,餡料的菜肉比例剛好,肉嫩多汁,又帶有椰菜香甜和雲耳爽口。另外,韭菜豬肉餃都是要大的,才$56有10隻,煎餃等了好耐才有,但煎的非常香脆,肉餡同樣好食,韭菜香味都充滿口腔,配個椒醬味道辣辣地更惹味,不過咸左少少。四川涼麵 $30,拌勻食有輕輕麻辣味,都唔錯,但加個芝麻醬好奇怪,有點九唔搭八。環境十分迫,一邊食一邊被服務員撞背,櫈亦較細張,抱住個袋來食,建議輕便帶細袋才來食。服務亦有待改進,一入店就被指來換去,不知坐位安排,感覺又亂又不想做客人生意,幸好食物好食。

雲耳椰菜豬肉餃
韭菜豬肉餃