見到小店倒退至止,萬分可惜!一聚小廚以前叫集蘭冰室,歷史悠久,人情味濃,用心製作,惠顧的都是熟悉的面孔。可是,轉手變成"一聚"以後,連樓面友善的員工也全換了。現在樓面的2位女待應,態度欠佳,在繁忙的早市,竟只顧自己吃早餐,多次聽到她們說客人的是非,衛生意識欠佳,實在難以接受。很多相熟的客人和我已經不再惠顧了,生意也大不如前,轉為光顧附近的茶餐廳。看到小店的經營如此,今非昔比,請好好檢討。
見到小店倒退至止,萬分可惜!

看到小店的經營如此,今非昔比,請好好檢討。

2023-11-24 138 瀏覽
用外賣紙qrcode 落單自取,12:44落,1點25分都未有,然後望到d 1點1x落既外賣,19分已經有,起碼我見到有3個,理由話我落炒野要耐d,但見堂食,同樣既食物都已有,而且外賣份量小,目測比堂食少1/3,唔太值哩個價,男士應該唔會夠食,我覺得唔夠飽,味道係ok, 店員係有幫我追,但追到17分左右個,我問佢我44分落要等到幾時,(apps 寫15分鐘),佢入去幫我追,大概咁先有,我諗我唔係表現不耐煩佢都唔會跟唔會出餐比我,我見其他外賣出餐號係3字頭,我係1字頭,懷疑係兩個落單地方, 所以有漏,但同我一樣係1字頭既單,早我一個單號,我到餐廳時已經有🙂
外賣自取
2023-11-15 98 瀏覽
中午在茘枝角食飯都好多選擇,最後揀咗一聚試試,見佢話酸菜魚多人喜歡,咁就試吓啦,食味真係唔錯,魚片好滑,湯底也正,有麻辣味另外朋友試咗川味嫲婆豆豆雞髀煎蛋飯,看見也覺得十分豐富,食味也好好今日例湯蕃茄薯仔豬骨湯,也不差午餐時間都人多,出品也可以保持這個水準算好好,加油
今日例湯蕃茄薯仔豬骨湯,也不差
午餐時間都人多,出品也可以保持這個水準算好好,加油
2023-08-05 251 瀏覽
上次經過入去食午飯,呢間餐廳比我嘅感覺好有親切感,除咗我,我留意到員工都會同客人有講有笑,嗰份親切感依家喺食飯嘅地方比較少了。我作為香港人除咗要求食物質素之外,都想食一餐感覺良好嘅飯,多謝你一聚小㕑❤️

• 豬扒太陽蛋飯
2023-07-27 181 瀏覽
今天天氣酷熱, 午飯時間氣溫高達34度路經近日新開張的一聚小廚, 午餐餐牌有夏天最喜愛食的鴨腿湯飯, 二話不說內進一試店鋪用近來流行的QR點餐, 點餐後發現有阿華田紅荳冰可選, 還可選擇濃的, 自然一併落單鴨腿湯飯的湯味道適中, 湯飲完不會口渴,鴨腿夠味且不會散開濃的阿華田紅荳冰, 味道真的比平時飲的濃而且不是每間食肆也有這款口味湯飯搭紅荳冰, 是夏天其中一個好配搭
今天天氣酷熱, 午飯時間氣溫高達34度

鴨腿湯飯的湯味道適中, 湯飲完不會口渴,
鴨腿夠味且不會散開

濃的阿華田紅荳冰, 味道真的比平時飲的濃
而且不是每間食肆也有這款口味

湯飯搭紅荳冰, 是夏天其中一個好配搭
2023-07-27