餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2024-01-14 4196 瀏覽
而家每逢節日聚會諗唔到去食乜, 就會諗起一鍋堂, 地點勝在就腳,  所有分店都近地鐵站, 再加上佢哋火鍋食材質素真係很不錯, 特別係不同國家種類的牛肉、猪及羊,  冇得輸。先選湯底再掃熟食, 十多款湯底; 有辣有唔辣, 有清有濃,  好多湯底都食過, 今次揀咗未試過嘅藥膳湯底, 清骨湯內加了紅棗、京蔥、當歸、桂圓、杞子.......等等, 藥材味唔算太強勁。熟食地帶;藥膳雞腳、凍蝦、雞腎、脆口炸魚皮、韓式泡菜皆是每次必吃之熟食, 凍蝦新鮮爽口,  藥膳雞腳很腍滑,響鈴可以夾一條最正自選飲品及蔬菜櫃;大量蔬菜供選擇; 冰菜、娃娃菜、菜芯、羽衣甘藍、西洋菜、大白菜、生菜等等。飲品方面; 有自家制飲品; 烏龍茶‚ 檸檬茶, 洛神花茶、蝶豆花茶、薄荷烏龍茶、玫瑰花黑枸杞茶及大量罐裝汽水、果汁,  加$25 還可任飲啤酒。藥膳湯底120分鐘C餐日本黑毛和牛放題 ($268/19:00前離座)日本黑毛和牛放題必食回本食物;日本產黑毛和牛 ~ 油又花分配平均, 香得黎好爽彈, 又不失牛肉香, 勁encore西班牙伊比利亞黑毛豬 ~ 肉質爽口彈牙澳洲和牛 ~  油份唔算多,  都好食嘅,  和牛都係食

熟食地帶;

自選飲品及蔬菜櫃;

藥膳湯底

日本黑毛和牛放題必食回本食物;

西班牙伊比利亞黑毛豬 ~ 肉質爽口彈牙

澳洲和牛 ~  油份唔算多,  都好食嘅,  和牛都係食日本黑毛和牛正啲。
牛板腱 /封門柳 ~ 肉質比較有嚼口,  牛肉味較濃郁。
牛舌 ~ 牛舌我只係鍾意食燒的, 火鍋唔係咁鍾意嗰種味道,  朋友就勁like。
美國安格斯牛肉 ~ 唔怕貨比貨,有得揀都係澳洲及日本和牛更合個人口味。
還有多款手切牛肉 ~ 牛肉普遍質素很好,食到你唔食為止。
羊肉 ~ 朋友勁推介, 也是一叫再叫之選, 羊嘅羶香很平均,  吸收了藥膳湯嘅味道顯得更好食。
海鮮 ~ 我都係主力食滑溜魚雲、咸鮮沙白、爽脆鱔片, 夠新鮮, 條特長蟹柳都唔錯。
墨魚/滑蝦/滑鯪魚/滑爆汁牛丸 ~ 爆汁牛丸幾得意,  牛丸爽彈, 丸內包住了肉質豐富的豬肉蝦肉, 都幾香口。
蔬菜 ~ 勁食竹笙及鮮淮山

ENCOURE好多轉的日本黑毛和牛都係咁靚

甜品 : 唯一甜品, 好一般的紅豆麻薯雪糕, 可以不吃。

次次大家都好滿意, 團年會再來
  • 和牛
  • 羊肉
今日媽媽生日,全家決定帶佢嚟到一鍋堂食火鍋,珍惜呢個溫馨嘅時刻🎂。坐落於熱鬧嘅旺角,我哋選左佢哋嘅60分鐘半自助火鍋放題(多款自助配料及飲品任拎)。價錢對於我哋嚟講真係非常好,又抵食,輕鬆愉快嘅午餐時光。 首先就係佢哋嘅60分鐘半自助火鍋放題(多款自助配料及飲品任拎)$68🍲。價錢公道,選擇多多,真係讓人暖到心窩窩。火鍋配料琳琅滿目,新鮮又香噴噴,放落鍋裡面轉一轉,丟落口裡面,軟綿綿嘅口感配上醇厚嘅湯底,即刻整個人都暖咗起嚟😋。🌶️火鍋湯底揀咗一鍋麻辣鴨血豆腐湯,佢有種迷人嘅辣度,濃烈,每個人都讚好,尤其係媽媽。用呢個湯底熬嘅火鍋,無論是獅子狗🐶定者響鈴🔔都會有層次感,每一口都飽滿嘅力量。已經可以聞到濃濃嘅辣香氣味,熱辣辣嘅湯精準抓好每一個火鍋嘅靈魂,辣得剛剛好,適合喜歡吃辣嘅朋友。提到韓式涼伴豆芽🌱,散發出新鮮嘅清原野嘅香味,配上餐廳獨特嘅紅燒豬軟骨🐖,香氣四溢,頓時令我回到咗媽媽廚房嘅味道,暖香香嘅,一家人一齊分享,簡直係美滿嘅象徵。涼拌豆芽爽口提神,而豬軟骨腍滑有嚼勁,兩者別具一格,相映成趣。獅子狗🐶同響鈴🔔都係必試嘅。當然少不了輕輕松松地食一頓火鍋,我哋也強烈推薦你試一試薯粉🥔。
當然少不了輕輕松松地食一頓火鍋,我哋也強烈推薦你試一試薯粉🥔。輕輕咬一口,香溜溜嘅,混合住湯渣嘅味道,充滿咗種種驚喜嘅滋味,就好似每一年生活一樣。則係火鍋嘅經典配角,滑溜有彈性,就好似香港嘅彈牙粉絲咁,食落去煙韌之餘,又吸足咗湯渣嘅精華,簡直就係鍋物嘅必備之選,正到無得較!

過咗一個愉快嘅下午,我哋全家人飽飽地走出咗一鍋堂,帶住媽媽嘅笑容同滿足嘅心情。一家人嘅聚餐,就應該係咁,不論何時都衷心希望能分享更多愉快嘅時光。👩‍👩‍👧‍👦🎊🎊🍰🥳
先前嚟過旺角試下「一鍋堂」嚟打邊爐🤗🌟70分鐘定量火鍋餐-西班牙栗飼豬梅肉片🌟呢款搭配特色的梅肉片入口即溶,肉片飽滿嘅肉汁伴隨住嚼香,而且配埋火鍋一齊食,真係無得頂💯梅肉片香氣撲鼻,彈牙口感更係一流!👍💯🌟火鍋湯底:韓式泡菜湯🌟湯底揀左韓式泡菜湯,辣辣地好夠味。喺一鍋堂食火鍋,你會發現師傅用心准備嘅湯底,將鮮美既湯味引爆到極致💯佢最特別嘅地方係一d咸酸辣咁剛剛好,完全唔會令人覺得口渴,令人停不了口!😋🌟鮮魚角🐟,芝士豆腐🌟鮮魚角非常好吃,味道清新,而且豆腐塊塊都喺芝士覆蓋下,嫰滑而口口爆香😋 🌟西洋菜🌟至於食嘅蔬菜我就揀左西洋菜,新鮮又脆口,食落口感好佳,營養又健康💯食完晚餐,我就覺得「一鍋堂」呢間火鍋店值得再次踏足。食物質高價廉,相當有誠意。
先前嚟過旺角試下「一鍋堂」嚟打邊爐🤗
🌟70分鐘定量火鍋餐-西班牙栗飼豬梅肉片🌟
🌟火鍋湯底:韓式泡菜湯🌟
🌟鮮魚角🐟,芝士豆腐🌟
🌟西洋菜🌟

民以食為天,所以無論返工有幾繁忙,都始終要好好對待自己的胃口。👜👛💼👝。✅ 70分鐘定量火鍋餐 (紐西蘭羊卷肉片)$98🍖羊卷肉片超好食,肥瘦適中,更重要的是不會很硬。單單這一款就已經讓人忍不住再三回味,十分滿足。羊卷肉片超好食,肥瘦適中,而且一啲都唔會好So。✅ 火鍋湯底:芫荽皮蛋湯🍲湯底的風味恰到好處,芫荽皮蛋湯帶有自然的芬芳,十足適合春夏飲用。是頗具特色的一款湯底。✅ 凍蝦🦐食落去鮮甜又彈牙,係火鍋佬必備之選。✅ 木耳拍青瓜🥒酸酸甜甜嘅口感好消暑,係夏天食火鍋必備。✅ 醉雞翼🍗這種獨特的烹調方式,讓雞翼帶著濃厚酒味,香氣四溢,堪稱人間美味。好喜歡呢款雞翼的烹調方式,醉香的滋味令人難以忘懷。✅ 油麥菜🥗全部食物風味都各異,都是熱騰騰地端上桌,絕對能分數的話,我會毫不猶豫地給出滿分10分!
✅ 70分鐘定量火鍋餐 (紐西蘭羊卷肉片)$98🍖
火鍋湯底:芫荽皮蛋湯🍲
✅ 凍蝦🦐
食落去鮮甜又彈牙,係火鍋佬必備之選。
✅ 木耳拍青瓜🥒
酸酸甜甜嘅口感好消暑,係夏天食火鍋必備。

✅ 醉雞翼🍗
✅ 油麥菜🥗

2024-06-03 0 瀏覽
前幾日齊人去旺角逛街,突然感到肚餓,諗住搵間食店坐低食野。四圍望望,見到一間小店叫做 "一鍋堂"🔥,仲有個超吸引眼球嘅offer: 60分鐘半自助火鍋放題,只需$68,咁嘅價錢食到放題真係好抵食!無二話,我地就一齊行入去。1️⃣湯底:芫荽皮蛋湯🍲獨特嘅湯底選擇,唔似其他店舖嗰啲平平無奇。皮蛋同芫荽完美配搭,好有特色。湯鮮甜,唔會偏辣或者太重,可以將各種食材既味道帶出嚟。2️⃣火鍋料:香茜墨魚丸🦑墨魚丸入面嘅香茜帶出香香口感,滑溜溜咁食返嚟真係好解饞。墨魚丸好彈牙,又充滿墨魚嘅鮮甜。3️⃣特色:泡椒燘豬手🐷豬手炖到夜軟,香辣嘅味道令人回味無窮,真係食完還要再食兩碗米飯!4️⃣火鍋配菜:菜芯 🌱簡單身家常菜同湯底一煮,仲係超級好味,清新透返口。我哋一家人食完都覺得好滿足,下次放假一定再嚟!
1️⃣湯底:芫荽皮蛋湯
2️⃣火鍋料:香茜墨魚丸

3️⃣特色:泡椒燘豬手

4️⃣火鍋配菜:菜芯

🌱簡單身家常菜同湯底一煮,仲係超級好味,清新透返口。
我哋一家人食完都覺得好滿足,下次放假一定再嚟!
上個禮拜,我同一班老友記嚟到旺角,急需解決肚餓嘅問題,於是我哋就決定嚟間openrice推介嘅一鍋堂,正啱我哋想食火鍋❣️無耐縐咁我地就點左幾款自助大放送嘅美食同幾款必食嘅菜式🥘🥣➡️第一道就選咗火鍋湯底:冬陰功湯,清新酸辣,食入口都爽快!有東南亞風味🌴。湯底美味適中,一點都唔膩,恰到好處,食落口真係止唔住~Nice~➡️汕頭牛肉餅係我點嘅第一道菜,一入口就感受到濃濃嘅牛肉風味,同埋牛肉餅嘅肉感!➡️凍蝦,清甜嘅海鮮味同新鮮無比嘅蝦,吃後就覺得無比滿足~超讚~醉雞翼醃至入味,雞翼有酒香,令人回味無窮😋。鹵水鴨味麵正宗廣東風味,味道都非常好😋,麵Q彈,配合滑溜鴨汁,真係太goooood!最後仲點咗碟西洋菜, 清甜,食得放心🥗。✅啱先見到新出嘅泡椒燘豬手,香嫩嘅豬手再加上泡椒嘅辣,一口豬手一口辣椒咁,超級爽快~飲埋杯飲品,開心~

無耐縐咁我地就點左幾款自助大放送嘅美食同幾款必食嘅菜式🥘🥣
最後仲點咗碟西洋菜, 清甜,食得放心🥗。
2024-06-03 0 瀏覽
見到一鍋堂好似有好多新鮮嘅海鮮同火鍋嘢食,我就決定走入去試試睇!店內放題真係超值,小食同飲品可以隨便拎,係唔係超得意!☺️首先要提埋呢個❣️養生藥膳湯❣️,試完我先知原來火鍋湯底咁清甜!飲完仲覺得有股藥膳嘅香氣!☘️清而唔膩,食埋落去都覺得暖胃益氣!👍跟住就試咗個名叫❣️鮮魚角❣️嘅菜式,我驚訝佢嘅新鮮同口感!一咬落去,滑滑嘅口感加上海鮮嘅味道,幾好呢!😇魚肉鮮嫩,食落感覺特別香滑,每一啖都食得見新鮮!🥰個肚仲未飽,我就挾咗幾粒❣️福州木耳丸❣️,原來木耳同丸子嘅配搭會產生意想不到嘅口感!🔥口感Q彈,加上木耳帶來嘅脆感,真係好食到無得輸!😋我再嚟就點咗個❣️木耳拍青瓜❣️,清新得嚟又帶有咁少少嘅爽口,真係好食!😝 而枱上擺咗好多唔同嘅火鍋配料,有韓式蘿蔔(微微嘅甜味令韓式蘿蔔變得特別好吃,好讓人懷念。🤤)、花米粉等等,種類真係唔少!😆❣️60分鐘半自助火鍋放題❣️,對於我呢種鍾意食火鍋嘅人黎講,真係冇咩好控訴!放心!🥳

喺旺角咁熱鬧嘅地方,我嘅目標就喺一鍋堂!港式火鍋放題,款款都頂級,佢嘅豐富選擇真係難得一見。首先就係70分鐘定量火鍋餐(美國牛板腱片)$108,肉質豐富又多汁。再配上香滑嘅芫荽皮蛋湯,呢個獨家組合定必令您感到滿意。😋牛肉嘅口感很Q,搭配清甜嘅湯底,令到味道更加鮮美!㊗️📍芫荽皮蛋湯,湯底味道清淡,皮蛋口感滑軟,芫荽香味更是絕配,飲落去完全係開胃😋。主菜時間到!有紅燒豬軟骨🍖,佢酥脆嘅肉質,及香濃紅燒嘅調味,配合得宜。每一啖咬落去都有滿口嘅幸福感。🥳豬軟骨烹調得剛剛好👌,肉質綿綿,紅燒汁醇厚入味,每一口都好享受😃!🥡坐喺溫馨舒適的一鍋堂裏,品嘗各種美味的火鍋,感覺就像是身在家中一般。大家一邊品嚐美食,一邊嘻笑怡語,時間在愉快的氣氛中不知不覺就過去了。😇

2024-05-26 0 瀏覽
朋友介紹話68蚊打邊爐任食,咁抵食,點可以唔試不過就有得點肉,自助區嘅野食可以任拎,有冷盤,好多款丸,粉麵都有好多款,連出前一丁都有,包裝嘅麵有d雖然唔知咩牌子,不過陰公椰奶味幾啱我口味,青咖哩味都好香最後重點就當然係雪糕放題la, 個紅豆味嘅軟雪糕唔錯佢有da dino嘅雪糕😍,乳酪味一般,不過佢個檸檬雪葩就非常非常出色,忍唔住食左幾杯🤣68蚊嘅邊爐放題,雖然冇肉order,不過真係好抵食,最重要有雪糕🤤
朋友介紹話68蚊打邊爐任食,咁抵食,點可以唔試

最後重點就當然係雪糕放題la, 個紅豆味嘅軟雪糕唔錯

2024-05-23
  • 雪糕
2024-05-24 103 瀏覽
我有個好朋友最近帶我去咗一間好出名嘅火鍋餐廳一鍋堂。實際試試之後,我完全明白為咩佢咁受歡迎喇!🔴70分鐘定量火鍋餐🔴首先,我哋點咗70分鐘定量火鍋餐嚟試。食物新鮮,而且味道好過癮。你一定會鍾意嗰款美國牛板腱片,入口即溶,真係無得輸!如果你都鍾意火鍋,我保證你一定會愛上呢度嘅火鍋餐😍🔴芫荽皮蛋湯🔴跟住,芫荽皮蛋湯,唔係話我講,香味實在太誘人!係一種感覺你飲完之後,會覺得好清新😍個味道其實好清甜,可以襯托出其他食物嘅層次,雖然係火鍋,飲落感覺都好清新😍。🔴響鈴🔴最受歡迎嘅火鍋料就係響鈴啦! 🔴泡椒燘豬手🔴最後,來個泡椒燘豬手,豬手皮腍肉滑,入咗口就化嚟,係真正嘅美味😋。而個泡椒香味透出嚟,真係好有正呀!啲火鍋同所有嘅餐品都食得好滿足。 呢個旺角嘅一鍋堂,確實一試難忘。
🔴70分鐘定量火鍋餐🔴
🔴芫荽皮蛋湯🔴
🔴響鈴🔴
最受歡迎嘅火鍋料就係響鈴啦!
🔴泡椒燘豬手🔴

午市有來過一次「一鍋堂」,之後同事建議我再過嚟食食多次,所以今次專程過嚟,到咗發現其實幾多人等位,但等左唔耐就有得坐🕣。環境: 現場氣氛好舒服,有好大片嘅卡座,仲有一部大電視機播放住各種新鮮的菜式📺。美食佳餚:🥘1️⃣60分鐘半自助火鍋放題:「放題」一詞就已經好吸引,配料豐富,真係食得過癮。多款配料任揀,最岩食得太癮或者驚食唔飽嘅食友,我覺得超值。2️⃣火鍋湯底-櫻花蝦湯: 湯底鮮香滋味厚道,櫻花蝦帶點甜,每一口都係享受。3️⃣蟲草花燒賣: 燒賣佈滿蟲草花,獨特配搭,味道唔錯。蟲草花有補氣養血的作用,配上肉質肥美的燒賣,味道絕對一流🥟。4️⃣香菇貢丸: 貢丸嫩滑,口感醒胃,加香菇更加美味。5️⃣凍蝦: 感受到蝦肉的新鮮味道,而且份量好足夠🦐。6️⃣涼拌海帶絲: 清爽的海帶絲,有助開胃。海帶絲味道獨特,口感略帶彈性,味道清新,係火鍋之外嘅一道好菜式。7️⃣醉雞翼: 佈滿酒香,吃出雞翼的嫩滑口感🍗。8️⃣XO醬: 可以自行選擇,料理與醬汁的結合,味道更香

美食佳餚:🥘

4️⃣香菇貢丸: 貢丸嫩滑,口感醒胃,加香菇更加美味。

5️⃣凍蝦: 感受到蝦肉的新鮮味道,而且份量好足夠🦐。

7️⃣醉雞翼: 佈滿酒香,吃出雞翼的嫩滑口感🍗。

8️⃣XO醬: 可以自行選擇,料理與醬汁的結合,味道更香
2024-05-17 117 瀏覽
首度嚟到旺角一鍋堂☺️,我馬上感受到店內特別嘅氣氛!各處細節處處呈現出香港火鍋嘅文化風情,充滿人情味😜!而且店內光線足夠,環境整潔,非常舒適😎。平時火鍋店多數都係選擇重口味嘅湯底,但今次我決定揀一鍋堂嘅「咸菜胡椒豬肚湯」!😇湯嘅味道香濃入心,而且飲到嚟好有厚度,即刻就感受到嗰一股鮮美嘅豬肚味湧上嚟,捧返位消噏,真係非常越❗湯底美味,滋味濃郁!🍲胡椒味非常香,搭配豬肚湯,唔係一般嘅鮮美可言!頭道菜黎嘅就係「美國封門柳肉拼美國牛脷心托」,肉質超優、美味,食落口即化,而且配上咸菜豬肚湯,效果更佳,足以開展一場味蕾嘅饗宴!😉有咩講得過呢!肉質味美爽口,肉汁充足,食得出高質嘅感覺!🤩跟住就係「香茜墨魚丸」,墨魚丸彈牙帶嚼勁,食到香茜嘅獨特香味,配埋火鍋湯底🍲🍲一飲,好食到無法抗拒!墨魚丸質地鬆軟彈滑,食落去成口香茜味,真係有種返咗廚房嘅感覺🦑😋!再嚟係「涼拌海帶絲」。海帶絲口感爽脆,味道清新,配埋度火鍋真係一絕,你絕對會愛上佢呢種口感!👌海帶絲脆澀得流連忘返!而且整道菜色澤鮮艷,勁吸引!🍃👌最後我哋點嘅「羽衣甘藍」,營養豐富,食落口清爽爽口,冇得輸!羽衣甘藍爽口清甜,一啖落肚,韌性十足!🥬👍食完一
最後我哋點嘅「羽衣甘藍」,營養豐富,食落口清爽爽口,冇得輸!羽衣甘藍爽口清甜,一啖落肚,韌性十足!🥬👍食完一口,即刻覺得消了滯,特別舒服和暢快。爽爽口口,haha 😊
整體嚟講,一鍋堂值得一試,不僅僅是因為佢嘅食物新鮮美味,更重要的是佢嘅服務質素和周到。如果你都想嘗試下真正的香港火鍋,嗰麼你一定要嚟試試一鍋堂,我保證你不會失望的!🙌
上班都好忙,今日lunch time,搵個機會同我男朋友🧍🏻一齊去食就好啦!由於佢哋嘅午餐套餐價錢公道同埋選擇多,係一個都幾適合lunch time嘅去處。首先,要講講佢嘅「70分鐘定量火鍋餐(紐西蘭羊卷肉片)$98」,我最驚羊卷味重,但呢度嘅羊肉清甜,凈係輕輕烹煮就足夠,完全無需調味。羊肉幼滑,肉質優良,真心推薦!CP值🔋我畀佢🔋🔋🔋🔋🔋!而家講火鍋點可以唔有湯底呢?就要試吓佢哋個「咸菜胡椒豬肚湯」。湯味清香,唔會過鹹,每一口都令人賞心悅目😋。再有,咸菜的鮮味同豬肚嘅爽口,都令人回味無窮。CP值🔋當然係🔋🔋🔋🔋🔋!💢咸菜胡椒豬肚湯💢佢哋嘅湯底係清而唔淡,胡椒香像有精神,辛辣而不至火辣🔥🔥,尤其係豬肚,味道鮮美,嚼勁十足🆚。再配上淥後面嘅羊肉肉片,質素同價錢真係無得輸👍🏻CP值🔋當然都係滿分🔋🔋🔋🔋🔋㗎啦!⭕汕頭牛肉餅⭕應該要多講一講嘅,把牛肉的風味完全煮出來,再配上清湯,一齊食又香又鹹,味道驚爆!👌CP值🔋我畀🔋🔋🔋🔋🔋。吃過只會愛不釋口😍。再配上招牌醬,味道更出眾!CP值🔋我畀佢🔋🔋🔋🔋🔋!💥娃娃菜💥食麵、牛肉時,唔少得要有新鮮蔬菜呢個組合,佢嘅娃娃菜,焗後超鮮甜,讓人一食難忘😍C
💥娃娃菜💥食麵、牛肉時,唔少得要有新鮮蔬菜呢個組合,佢嘅娃娃菜,焗後超鮮甜,讓人一食難忘😍CP值🔋肯定全五粒🔋🔋🔋🔋🔋!值得一提嘅就係「娃娃菜」🥬,好新鮮嘅娃娃菜,吸收咗湯底嘅味道後加埋一點醬料,個口感特別清新,百食不厭。CP值🔋我都係畀🔋🔋🔋🔋🔋!

「一鍋堂」嘅食物以實物為主,一啲都唔偏貴,畀我哋食得好滿足同歡樂。飲飲食食之餘,都係一個好好嘅地方傾偈、放鬆😌,值得推薦畀大家,CP值滿分🔋🔋🔋🔋🔋
Shopping完結之後,我同閨蜜喺旺角行吓,見到有間火鍋店🥩讓人眼前一亮 - 一鍋堂!久聞佢個名,今日終於有機會可以去試吓喇。😊平日食火鍋,個個都會擔心佢份量太足吓。不過係呢度,我地就選左「70分鐘定量火鍋餐(美國牛板腱片)$108」。👀見到一大盤嘅牛肉,咁肥美嘅肉片,我就知道我地幾個女仔今日唔洗怕肚餓啦!柔嫩得令人無法抗拒,食落口感味鮮美。🤤湯底部份,我地揀咗麻辣鴨血豆腐湯。平日食麻辣呢啲都會擔心吓會唔會太辣,但係呢度完全無咁嘅憂慮👌。湯底香辣得剛剛好,鴨血又鮮又足,真係無得輸🔥!鴨血更係好有咬口😋。湯裡面仲有豐富嘅豆腐,食落去滑溜溜嘅,真係享受索糖。另一項必嘗之選就係韓式蘿蔔,呢個配菜最大的特色就系清脆可口,有咗佢,咁即使食得再辣,都覺得味道變得分外的美妙。😘⁠另外,真要推介一下呢度嘅特色菜式""泡椒燘豬手""。厚實嘅豬手片配合泡椒調味,香辣可口,食完要節食三日先得🤭🤭🤭。我食過好多地方嘅燘豬手,但係呢度嘅好特別。豬手嘅膠味同燜得剛剛好嘅豬肉,係泡椒嘅醃漬下,食到喺口裡爆開嚟嘅味道,可以形容為壓軸大戲😊。同朋友share食一餐火鍋🍲,簡簡單單,但係因為咁,添咗幾分生活嘅滋味。😍食
同朋友share食一餐火鍋🍲,簡簡單單,但係因為咁,添咗幾分生活嘅滋味。😍食物新鮮,湯底正,價錢又再合理唔過,絕對值得推介!

所以如果你都係火鍋迷,定係想搵個地方放鬆吓,「一鍋堂」絕對係你嘅唔二之選啊!💯🥳
身為一個火鍋控,我每日都喺各大網站上尋找新開既火鍋店🍲,一次偶然中,我喺網上搵到話題中的「一鍋堂」,網評極佳,於是就約咗一班好友去品嚐下佢嘅美食。好彩我哋提前訂位,到達時已經見到好多人排緊隊😳。呢度有一款令我哋一眾火鍋控大開眼界嘅70分鐘定量火鍋餐,食材新鮮,價格公道,味道又一流!《西班牙栗飼豬梅肉片🐖》定係極品。入口即化,口感細膩,整個味道好有層次,而且肉嘅脂肪分佈得恰到好處,真係好呷!肉質鮮嫩,口感豐滿,肉片的優點更被火鍋的烹調方式放大。《養生藥膳湯底🍵》湯底香味濃郁,完全其怪嘅味道,飲落去又香又好味,更加突顯左食材嘅鮮味。《香茜墨魚丸🦑》產品味道鮮美,香茜同墨魚味混合得剛剛好,口感豐腴,超級彈牙感。食一咬就知係用心去做嘅。《木耳拍青瓜🥗》味道清新,帶有一絲木耳的脆口和青瓜的爽脆,係火鍋控們餐後最愛!總括黎講,一鍋堂係一間物超所值嘅火鍋店,唔單止食材新鮮,口味多樣,而且員工友善親切,推介嘅菜式都好合我哋口味。如果你都系火鍋迷,咁你一定要去試次看!希望下次去食,仲可以見到你!😉

《西班牙栗飼豬梅肉片🐖》
《養生藥膳湯底🍵》