首次品嚐此店既招牌花膠雞濃湯米線,一打開膠蓋已經見到湯底照多肥油,用咗成分鐘避油後,將米線餅倒入濃湯內準備慢用... 細望下,雞件份量較多,配上一大塊花膠,感覺還可以。第一嗒先食米線,淋得滯;湯底還可以但不是超正既雞湯味;雞件份量算多但無雞味;花膠好大塊但唔淋... 總結唔會再幫襯

2024-05-08
外賣送餐
2024-01-22 224 瀏覽
友人喺附近返工,推介我嚟呢間試吓。見到佢有椰子雞同埋椒鹽粟米就試吓啦~咁啱我去嗰個時段冇其他食客,靜靜地享受自己一個人,環境舒適👍🏻我問侍應有咩麵底好推介,因為我唔鍾意食米線。佢推介稻庭烏冬或者粉絲,好啦一於試吓佢個粉絲。極快整咗畀我,我心諗快到咁係咪求其整㗎?啲雞好香滑,個湯好清甜,我而家諗返都有啲掛住><配搭埋粉絲好好食,又唔會話太飽,可以食埋個椒鹽粟米。我以為18蚊咁平一定得兩三舊,點知差唔多十舊😵另外估唔到嘅就係佢個豆漿好好飲,唔會話太甜/無味,甜度啱啱好:)我覺得附近返工嘅人可以去試吓,有機會做埋飯堂xD
友人喺附近返工,推介我嚟呢間試吓。
見到佢有椰子雞同埋椒鹽粟米就試吓啦~
我問侍應有咩麵底好推介,因為我唔鍾意食米線。
佢推介稻庭烏冬或者粉絲,好啦一於試吓佢個粉絲。
極快整咗畀我,我心諗快到咁係咪求其整㗎?
啲雞好香滑,個湯好清甜,我而家諗返都有啲掛住><
配搭埋粉絲好好食,又唔會話太飽,可以食埋個椒鹽粟米。
我以為18蚊咁平一定得兩三舊,點知差唔多十舊😵
我覺得附近返工嘅人可以去試吓,有機會做埋飯堂xD
2024-01-10 137 瀏覽
第一次試呢間 嗌左胡椒豬肚雞湯米線啲豬肚好淋 唔會好難咬👍🏼啲雞仲要好滑🤩湯底濃 飲完都唔會好口渴價錢合理 會再幫襯!下次會想試埋啲小食 椒鹽粟米🌽好似幾正🤤推介比觀塘返工既朋友仔😌
第一次試呢間 嗌左胡椒豬肚雞湯米線
啲豬肚好淋 唔會好難咬👍🏼
啲雞仲要好滑🤩
湯底濃 飲完都唔會好口渴
價錢合理 會再幫襯!
下次會想試埋啲小食 椒鹽粟米🌽好似幾正🤤
推介比觀塘返工既朋友仔😌
  • 胡椒豬肚雞米線
2023-12-13 161 瀏覽
個椰子雞湯好足料好重雞湯味,椰子味又好夠,個湯方面雖然有小小油,但都忍唔住想飲曬同埋拎黎撈飯食真係一流🤤不過如果可以轉米粉就會更加好👍🏻個雞好滑又入味。嘢飲方面有得叫冷泡茶,正正常常。最緊要係價錢唔貴,但食物質素就好好。另一位朋友仔就叫咗藥膳雞湯米線。藥膳味好香同好夠濃,朋友仔話向出面都未食到過咁濃嘅湯底同埋椒鹽粟米完全食唔停口,椒鹽又夠多👍🏻整體來講可以再過嚟食,大家都覺得好好味同埋有好多小食都想試下
個椰子雞湯好足料好重雞湯味,椰子味又好夠,
個雞好滑又入味。
嘢飲方面有得叫冷泡茶,正正常常。
最緊要係價錢唔貴,但食物質素就好好。

另一位朋友仔就叫咗藥膳雞湯米線。
藥膳味好香同好夠濃,朋友仔話向出面都未食到過咁濃嘅湯底

同埋椒鹽粟米完全食唔停口,椒鹽又夠多👍🏻

2023-12-13 117 瀏覽
晏晝經過上去食咗個椰子雞米線,首先幾欣賞佢湯同埋麵係分開,咁樣就可以飲咗湯先,個椰子雞湯都幾好飲,仲有啲腐竹木耳,同埋真係有椰子肉,雞唔會太多碎骨,不過略嫌個米線可以再淋少少,整體發揮都OK
椰子雞米線
啲粉絲索晒個湯底!😝啲蜆好大隻好新鮮,同酸菜湯底好夾~~酸菜湯底夠晒開胃~~!同埋冷氣比起裝修前大左好多,而家都幾舒服!!飲品既選擇都幾多~配料啲丸呀肉呀都齊全228實收無加一黎講都真係幾抵~唔食蜆既都可以食烤魚,個半鐘都係可以fill服務都唔錯,因為好多時食任食都會甩單~但佢地都無乜呢啲情況~好多時啲野食都好快送到上枱~~廁所呀環境都乾淨,無啲蚊蟲飛黎飛去!下次再黎試下午市~再同大家分享下!!
啲粉絲索晒個湯底!😝
啲蜆好大隻好新鮮,同酸菜湯底好夾~~
酸菜湯底夠晒開胃~~!
同埋冷氣比起裝修前大左好多,而家都幾舒服!!
飲品既選擇都幾多~
配料啲丸呀肉呀都齊全
228實收無加一黎講都真係幾抵~

唔食蜆既都可以食烤魚,個半鐘都係可以fill

服務都唔錯,因為好多時食任食都會甩單~
但佢地都無乜呢啲情況~
好多時啲野食都好快送到上枱~~
廁所呀環境都乾淨,無啲蚊蟲飛黎飛去!
下次再黎試下午市~再同大家分享下!!

2023-09-19 156 瀏覽
叫左個番茄濃湯粉絲+黑魚肉番茄湯係罐頭番茄+水+茄汁咁嘅味,都算啦好又一餐唔好又一餐⋯除咗茄湯難似之外,食魚呢part仲精彩!食咗舊心諗咁難食嘅?睇真啲,啲魚肉仲要係唔熟嘅!!!睇得出係急凍到無哂味仲要未解凍就拎去淥咁~最後真係忍唔住食唔落,問個侍應話啲魚未熟,佢望一望話已經熟咗,只係茄湯令佢睇落紅紅地(真係當我傻咁),仲叫我如果覺得唔熟可以擺埋一邊,真係多謝佢嘅提議!最後為咗身體著想只好速逃近十年食過最難食嘅嘢,歡迎大家挑戰下真心好難食
叫左個番茄濃湯粉絲+黑魚肉
番茄湯係罐頭番茄+水+茄汁咁嘅味,都算啦
好又一餐唔好又一餐⋯

),仲叫我如果覺得唔熟可以擺埋一邊,真係多謝佢嘅提議!
最後為咗身體著想只好速逃

近十年食過最難食嘅嘢,歡迎大家挑戰下

2023-09-19
2023-08-24 238 瀏覽
同事生日去哩到午餐,我哋十二點鐘去到,基本上唔使等位,室內嘅溫度不冷不熱還可以,我見到餐牌上都幾多選擇,我就叫咗呢一個吉列豬扒濃湯米線,由叫餐到出餐唔多等咗三個字,同事叫咗個蝦蒸飯,等咗差唔多三十分鐘,另外有個同事叫咗蒸雞飯,雞係唔熟嘅,要再反蒸,飯擺位欠奉,有呢似食過咁,就咁撈埋上😅有位姐姐同我哋講原本佢哋用嘅餐具,而家就唔再用啦,會用即棄嘅餐具,問我哋有冇問題,原本以為冇問題啦,點知原來份量會跟住小,本身唔大食,但食完好似係剛剛好,唔飽,同剛剛食過一次有好大分別,味道還好,但希望份量可以多番少少
2023-08-08 299 瀏覽
啲蝦都幾大舊 一放低已經聞到好惹味 🦐🤤蝦肉唔會話霉左 都幾彈牙蒜香味撲鼻濃郁 飯嘅份量多 飯色澤金黃 😋 $78都可以接受環境都算乾淨整潔 整體唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
環境都算乾淨整潔 整體唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
蒜蓉大蝦龍仔蒸飯🥘
2023-08-02 267 瀏覽
叫咗藥膳雞米線平時食好多間d雞都係浸埋落啲湯度淥到好老呢間雞另上,好滑湯底10分足料冇味精,好甜好鮮味,藥膳嘅味道亦都啱啱好唔會太濃平時喺屋企冇湯水,飲晒成碗🤤
叫咗藥膳雞米線
平時食好多間d雞都係浸埋落啲湯度淥到好老
呢間雞另上,好滑
平時喺屋企冇湯水,飲晒成碗
🤤
2023-08-02
2023-08-01 369 瀏覽
係富利架𨋢見到新開張廣告就試下,叫左碗麻辣魚米線。黎到有少少嚇親,太細碗,兒童餐咁,食到一半先記得影相(牙籤筒比你做對比)。同區同價米線份量起碼大一倍,呢度仲要上樓,如果唔改善下,估計有好多人有同感。不過味道其實唔錯,而且小辣已經好辣。我見其他人通常食雞。

不過味道其實唔錯,而且小辣已經好辣。我見其他人通常食雞。