朋友,我啱啱食咗間「味滿」嘅晚飯,來來去去都係因為佢嗰碗麻辣牛筋湯麵太誘惑啦!一啖落去,牛筋咬落好有嚼勁又唔會韌,正到不得了,完全係好過癮的一碗麵。麻辣味又算係溫和,啱晒唔鐘意太刺激的朋友。再嚟個醒胃炸醬撈麵,係炒面界的黑馬,酸酸甜甜的滋味,真係可以叫醉心,過癮得滯!邊食麵邊嚟個脆脆炸兩,外皮香脆,湯汁濕潤咗黎啖啖都爽口。點咗香茅豬扒,個烤香味撲鼻而來,豬扒煎得外脆內軟,咀嚼之間滿滿的香茅清香。最後嘅酥炸鯪魚球,爽口彈牙,落咗蜆介醬嗰陣,我差D大叫咗出嚟😍。總之呢家店嘅飯菜質素啱食,價錢又唔貴,港式風味全都有,真係值得一試!下次我仲想嚟撈多碗!🍜🐟🍽️
2023-12-29 424 瀏覽
I recently visited a restaurant with high hopes of enjoying a satisfying meal. Unfortunately, my experience turned out to be less than desirable. I would like to share my thoughts on the service and the overall quality of the food that I ordered.Upon entering the restaurant, I decided to try their congee, noodle, and rice dumpling dishes. However, my expectations were quickly shattered when the staff mistakenly served my congee to another table. While mistakes can happen, it was disheartening to

Upon entering the restaurant, I decided to try their congee, noodle, and rice dumpling dishes. However, my expectations were quickly shattered when the staff mistakenly served my congee to another table. While mistakes can happen, it was disheartening to see that the customers on the other table had to bring this error to the staff's attention.

To my surprise, instead of rectifying the mistake immediately, the staff hesitated and contemplated serving me the congee that they had mistakenly given to the other table. I observed this interaction unfold as I waited patiently. It was clear that the staff had noticed my presence, yet they seemed unsure of how to handle the situation. Eventually, they turned to me and asked me to choose a different item without offering an apology for the inconvenience caused.

What disappointed me most was the lack of accountability demonstrated by the staff. Instead of taking responsibility for their mistake and seeking a suitable solution, they simply shrugged off the error and asked me to select something else. Furthermore, the staff mentioned that they had run out of congee, further exacerbating my disappointment.

While I understand that unforeseen circumstances can lead to a shortage of certain items. But they keep serving other table the congee while telling me to suffer their mistake. Their lack of communication and failure to apologize left a sour taste in my mouth.

Consequently, my dining experience was a letdown, and it is unlikely that I will be returning to this establishment in the future.

I hope that the restaurant management takes this feedback constructively and works towards improving their service and communication with customers.
2023-12-20 317 瀏覽
今日去到一間好似聽日星期五咁令人期待嘅餐廳「味滿」,一試呢個名唔虛傳!先點咗個麻辣牛筋湯河粉,嗰湯口感夠哂kick,辣而不燥,啖啖肉嘅牛筋仲有勁夠彈性🌶️;再嚟個鳳城水餃撈麵,水餃嘅餡料爽口得滯,啜一啜麵,攪開隻水餃,一啖啖都係滿足感!跟住食咗個脆脆炸兩,諗起嗰個鬆化又香口嘅感覺,真係成日都掛住金口!紅油三寶同樣滿足到我鍾意辣嘅小宇宙,三寶一於齊齊上,啖啖驚喜!最後,唔得唔提嗰隻鹹肉粽,多層次嘅糯米香加上嗲香嗲香嘅肉餡,香到彈舌頭!🍚 每道菜都係咁地道,咩係平民美食,味滿就係好味道嘅代名詞!下次搵食,一定要再點埋啲其他嘢試試,食得開心,講曬都唔夠!🥟🍲
2023-10-19 359 瀏覽
店名: 味滿地址: 天后電氣道64號地舖天后站A2出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5天后呢間港式粥麵店,裝修新淨價錢得宜,而且成日都人頭湧湧,不論係堂食同外賣都同樣咁多人幫襯,今次就同朋黎到試下🙈蠔豉雞粥配蜂蜜菊花露❤️❤️❤️❤️❤️$75 +$10粥口感綿滑,雞肉煮至啱啱好,唔會過老,蠔豉同雞嘅精華滲透至粥,食落美味飽肚☺️蜂蜜菊花露微甜,帶有菊花香,十分清潤😆麻辣牛筋湯麵配生菜及凍檸樂❤️❤️❤️❤️$68+$7牛筋膠製豐富且軟脬入味,份量亦夠多,幼麵十分彈牙有口感,配上生菜🥬已經十分飽肚,再加上冰凍嘅凍檸樂,一流‼️叉燒腸粉❤️❤️❤️❤️$30熱辣辣啱啱整好,叉燒份量多,肥瘦適中,腸粉質感滑溜有米香😝紅油三寶❤️❤️❤️❤️$34有水餃、菜肉雲吞同片頭,水餃同菜肉雲吞餡料豐富,啖啖肉,配上紅油更香🥳

店名: 味滿

$75 +$10

麻辣牛筋湯麵配生菜及凍檸樂❤️❤️❤️❤️
$68+$7

叉燒腸粉❤️❤️❤️❤️
熱辣辣啱啱整好,叉燒份量多,肥瘦適中,腸粉質感滑溜有米香😝

紅油三寶❤️❤️❤️❤️
2023-10-14 143 瀏覽
最近去天后個頭搵朋友,見到呢間味滿好多人排隊就特登入去試下。估唔到又幾驚喜,就咁嗌咗一個雲吞麵,個麵質好爽口,雲吞皮薄餡靚😛可以食到蝦嘅鮮味同肉質都好彈牙🤪再嗌多咗個菜心,上邊有好多蝦子,都幾好食👍🏿如果有機會再經過一定會入去試埋佢出名嘅粥!
店名/Shop Name:味滿 Full Taste (天後)地址/ Adresss: 天後電氣道64號地舖電話:24280266種類/Type: 港式粥品 / 雲吞/餃子/牛腩牛筋/晚餐推介/Recommend:豬潤粥,麻辣蘿蔔牛筋人均價錢:$100-150店舖環境: 光潔明亮,白色牆上加幾張壁畫,簡單裝潢的港式粉麵小店交通:天後站B出口行3分鐘上菜速度: 5分鐘內服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味: :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打颱風前的飽足一頓,豬潤粥帶來大滿足的味覺享受, 加麻辣蘿蔔牛筋,濃郁的香辣的味道,絕對正!5/5豬潤粥套餐$75: :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豬潤粥口感細膩順滑,有七,八片豬潤,肉質鮮嫩多汁,非常新鮮,一點腥味也沒有, 味道鮮美,吃完立刻覺得很溫暖4.5/5加鮮蝦腸粉$36 ⭐️⭐️⭐️⭐️鮮蝦腸粉是一道精致而美味的傳統粵菜。它以柔軟滑嫩有點QQ的外皮,內夾鮮美多汁的鮮蝦,口感豐富而令人回味無窮。搭配清淡的豉油、調味汁與米粉和鮮蝦的組合相當正。5/5加麻辣蘿白牛筋$34:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️麻辣蘿蔔牛筋是一道口感豐富、香辣誘人。蘿蔔牛筋經過烹調後,口感Q彈有軟腍,辣味濃郁而不失層次感。5/5凍薏米水$10:⭐️
地址/ Adresss: 天後電氣道64號地舖
電話:24280266
種類/Type: 港式粥品 / 雲吞/餃子/牛腩牛筋/晚餐
推介/Recommend:豬潤粥,麻辣蘿蔔牛筋
人均價錢:$100-150

5/5豬潤粥套餐$75: :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

4.5/5加鮮蝦腸粉$36 ⭐️⭐️⭐️⭐️

5/5加麻辣蘿白牛筋$34:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

5/5凍薏米水$10:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
極之推介薏米水,這個薏米水不太甜,帶著一點點薑味,很是平衡,杯內還看到很大粒種子,問老闆娘他們說這是他們秘製的,加姜和蜜棗,驅寒,滋潤、去濕的美顏飲料

麻辣蘿蔔牛筋
麻辣蘿蔔牛筋
  • 薏米水
  • 麻辣牛筋
  • 豬潤粥
2023-09-05 113 瀏覽
好耐冇食過咁高質嘅粥麵鋪,1230入到去已經滿晒人,仲有好多人排隊買外賣,店舖環境簡潔乾淨,粥同粉麵嘅選擇都唔少。▪️生滾豬潤粥+油條+腩汁蘿蔔 $75鍾意食豬潤粥嘅話,建議一試!豬潤大大塊,厚薄度適中,咬落去夠爽口,一啲腥味都冇,份量亦唔算少,都有五至六塊,粥底好夠棉,帶點豬潤甜油條炸得夠鬆脆,蘿蔔冇渣,帶點清甜,但腩汁就唔算太入味▪️鮮蝦雲吞湯麵 $38雲吞入面嘅蝦肉好爽口,生麵完全冇鹼水味,上湯味道非常配合
▪️生滾豬潤粥+油條+腩汁蘿蔔 $75
油條炸得夠鬆脆,蘿蔔冇渣,帶點清甜,但腩汁就唔算太入味
▪️鮮蝦雲吞湯麵 $38
雲吞入面嘅蝦肉好爽口,生麵完全冇鹼水味,上湯味道非常配合
2023-09-05 126 瀏覽
今日嚟天后探朋友,心血來潮想食碗生滾粥,之前幫襯過電氣道嗰間「味滿」,粥粉麵飯都做得好有水準,一於食過返尋味。餐牌選擇很豐富,除咗粥粉麵類,仲有好多款全日套餐、小食、油菜及飲品等供應。我哋每人揀咗一款生滾粥,另外再加咗脆脆炸兩、咸肉糭同上湯水餃,兩碗粥都非常足料,勁大碗,份量十足。鯇魚腩粥 ($50)  粥底很綿滑,濃稠度啱啱好,充滿魚嘅鮮味。魚腩大大件,新鮮肥美,嫩滑不嚡,入口完全無腥味,啖啖肉好滋味。另外呢碗及第粥 ($50)  用料亦非常豐富,除咗爽口嘅粉腸同甘香嘅豬潤外,粥內還有豬心同肉丸等,加上微微泛黃、濃香撲鼻嘅粥底,食完全身暖笠笠。脆脆炸兩 (跟粥 $30)  食粥又點可以冇炸兩腸?油炸鬼很鬆脆,腸粉皮厚薄適中,加上將油條完全卷住,絕無甩漏,配甜醬、麻醬和豉油吃,非常美味。咸肉糭 (跟粥 $24)  糯米軟硬度剛好,內有咸蛋黃和瘦肉,綠豆味濃,入口香而不膩,點少少豉油食,好正。上湯淨水餃 ($38)  餃子皮薄而滑,餡料豐足,內有鮮蝦、木耳和筍絲,加上鮮甜清澈嘅上湯,無論口感同味道都無得輸! 另外仲點咗凍奶茶 (+$10) 同 凍豆漿 (+$10),奶茶順滑有茶香,豆漿飲
另外仲點咗凍奶茶 (+$10) 同 凍豆漿 (+$10),奶茶順滑有茶香,豆漿飲落好重豆味,唔會太甜,I like it。

2023-09-05 167 瀏覽
見到呢間喺OpenRice有二百幾個笑哈哈重點系零負評😳加上又聽到幾個人都話呢間唔錯 咁一於去試下啦😆-♡ 全日套餐湯麵 $68嗌呢個set包一碟菜同嘢飲 仲可以用優惠價加配小食我哋就嗌咗兩個set~.👍🏿鮮蝦雲吞湯幼麵 (單點價$38)湯底夠清👍🏿而且飲得出大地魚味 唔系死鹹嗰種雲吞有成6粒咁多皮滑得嚟唔會淋bla bla餡料蝦肉飽滿 而且爽口彈牙加咗少少豬肉令雲吞味道更豐富😆食落惹味但唔會過分調味👍🏿幼麵一開頭食有啲煙韌嘅口感😳即使浸咗喺個湯耐咗食到最後都依然彈牙有咬口最值得一讚嘅系佢冇鹼水味😆枱面上面有罐醬料本身以為系豆板醬後來問咗店員先知原來系雞醬嚟嘅加咗落出辣辣地咁更好食!媽媽👩🏻極力推介😎味道: 8.5/10性價比: 8/10.👍🏿麻辣牛筋湯米粉 牛筋份量十足😳齋睇樣都知佢炆得好夠淋基本上唔使點咬就可以吞🤣不過如果要求有爽口彈牙嘅口感佢就滿足唔到你史努比就幾鐘意呢種淋嘅牛筋軟糯有啲漿口 充滿骨膠原嘅感覺🤭食落惹味 帶少少麻辣又唔會辣到嗆喉米粉幼滑 配搭湯底夠味得嚟唔會太鹹以麻辣湯嚟講佢唔算好油另外仲有兩舊蘿蔔淋得嚟夾得起唔會散晒👍🏿清甜而且冇渣 好食!整體成碗麵唔錯😆味道:
見到呢間喺OpenRice有二百幾個笑哈哈
重點系零負評😳
加上又聽到幾個人都話呢間唔錯
咁一於去試下啦😆
♡ 全日套餐湯麵 $68
嗌呢個set包一碟菜同嘢飲
仲可以用優惠價加配小食
我哋就嗌咗兩個set~
👍🏿鮮蝦雲吞湯幼麵 (單點價$38)
湯底夠清👍🏿而且飲得出大地魚味 唔系死鹹嗰種
即使浸咗喺個湯耐咗食到最後都依然彈牙有咬口
最值得一讚嘅系佢冇鹼水味😆
枱面上面有罐醬料本身以為系豆板醬
後來問咗店員先知原來系雞醬嚟嘅
加咗落出辣辣地咁更好食!
媽媽👩🏻極力推介😎
米粉幼滑 配搭湯底夠味得嚟唔會太鹹
以麻辣湯嚟講佢唔算好油
另外仲有兩舊蘿蔔
淋得嚟夾得起唔會散晒👍🏿
清甜而且冇渣 好食!
整體成碗麵唔錯😆
下次會嗌全走🤪
味道: 7/10
餐飲揀咗熱檸水同凍檸茶 凍飲+$2
不過凍檸茶唔系好夠凍 普通🙌🏿
跟餐嘅小食會平啲~
👍🏿香脆炸雲吞 $35
食到麻油嘅香
加上適量嘅豉油 調味適中
上面鋪滿大量嘅生蔥 花生同辣椒粒
撈埋一齊食清新開胃🤤
媽媽👩🏻超鐘意!!
味道: 7/10(媽媽👩🏻系比滿分嘅🤣🤣)
性價比: 7/10
回頭率: 8/10
爽脆灼鯇魚皮
生菜走油
  • 麻辣牛筋
餐廳簡潔明亮,主要以廣東粉麵為主,更有特色小食同生滾粥等,選擇繁多.試過幾種樣樣都頗有水準,而且價格相宜.怪不知午市時段外賣同堂食單都不斷,鋪面人來人往非常熱鬧🔸酥炸鯪魚球($40) 🔸麻辣牛腩($40)鯪魚球粒粒脹卜卜且炸至金黃,爽口彈牙.內裡更有少許陳皮,蘸蜆芥醬更顯惹味.牛腩加上蘿蔔,同樣入味,但麻辣味不重,怕辣人士都可以食🔸南乳豬手河($40)最愛河粉滑嘟嘟~豬手皮爽冇多餘豬毛膠質豐盛,肉質炆得軟腍入味🔸韭黃鮮蝦腸粉($36)腸粉即叫即製!腸粉皮軟糯又滑身蝦肉彈牙加上韭黃增添香味🔸薑蔥豬膶湯麵+蠔油生菜+凍鴛鴦($70)豬潤有五六塊,件件大大塊.厚切並爽脆,唔鞋口.若然薑蔥味更突出就更完美.套餐配上油菜及餐飲,經濟又飽肚

🔸酥炸鯪魚球($40) 🔸麻辣牛腩($40)

🔸南乳豬手河($40)

最愛河粉滑嘟嘟~豬手皮爽冇多餘豬毛
膠質豐盛,肉質炆得軟腍入味

🔸韭黃鮮蝦腸粉($36)

腸粉即叫即製!腸粉皮軟糯又滑身
蝦肉彈牙加上韭黃增添香味

🔸薑蔥豬膶湯麵+蠔油生菜+凍鴛鴦($70)

喺銅鑼灣行完街,喺天后見到呢一間叫做味滿嘅餐廳😍😍望落都係做街坊生意多😝價錢都幾划算,於是就決定入嚟食晚餐😳😳今次揀咗兩個全日套餐,皮蛋鹹瘦肉粥配油炸鬼同埋腩汁蘿蔔$75😆另外再加配咗個蠔油冬菇$27🍄🍄同埋一份炸雲吞$35🥟🥟另外叫咗個柱侯牛筋腩飯$76🐮會配份菜心同埋飲品☕️🍹飲品就叫咗個蜂蜜菊花露同埋柑桔蜜🍯🍯 皮蛋瘦肉粥超綿滑😝😝仲有勁足料嘅皮蛋同埋瘦肉😳😳味道豐富🤩🤩性價比超高,跟餐仲有超香脆油炸鬼同埋入哂味,超多舊嘅腩汁蘿蔔,勁抵食🥰🥰柱侯牛筋腩飯,牛肉炆得好淋好入味,食落去一啲都唔油膩😆😆啲汁配埋白飯真係食唔停口!跟餐會有碟油菜🥬🥬我地就簡左菜心,份量超多😳😳😳追加配菜叫左份蠔油冬菇同埋一份炸雲吞,蠔油冬菇超入味😝😝勁淋,而且有好多舊,超級抵食😍炸雲吞夠哂香脆,餡料豐富😳😳呢排天氣真係勁熱🥵飲返杯凍嘅蜂蜜🍯菊花露同埋柑桔蜜,十分透心涼🧊🧊甜甜地好潤喉😝😝

皮蛋瘦肉粥超綿滑😝😝仲有勁足料嘅皮蛋同埋瘦肉😳😳

柱侯牛筋腩飯,牛肉炆得好淋好入味,食落去一啲都唔油膩
😆😆啲汁配埋白飯真係食唔停口!跟餐會有碟油菜🥬🥬
我地就簡左菜心,份量超多😳😳😳

追加配菜叫左份蠔油冬菇同埋一份炸雲吞,蠔油冬菇超入味

• 淨雲吞
  • 炸雲吞
  • 香脆炸雲吞
  • 淨蘿蔔牛筋腩
2023-08-27 85 瀏覽
近日食得太多,太豐富,搞到腸胃不適,係時候要食清淡啲。今晚就揀了食粥,店舖長時間都有人在門外等候,我就因為早一步到,所以避過了,唔駛排隊。散叫/套餐都有,剛好套餐有我想食的款式,又可以加錢配油菜/小食。🔸醒胃炸醬撈麵麵彈牙冇鹼水味,肉絲甜辣適中,撈起麵時冇一嚿嚿,夠爽身。🔸蠔油菜心菜心唔會硬,爽脆有油分。🔸艇仔粥材料豐富,粥底幾綿,有很多魷魚絲、魚片、生菜絲、花生。🔸腩汁蘿蔔蘿蔔都幾腍甜無根。🔸油條油條炸得脆口。🔸酥炸鯪魚球鯪魚球香脆爽彈,食到鯪魚肉和馬蹄粒,蜆蚧醬冇過鹹。🔸上湯淨雲吞一碗有八粒雲吞,一口一粒,雲吞皮薄,包著彈牙的蝦隻和豬肉。餐飲可以加錢要其他飲品。🔸薏米水,薑和豆味濃郁。🔸鹹柑桔,味道較淡。沒想到連套餐奉送的油菜、油條、腩汁蘿蔔的份量都咁多,味道也不錯。📍味滿 (天后)天后電氣道64號地舖#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk#粵菜 #廣東 #粥品 #雲吞 #餃子 #天后#TM128 #為食妹 #tm128_love food
近日食得太多,太豐富,搞到腸胃不適,係時候要食清淡啲。
🔸醒胃炸醬撈麵
麵彈牙冇鹼水味,肉絲甜辣適中,撈起麵時冇一嚿嚿,夠爽身。
🔸蠔油菜心
菜心唔會硬,爽脆有油分。
🔸艇仔粥
材料豐富,粥底幾綿,有很多魷魚絲、魚片、生菜絲、花生。
🔸腩汁蘿蔔
蘿蔔都幾腍甜無根。
🔸油條
油條炸得脆口。
🔸酥炸鯪魚球
鯪魚球香脆爽彈,食到鯪魚肉和馬蹄粒,蜆蚧醬冇過鹹。
🔸上湯淨雲吞
一碗有八粒雲吞,一口一粒,雲吞皮薄,包著彈牙的蝦隻和豬肉。

餐飲可以加錢要其他飲品。
🔸薏米水,薑和豆味濃郁。
🔸鹹柑桔,味道較淡。
📍味滿 (天后)
天后電氣道64號地舖

#香港美食 #美食 #hkig #ighk
#粵菜 #廣東 #粥品 #雲吞 #餃子 #天后
#TM128 #為食妹 #tm128_love food
味滿,位於天后既粥粉麵店,店舖光鮮舒服,成間Cafe咁🍵主打粉麵、生滾粥、牛腩飯、湯飯等,配埋一啲特色小食,紫薑皮蛋、香茅豬扒、麻辣小食等🌟價錢合理潮式粉麵,就食鮮蝦雲吞湯麵,賣相好精緻,湯好香濃,相當好味,生麵幾有蛋味,口感好好🤤雲吞一口size但有成隻蝦係入面既,皮滑餡好味,相當高質既一磅雲吞麵👍🏻套餐有埋油菜,另有野飲,羅漢果茶,清涼解渴🍹加配小食,麻辣牛筋,份量好多,仲有蘿蔔配埋,佢既麻辣係好香而唔算太辣既,麻辣蘿蔔都幾好味😆試牛筋,好大舊,超腍超入味,充滿骨膠原既感覺,好味😋香茅雞翼,炸得好脆,非常惹味,好多肉汁,好味既小食✨看似普通粉麵店但從細節就會睇到佢既心機,食物味道一流😎性價比高,高質既現代粥粉麵小店❣️

鮮蝦雲吞

羅漢果茶
麻辣蘿蔔
香茅雞翼
2023-08-25 38 瀏覽
味滿 地址: 天后電氣道64號地舖電話: =====================香港地粥舖越來越少,好像消失了?有時病病地想食清淡的食物,或者想健康點,找調味清宜小油的東西,食港式粥麵正正是好主意有粥品,拉腸,麵食飯,簡單易消化的米類製品上湯淨雲吞餐$68 包油菜同飲品個一人套餐組合豐富,主食類可用優惠價加購小食$32 香茅豬扒同$30 叉燒腸都是跟餐加,大塊豬扒,醃得惹味。而叉燒腸香滑 腩汁蘿蔔同油條是粥餐包的$75 皮蛋瘦肉粥,好綿多料,熱辣辣很暖心。隨心加粥很多小食,食得超開心過癮,人均$100 左右,岩曬愛有米氣落肚
味滿

地址: 天后電氣道64號地舖
電話: =====================

有粥品,拉腸,麵食飯,簡單易消化的米類製品

上湯淨雲吞餐$68 包油菜同飲品

個一人套餐組合豐富,主食類可用優惠價加購小食

艇仔粥 食材勁豐富,有魚肉,瘦肉,花生,魷魚同生菜等等,口感超有層次,超級足料,粥底都好綿密,配上爽脆既魷魚同生菜,再加瘦肉同魚肉既肉香,非常鮮香美味雞粥 雞粥粥底好鮮甜,粥綿雞滑,雞既份量都好多,每舊都好嫩滑,肉感滿滿,味道鮮美上湯淨雲吞 雲吞皮薄餡多,入面既蝦仁食落超級爽彈,鮮味十足,上湯都非常鮮甜脆脆炸兩 炸兩漲卜卜又堅挺,油炸鬼口感好脆口,腸粉皮厚薄度適中,軟熟配上油炸鬼既脆身,再配上唔同既醬汁,好好食🤤蠔油生菜🥬 豆漿
艇仔粥

雞粥