餐廳: 天天海南雞飯 (新城市廣場三期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-17 305 瀏覽
諗住係出面見到咁多人食,以為好好食。就唔駛排隊去去,坐低點了兩個小菜,只寫了一個菜,要碗白飯都等十分鐘,仲係唔熱,牛肉又炒過熟,D野又難食。服務員係度吹水,D態度又差,無下次。
2024-03-17
2024-01-27 488 瀏覽
$89 一份午餐,餐牌寫有湯,結果冇!返到屋企才發現配白飯!我要的是燒雞飯套餐,難道米芝連餐廳的雞飯係配白飯的嗎?打電話去餐廳係冇人接電話!今時今日咁嘅服務,唔會再幫襯😡😡
2024-01-27
外賣自取
其他
2024-01-26 322 瀏覽
服務態度差,落漏單 仲要趕客。見呢間平時幾多人食滿心歡喜去試下叫左個海南雞、油雞同埋牛筋腩煲海南雞同埋油飯到左個飯食到一半,吹咗一次單個飯就黎食晒嘅時候就問另一位侍應問食物黎齊未 個待應話齊晒問我本來叫左乜野我話唔需要過左3分鍾仲要趕客 隊張單黎叫我埋單叫加茶既時候待應嘴面都好差黎左既海南雞質素唔差但係雞係有骨、有雞翼、雞翼尖味道唔錯但200蚊叫一碟有骨既海南雞就唔合理就算食物係米芝蓮 咁既服務態度都係唔會有下次
服務態度差,落漏單 仲要趕客。

見呢間平時幾多人食
滿心歡喜去試下

叫左個海南雞、油雞同埋牛筋腩煲
海南雞同埋油飯到左
個飯食到一半,吹咗一次單

個飯就黎食晒嘅時候就問另一位侍應
問食物黎齊未 個待應話齊晒
問我本來叫左乜野
我話唔需要

過左3分鍾仲要趕客 隊張單黎叫我埋單
叫加茶既時候待應嘴面都好差

黎左既海南雞質素唔差
但係雞係有骨、有雞翼、雞翼尖
味道唔錯但200蚊叫一碟有骨既海南雞就唔合理

就算食物係米芝蓮
咁既服務態度都係唔會有下次

2024-01-22 295 瀏覽
埋單$560,3個餸1.價值$10x 雜菜煲,計埋得5-6條菜,加埋好碎嘅雜菇,食唔出咩味2.招牌海南雞肉質嚡,無雞味3.酸菜石斑D魚唔知雪咗幾耐?配雜菜煲同一款菇,總體個味係ok,但喺魚質太差
埋單$560,3個餸
2.招牌海南雞肉質嚡,無雞味

2023-12-17 457 瀏覽
一直都聽過天天海南雞飯本身係新加坡熟食中心嘅小攤,因為精堪嘅廚藝而得到米芝蓮認可,有第一海南雞飯之稱。今次嚟到香港沙田店,環境裝修就轉咗偏華麗風格,以優雅嘅藍調為主。🍽 天天海南雞配燒雞香港定價會貴小小,但唔洗飛就食到新加坡米芝蓮,都覺得值得一試。先講下佢哋嘅招牌菜—海南雞,雞肉選用嘅係優質嘅三黃雞,食落肉質鮮嫩多汁,保留到雞肉嘅原汁原味,同時皮薄有彈性,入口即化。燒雞方面都唔錯,皮脆肉嫩,炭香撲鼻。不過兩者比較嘅話,海南雞會更勝一籌👍🏻🥇雞油飯 因為太鍾意食個飯,所以我哋今次𝟮個人都叫咗𝟯-𝟰人份,呢個份量大概每人食到𝟮碗左右🍚🍚天天海南雞飯嘅雞油飯曾經擊敗過名廚𝗚𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻 𝗥𝗮𝗺𝘀𝗮𝘆,成為餐廳嘅皇牌。因為佢哋嘅油飯同時結合咗雞油同雞湯嘅精華,飯粒散發濃郁嘅香氣同時做到鬆軟而不失彈性,粒粒分明,所以剩係食飯都會覺得好味!🥤 豆花年代奶茶豆花奶茶嘅茶味香濃,重點加咗滑嫩嘅豆花,飲上去會額外增添一份特別嘅滋味,配搭海南雞都幾夾。

🍽 天天海南雞配燒雞

🥇雞油飯

🥤 豆花年代奶茶

2023-12-05 306 瀏覽
午市套餐➡️天天海南雞飯$1193款前菜都唔錯,尤其是四季豆好香麻油味,幾特別。原隻燻蛋熟成度剛好,好入味,好食😋海南雞口感滑溜,件數都唔少,味道正常;油飯聞到幾香,但食落就無乜雞油味,口感偏乾;個泰式辣醬辣味都幾辣,食完個辣都會留喺口腔內。年代奶茶加咗煉奶和花奶,如果鐘意飲甜味的熱奶茶係唔錯的(本人飲開無糖奶茶😬)甜得嚟都飲到茶味。入座就比壺茶你,個茶味道都唔差(每位茶錢$10)整體來講個飯味道是正常發揮,只是食完飯離開後先發覺無比到個湯我🥹坐咗咁耐自己無發現,職員又無比,唉😮‍💨
午市套餐➡️天天海南雞飯$119
3款前菜都唔錯,尤其是四季豆好香麻油味,幾特別。
原隻燻蛋熟成度剛好,好入味,好食😋
入座就比壺茶你,個茶味道都唔差(每位茶錢$10)
2023-10-06
有名既過江龍,呢次冇食海南雞,叫左個牛筋牛腩煲。我相信佢擺明話得係招牌菜既都唔錯,呢個菜係10名內必叫既。個煲熱住上,食到一半仲有泡泡出,d汁用黎送飯超正。杯野飲都幾特別,豆花美綠恐龍,都值得一試。埋單~$267,計埋茶同加一,都算值得食下。

杯野飲都幾特別,豆花美綠恐龍,都值得一試。

埋單~$267,計埋茶同加一,都算值得食下。
今天放工後來到新城市廣場覓食,見到很多餐廳都排滿了人,需要等位等好耐,然後見到呢間天天海南雞,不是太多人等位,於是就打算走去呢一間度食飯,果然很快就已經有位俾我哋入去。我哋點了三個菜式,但係全部菜式都只是微暖,一啲煙都沒有,所以很難食,我哋覺得很奇怪,點解啱啱煮好出嚟都唔熱啲餸,後來發現原來佢哋個廚房並不是在餐廳裏面,而是在餐廳外面,要經過一條走廊先到,所以見到職員運送菜式需要穿插商場的走廊,中間要經過很多不同類型嘅舖頭先會到達廚房,所以因為這個原因啲菜式就唔夠熱了。如果係而家呢個天氣都唔夠熱,甘下星期天氣開始變凍,得17/18度的時候啲菜式會唔會更加凍呢。最後吃了三款唔熱嘅餸菜,肚子有點不舒適,感覺中伏了,而且價錢不平,最後埋單四百幾蚊,真係去食大家樂好過,起碼夠熱。相信嚟過呢間舖頭食嘢嘅人都知道佢啲餸菜唔夠熱,因為廚房喺出面嘅緣故,今次係我第一次嚟呢度幫襯,所以就中伏,希望大家留意小心注意一下。

2023-11-10
2023-11-09 212 瀏覽
呢晚同男朋友去完新城市睇戲,就順手響附近搵野食醫肚,試左呢間天天海南雞既沙田分店,野食大大份又好味,估唔到除左海南雞好食之外,甜品都咁出色,推薦可以去食下😙❀天天海南雞❀雞肉採用文昌雞,半肥瘦咁,入口嫩滑又juicy,點少少薑蓉、黑醬油或者酸辣醬都好好食。❀肉骨茶❀肉骨茶個湯藥材味偏重,味道幾清甜,排骨大大塊好多肉,煮到好腍好入味,仲有好多其他配菜例如:豬肚、腐竹等,好豐富,食到好飽。❀食神魚籽菠蘿海鮮炒飯❀炒飯炒到粒粒分明,有蝦仁粒、魷魚+蟹籽等,份量較多,建議2個人share。❀椰奶炸龜苓膏❀最有驚喜反而係呢個,椰奶好香又甜甜地,中和左龜苓膏既苦澀味。
呢晚同男朋友去完新城市睇戲,
就順手響附近搵野食醫肚,
試左呢間天天海南雞既沙田分店,
野食大大份又好味,
估唔到除左海南雞好食之外,
甜品都咁出色,推薦可以去食下😙

❀天天海南雞❀
雞肉採用文昌雞,
半肥瘦咁,入口嫩滑又juicy,
點少少薑蓉、黑醬油或者酸辣醬都好好食。

❀肉骨茶❀
肉骨茶個湯藥材味偏重,
味道幾清甜,排骨大大塊好多肉,
煮到好腍好入味,
仲有好多其他配菜例如:豬肚、腐竹等,
好豐富,食到好飽。

❀食神魚籽菠蘿海鮮炒飯❀
炒飯炒到粒粒分明,
有蝦仁粒、魷魚+蟹籽等,
份量較多,建議2個人share。

❀椰奶炸龜苓膏❀
最有驚喜反而係呢個,
椰奶好香又甜甜地,
中和左龜苓膏既苦澀味。
2023-11-08 167 瀏覽
今日同朋友行完沙田新城市廣場,好耐未食過海南雞啦,所以去咗天天海南雞食晚飯!呢間餐廳嘅嘢食都幾豐富,有好多選擇,我哋兩個人叫咗一份正宗海南雞、鬼馬水蜜桃咕嚕肉、食神魚子菠蘿海鮮炒雞油飯、同埋豆花恐龍美祿。正宗海南雞終於食到我最愛嘅海南雞啦! 雞肉鮮嫩多汁,皮薄多肉,配上特製嘅醬料一齊食,十分惹味!鬼馬水蜜桃咕嚕肉呢個冰鎮咕嚕肉都好特別,底部嘅瓶子裝住啲乾冰,不停飄出煙霧,十分特別。咕嚕肉酥脆多汁,外層香脆、肉質嫩滑,配上甜甜酸酸嘅醬汁加埋水蜜桃,鍾意食酸甜嘅朋友唔好錯過!食神魚籽菠蘿海鮮炒雞油飯呢個海鮮炒飯味道唔錯,每一啖都有蝦仁,配上鮮甜魚籽加埋菠蘿乾食,感覺新鮮!豆花恐龍美祿最後呢杯豆花恐龍美樂係我嘅最愛,上層鋪滿美祿粉,下身就係香滑嘅豆腐花,每一啖都好香濃朱古力味,推薦呢個!

正宗海南雞

鬼馬水蜜桃咕嚕肉

食神魚籽菠蘿海鮮炒雞油飯

豆花恐龍美祿

2023-11-05 97 瀏覽
夜晚8點 個場已經冇咩人,舉手叫嘢食 全部waiter當睇唔到,有個係cashier 見到 示意等隔離落緊order嗰個。其他人係度行行企企,經理全程唔知做緊乜,應該埋緊數,大家樂都不如。
2023-10-25 136 瀏覽
一向好少寫食評嘅我,今次都真係忍唔住要發聲,真係太差。雖然當日假期,但因為時間尚算早,大約5點幾去到,暫時唔會有太多客人,可以直接入座。當我拎起個茶壺,正想倒杯茶,見到杯中有漂浮物,立即叫侍應換一隻杯。跟住點餐,叫咗一個海南雞拼燒雞,一個細油飯,一個班斕汁椰香鱈魚,一支啤酒。好快個海南雞同埋油飯到咗,油飯完全唔熱,只係得微暖。海南雞都係微溫,個雞似係慢煮,味道好淡。燒雞又係微温,皮唔夠香脆。跟住個鱈魚嚟埋,一啖食落去,鱈魚個炸漿好厚,唔夠薄身,好似食緊炸粉漿咁,一個字~(差)所以我以後都會記住,每當見到有米芝蓮嘅舖,都唔好行入去,今次就當買個教訓,講完。
一向好少寫食評嘅我,今次都真係忍唔住要發聲,真係太差。
2023-10-23
2023-09-26 172 瀏覽
放假沙田新城市好多人,間間餐廳都好多人等位,鐘意食雞既我就揀左食海南雞🤗天天海南雞咁出名,一定要試下 😆雞既份量有好多😍雞味濃👍🏻肉質嫩滑🍗搭配醬汁好好味😋十分出色油飯吾油膩又香👍🏻

油飯吾油膩又香👍🏻
2023-09-13 244 瀏覽
從來都唔寫食評,忍唔住要寫實在太差太差太差👿👿👿,極難食海南雞一哥,今日外賣大份正宗海南雞,九成都係骨頭😡,仲要皮多過肉,d皮又厚,雞骨都變晒深色瘀黑色😤,從未食過咁差嘅雞,又老又鞋,似返熱過隔夜雞味道,煲過湯嘅雞,超難食,普通快餐店仲好食過佢多多聲,仲成二百蚊一份,實得四份一隻雞都無,好食都話呀,一啲都唔好食,差到極点,沒下次。唔怪之得咁小人食啦,呃錢搵笨。👎👎👎👎👎👎👎

2023-09-13
外賣自取
2023-09-11 146 瀏覽
衛生方面: 張櫈有上手大量殘餘物,枱面除咗即棄嘅餐具之外冇一樣嘢係乾淨,三個人三隻杯全部入面有水仲有一粒粒奶白色嘅物體,待應換完之後都仲有一隻杯有呢啲粒粒佢哋啲碗都係濕,仲有啲唔知幾多手嘅飯碎殘跡拎出嚟比人用之前冇check過呢啲咁基本嘅嘢咩?食物方面:收199一碟雞雞肉少但係又肥又多骨,啲海南雞醬汁少得可憐雜菜粉絲入面唔知點解得一粒雞腎,係加料定係冇料到?個雞油飯就不過不失,成為成餐飯最有特色嘅食品Service唔expect咁多,兩個人做全場嘅客超人都覺得辛苦最後埋單見到要收茶位真係估你唔到新城市天天海南雞,唔會有下次
衛生方面:
張櫈有上手大量殘餘物,
枱面除咗即棄嘅餐具之外冇一樣嘢係乾淨,
佢哋啲碗都係濕,仲有啲唔知幾多手嘅飯碎殘跡
拎出嚟比人用之前冇check過呢啲咁基本嘅嘢咩?

食物方面:
收199一碟雞
雞肉少但係又肥又多骨,啲海南雞醬汁少得可憐
雜菜粉絲入面唔知點解得一粒雞腎,係加料定係冇料到?
個雞油飯就不過不失,成為成餐飯最有特色嘅食品

Service唔expect咁多,兩個人做全場嘅客
超人都覺得辛苦

最後埋單見到要收茶位真係估你唔到
新城市天天海南雞,唔會有下次