2023-12-06 11 瀏覽
friday night同好友出中環搵好野食發掘到呢間隱世小酒館,門口已經見到好有格調入到去氣氛都好好~掛咗好多紋身相關既作品 十分artistic頭盤先嚟一個caesar salad 開開胃 超fresh沙律菜加埋garlic bread crumbs同cheese係面 惹味spring roll 內餡包咗蘑菇同豆腐等等 俾比較fusion既配搭 外皮香脆 配埋少少辣味既蛋黃醬 意外地夾!意大利傳統菜式Aglio Oilo 蒜油意大利麵 外表簡單但層次豐富 濃濃蒜香加上微微辣味點綴 yummyrid eye with fries 肉質嫩滑有牛味 薯條份量都好夠 仲要炸得啱啱好 作為伴碟都完全無失色餐廳仲有唔同口味既有汽酒 啱哂小酌一杯🥂如果想係中環搵間有格調又溫馨既小店傾下計 holy eats 係唔錯既選擇
friday night同好友出中環搵好野食
發掘到呢間隱世小酒館,門口已經見到好有格調

餐廳仲有唔同口味既有汽酒 啱哂小酌一杯🥂

2023-12-06 15 瀏覽
My friend dated me to this restaurant and I thought it is a Hong Kong Food place because of this Cantonese name. It gives me big surprise soon as I arrived, it is a very cozy bar and restaurant, which a fusion interior design. All the art pieces and tattoos stickers on the wall looks super chic!We got some Irish Rock Oysters for starter. Its so fresh and nice, would definitely re-visit for it! The Beef taco has great flavorings, and I love the Creamy Spanish fettuccine, the fettuccine is cooked

We got some Irish Rock Oysters for starter. Its so fresh and nice, would definitely re-visit for it! The Beef taco has great flavorings, and I love the Creamy Spanish fettuccine, the fettuccine is cooked at just the right timing, not to soft or hard, the sauce is also amazing with a bit of hot touch at the tip of the lounge, love it!  Loving the red sauce of the meatballs, could tell its is so freshly made real tomatoes!

The staff recommended this Selters which I never saw before in other places. The alcohol amount is just right to go with the food and taste super good, I recommend it for both alcoholic and non-alcoholic lovers!

Big shout out to the staff to recommend these great food for us and I would definitely visit again!
2023-11-25 14 瀏覽
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in Tst which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up . The decoration is full of romance 🥰 so chill !We can park car nearby. First comes to some snacks, they are crispy 👍🏻 nice !!Ticos. I love eating this . So yummy 🤤 must order this ~ 揶菜花🥦 the sauce is perfect match with the veggies 🥗 Garlic 🧄 praw

We can park car nearby.

Garlic 🧄 prawn 🍤 It is so fresh !!! We finished all ! So yummy 🤤 it’s won’t be spicy 🌶️

波菜 spaghetti 🍝 yummy 👍🏻👍🏻👍🏻

My favourite meat ball 🍖 I like the sauce . A little bit sour but not spicy~ yummy yummy 🤤

For the drinks, we ordered some alcoholic drink !!! A bit tipsy! So nice

Overall, I give it a thump up 👍🏻

用餐優惠
試食活動
自從轉咗工之後都甚少去中環飲野😆今日放工同事提議不如去中環Happy Hour啦🍺橫掂咁耐冇去就飲返杯relax下啦😌飲完野就去咗SOHO附近「Holy Eats」食野,我地兩個都係第一次去,靚仔店員就推介咗餐廳幾款比較有特色嘅菜式比我地,果然冇介紹錯👍🏻Fresh Oyster先黎半打新鮮嘅生蠔開下胃,生蠔厚肉爽甜,帶有鹹鹹地海水味,可以先食原味完全一啲都冇腥味,直滑入喉嚨,爽呀😆然後再加上酸醋汁,更加能提升蠔嘅鮮甜味,推介👍🏻Beef TacoTaco皮非常鬆軟,入口食到一絲絲嘅牛肉,香料味道突出,加入西班牙Sofrito醬配上洋蔥,味道口感豐富H.F.C - Holy Fried Chicken每枱都必點嘅Holy Fried Chicken,外脆內juicy,入口啖啖肉,配上佢哋自家製嘅醬料,香口又惹味Hummus with Ox Tongue從未食過嘅菜式🤩牛舌粒加入青椒紅椒同芝士,經烤焗後搽上鬆脆嘅法包上,入口creamy又食到粒粒鬆軟嘅牛舌,味道配合得宜,唔好睇佢哋樣樣都細細件,其實食落都好飽肚😋Honeysuckle Natural Fruite Seltzers (G

Fresh Oyster

Beef Taco

H.F.C - Holy Fried Chicken

Hummus with Ox Tongue

Honeysuckle Natural Fruite Seltzers (Grapefruit)
飲落酒味唔會太重,似果汁酒加soda water,啱晒女仔飲

Watermelon Mocktail
唔想飲酒嘅朋友仔可以叫店員幫你特別調製一杯mocktail,menu上係冇嘅,呢杯西瓜味mocktail入口帶有少許奶味,配合清甜嘅西瓜十分之夾

📍好易食 (中環)
中環蘇豪伊利近街23號地舖

人均消費:$300-400
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-11-20 16 瀏覽
Happy Wednesday 同朋友嚟蘭桂坊食下晚飯 🤣 雖然未到星期五,但係已經好想飲酒,叫咗兩罐特色Cocktail,兩罐都係西柚味,Grapefuit lime 個支(橙色)好好飲,好似汽水咁易入口😆牛肉TACO墨西哥菜點可以唔食Taco?有好多醬汁同埋洋蔥,牛肉煎得好香口又吾會乾 👍Hummus with toast個人係第一次食hummus 😂 估唔到咁好食👍👍 鷹嘴豆泥同洋蔥、cauliflower、唔同嘅醬汁拌在一起,口感好rich好正,搽係多士上好夾🤤扮Nacho的薯條(個名係我俾佢嘅🤣)平時食Nacho既醬同薯條一樣係咁夾,薯條熱辣辣啱啱焗起👍 幾特別值得一試煎鱈魚成條魚上😍 鱈魚唔腥,微微煎過保持嫩度,薯仔外皮好脆,吾錯
Happy Wednesday 同朋友嚟蘭桂坊食下晚飯 🤣

牛肉TACO

Hummus with toast

扮Nacho的薯條(個名係我俾佢嘅🤣)

煎鱈魚
成條魚上😍 鱈魚唔腥,微微煎過保持嫩度,薯仔外皮好脆,吾錯
Holy Eats 係位於蘇豪區伊利近街嘅玩味酒吧餐廳,主打墨西哥同中式嘅fusion菜,蘇豪區大部門嘅餐廳都好有特色,Holy Eats都唔例外,餐廳裝潢好有玩味,牆身掛滿唔同style嘅刺青圖畫,配上復古嘅設計,牆身刻意營造成破爛嘅感覺,中國風再crossover街頭風,好有特色。Beef Taco 有兩件,個面有好多牛肉粒同香料。牛肉味好香,香料味好出,配上墨西哥牛油同洋蔥香菜,口感豐富同有層次👍🏻椰菜花係我最鍾意嘅菜式之一,廚師用咗孜然粉微微調味,底部放咗檸檬乳酪同石榴圍邊,fusion味道即刻出晒嚟。仲有杏仁片同石榴粒做伴碟,有口感得嚟又酸酸甜甜,好開胃!芝士通心粉一定要encore!!! 通心粉入面有滿滿嘅芝士,多到可以拉絲,熱辣辣好creamy!上面又帶一層好薄身嘅焦,加上多重芝士鹹香嘅層次,一上枱就好快售罄😹Half Roasted Chicken 份量都唔少,雞肉好嫩滑,而且大部份都係雞髀位,外皮香脆,肉感微軟,好有層次,用咗中式嘅薑蒽豉油做調味,再配上蘑菇做配菜,配合得啱啱好🤭Holy Eats 好易食 📍中環蘇豪伊利近街23號地舖

Holy Eats 好易食
📍中環蘇豪伊利近街23號地舖
2023-11-16 15 瀏覽
今日又黎到中環區soho覓食,門口見到呢間holy eat啲燈咁靚,入面裝修又有特色,好多唔同風格既畫,好有氣氛,一於就試試佢見到咁多外國人係到,都估到係食西餐呢到西餐全部都好有個人風格特色,唔係普通西餐廳食扒咁簡單,每道菜都好有心機,細節位都做得好細心,每樣食材都做足功夫頭盤椰菜花,食落有少少咋煙燻味,但原來主角係隔離啲薯蓉,入面加左重蒜同橄欖油,好香濃,配上脆脆多士食一流!未食過咁有特別既薯蓉!菠菜闊條麵,成條麵都係綠色好彈牙,醬汁好creamy,面頭加左帕馬森芝士吊味,食落先知原左加左少少辣椒粒,辣辣地好過癮!Fish and chips,炸魚同薯條都係即炸熱辣辣脆卜卜,特別係炸魚真係咬落有聲,而且就算唔點醬都食得出好香魚柳鮮味不過原來主角又唔係魚唔係薯條,兩款醬先至係最出色!sour cream同牛油果醬唔好睇落無得特別,入面加左green onion提鮮,相信仲加左其他秘方,食落一啲都唔膩,話係我so far食過最好食既醬都唔過份!必食西多士,仲見到外層啲蛋絲係到,面頭再灑左杏仁片,食落脆卜卜好有口感,中間夾左蘋果蓉,淋上楓糖漿花生醬勁香口,多重味道超級一流!

見到咁多外國人係到,都估到係食西餐

不過原來主角又唔係魚唔係薯條,兩款醬先至係最出色!

2023-11-09 542 瀏覽
今日朋友約食飯,約左我係中環伊利近街既Holy Eat食~聽名字「好易食」仲以為係一間比較港式既餐廳~去到發現原來喱到係食西餐既 。餐廳位置係係頗多外籍人士聚集既SOHO區,地方唔算好大,好有外國小店既味道~~~入到去負責我地台既係一個靚仔既外國哥哥,好NICE介紹左D推薦既菜式既我地。Fresh Oysters首先我地叫左個頭盤係6隻新鮮生蠔。生蠔本身處理得好好,冇食到蠔殼,因為我好怕腥味,所以食之前都加左好多檸檬汁,但出乎意料地喱隻生蠔好鮮甜JUICY,完全一D腥味都冇,所以建議大家可以咩都唔加咁試左佢既原味先,再加配料食唔同既層次。Cauliflower Taco喱個Cauliflower Taco就好特別,未試過係其他餐廳到叫素食既TACO。椰菜花經過調味之後好適合配餅皮食,口感都豐富,食素既人士可以試下喱個小食。MeatballsMeatballs就啖啖肉,肉味超濃,有少少似加大版既Ikea肉丸,份量亦比想象中大好多,配埋面包或者主菜意粉食都係一個good choice。Spinach Fettuccine喱個主菜Spinach Fettuccine即係少少辣既菠菜意粉,綠色

Fresh Oysters

Cauliflower Taco

Meatballs

Spinach Fettuccine
喱個主菜Spinach Fettuccine即係少少辣既菠菜意粉,綠色既意粉令人感覺好似健康左少少HAHA。個意粉本身係有辣味既,建議可以仔細試真D意粉,軟硬適中有少少煙韌,正!
2023-10-12
2023-10-26 16 瀏覽
伊利近街一直都好多餐廳,今晚隨機去一間食晚飯。呢間holyeats都幾多人,裝修有酒吧feel。叫左tom yum mussels pot,冬陰功配青口都係第一次食!青口新鮮大隻同幾嫩,冬陰功湯都好唔錯,唔辣,好濃嘅椰奶香味。taco係炸cauliflower,好好食,牛油果都比得好多。雖然係炸野不過唔係太油膩。meatball可能係香港數一數二,好濃番茄汁味同牛肉味,加埋d芝士好滿足,3粒但係份量好大。最後叫左個creamy spinach fettuccine, 都幾好食,意粉彈牙,d汁都好入味,唔會太漏。仲叫左青檸梳打,都唔錯正常發揮。整體餐廳氣氛好好,d staff好熱情。餐具都好用心,應該係同隔離龍虎豹同一個集團。

仲叫左青檸梳打,都唔錯正常發揮。

2023-10-13 24 瀏覽
老實講好耐無食過有驚喜嘅食物,今次終於食到從未嘗過,卻又很喜歡的美食🥰Holy Eats 新推出的 Creamy Spinach Fettucine 看似一盤平平無奇的菠菜意粉,吃下去卻又煙燻味!!!Smoky又creamy的意粉,灑上大量芝士 ,還有一點辣味,太好吃了!單單呢個意粉,已經可以令我回頭另外的Holy Fries,俾我嘅感覺好似墨西哥Taco咁,有肉碎、芝士、芫荽沙拉醬、番茄、洋蔥。這個我也很喜歡!最後是肉汁多的炸雞HFC(holy fried chicken),雞肉質素好已經贏左👍醬汁主要係蕃茄味,可以搭配拌菜的酸菜,喜歡炸雞必吃我係menu見到禮拜一主菜仲有買一送一,咪人均唔需要$100?便宜哭了,等我下次mon過來先😊

2023-09-28 409 瀏覽
今日收工朋友帶左我黎soho區嘅呢間 holy eats好易食😬 話星期三要要有個break🤣 一去到門口已經覺得氣氛好好😌 坐低睇睇menu 店員都好好人介紹左幾款菜 仲有新嘅菜式🤩 先黎兩杯飲品🍸Mocktails $178一坐低店員就問我想飲啲咩 我話要無酒精飲品要靚靚哋嘅 佢就話ok🤣 然後好快就上左兩杯飲品 佢再介紹兩杯都係用左梳打水 ginger ale 有一杯加左西瓜汁 2杯都好fresh真係好岩星期三要有個break!! 同埋好靚好岩我哋打卡😍 HOMEMADE HUMMUS $98先黎一個前菜hummus~~ 佢係用左roasted peppers, onion, tomato再配佢特別調制既醬汁 旁邊既係好強青椒🫑味嘅薯蓉 仲有幾粒椰菜花 青椒味辣辣地 加埋麵包又幾新鮮😇 CREAMY SPINACH FETTUCCINE $118呢個就係店員同我講既新菜式 我都好推👍🏻 一上枱係綠色都驚一驚😂 但芝士味勁香😍 呢個意粉加左garlic, cherry tomato, chilli flakes, parmesan 意粉又煮得岩岩好 唔會太硬又有少少煙韌咁 仲要每條

坐低睇睇menu 店員都好好人介紹左幾款菜 仲有新嘅菜式🤩

先黎兩杯飲品🍸
Mocktails $178

HOMEMADE HUMMUS $98
HOMEMADE HUMMUS

呢個就係店員同我講既新菜式 我都好推👍🏻 一上枱係綠色都驚一驚😂 但芝士味勁香😍 呢個意粉加左garlic, cherry tomato, chilli flakes, parmesan 意粉又煮得岩岩好 唔會太硬又有少少煙韌咁 仲要每條粉都有醬😗 估唔到辣椒🌶️同埋芝士 簡簡單單但加埋真係好好食😋
CREAMY SPINACH FETTUCCINE

MEATBALLS $168
店員話呢個係最signature meatballs 係用左classics red sauce同埋牛肉 有3大粒上面全部都係芝士 切開牛肉仲好滑 個醬汁調得唔錯 係有啲似肉醬意粉嘅味 配埋多士就唔會太鹹啦😇
MEATBALLS

PAN FRIED LEMON SOLE $138
呢個整到成條魚咁上枱 好有誠意呀🤩👍🏻 魚肉好滑又冇骨😋 加埋檸檬汁好夾 薯仔焗完少少鹽調味已經好夠 呢個魚都係大推👍🏻
PAN FRIED LEMON SOLE

入面既裝修都好有特色😌

整體來講 呢間 Holy eats真係幾有特色😌 環境舒適 店員服務親切 食物質素不錯 一定會再黎chill😬
HOMEMADE HUMMUS
CREAMY SPINACH FETTUCCINE
MEATBALLS
PAN FRIED LEMON SOLE
2023-09-25 24 瀏覽
收工想同朋友開心chill🤟🏻行行下蘇豪區就見到呢間holy eat行fusion風格,裝修幾有氣氛咁,就同朋友一試😆Holy Fried Chicken $158自製香料炸雞睇落已經好惹味,咬落仲要爆汁又juicy😍仲要無骨,啖啖肉好享受Crab Cake $128一放入口真係啖啖都係蟹肉😍外脆內軟嘅口感好豐富,蟹肉好creamy,份量多到真係一分錢一分貨,正👍🏻Cauliflower $98烤過嘅椰菜花配上檸檬乳酪、紅石榴,款式好特別,食落酸酸甜甜好開胃🤤Prawn Taco 2 pcs $98每份Taco入面都有3隻大蝦,配埋唔同香料、蕃茄醬同青檸汁一齊食真係爆juicy😍 大蝦仲食到鮮甜味,蕃茄醬更令人胃口大開,好耐冇食過咁好食嘅taco啦🤤🫶🏻Mocktails $88 西瓜汁加梳打同薄荷,飲落好fresh🔥西瓜汁味一啲都唔假,仲幾match 薄荷味Honeysuckle $68法式吐司口感鬆軟,雖然加左焦糖,但配花生醬、橙味果醬完全唔會覺得膩,keep住食晒成個🤣Sai-Do-Si $88啤酒帶芒果🥭同椰子口味,飲落好香果香酸酸甜甜,酒精濃度唔高👍🏻一路喺餐廳食住嘢,吹水同

Holy Fried Chicken $158

Crab Cake $128

Cauliflower $98

Prawn Taco 2 pcs $98

Mocktails $88

Honeysuckle $68

Sai-Do-Si $88

一路喺餐廳食住嘢,吹水同聽歌真係好有feel😌waiter 又nice又好服務態度👍🏻唔錯
2023-09-21
  • CRAB CAKE
  • PRAWN TACO
2023-09-16 20 瀏覽
CAULIFLOWER LEMON YOGHURT, CUMIN, POMEGRANATE:這道菜融合了多種風味,結合了新鮮的椰菜花、檸檬優格、孜然和石榴。椰菜花經過烤製後帶有微焦的口感,與檸檬優格的酸度和柔和的奶香味相得益彰。孜然為整道菜增添了一絲辛辣和香氣,而石榴則為菜品增添了甜美的口感和顏色。整體而言,這道菜色彩繽紛,口感豐富,風味平衡,絕對值得一試。MIXED SEAFOOD LINGUINI SHALLOTS, WHITE WINE, PARMESAN:這道菜以新鮮的海鮮和嫩滑的細麵為主要食材,在炒洋蔥、白葡萄酒和帕馬森起司的融合下,呈現出豐富的風味。海鮮的鮮美和細麵的彈性完美結合,洋蔥和白葡萄酒的香氣為整道菜增添了深度和層次感。帕馬森起司的酸味和鹹香味為整道菜提供了美味的調和。HOLY FRIED CHICKEN HOUSE MARINADE SAUCE, YOGHURT CUCUMBER, SICHUAN SAUCE:這道菜以炸雞為主角,配上特製醬汁、優格黃瓜和四川醬。炸雞外酥內嫩,口感極佳,肉質鮮嫩多汁。特製醬汁帶有濃鬱的味道,混合了多種香料和調味料,為炸雞增添了獨特的

這道菜以炸雞為主角,配上特製醬汁、優格黃瓜和四川醬。炸雞外酥內嫩,口感極佳,肉質鮮嫩多汁。特製醬汁帶有濃鬱的味道,混合了多種香料和調味料,為炸雞增添了獨特的風味。優格黃瓜提供了清爽且微酸的口感,與炸雞的豐富油脂相互平衡。四川醬帶來了辣味和麻味,為整道菜帶來了一絲刺激的風味。這道菜結合了多種口味和質感,呈現了美味與創新的結合,非常適合喜愛辣味和炸雞的人品嚐。

2023-09-14 20 瀏覽
平日比較少來蘇豪區食飯。今日搵咗間評分都唔錯嘅餐廳食。餐廳雖然位於半山區,但係沿着扶手電梯上其實都好方便唔使行太多斜路。平日夜晚時段,餐廳大部份幫襯嘅都係外國人,所以環境氣氛都唔錯。雖然係食墨西哥菜,但餐廳應該係有點fusion嘅玩味,因為啲碟都好中式。Beef TacoTaco烤到啱啱好,食落唔會太乾。入面放滿左香料牛肉,都幾Juicy,同時亦都會食到上面嘅洋蔥、香菜,感覺好Fresh唔會太肥膩。落埋青檸汁酸酸地,更加係令到佢更開胃。Cauliflower超好食嘅椰菜花。每一粒椰菜花表面都焗到啡啡地,食得出佢烤香左嘅味。加上落咗乳酪、杏仁片、石榴籽,成個感覺酸酸地幾開胃,亦都好有特色,食到唔夠喉。Classic meatball個人覺得比較重口味嘅一道菜,除咗本身食到好濃郁嘅芝士味,肉丸亦都係well seasoned。側面有少少麵包可以餸個肉醬汁。香蒜橄欖油意粉用最普通嘅食材: 蒜同橄欖油,已經可以煮到好美味嘅意粉,無需太花巧。呢個意粉仲落咗少少辣椒吊一吊起個味。每一啖食落都唔會好無味或者太乾。叫咗兩杯夏天好啱飲嘅西瓜特飲,咁啱食嘅嘢有d辣同埋有啲重口味嘅話就好啱。

Beef Taco

Cauliflower

Classic meatball

香蒜橄欖油意粉

2023-09-08 16 瀏覽
中環Soho區特色嘅chill餐廳雲集,經過呢間鋪面非常吸晴,有霓虹燈入邊昏昏暗暗好啱摸酒杯底傾心事,即刻入去試一試~ 餐廳主打fusion菜,無論餐廳環境裝修定係食物選擇,都睇得出佢哋係行特色路線~🚩Cauliflower 椰菜花+紅石榴+孜然粉+乳酪=複雜又吸引嘅味道惹味而又酸酸甜甜,食多兩啖胃口大開,為接下來嘅大餐預留位置😌Prawn Taco🦐呢款係最Refreshing頭盤!每個墨西哥餅上面有一隻大蝦,超級爽口冇雪藏味,唧少少青檸,加上本身已經有嘅酸甜醬,口感10分清新~ Satan fries 🍟 炸得好香脆嘅幼薯條,調味粉非常香口惹味,好大盒份量好多🤭Mixed seafood linguini海鮮加扁意粉不嬲係最佳配搭,又有青口又有帶子,鮮味十足,好重Garlic&白酒味👌🏻Yakult Martini Martini本身都易入口,溝咗益力多,意想不到嘅合拍,classic & smooth 👍🏼Cocktail 餐廳自家出品,我哋揀咗青檸味~入口已經好香濃,偏小小苦澀味,複雜嘅味道令人一飲再飲~

Cauliflower
椰菜花+紅石榴+孜然粉+乳酪=複雜又吸引嘅味道

Prawn Taco🦐
呢款係最Refreshing頭盤!

Satan fries 🍟
炸得好香脆嘅幼薯條,調味粉非常香口惹味,好大盒份量好多🤭

Mixed seafood linguini

Yakult Martini

Cocktail
餐廳自家出品,我哋揀咗青檸味~
入口已經好香濃,偏小小苦澀味,複雜嘅味道令人一飲再飲~

2023-08-09