2023-11-09 542 瀏覽
今日朋友約食飯,約左我係中環伊利近街既Holy Eat食~聽名字「好易食」仲以為係一間比較港式既餐廳~去到發現原來喱到係食西餐既 。餐廳位置係係頗多外籍人士聚集既SOHO區,地方唔算好大,好有外國小店既味道~~~入到去負責我地台既係一個靚仔既外國哥哥,好NICE介紹左D推薦既菜式既我地。Fresh Oysters首先我地叫左個頭盤係6隻新鮮生蠔。生蠔本身處理得好好,冇食到蠔殼,因為我好怕腥味,所以食之前都加左好多檸檬汁,但出乎意料地喱隻生蠔好鮮甜JUICY,完全一D腥味都冇,所以建議大家可以咩都唔加咁試左佢既原味先,再加配料食唔同既層次。Cauliflower Taco喱個Cauliflower Taco就好特別,未試過係其他餐廳到叫素食既TACO。椰菜花經過調味之後好適合配餅皮食,口感都豐富,食素既人士可以試下喱個小食。MeatballsMeatballs就啖啖肉,肉味超濃,有少少似加大版既Ikea肉丸,份量亦比想象中大好多,配埋面包或者主菜意粉食都係一個good choice。Spinach Fettuccine喱個主菜Spinach Fettuccine即係少少辣既菠菜意粉,綠色

Fresh Oysters

Cauliflower Taco

Meatballs

Spinach Fettuccine
喱個主菜Spinach Fettuccine即係少少辣既菠菜意粉,綠色既意粉令人感覺好似健康左少少HAHA。個意粉本身係有辣味既,建議可以仔細試真D意粉,軟硬適中有少少煙韌,正!
2023-10-12