2024-02-22 16 瀏覽
走完旺角花墟的花市 已經很多店收爐了 看了open rice 這裏沒關門 就過來了太子這邊的一個串燒店 這邊啤酒買一送一 可以和朋友坐下聊聊天 慢慢吃東西也相當寫意一來到老闆便介紹 由於快要新年休息幾天 所以剩下的海鮮不多 詳盡介紹了有什麼菜可以點 點餐的時候也詳細你問我們能吃多辣 相當貼心小店的海鮮很新鮮,因為是每天賣完便不賣 所以不存在放了很久的問題 吃的出來質量好 而且價錢相當合理 年近歲晚,生意不是非常多 老闆還有時間過來和我們閑聊幾句 很有人情味的小店 而且價錢公道合理 有時間一定會多一點來光顧

2024-02-20 20 瀏覽
燒烤店越開越多,味道亦各自各有不同,今晚便來到太子其中一間燒烤店。蕃茄湯免費,蕃茄味道香濃,酸酸甜甜,非常開胃,為今晚的串燒揭開了序幕。蒜蓉燒茄子原條$40,蒜蓉充滿了整條茄子,加上有少少辣味,非常惹味。鹽燒白鱔$49,白鱔皮脆肉彈,加上少少辣粉,已經非常美味。鹽燒牛舌串$30,牛脷經過處理之後,不會太硬,軟腍美味。雞中翼$22,外皮香脆,內裏保持肉汁,這道都是烤功夫的串燒。泰式燒豚肉$42,豚肉肉質軟腍,加點泰式酸辣汁,可以減少油膩感。豬仔髀$42,孜然的味道令到這個豬仔髀,帶點四川特色。蒜蓉燒龍蝦半隻$78 ,這個優惠必定要試,龍蝦肉鮮甜美味,肉質爽口。菠蘿$40 ,經過燒烤的菠蘿,味道變得甜了很多。泰式酸辣汁、麻辣汁、大辣粉,除了本身醬汁之外,還有可以添加其他醬汁,其中以大辣粉的辣度最為吸引。青島啤酒大支裝$35,冰凍的啤酒一向是串燒的最佳伴侶。

鹽燒白鱔$49,白鱔皮脆肉彈,加上少少辣粉,已經非常美味。
鹽燒牛舌串$30,牛脷經過處理之後,不會太硬,軟腍美味。
豬仔髀$42,孜然的味道令到這個豬仔髀,帶點四川特色。

菠蘿$40 ,經過燒烤的菠蘿,味道變得甜了很多。

青島啤酒大支裝$35,冰凍的啤酒一向是串燒的最佳伴侶。
2024-02-16 340 瀏覽
新年差唔多日日都出街食, 屋企食完就同啲朋友聚會, 早幾日去左依間做串燒, 同朋友啤一啤, 好在早黎到立即有位, 串燒款式都幾多, 我地叫左十幾款串燒一齊食鴨舌串、安格斯牛肋串、燒雞胸軟骨串、魷魚鬚幾款都燒得香口惹味, 食落唔會過份乾身, 由其雞胸軟骨食落幾有咬口, 好似比較少食到咁大件既雞胸軟骨, 估唔到都幾好味, 不得不讚魷魚鬚燒得啱啱好, 入口有咬勁, 夠哂香, 食完飲返啖啤酒最好不過串燒豆腐、煙肉金菇卷、韭菜食親串燒我都好少會叫豆腐, 但依度個燒豆腐口感好似食緊臭豆腐咁, 外層既孜然粉夾埋咁食好香口, 煙肉金菇卷入口多汁唔乾, 煙肉味好突出! 韭菜係串燒之中必點ITEM, 燒完落辣粉同孜然粉先至係無得輸!煙肉燒蠔同蒜蓉燒蠔都燒得剛剛好, 入口厚肉多汁, 鮮味突出不得不讚個蒜蓉燒茄子, 大條肉厚, 入口即溶既口感我好鍾意, 惹味十足, 自己係屋企整都整唔到, 每次真係要食串燒先至食得到!最後壓軸既香煎鵝肝配紅酒汁, 鵝肝煎得剛好, 厚身大塊, 油脂香味好出, 食落滿口油香, 配埋香脆多士食一絕!

鴨舌串、安格斯牛肋串、燒雞胸軟骨串、魷魚鬚

串燒豆腐、煙肉金菇卷、韭菜

煙肉燒蠔同蒜蓉燒蠔都燒得剛剛好, 入口厚肉多汁, 鮮味突出

2024-02-06 35 瀏覽
今日放工晏左,同事帶我去一個佢平時食開嘅串燒店,食下串燒吹下水,放鬆下心情。鹽燒牛舌串($30)牛舌可謂必叫之選,足足有五大塊,肥美可口,牛味極重,鹽味能將肉的鮮味帶出。安格斯牛肋串($30)肉質較綿密,整體調味剛剛好,濃淡適中。雞腎串($20)鐘意食內臟既朋友可以一試,有一定水準,唔會有腥味,處理得幾好。燒雞胸軟骨串(2串)($35)雞胸軟骨口感幾有趣,爽口彈牙,$35有兩大串,建議可配搭店鋪提供的酸甜汁食用。煙肉露筍卷($22)露筍好嫩口,五至六條再煙肉包裹住,咬落層次感十足,味道搭配起來十分融洽。蒜蓉燒茄子(原條)($40)茄子大大條燒得好香,值得稱讚的是茄子皮食落無渣,叫了小辣,特別惹味。牛油金菇包($40)金菇份量多,足夠兩至三人食用,熱度足夠,牛油味融入到金菇。龍蝦汁大蝦意粉($118)龍蝦汁味道有驚喜,龍蝦汁油香味濃郁,意粉彈牙掛汁,大蝦配上蒜香粒,加上胡蘿蔔絲和洋蔥片,十分滋味。蕃茄清酒煮沙白($128)沙白份量算多,底部墊著粉絲配上蕃茄、蒜片和香蔥,有淡淡的清酒味香,沙白完全無沙,清洗得好乾淨,可一解油膩感。芝士燒澳洲龍蝦($78)適逢10週年,餐廳有澳洲龍蝦半隻$7

鹽燒牛舌串($30)

安格斯牛肋串($30)
肉質較綿密,整體調味剛剛好,濃淡適中。

雞腎串($20)

燒雞胸軟骨串(2串)($35)

煙肉露筍卷($22)

蒜蓉燒茄子(原條)($40)

牛油金菇包($40)
金菇份量多,足夠兩至三人食用,熱度足夠,牛油味融入到金菇。

龍蝦汁大蝦意粉($118)

蕃茄清酒煮沙白($128)

芝士燒澳洲龍蝦($78)
適逢10週年,餐廳有澳洲龍蝦半隻$78優惠,選擇左芝士燒龍蝦,肉質飽滿結實,食得出係新鮮海鮮,芝士味香濃,燒得十分香口,十分推薦。

鮮檸樂($22)
食串燒唔少得叫杯野飲配串燒食,鮮檸樂會有一杯裝滿冰和幾片檸檬大酒杯加可樂,飲落相當大杯。
2024-02-06 31 瀏覽
太子食串燒,首推呢間好燒式😍真心好食又唔貴,鍾意佢啲串燒整得夠乾身又唔咸。。🥢鹽燒白鱔 $49:鹽燒白鱔,個鱔魚肉質鮮嫩,經過炭火燒烤後,帶嚟一啲焦香味同埋微微嘅鹹味好惹味。。🥢蒜蓉燒蠔 $36:蒜蓉燒蠔,個蠔肉鮮甜彈牙,配上香蒜蓉,燒烤後散發嘅蒜香味好香。。🥢什菌燒蠔 $36:什菌係燒蠔上面,蠔肉同燒烤過嘅什菌結合得好好,超好食!大推!。🥢燒魷魚鬚 $28:燒魷魚鬚,個魷魚鬚經過炭火燒烤,變得酥脆香口,有啲甜甜地咁。。🥢鹽燒牛舌串 $30:鹽燒牛舌串,肉質嫩滑,夠厚身。。🥢羊肉串 $22:羊肉串,唔會太酥,燒完之後半肥瘦幾唔錯。。🥢燒日本甜心蕃薯 $18:甜心蕃薯,甜味好易入口同好軟糯嘅質感。。🥢燒雞髀 $38:好大隻!燒雞髀,雞髀部位嘅肉質嫩滑多汁,經過炭火燒烤後,皮脆肉嫩。。🥢燒豬仔髀 2串 $42: 燒豬仔髀外脆內嫩,厚肉得黎岩岩好熟!。🥢燒牛肋肉 $30:燒牛肋肉,質地彈牙,牛味重。。🥢燒鴨舌 $26:燒鴨舌,超正!好好食,份量有成6粒!。

🥢鹽燒白鱔 $49:

🥢蒜蓉燒蠔 $36:

🥢什菌燒蠔 $36:

🥢燒魷魚鬚 $28:

🥢鹽燒牛舌串 $30:
鹽燒牛舌串,肉質嫩滑,夠厚身。

🥢羊肉串 $22:
羊肉串,唔會太酥,燒完之後半肥瘦幾唔錯。

🥢燒日本甜心蕃薯 $18:
甜心蕃薯,甜味好易入口同好軟糯嘅質感。

🥢燒雞髀 $38:

🥢燒豬仔髀 2串 $42:
燒豬仔髀外脆內嫩,厚肉得黎岩岩好熟!

🥢燒牛肋肉 $30:
燒牛肋肉,質地彈牙,牛味重。

🥢燒鴨舌 $26:
燒鴨舌,超正!好好食,份量有成6粒!
2024-02-02 28 瀏覽
朋友推薦這間燒烤實在太太太太好了,真心會再回頭幫襯。除了環境舒適,服務貼心,食物質素也很高 原來已經開咗十年,而家啤酒做緊買一送一,超抵。可惜今日想食嘢為主,下次先再飲過。辣酒煮螺上台嘩一聲,好大煲煮螺,夠辣夠酒香,超惹味, 真材實料西班牙黑毛豬肋串,鹽燒牛舌串,鴨胸串牛舌厚肉,燒到保留肉汁又超軟淋醃製煙鴨胸肉,冇騷味,燒得香口日式汁燒魷魚筒魷魚份量大,切件上,有香味彈牙雜菌燒蠔,津路烏龍茶蠔大隻,新嘗試雜菌口味,口感均衡松葉蟹蓋配多士滿口都係蟹膏,海水鹹香味配脆口多士燒日本甜心蕃薯/蒜蓉燒茄子原條/菠蘿食材新鮮,正常發揮
朋友推薦這間燒烤實在太太太太好了,真心會再回頭幫襯。

除了環境舒適,服務貼心,食物質素也很高

辣酒煮螺

上台嘩一聲,好大煲煮螺,夠辣夠酒香,超惹味, 真材實料

西班牙黑毛豬肋串,鹽燒牛舌串,鴨胸串
牛舌厚肉,燒到保留肉汁又超軟淋
醃製煙鴨胸肉,冇騷味,燒得香口

日式汁燒魷魚筒
魷魚份量大,切件上,有香味彈牙

雜菌燒蠔,津路烏龍茶
蠔大隻,新嘗試雜菌口味,口感均衡

松葉蟹蓋配多士
滿口都係蟹膏,海水鹹香味配脆口多士

燒日本甜心蕃薯/蒜蓉燒茄子原條/菠蘿
食材新鮮,正常發揮
2024-01-31 334 瀏覽
來太子好燒式吃串燒、喝喝酒,談天說地的好地方,而且餐廳環境座位都舒適 。餐牌/醬汁/店舖的萬能醬汁,蘸任何食物都能配,感覺有點泰式,辣辣的令胃口大開。鹽燒牛舌串、西班牙黑毛豬肋串、蒜芯/牛舌十分厚身飽滿,口感稔香軟彈,肉質一點也不硬。蒜芯爽口清甜,無渣滓,燒的程度剛好,不燶乾依然幼嫩多汁 。(牛舌近鏡)牛油燒開邊大花蝦/蝦頭位置蝦膏豐富,蝦肉紮實,用燒的令蝦味更濃更突出 。蕃茄清酒煮沙白/清酒味濃郁,沙白的鮮甜被清酒吸滿,令整個湯汁都是精華,底下的粉絲變得可口 。只是偶有一兩隻有沙,大部分都乾淨👍鹽燒白鱔、羊肉串、菠蘿/白鱔皮燒得爽脆,新鮮的鱔簡單鹽燒已經很不錯,不過吃的時候要小心有骨 。羊肉肉粒大顆多肉,保持到肉汁,而且脂肪比例不太多,孜然粉適中,調味料不會太多搶過食材原有肉味 。菠蘿清香甜蜜,一點酸味都沒有;富有水份,一咬就爆汁 。韭菜花、豬仔髀(兩支骨)/韭菜花加了少少調味,微咸,蔬菜送啤酒也很棒。

餐牌/

醬汁/

鹽燒牛舌串、西班牙黑毛豬肋串、蒜芯/

牛舌十分厚身飽滿,口感稔香軟彈,肉質一點也不硬。

蒜芯爽口清甜,無渣滓,燒的程度剛好,不燶乾依然幼嫩多汁 。

(牛舌近鏡)

牛油燒開邊大花蝦/
蝦頭位置蝦膏豐富,蝦肉紮實,用燒的令蝦味更濃更突出 。

蕃茄清酒煮沙白/

只是偶有一兩隻有沙,大部分都乾淨👍

鹽燒白鱔、羊肉串、菠蘿/

菠蘿清香甜蜜,一點酸味都沒有;富有水份,一咬就爆汁 。

韭菜花、豬仔髀(兩支骨)/

韭菜花加了少少調味,微咸,蔬菜送啤酒也很棒。

2024-01-28
  • 蕃茄清酒煮沙白
2024-01-30 22 瀏覽
去開太子random 搵左間串燒食,見佢7點都未到已經好多枱滿晒,食物真心不錯!馬友-燒得好好!魚皮係薄脆的,重點係魚肉好肥美鮮甜!馬友好大條,真的啖啖肉-加上檸檬汁好清甜和牛肋串-牛味極濃郁,肥美,咬落係juicy 的厚燒玉子-非常有驚喜!蛋味好香濃-唔會太甜,口感外實內軟,真心好食日式汁燒魷魚筒-$98呢個份量呢個質素係好抵食!-魷魚筒好鮮,十分彈牙,魷魚鬚位燒到好香,襯啤酒一流鹽燒牛舌串-每舊都厚切,唔係日式嗰種燒法係偏中式的做法-牛味濃,加少少辣粉調味已足夠雞腎串-好juicy, $20 一串有5塊-邊邊位燒至微焦好香口原條蒜蓉燒茄子-好大的一條!蒜蓉好足料,溶哂落茄子肉好入味韮菜-簡單但燒得出色黑松露什菇墨西哥薄餅-另一味有驚喜的菜式!黑松露&芝士&菇都好豐富-皮係脆口,外脆內creamy好有口感蒜蓉燒蠔-蠔唔算好大隻但好鮮甜,蠔肉圓潤-蒜蓉好足料入味

馬友
-加上檸檬汁好清甜

和牛肋串
-牛味極濃郁,肥美,咬落係juicy 的

厚燒玉子
-非常有驚喜!蛋味好香濃
-唔會太甜,口感外實內軟,真心好食

日式汁燒魷魚筒
-$98呢個份量呢個質素係好抵食!
-魷魚筒好鮮,十分彈牙,魷魚鬚位燒到好香,襯啤酒一流

鹽燒牛舌串
-每舊都厚切,唔係日式嗰種燒法係偏中式的做法
-牛味濃,加少少辣粉調味已足夠

雞腎串
-好juicy, $20 一串有5塊
-邊邊位燒至微焦好香口

原條蒜蓉燒茄子
-好大的一條!蒜蓉好足料,溶哂落茄子肉好入味

韮菜
-簡單但燒得出色

黑松露什菇墨西哥薄餅
-另一味有驚喜的菜式!黑松露&芝士&菇都好豐富
-皮係脆口,外脆內creamy好有口感

蒜蓉燒蠔
-蠔唔算好大隻但好鮮甜,蠔肉圓潤
-蒜蓉好足料入味

燒澳洲龍蝦做優惠價$78半隻,我們分別選了蒜蓉,和芝士味,龍蝦肉質爽口彈牙蒜蓉可以帶出龍蝦嘅鮮甜,芝士味比較甘香安格斯牛肋串,肉質比較有口感,牛味香濃鹽燒牛舌串,厚切的牛舌燒得外脆內軟,咬落非常多汁豬頸肉串,配上特製的辣汁,很有泰國風味羊肉串,燒得剛剛好,羊肉味香濃燒日本甜心蕃薯,有香甜的番薯味,咬落有Q彈的感覺原條的蒜蓉燒茄子,可以拉起一絲絲的茄肉,香噴噴的蒜味非常吸引牛油金菇包的味道得好,不會太濃而掩蓋牛油的香味低溫紐西蘭羊扒,燒得七成熟,肉質非常嫩滑香煎鵝肝配紅酒汁,煎得非常香脆,咬落甘香美味😋燒蠔分別選了蒜蓉和白汁芝士味,蠔肉肥美鮮甜,兩種味道各有特色!

安格斯牛肋串,肉質比較有口感,牛味香濃

鹽燒牛舌串,厚切的牛舌燒得外脆內軟,咬落非常多汁

豬頸肉串,配上特製的辣汁,很有泰國風味

羊肉串,燒得剛剛好,羊肉味香濃

燒日本甜心蕃薯,有香甜的番薯味,咬落有Q彈的感覺

牛油金菇包的味道得好,不會太濃而掩蓋牛油的香味

低溫紐西蘭羊扒,燒得七成熟,肉質非常嫩滑

香煎鵝肝配紅酒汁,煎得非常香脆,咬落甘香美味😋

78蚊半隻鐵板芝士龍蝦🦞
78蚊半隻鐵板芝士龍蝦🦞
  • 蒜蓉燒茄子(原條)
  • 蒜蓉燒蠔
  • 牛油燒開邊大花蝦
  • 鹽燒白鱔
  • 多春魚
2024-01-25 276 瀏覽
同朋友去串燒店小聚一番,正好餐廳做緊10週年優惠!○1664啤酒買一送一 ○澳洲龍蝦( $78 半隻)今晚揸車唔飲酒喇~ 澳洲龍蝦▫️可以擇蒜蓉燒或者芝士燒,我覺得芝士配龍蝦係最夾☺️ 焗到好靚金黃色,芝士味香濃,龍蝦肉略為乾左少少~牛油金菇包▫️牛油溶化後浸滿成包金菇,勁邪惡但又好正!蒜蓉燒茄子▫️原條真心正, 逐條逐條撕開茄子肉 ,蒜味十足!鹽燒白鱔▫️ 魚皮燒到香脆 ,肉質軟嫰彈牙, 每一口都食到陣陣油脂香味 !多春魚▫️平時BBQ已經好鐘意食 ,裡面脹卜卜好多魚春 ,廿五蚊有三條, 正🤩雞腎串▫️ 粒粒爽口又有嚼勁! 蒜蓉燒蠔 ▫️ 好香蒜味🦪蠔肉入口仲好juicy!韭菜花▫️ 口感爽嫰, 最重要係完全無渣!泰國盧筍 ▫️ 脆綠鮮嫰 ,條條都好爽口!環境乾淨企理 ,款式種類多,性價比高!而家好多餐廳都收早,難得呢度營業時間去到凌晨2點,好適合同朋友聚會啤一啤 食下野😀
同朋友去串燒店小聚一番,正好餐廳做緊10週年優惠!
○1664啤酒買一送一
○澳洲龍蝦( $78 半隻)

今晚揸車唔飲酒喇~

牛油金菇包▫️牛油溶化後浸滿成包金菇,勁邪惡但又好正!

雞腎串▫️ 粒粒爽口又有嚼勁!

蒜蓉燒蠔 ▫️ 好香蒜味🦪蠔肉入口仲好juicy!

韭菜花▫️ 口感爽嫰, 最重要係完全無渣!
泰國盧筍 ▫️ 脆綠鮮嫰 ,條條都好爽口!

2024-01-18
2024-01-21 199 瀏覽
夜晚和Foo 下班收工後,去了太子,食一食串燒,輕鬆一下。我們去的是鄰近太子地鐵站的好燒式串燒專門店,地方夠大,通風系統都好,所以食完都不會感到衣服有燒烤的味道。人均消費大概$295。臨走時發現原來附近有去皇崗的車,如果要北上按摩,來回大陸真方便,哈哈。日式汁燒魷魚筒$98一整條燒魷魚,光是賣相就很吸引。魷魚厚肉,雪白,燒過加特調醬,風味佳,夠惹味。煙肉燒蠔$36蒜蓉燒蠔$36蠔身肥大肉厚,燒的時間恰到好處,剛熟狀態。蒜蓉配蠔,味道好夾。煙肉配蠔,咸香的煙肉,令燒蠔更香口特別。松葉蟹蓋配多士$85一上枱,要相機先食。擺設很美,完整蟹殼裝着蟹膏,加牛油多士一起吃,感覺很高級,哈哈。味道偏濃,加杯啤酒就一流。(BEER 買一送一😌)安格斯牛肋串$30牛柳串$22雞軟骨$20羊肉串$22煙肉金菇卷$22煙肉蘆筍卷$22串燒豆腐$22 即叫即燒。燒制時間都好快。羊肉不太有羊臊味,牛柳和安格斯都肉質嫩,煙肉蘆筍卷的蘆筍爽脆可口,配搭煙肉,滋味在心頭。泰式燒豚肉$42一客份量都頗多,肉嫩有汁,啖啖肉。蒜蓉燒茄子$40原條燒,賣相吸引。燒得乾身可口,調味惹味豐富,一絲絲的夾出來吃,很好吃。加多寶$1

日式汁燒魷魚筒$98

煙肉金菇卷$22
煙肉蘆筍卷$22
串燒豆腐$22

泰式燒豚肉$42
一客份量都頗多,肉嫩有汁,啖啖肉。

蒜蓉燒茄子$40

加多寶$19
2024-01-16
同班閨蜜齊齊來到這家串燒店,嘆番把啤酒,一齊叫咗一大輪串燒。而家嚟講講其中啲印象深刻嘅啲菜式啦!首先,個鹽燒白鱔真係一流👍👍,又新鮮又爽滑,賣相得來又食得出精心燒製嘅功夫。再嚟,燒露筍嘜口感撩人,外表金黃,一咬落去卻係軟綿綿,真係充滿驚喜😮!嗱,唔好話我多口,啲原條燒茄子真係勁正宗🍆,皮烤得脆卜卜,搭配大量蒜蓉,一嚟香味撲鼻,二嚟入口即化,簡直係茄子控嘅天堂!再配上冬陰公豬肉,個酸辣味激發味蕾,話咁快就見底囉~其實我成晚心水嘅還有嗰隻北寄貝🐚,佢嗰份量碩大,每一啖都係鮮味滿分,食到尾都幾稔滿😌。錦上添花,北寄貝上面嗰啲魚子,咸香帶勁,提升哂味道層次。仲有冇乜好講?飲杯生啤咯,搞掂今晚!下次一定會再嚟試吓其他啲人氣菜式,繼續吊詭我啲味蕾啊!🍻🔥

2024-01-20 19 瀏覽
風味滿滿選擇想不到亦有特別的食物,跟別的店子不同。會想再吃的店鹽燒馬友整條馬友燒得魚香滿滿爽口,鮮甜加上監味很香。性價比高,很推薦!必點開胃菜醬汁! 有泰式涼拌之感香蒜白酒沙白扁意粉沒沙的沙白,油香滿分,意粉爽口!份量多,整個擺盤用心,香氣滿又不油膩。沙白爽口,鮮甜加上蒜蓉。性價比高,很推薦! 牛柳串燒肉汁,好脆口,沾上酸辣醬惹味。燒雞髀大大隻美味雞髀,肉彈牙,味鮮甜又做到肉質緊實串燒魷魚調味都好豐富,選蜜糖,甜中又有魷魚香。龍蝦汁大蝦意粉西式龍蝦汁煮出蝦味,快樂滿滿餐廳,鮮甜的小蕃茄,加上龍蝦汁。口感豐富,作為主吃不錯,足夠兩人享用,味道有龍蝦香,流出濃濃肉汁,嫩香口感中突圍,香濃味是人氣的主打,快樂之口感,滿滿之口味。
風味滿滿選擇

想不到亦有特別的食物,跟別的店子不同。會想再吃的店

鹽燒馬友

香蒜白酒沙白扁意粉

牛柳串燒
肉汁,好脆口,沾上酸辣醬惹味。

燒雞髀
大大隻美味雞髀,肉彈牙,味鮮甜又做到肉質緊實

串燒魷魚
調味都好豐富,選蜜糖,甜中又有魷魚香。

龍蝦汁大蝦意粉

口感中突圍,香濃味是人氣的主打,快樂之口感,滿滿之口味。

2024-01-18 8 瀏覽
太陽跌落海嘅時候,我同三五知己撩起褲腳,入咗太子區嘅好燒式串燒專門店。店面唔算巨大,但一踏入去就聞到一股撲鼻嘅炭火香,令人頓時食指大動!🤤首先,嗰碟蒜蓉燒茄子真係開胃,茄子肉腍到化,每條好似蘸滿咗蒜香同煙燻味,嚟到嘅話絕對唔可以錯過!蒜蓉包更加係一絕,多士夾雜著牛油嘅香脆,再嚟點蒜粒,口感係咁軟嘅同時又帶點刺激嘅平衡,流晒口水啦!😋煙肉蘆筍卷都出奇地好食,煙肉嘅鹹香包住椴木茸,夾雜蘆筍嘅爽脆,真係咸香中帶有清新。再講吓海鮮部分,鹽燒白鱔皮燒得脆口,裏面嘅魚肉又嫩,攞醬油輕輕一蘸,嘩,爆炸嘅鮮味!🐠而龍蝦汁大蝦意粉就啱晒哩啲鍾意濃郁口味嘅食客,大隻蝦仁彈牙,龍蝦汁撈勻意粉每條,呢個混合咗海鮮同意大利風味嘅組合,簡直係華麗嘅邂逅!總括嚟講,今晚喺好燒式嘅經歷夜夜笙歌。店員嘅服務又好,氣氛又輕鬆,真心推介給想放鬆一晚,邊嘆串燒邊談天嘅你!🍢👌

香港地吃串燒都是偏貴的,不過剛好這間店的性價比較高,所以吃串燒也能大口大吃的吃肉!而且剛好有超划算的龍蝦優惠,真的不叫龍蝦都對不起自己!難怪晚上的人氣那麼多!龍蝦(78元/半隻)這個十週年優惠性價比真的超高,龍蝦大大隻,肉飽滿,口感非常彈牙,味道鮮甜多汁,說明真的是用上了新鮮的澳洲龍蝦!我兩隻味都選了,蒜蓉味惹味點,芝士就焦香奶滑點!辣椒蒜片什菜意粉(88元)非常健康的一款意粉,味道蒜香味重點,有牛油香,一點點辣味,意粉比較爽滑!黑松露菌蝦多士(68元/4件)多士炸得非常鬆化,蝦滑彈牙,黑松露增香!鹽燒牛舌串(30元)厚切的牛舌,吃起來口感非常軟嫩,牛味香濃!燒雞胸軟骨(35元/2串)性價比挺高的,雞肉味香濃,雖然是雞胸,但口感還是挺嫩的,軟骨爽脆!羊肉串(22元)這價錢那麼多肉,超划算,羊肉帶點筋,所以比較有彈性!陰公豬(30元)用的是豬腩肉,燒得外焦裡爽嫩的!和牛肋串(42元)吃起來非常柔軟多汁,有油香!蒜蓉燒蠔(36元)蒜蓉味很足,蠔味香濃!鮮檸樂(22元/杯)可樂18元,檸樂才22,那肯定要檸樂!

龍蝦(78元/半隻)

辣椒蒜片什菜意粉(88元)

黑松露菌蝦多士(68元/4件)

多士炸得非常鬆化,蝦滑彈牙,黑松露增香!

鹽燒牛舌串(30元)

厚切的牛舌,吃起來口感非常軟嫩,牛味香濃!

燒雞胸軟骨(35元/2串)

羊肉串(22元)
這價錢那麼多肉,超划算,羊肉帶點筋,所以比較有彈性!

陰公豬(30元)

用的是豬腩肉,燒得外焦裡爽嫩的!

和牛肋串(42元)
吃起來非常柔軟多汁,有油香!

蒜蓉燒蠔(36元)

蒜蓉味很足,蠔味香濃!

鮮檸樂(22元/杯)

可樂18元,檸樂才22,那肯定要檸樂!
2024-01-11