2023-10-26 231 瀏覽
自從友人帶我去食過後,對串燒店產生咗好感,今晚經過見到呢間,名字幾搞鬼。店內有個玻璃串燒房,幾個師傅不停手咁燒串燒種類大至分為海鮮類/肉類/蔬菜類,仲有小食類及意粉類,唔駛驚只食串燒會唔夠飽 (哈哈…),仲可以選辣度。打頭陣係蒜蓉燒茄子 ($40),可選原條/切片。超香蒜蓉已舖滿成隻茄子,加少少辣椒粉,連皮一齊食,茄子肉仍然嫩滑,瞬間已被食晒。即叫即燒好彩唔駛等太耐,4款串燒一次上 : 燒鷄胸軟骨串 ($35/2串); 和牛肋串 ($42); 厚燒玉子($22)及串燒豆腐 ($22)燒鷄胸軟骨串印象中好似第一次食,將鷄胸肉同軟骨隔開咁串住燒,一串中有兩種口感,過癮喎。和牛肋串入口仲係多汁,肉味幾出。必叫嘅仲有鹽燒牛舌串 ($30),厚切之餘,中間位一D都唔韌,食一串都夠晒,留返D空位食其他嘢。厚燒玉子入口夠熱,香甜可口。串燒豆腐燒至外脆內仍有豆腐嘅嫩口感,點少少酸辣醬汁食,又係好味嘅。加點綠,黎2串秋葵 ($38)先,燒好再加D惹味調味粉,成條食都無問題。原本想叫池魚,可惜無貨,改為要鹽燒黃立䱽魚 ($138),唧少少檸檬汁提鮮就起動。魚身無咩細骨,燒至皮香肉仍帶汁及嫩口,單食都夠味,

店內有個玻璃串燒房,幾個師傅不停手咁燒

和牛肋串入口仲係多汁,肉味幾出。

厚燒玉子入口夠熱,香甜可口。

魚身無咩細骨,燒至皮香肉仍帶汁及嫩口,單食都夠味,但點酸辣醬汁就仲好味。

呢客墨西哥薄餅芝士鷄肉($52)係廚師推介系列之一,未食已見到饀料豐富。

拎起已有拉絲畫面,薄餅香脆,配合埋熱熔芝士及鷄肉,點會唔吸引?! 每人半客其實都幾飽肚。

要確實地飽,再叫埋呢客辣椒蒜片什菜意粉($88),賣相有點媽媽出品。相當多嘅蒜片,加埋什菜快炒扁意粉,食到牛油香味,每條意粉都相當油潤,要趁熱食。

本來想叫埋個朱古力香蕉作甜品,可惜實在太飽,咁就當有個再回頭嘅”理由”啦。
2023-10-26 42 瀏覽
好耐冇食串燒,朋友介紹食依間好燒式串燒專門店,入到去都幾滿座同好熱鬧,仲已經好大浸串燒香味😏✨安格斯牛肋串 $30每一啖咬下去都能品味到牛肉的濃郁香氣和嫩滑口感。✨西班牙黑毛豬肋串 $30黑毛豬肉質細嫩,富含油脂,口感豐富。燒烤過程中,肉汁被封鎖在內部,使得肉質更加鮮嫩多汁!好味!✨鹽燒牛舌串 $30牛舌有驚喜!本身以為會係薄切牛舌,點知係厚切,一串份量都算多。厚度啱啱好,入口幾淋,唔會好韌,都燒得幾入味,唔會有令人唔鍾意嘅騷味👍🏼✨雞軟骨 $20雞軟骨燒得比較濕潤,似係有加少少燒汁係面頭先再燒,所以入口唔會好乾身,值得一讚!😋佢嘅味道比其他串燒都會濃少少,但唔會係死鹹,都好推介大家試試!✨羊肉串 $22如果本身好鍾意食羊嘅朋友一定要叫羊肉串!羊肉唔會韌,聞落充滿羊騷味同孜然粉味。佢唔係用全瘦肉,所以食落口質感會比較軟身啲,每一口都會食到濃烈嘅羊肉味,正!😆✨燒日本甜心蕃薯 $18這道菜以燒烤的方式烹調日本甜心蕃薯,使其表皮變得金黃酥脆,內部鬆軟香甜。經過燒烤的處理,蕃薯散發出濃郁的香氣,讓人垂涎欲滴。✨燒日本雞泡魚乾 $52唔係間間串燒店都有提供雞泡魚乾。燒雞泡魚乾賣相非常吸
雞軟骨

✨安格斯牛肋串 $30
每一啖咬下去都能品味到牛肉的濃郁香氣和嫩滑口感。

✨西班牙黑毛豬肋串 $30

✨鹽燒牛舌串 $30

✨雞軟骨 $20

✨羊肉串 $22

✨燒日本甜心蕃薯 $18

✨燒日本雞泡魚乾 $52
唔係間間串燒店都有提供雞泡魚乾。燒雞泡魚乾賣相非常吸引,表面燒得少少焦香,侍應一放上檯已經即刻聞到香味!食落有咬口,但唔會好硬,魚味突出,配埋沙律醬係一流!😝

✨蒜蓉燒茄子(原條) $40
蒜蓉燒茄子好足料!我地叫左原條,蒜蓉幾乎係鋪滿曬係茄子面頭,另外都落左好多蔥,鍾意食蔥嘅朋友應該會好鍾意!茄子唔會燒得過乾,入口有軟綿綿嘅質感,鍾意比較食淋身茄子嘅人會食到唔停口!😍

✨燒菠蘿 $20
燒烤使菠蘿的天然甜味更加突出,同時賦予了它微焦的外觀。每一口都能品味到菠蘿的甜美和燒烤的香氣,給人一種愉悅的口感享受。

✨牛油金菇包 $40
這款菜式以牛油為主要調味料,搭配著金菇,烹調出一道香氣撲鼻的菜餚。金菇的口感嫩滑,與牛油的濃郁味道相得益彰。這道菜結合了牛油的豐富奶香和金菇的鮮美,唔錯。

✨龍蝦汁大蝦意粉 $118
龍蝦汁搭配著大蝦和意粉,味道濃郁。龍蝦汁帶有豐富的海鮮風味,為整道菜增添了豐富的口感和香氣。

🍴好燒式串燒專門店
📍太子大南街32-34號地舖
📞26969595
牛油金菇包
雞軟骨
牛油金菇包
2023-10-20 26 瀏覽
近排工作壓力太大,要找朋友食飯聊天減壓,知道太子附近有間串燒店好出名,一於去暢快食個夠呀!鮮檸樂 和 鹹檸七🍹大大杯,真的可以喝得開懷暢飲一番,鮮檸樂酸酸甜甜好開胃,鹹檸七咸鮮味濃喝下好舒服。蒜蓉燒聖子王超長又厚肉的聖子王非常之新鮮好爽甜,配上蒜蓉蔥花一起蒸好入味。安格斯牛肋串牛肉味濃外層輕輕燒得甘香,肉質爽有嚼勁。鹽燒牛舌串牛舌串肉厚大件,燒得外脆內軟加少許鹽已經很好味。羊肉串羊肉串肉嫩多汁,沒有羊肉羶味。燒日本鯖魚魚皮燒得非常之香脆,而肉質仍然嫩滑有油脂香。燒日本雞泡魚乾這個燒雞泡魚乾非常香口鬆脆,配上沙律醬有提鮮效果。蒜蓉燒茄子 (原條)這碟原條蒜蓉燒茄子非常吸睛,茄子和蒜蓉真的絕配,每一口茄子肉都浸滿蒜蓉香味。芝士焗西蘭花焗西蘭花爽脆在錫紙內加上芝士一起焗,做到拉絲效果。和牛肋串和牛軟棉油脂分布平均,燒香外層特別惹味。陰公豬這串名字很得意叫陰公豬,顧名思義就是有上冬陰公醬汁整的豬肉串,酸酸甜甜味道好醒胃,肉質爽又彈牙。
鮮檸樂 和 鹹檸七🍹
蒜蓉燒聖子王
安格斯牛肋串
牛肉味濃外層輕輕燒得甘香,肉質爽有嚼勁。
鹽燒牛舌串
牛舌串肉厚大件,燒得外脆內軟加少許鹽已經很好味。

羊肉串
羊肉串肉嫩多汁,沒有羊肉羶味。
燒日本鯖魚
魚皮燒得非常之香脆,而肉質仍然嫩滑有油脂香。
燒日本雞泡魚乾
這個燒雞泡魚乾非常香口鬆脆,配上沙律醬有提鮮效果。
蒜蓉燒茄子 (原條)
芝士焗西蘭花
焗西蘭花爽脆在錫紙內加上芝士一起焗,做到拉絲效果。
和牛肋串
和牛軟棉油脂分布平均,燒香外層特別惹味。
陰公豬

2023-10-18 181 瀏覽
近年來大南街除了成為藝文與皮革熱門打卡點,各式食肆如雨後春筍,平添不少熱鬧人氣,我們由街尾逛到街頭,順路在「好燒式串燒專門店」嘗過串燒晚餐。串燒八大天王:和牛肋串~美味的和牛串,香草添香味又色澤,色、香、味俱佳。鹽燒牛舌串~肉質軟嫩中又帶點兒嚼勁,咀嚼中慢慢滲出舌心的甘甜酥香。陰公豬串~做陰公豬就不好了!吃串陰公豬串就一樂也啦。燒魷魚鬚~拎起一串燒魷魚鬚往嘴巴送,除了美味,還很有那些年「掃街」的感覺!煙肉金菇卷~咬下金菇卷很有爽脆口感!西班牙黑毛豬肋串~大多是以圈養的方式飼養的黑毛豬,口感是特別柔嫩的。燒日本芝士年糕~外脆內軟糯,芝士味不算太濃,合適我口味。特色蒜蓉包配原粒蒜頭~烤焗蒜頭又粉又腍又甜,配香脆法包片吃,別具風格挺!  六大主菜~蕃茄清酒煮沙白~ 沒沙的沙白肥美飽滿且鮮甜,粉絲吸收鮮味湯水吃,非常滋味!日式汁燒魷魚筒~魷魚的鮮嫩彈牙肉質,已經是最佳的享受了!泰式燒豚肉~泰式風味與串燒豚肉風格各異,美味同源!蒜蓉燒茄子~原條燒茄子,蒜味濃郁,茄子軟熟腍滑,滋味可口。龍蝦汁大蝦意粉~賣相不浮誇,很有家的味道。牛油燒開邊大花蝦~人工水產養殖的大花蝦,肉質爽脆鮮嫩,媲美生產於河、海

串燒八大天王:

和牛肋串~美味的和牛串,香草添香味又色澤,色、香、味俱佳。
鹽燒牛舌串
陰公豬串~做陰公豬就不好了!吃串陰公豬串就一樂也啦。
陰公豬串
燒魷魚鬚
煙肉金菇卷~咬下金菇卷很有爽脆口感!

西班牙黑毛豬肋串
燒日本芝士年糕~外脆內軟糯,芝士味不算太濃,合適我口味。
燒日本芝士年糕
特色蒜蓉包配原粒蒜頭

六大主菜~

蕃茄清酒煮沙白
日式汁燒魷魚筒~魷魚的鮮嫩彈牙肉質,已經是最佳的享受了!

日式汁燒魷魚筒

泰式燒豚肉~泰式風味與串燒豚肉風格各異,美味同源!
蒜蓉燒茄子~原條燒茄子,蒜味濃郁,茄子軟熟腍滑,滋味可口。
蒜蓉燒茄子
龍蝦汁大蝦意粉~賣相不浮誇,很有家的味道。

龍蝦汁大蝦意粉
牛油燒開邊大花蝦~人工水產養殖的大花蝦,肉質爽脆鮮嫩,媲美生產於河、海大蝦。

2023-10-18
陰公豬串
燒魷魚鬚
燒日本芝士年糕
特色蒜蓉包配原粒蒜頭
2023-10-18 106 瀏覽
今日約了朋友去太子地鐵站琴行, 知道大南街街頭一帶多美食.  齊齊去找找.   看見 好燒式串燒專門店, 門面闊, 店內好熱鬧, 決定在此開餐.我們先叫了兩枝冰涼飲品, 準備食串燒, 竹蔗茅根,   綠茶蜂蜜 ~  冰涼順暢,  好好飲.  再看餐牌及牆上彩照, 食物款式多, 點餐無難度, 餐牌內有詳細介紹,  串燒豬/牛/羊, 海鮮,  雞鴨, 可辣可走辣.小食, 蔬菜, 意粉,...............價錢中等.  即點即燒, 上檯熱辣辣.安格斯牛肋串 ~  肉質較稔和有質感, 甘而不膩, 很滋味. 西班牙黑毛豬肋串 ~ 燒得焦香微脆, 肉味濃厚, 加點辣 汁,  口感一流. 牛柳串 ~ 表面燒得焦香, 內裏鬆軟,  濃郁牛香, 肉汁豐富,  燒得 Medium 的生熟度,  好滋味.  雞中翼兩隻 ~   燒得金黃香口, 外皮夠脆, 肉質又嫩又多汁, 口感味道豐富. 朋友喜歡辣,  又可加辣醬. 鹽燒白鱔 ~  肉厚,  外皮微微焦脆, 燒得肉嫩多汁, 香口惹味.蒜蓉燒茄子(原條)~  巨型茄子, 份量足. 鋪上滿滿蒜蓉, 燒得香, 茄子吸上蒜蓉味, 吃得回味.頂級安格斯牛小
店內好熱鬧決定在此開餐.
再看餐牌及牆上彩照, 食物款式多, 點餐無難度,
即點即燒, 上檯熱辣辣.
安格斯牛肋串
西班牙黑毛豬肋串 ~ 燒得焦香微脆, 肉味濃厚,
西班牙黑毛豬肋串
加點辣 汁,  口感一流.
牛柳串
雞中翼
朋友喜歡辣,  又可加辣醬.
鹽燒白鱔
蒜蓉燒茄子(原條)
頂級安格斯牛小排 ~ 烹調火侯控制得好好, 已切件, 方便分嘗.   伴上胡椒醬,  更提升了濃厚牛肉味.
頂級安格斯牛小排
優良的肉質和口感,  鮮嫩多汁, 有豐富的牛味, 脂肪分佈平均,  食得滿意.
燒海蝦三隻 ~  巨型大海蝦,  蝦肉彈牙, 蝦頭有膏,  吃得出色.
燒海蝦三隻
燒菠蘿 ~  加了蜜糖燒烤, 入口味道清甜, 美味.
燒菠蘿
選材非常好,價錢屬中等, 食物燒出有質素, 越食越愛.   服務員招呼有禮, 食得真開心.
牛柳串
雞中翼
鹽燒白鱔
蒜蓉燒茄子(原條)
頂級安格斯牛小排
燒海蝦三隻
2023-10-18 21 瀏覽
聽朋友講太子有間又平又抵食嘅串燒, 為食嘅我梗係要去試下。 夜晚九點幾鐘入到門口仍然坐滿客, 好在都仲有一張二人枱 , 二話不說即刻坐低。 餐牌有成過百款串燒選擇, 牛,豬 ,雞,羊 , 海鮮, 蔬菜類樣樣齊,啱曬最鍾意多選擇嘅香港人。 蒜蓉燒扇貝 扇貝很鮮新鮮,燒得剛好,很juice, 勁多蒜蓉超惹味。 燒雞胸軟串平時食燒烤通常都係食雞軟骨, 食燒雞胸軟骨真係第一次, 咬落口感同雞軟骨差唔多, 不過雞軟骨周邊的肥膏比較多, 相對地雞胸軟骨清爽得多, 啱曬 keep fit嘅朋友。 鹽燒牛舌串牛舌厚切, 厚度剛好,內裏很軟滑juicy, 而且沒有牛騷味, 絕對係encore之選。 煙肉燒蠔芝士焗蠔就食得多, 今次就試下煙肉燒蠔, 煙肉切碎炸香, 非常香脆, 蠔肉完全沒有縮小, 內裏是半熟的, 軟滑多汁, 搭配面頭的 脆煙肉, 又脆柔軟的, 口感好豐富。 蒜蓉燒茄子很有份量的燒茄子, 燒得熟度剛好, 加上蒜蓉和孜然味道, 又軟滑又香口, 食到唔停得口。 芝士煙肉焗大啡菇這個是必點推介, 啡菇咬落淡淡爆汁, 內裏有大量嘅洋蔥和煙肉, 非常香口, 加上面頭 燒到有啲窿窿哋嘅芝士, 真係勁好食

蒜蓉燒扇貝
扇貝很鮮新鮮,燒得剛好,很juice, 勁多蒜蓉超惹味。

燒雞胸軟串

煙肉燒蠔

芝士煙肉焗大啡菇
這個是必點推介, 啡菇咬落淡淡爆汁, 內裏有大量嘅洋蔥和煙肉, 非常香口, 加上面頭 燒到有啲窿窿哋嘅芝士, 真係勁好食。

好燒式串燒專門店果然冇令我失望👍價格親民, 性價比高, 選擇多樣, 最重要係串燒火喉掌握得剛好, 完全呈現到食物原始嘅風味。 下次一定要約埋成班朋友, 飲酒食串燒chill個夠。

• 燒雞胸軟骨串
  • 鹽燒牛舌串
  • 蒜蓉燒扇貝
2023-10-16 16 瀏覽
全部燒烤串都好好食,賣相都冇乜特別,正常啦,本來今次都冇諗住影相,點知燒生蠔一到,就覺得好正,要影下,第一次見燒生蠔放咁重料,怪唔得呢間燒烤店要等位,係值得嘅。
2023-10-13 111 瀏覽
今天與朋友來到太子附近食串燒,店舖名叫📍好燒式都幾別緻,門面都幾光猛入內見牆上貼了精美食品的介紹。餐廳裝飾簡約、潔淨、舒適,有梳化卡位坐,可以望到用玻璃隔開的廚房。🍽看看menu有各種的🍢🥩肉類串燒,🥦蔬菜類、👍廚師推介 、🐟海鮮類、小食類、意粉類和🍹酒類飲品都有,食品種類頗多。今天先試了串燒:🍢💢鹽燒牛舌串🐂、牛脷肉質軟不會韌。💢黑毛豬肋串🐖、頗有豬肉味肉質軟滑有汁不錯。💢燒牛柳🐃、牛柳肉味一般不突出,不過勝在燒烤後仍然外脆内裡腍口。💢安格斯牛肋串🐃、一入口就感到有濃郁的牛味,且夠肉鮮味又有點咬口感。💢串燒豆腐、雖然材料簡單但豆腐燒得外脆內軟滋味一流,之後要再encore。😚💢燒司華力腸🥓,燒得剛剛好外皮不會太乾,可以一試。💢蒜蓉燒茄子🍆(原條)、茄子劏開原條來烤,用筷子將其一絲絲挾來吃,夠腍身夠香又帶點甜味。💢煙肉燒蠔🦪平時用蒜蓉來燒就吃得多,今次揀用煙肉來燒,煙肉味滲入蠔肉内又味道幾特別。😊💢泰式蝦餅(4件),四件蝦餅份量都不算少,外面炸得金黃色夠脆口,咬落啖啖蝦肉夠滿足。🤗💢芝士煙肉焗大啡菇,啡菇上面用芝士包裹著煙肉來焗,使啡菇沾上煙肉的鹹味與芝士的香味,切開已聞到其混和的味道

今天先試了串燒:🍢

💢鹽燒牛舌串🐂、牛脷肉質軟不會韌。
💢黑毛豬肋串🐖、頗有豬肉味肉質軟滑有汁不錯。

💢燒司華力腸🥓,燒得剛剛好外皮不會太乾,可以一試。

💢芝士煙肉焗大啡菇,啡菇上面用芝士包裹著煙肉來焗,使啡菇沾上煙肉的鹹味與芝士的香味,切開已聞到其混和的味道,吃來口感滋味很好。😘

💢特色蒜蓉包🥖 (配完粒蒜頭), 蒜頭切開焗熟,原粒的蒜頭已經變得很腍,用刀搽上法包上面成厚厚的一層蒜泥,入口非常濃烈蒜香味,正。👍

💢龍蝦汁大蝦意粉,意粉有別於平時的白汁做法,顏色炒得像中式的炒麵,不過味道真的十分惹味,蝦隻肉實而且個頭亦算大隻。😋

💢飲品要了咸檸七,因用上整個咸檸檬,所以檸檬味十足,吃燒烤串後喝一口認真舒適解渴。

🔷️今天串燒的體驗是餐廳的座位舒適,價錢適中,而且食物質素有水準,下次仍然會來一試其他食物。
2023-10-10
  • 串燒豆腐, 蒜蓉燒茄子
1K
2023-10-02 20 瀏覽
喺街聞到勁香串燒味💨原來係由「好燒式串燒專門店」傳出😃.蕃茄清酒煮花甲🐚蕃茄味無乜🥺🍅少量清酒味🍶花甲一般,底下粉絲唔夠味😢.芝士煙肉焗大啡菇🍽️大啡菇切緊嘅時候已經見到好Juicy😍加上芝士同煙肉🥓非常邪惡😈旁邊有個小沙律🥗.蒜蓉燒茄子(原條)🍆.燒雞髀🍗雞髀肉質超級嫩滑多汁🤤只係加少量胡椒等🧂已經畫龍點睛,出色之作💯.蒜蓉燒蠔🦪加咗蒜蓉🧄特別惹味😋.什菌燒蠔🌊加咗大量什菌同蒜芯喺表面🤩輕輕用牛油調味🧈最主要係食翻蠔嘅鮮甜😌.燒雞胸軟骨串(2串)🐓雞胸軟骨非常脆😗.翠玉瓜(1份)🥒一咬落去就feel到飽滿嘅水份💧加上孜然粉🌶️爽脆鹹甜😆.燒日本芝士年糕(2件)🥢芝士年糕外脆內軟糯😝芝士味道濃香🧀.多春魚(3條)🐟魚肉肉質細嫩中,鮮味突出😉.串燒豆腐🤍.雞髀菇🍄.蒜芯🥬.蟹籽丸🦀輕輕用蜜糖調味🍯好滋味😛.竹蓆茅根🎋
喺街聞到勁香串燒味💨原來係由「好燒式串燒專門店」傳出😃
  • 豆腐
  • 多春魚
  • 串燒
  • 燒豆腐
  • 燒茄子(原條)
2023-10-02 21 瀏覽
📍太子 《好燒式串燒專門店》    #款式多羅羅串燒店  ✨蒜蓉燒茄子 $𝟒𝟎 食串燒必點嘅原條燒茄子🍆茄子燒到好軟熟,餐廳好細心配備左個鉗,可以好方便一絲絲咁夾起食,今次嗌左唔辣,不過有孜然粉香同滿滿蒜蓉醬同樣惹味😋  ✨鹽燒白鱔 $𝟒𝟗 🐟白鱔好肥美𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,外皮焦脆!食到鱔肉既鮮甜,食材新鮮簡單加啲鹽都已經好好味🤩  ✨和牛肋串 $𝟒𝟐 牛肋肉肉味幾濃,和牛油脂豐富,所以燒完都唔會乾同鞋口🐮  ✨煙肉露筍串 $𝟐𝟐 煙肉燒到微焦香脆,厚身有口感,包著爽口既露筍,中和左油膩感,係幾好既組合😝  ✨泰式燒豚肉 $𝟒𝟐 真心好泰式,完全就係泰國夜市小食既調味,豬頸肉都燒到金黃,火喉岩岩好👍🏼  ✨燒日本芝士年糕 $𝟐𝟔 燒到外脆內軟,而且溫度啱啱好, 一咬入面啲芝士就會爆出嚟😙    ✨厚燒玉子 $𝟐𝟐 玉子甜甜地香濃蛋香,𝐛𝐢𝐭𝐞-𝐬𝐢𝐳𝐞𝐝可以一人幾粒𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食🤣   ✨菠蘿 $𝟐𝟎 最鐘意都係燒菠蘿,香甜多汁,切到一舊舊三角型,好方便食🤩  ✨翠玉瓜 $𝟑𝟐 翠玉瓜份量超多,仲好厚身,好適合中和食串燒嘅膩感👍🏼  ✨牛油金菇包 $𝟒𝟎 一大包牛油金菇🍄 用錫紙包著上,可以𝐤𝐞
📍太子 《好燒式串燒專門店》
 #款式多羅羅串燒店

✨蒜蓉燒茄子 $𝟒𝟎
食串燒必點嘅原條燒茄子🍆
茄子燒到好軟熟,餐廳好細心配備左個鉗,
可以好方便一絲絲咁夾起食,今次嗌左唔辣,
不過有孜然粉香同滿滿蒜蓉醬同樣惹味😋

✨鹽燒白鱔 $𝟒𝟗
🐟白鱔好肥美𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,外皮焦脆!食到鱔肉既鮮甜,
食材新鮮簡單加啲鹽都已經好好味🤩

✨和牛肋串 $𝟒𝟐
牛肋肉肉味幾濃,和牛油脂豐富,
所以燒完都唔會乾同鞋口🐮

✨煙肉露筍串 $𝟐𝟐
煙肉燒到微焦香脆,厚身有口感,
包著爽口既露筍,中和左油膩感,係幾好既組合😝

✨泰式燒豚肉 $𝟒𝟐
真心好泰式,完全就係泰國夜市小食既調味,
豬頸肉都燒到金黃,火喉岩岩好👍🏼

✨燒日本芝士年糕 $𝟐𝟔
燒到外脆內軟,而且溫度啱啱好,
一咬入面啲芝士就會爆出嚟😙

✨厚燒玉子 $𝟐𝟐
玉子甜甜地香濃蛋香,
𝐛𝐢𝐭𝐞-𝐬𝐢𝐳𝐞𝐝可以一人幾粒𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食🤣

✨菠蘿 $𝟐𝟎
最鐘意都係燒菠蘿,香甜多汁,
切到一舊舊三角型,好方便食🤩

✨翠玉瓜 $𝟑𝟐
翠玉瓜份量超多,仲好厚身,
好適合中和食串燒嘅膩感👍🏼

✨牛油金菇包 $𝟒𝟎
一大包牛油金菇🍄 用錫紙包著上,
可以𝐤𝐞𝐞𝐩住保溫,啖啖都係充滿油香嘅菇😍

✨鮑魚汁海鮮荷葉飯 $𝟏𝟎𝟖
飯有荷葉香,每啖飯都食到切粒海鮮,
估唔到份量咁大,一大班人都可以𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食,飽肚之選😇

味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎
性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
2023-09-24
2023-09-27 215 瀏覽
串燒確實係有佢嘅魔力,這晚來到距離太子站好近的串燒店先睇睇餐牌,種類好多,有海鮮,小食,肉類,蔬菜,廚師推介,仲有意粉同飯落單嘅時候佢哋會問你要唔要辣,我哋揀咗少辣先來個串燒豆腐絕對有驚喜,外脆內軟,面頭加上醬汁,份內惹味,呢個食完再encore多一轉。再嚟就係串燒肉類,安格斯牛肋串,西班牙黑毛豬肋串,鹽燒牛舌串,雞軟骨,豬頸肉串,羊肉串列陣出場,香噴噴,非常吸引。 每條串燒都可以燒到鎖住肉汁,火候控制得啱啱好,唔會乾,又唔會靱,好好食呀還有燒雞胸軟骨串,呢款比雞軟骨多咗啲肉,一樣咁惹味日式汁燒魷魚筒原隻魷魚燒,上枱時已經幫你切好,肉質爽口彈牙,又鮮甜。鹽燒白鱔燒得皮香,鱔肉飽滿,肉色鮮明,無泥味來多客特色蒜蓉包 (配原粒蒜頭)原個蒜頭焗得香淋,可以一瓣蒜頭塗在麵包上,極級蒜味,多士焗得香脆。食串燒除咗配啤酒外,我哋揀咗 咸檸七同烏龍茶,一樣咁爽
串燒確實係有佢嘅魔力,這晚來到距離太子站好近的串燒店
落單嘅時候佢哋會問你要唔要辣,我哋揀咗少辣

先來個串燒豆腐
還有燒雞胸軟骨串,呢款比雞軟骨多咗啲肉,一樣咁惹味
日式汁燒魷魚筒
原隻魷魚燒,上枱時已經幫你切好,肉質爽口彈牙,又鮮甜。
鹽燒白鱔
燒得皮香,鱔肉飽滿,肉色鮮明,無泥味
來多客特色蒜蓉包 (配原粒蒜頭)
食串燒除咗配啤酒外,我哋揀咗 咸檸七同烏龍茶,一樣咁爽
2023-09-17
2023-09-24 37 瀏覽
很久沒吃串燒,尋覓到太子這間叫「好燒式」的燒肉店。店內環境不算很寬敞,可是卻坐得十分舒服。老闆和員工也很招待我們,才剛坐下就馬上看看有什麼燒肉。種類款式,可以選擇的燒肉真的十分之多。首先來了一盤林林總總的燒肉,雞翼金針菇雞軟骨牛舌。味道真的是十分惹味。老闆給我們酸辣汁和辣粉。燒肉沾上汁確實真的很開胃。金針菇和蘆筍確確實實十分之脆香可口,不得不讚!燒蠔配上煙肉這個配搭真的十分好!吃完之後再來一盤,司華力腸可以再燒久一點就更加好。最好吃就是多春魚。有種入口即溶的感覺。最抵食就一定非乳鴿莫屬!份量足夠,可是乳鴿要等待十分鐘左右。光是這個味道就覺得十分值得等待!賣點是無骨的乳鴿,吃下去就更加爽口。吃燒肉的時候,如果配合啤酒就更加完美了!現在還有啤酒優惠呢!逢一至四全日買一送一,星期五六日就晚上11時後有這個優惠~整體而言確實是一間很不錯的燒肉店。價錢適中又食到好食材!
很久沒吃串燒,尋覓到太子這間叫「好燒式」的燒肉店。

整體而言確實是一間很不錯的燒肉店。價錢適中又食到好食材!
2023-09-19 24 瀏覽
1664生啤買一送一!係食串燒時嘅天大喜訊🤭蕃茄清酒煮沙白 ❤️‍🔥鮮味十足,沙白煮得剛剛好,彈牙又飽滿,而清酒同蕃茄嘅組合更加帶出鮮甜味低溫去骨燒乳鴿❤️‍🔥上得好精緻,乳鴿經過低溫烹調後肉質嫩滑多汁,咸香鮮脆,去骨後更加方便食,大推!燒雞胸軟骨串❤️‍🔥雞胸肉燒得恰到好處,而軟骨部分有脆口嘅口感,帶來不同嘅層次感安格斯牛肋肉、西班牙黑毛豬肋肉、鹽燒牛舌🍖全部串燒得剛好,肉質唔會太硬,肥瘦相宜蒜蓉燒蠔 🦪蠔肉中等size,雖然蠔味足,但蒜蓉有少少搶味蒜蓉燒茄子❤️‍🔥茄子燒得軟綿,蒜蓉勁多好香口!✨欣賞尼度嘅調味料唔會過濃,蔬菜都保留咗本身嘅鮮甜味道,食完唔口渴
1664生啤買一送一!係食串燒時嘅天大喜訊🤭

蕃茄清酒煮沙白 ❤️‍🔥

低溫去骨燒乳鴿❤️‍🔥

燒雞胸軟骨串❤️‍🔥

安格斯牛肋肉、西班牙黑毛豬肋肉、鹽燒牛舌🍖
全部串燒得剛好,肉質唔會太硬,肥瘦相宜

蒜蓉燒蠔 🦪
蠔肉中等size,雖然蠔味足,但蒜蓉有少少搶味

蒜蓉燒茄子❤️‍🔥
茄子燒得軟綿,蒜蓉勁多好香口!

2023-09-12 28 瀏覽
放工後和同事在太子這間好燒式串燒專門店吃串燒,話說我同事是常客,我之前也吃過一次,真的很不錯,價錢相當平民而味道也是出色的!現在還有1664買一送一優惠,直至9月30號👍🏻上次主要食串燒,今次叫了海鮮類,原來更好味🤤🔸先叫餐前小食😂,七味魚翅,是雞泡魚的朋友,好香好味,愈食愈開胃!🔸番茄清酒煮花界:花甲好大隻,大大碟,內有不少粉絲,味道好鮮,我連湯也喝,好清甜好有鮮味!🔸鹽燒黃立䱽:條魚都好大條,厚肉,燒得外皮香脆,裡面魚肉好鮮嫩,而且保留了水份,一點也不乾👍🏻,喜歡魚的本身鮮味就咁食已經好正,也可以點他們特制的酸酸辣椒汁,會惹味點!再叫少少串燒真係好足夠飽!🔸安格斯牛肋串,鹽燒牛舌是必點的,牛肋肉味道濃,牛舌好厚身,有咬口!🔸和牛肋串,比較軟身,juicy!🔸陰公豬,肉質有點硬身,好有咬勁!🔸芝士煙肉焗大啡菇,呢個都變成必點之一,好香濃芝士煙肉味,連大啡菇一起吃好juicy, 味道提升好多,咁樣食法雖然簡單但非常好味!🔸菠蘿必點,好新鮮的菠蘿,真係好甜好多汁!
上次主要食串燒,今次叫了海鮮類,原來更好味🤤
再叫少少串燒真係好足夠飽!
🔸和牛肋串,比較軟身,juicy!
🔸陰公豬,肉質有點硬身,好有咬勁!
🔸菠蘿必點,好新鮮的菠蘿,真係好甜好多汁!
番茄清酒煮花甲
鹽燒黃立䱽
2023-09-03
番茄清酒煮花甲
鹽燒黃立䱽
2023-09-10 354 瀏覽
太子依間「好燒式串燒專門店」依家做緊Promotion,大杯裝500mL Hoegaarden 生啤有買一送一優惠,真係帶俾大家好消息呀,雖然依度嘅串燒、海鮮定價比較高,但食物質素都唔錯嘅。*此餐廳收取加一服務費。蒜蓉燒蟶子王(兩隻$140),蟶子王幾大隻,大約有我大半隻手掌闊、一隻手掌多咁長,表面鋪滿蒜蓉、香蔥,蟶子肉質爽口,味道鮮甜,粉絲份量多。龍蝦汁大蝦意粉(單點$118),大蝦肉質彈牙,加上龍蝦汁,食落有雙重鮮味;扁意粉口感軟硬適中,但如果麵條嘅龍蝦汁味道更加濃厚會更好,配料包括有車厘茄,略嫌價錢偏貴,因為份量比較少。4件泰式炸蝦餅(單點$60),口感酥脆,但略嫌蝦滑部分蝦肉嘅比例應該比較少,食落偏粉稍欠彈牙,配以泰式甜辣醬食用,味道更佳。芝士煙肉焗大啡菇(單點$60),大啡菇食落好Juicy,配以芝士、煙肉食用,味道鹹香。原條蒜蓉燒茄子(單點$40),表面鋪滿蒜蓉、香蔥、孜然粉,茄子食落好惹味。蒜蓉燒蠔(單點$36),表面鋪有指天椒、蒜蓉、香蔥,生蠔食落好新鮮。白汁芝士燒蠔(單點$36),白汁嘅配搭令生蠔食落更加Creamy。2件燒日本芝士年糕(單點$26),口感外香脆內煙韌

*此餐廳收取加一服務費。

2件燒日本芝士年糕(單點$26),口感外香脆內煙韌,芝士餡料流心效果突出。

韮菜(單點$19),表面鋪滿孜然粉,食落好香口。

蒜芯(單點$19),口感爽脆,味道清甜。

泰式酸辣汁(跟餐$0)。

好燒式串燒專門店
太子分店
地址:
太子大南街32-34號地舖
電話:
  • 蒜蓉燒蟶子王
  • 韭菜
  • 燒茄子
  • 燒茄子(原條)
  • 蒜芯