2024-04-28 351 瀏覽
突然間好想食素菜,朋友捐窿捐罅搵到一簡既健康又可以打卡餐廳“Say, I love you”。餐廳門口好大張姜濤海報,啱晒姜粉打卡,宜且餐廳以花為主打裝飾,彷彿姜濤與你進入一個花花世界。服務員好殷勤介紹菜式,更提議輕食主菜。💐蕎麥麵配香烤大啡菇用新鮮蔬菜配上甜甜紫番薯溶,烤大啡菇香味濃郁,蕎麥麵爽口、軟硬適中。💐凱撒沙律我們要求少醬汁,新鮮蔬菜好爽口,配上碎芝士片和乾肉粒,好健康。💐黑松露蘑菇湯濃郁黑松露,並且加入許多蘑菇碎粒, 香滑有咬口 。💐小熊粒粒草莓牛奶Cutie 粉紅色啤啤熊冰,淡粉紅色草莓牛奶,味道微微甜,入口好滑溜。💐紅梅紅肉火龍果三分二杯混合了桃紅色紅莓和火龍果,含有豐富維他命C,抗氧化顯著,餘下部分為仙草。入口滑流,微微甜,還放了一點點玫瑰花碎以作點綴。飲品基本上是無糖飲料,輕食素菜又健康。約埋閨蜜打卡傾心事,是一個好地方。💐就是偏偏喜歡你銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖💐

服務員好殷勤介紹菜式,更提議輕食主菜。
💐蕎麥麵配香烤大啡菇

💐凱撒沙律

💐黑松露蘑菇湯
濃郁黑松露,並且加入許多蘑菇碎粒, 香滑有咬口 。

💐小熊粒粒草莓牛奶

💐紅梅紅肉火龍果

💐

銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
💐
2024-04-26
💐同朋友系附近行街,行到餓餓地又唔係好諗到食咩之際,突然間諗起呢一間餐廳就決定同朋友一齊試下佢用左我最鍾意嘅花海做主題,同埋有好多靚靚嘅打卡位,仲有兩隻好可愛嘅兔仔店長😍啱哂大家同閨蜜一齊嚟打卡chill下😌🍽️套餐($288/位)套餐包括湯、沙律,主菜同飲品🎃湯方面係南瓜湯,好香濃順滑,飲落去南瓜嘅甜度十足🥗沙律方面我揀左巴馬火腿沙律,巴馬火腿份量唔少,配上沙律菜就啱啱好🍝主菜方面我揀左香草忌廉煙三文魚意粉,忌廉汁香濃但食落唔會膩,煙三文魚仲要整成一朵玫瑰花,配埋蘆筍同亦雜菌,除左賣相好睇之餘亦營養均衡🍔 菠蘿照燒雞黑漢堡($158)黑漢堡用左竹炭麵包,即叫即製,上枱嘅時候熱辣辣之餘仲要脆身,切落去仲要有清脆嘅嚓嚓聲,脆而不硬;雞扒鮮嫩多汁,配上菠蘿,正啊👍🏻仲有份量唔少又脆口嘅墨西哥粟米片🤩🥧本身想試埋甜品朱古力熔岩石山多士,不過可惜當日售罄,唯有下次再嚟食過❤️👩🏻‍🍳 就是偏偏喜歡你📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖#打卡 #銅鑼灣美食 #就是偏偏喜歡你

🍽️套餐($288/位)
套餐包括湯、沙律,主菜同飲品
🎃湯方面係南瓜湯,好香濃順滑,飲落去南瓜嘅甜度十足

🍔 菠蘿照燒雞黑漢堡($158)

👩🏻‍🍳 就是偏偏喜歡你

#打卡 #銅鑼灣美食 #就是偏偏喜歡你
巴馬火腿沙律
2024-05-30
巴馬火腿沙律
菠蘿照燒雞黑漢堡
✨300kcal低卡輕盈午餐配營養奶昔✨購自: 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣耀華街3號百樂中心16 1602-1603號舖)價錢:$128推薦度:8/10-呢個lunch輕盈午餐 配埋奶昔 食晒都只係300kcal 啱哂貪靚又想keep fit嘅朋友✅今次選擇咗椰菜花藜麥飯 肉食就選擇咗海蝦🦐 仲有素食選擇🌱 飲品方面就揀咗紫薯奶昔🍠 每款奶昔列明卡路里同成份 大概110-130kcal非常貼心💖-椰菜花藜麥飯份量充足 食落爽脆 味道唔會好鹹✅ 新鮮嘅沙律菜加入菇菌 再配上軟滑香甜嘅紫薯蓉 健康又好食🤤 海蝦食落鮮甜彈牙‼️低卡之餘 又可以補充蛋白質🆗-紫薯奶昔味道有驚喜💜 飲落香濃順滑 雲呢拿味幾突出 帶有微微奶香 加入左燕麥同埋果仁 🥜 甜度啱啱好😋 奶昔仲有寒天 仙草同埋奇亞籽 增加口感❤️‍🔥飲晒成杯都係130卡路里 仲有15克蛋白質✅
✨300kcal低卡輕盈午餐配營養奶昔✨
購自: 就是偏偏喜歡你
(銅鑼灣耀華街3號百樂中心16 1602-1603號舖)
價錢:$128
推薦度:8/10
5天前 0 瀏覽
今次黎到銅鑼灣,同大家介紹一間以花海為主題既人氣打卡餐廳 一 就是偏偏喜歡你 @sayiloveyouhk餐廳裝潢 以粉色系花海為主調,少女心十足,非常適合情侶、閨蜜上黎自拍打卡。🌟300 KCAL低卡輕盈午餐 配營養奶昔 $138(椰菜花藜麥飯 搭配慢煮雞胸、沙律菜、紫薯泥)主餐:雞胸肉非常嫩滑,搭配飽肚之餘低GI既椰菜花藜麥飯同沙律菜、紫薯泥,健康感十足奶昔:黑芝麻奶昔入面有齊:黑芝麻、雲呢拿曲奇碎、香蕉、果仁、寒天、鮮草、奇亞籽,絕對健康又飽肚,而且一杯有15g 蛋白質,非常適合想要增肌減脂既朋友🌟爆脂茶 $8有降脂排毒功效🌟黑松露野菌湯滿滿既野菌搭配香氣濃郁既黑松露,再以乾花作為點綴🌟招牌粉紅甜心 $98窩夫口感鬆軟,搭配雲呢拿雪糕用甜品作結,滿足🤤👍🏻📍就是偏偏喜歡你地址!銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖#銅鑼灣 #姜濤灣 #就是偏偏喜歡你 #窩夫 #花海 #爆脂茶 #少女心 #健康餐 #打卡餐廳 #慢煮雞胸 #營養奶昔 #黑芝麻奶昔 #銅鑼灣探店 #覓食銅鑼灣 #食在銅鑼灣 #為食關注組 #銅鑼灣食乜好 #黑松露野菌湯 #椰菜花藜麥飯 #香港美食地圖 #

主餐:

奶昔:

🌟爆脂茶 $8
有降脂排毒功效

🌟黑松露野菌湯
滿滿既野菌搭配香氣濃郁既黑松露,再以乾花作為點綴

🌟招牌粉紅甜心 $98
窩夫口感鬆軟,搭配雲呢拿雪糕
甜品作結,滿足🤤👍🏻

📍就是偏偏喜歡你
地址!銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖

#銅鑼灣 #姜濤灣 #就是偏偏喜歡你 #窩夫 #花海 #爆脂茶 #少女心 #健康餐 #打卡餐廳 #慢煮雞胸 #營養奶昔 #黑芝麻奶昔 #銅鑼灣探店 #覓食銅鑼灣 #食在銅鑼灣 #為食關注組 #銅鑼灣食乜好 #黑松露野菌湯 #椰菜花藜麥飯 #香港美食地圖 #招牌粉紅甜心 #九十後行到邊食到邊 #300KCAL低卡輕盈午餐
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE

同朋友嚟到粉紅打卡港女餐廳🤣最近新出咗300kcal輕盈午餐配營養奶昔,可以自選飯麵、主食仲有素食選擇~奶昔最吸引,七彩顏色仲要材料好有營養🌈▶️ 慢煮雞胸喬麥麵 ($138)擺盤望落豐富旁邊有沙律菜🥗簡單用沙律醬調味加入南瓜籽、青瓜、車厘茄鍾意佢個紫薯蓉🍠用上真紫薯,口感粉糯,比黃番薯苦少少但都有甜味充滿花青素同膳食纖維💜健康又美味喬麥麵麵質同預期有出入🙈唔係一般日式幼身有麥粒嘅嗰種,呢個似米線,好滑捋捋朋友話呢個係蒟蒻麵,我都係第一次食入面加咗紫菜飯素調味一片片薄身雞胸肉肉質鮮嫩,完全唔乾👍🏻係佢哋自己慢煮而唔係包裝嘅帶芝麻醬味道▶️ 南美洲海蝦椰菜花黎麥飯 ($138)朋友嘅choice有四隻南美洲海蝦,口感爽脆,不過冇乜味道😗椰菜花飯調味方便做得幾好,加入藜麥令佢冇咁單調▶️ 五穀紅豆- Grooot|紅豆、紅棗、紅米、枸杞、紅蓮子、紅皮花生、黑米、山藥、小米、黑豆、黑芝麻|期間限定款!紅豆味最重🫘有啲似維他奶紅豆奶其次係黑芝麻,會飲到啲粒粒粉因為好多「米」,令飲品好杰身飽肚底部有藍色嘅仙草、寒天同奇亞籽,超有質感💗甜度適中▶️ 紅- Iron文|雜莓、紅肉火龍果、檸檬、果仁|係雜果s
同朋友嚟到粉紅打卡港女餐廳🤣
仲有素食選擇~
奶昔最吸引,七彩顏色仲要材料好有營養🌈

▶️ 慢煮雞胸喬麥麵 ($138)
擺盤望落豐富
旁邊有沙律菜🥗簡單用沙律醬調味
加入南瓜籽、青瓜、車厘茄
充滿花青素同膳食纖維💜健康又美味
朋友話呢個係蒟蒻麵,我都係第一次食
入面加咗紫菜飯素調味
帶芝麻醬味道
慢煮雞胸喬麥麵

▶️ 南美洲海蝦椰菜花黎麥飯 ($138)
朋友嘅choice
有四隻南美洲海蝦,口感爽脆,不過冇乜味道😗
椰菜花飯調味方便做得幾好,加入藜麥令佢冇咁單調
南美洲海蝦椰菜花黎麥飯

▶️ 五穀紅豆- Grooot
期間限定款!
紅豆味最重🫘有啲似維他奶紅豆奶
其次係黑芝麻,會飲到啲粒粒粉
因為好多「米」,令飲品好杰身飽肚
底部有藍色嘅仙草、寒天同奇亞籽,超有質感💗
甜度適中
營養奶昔

▶️ 紅- Iron文
|雜莓、紅肉火龍果、檸檬、果仁|
係雜果shake,主要係雜莓味道🍓
同上面嗰個好唔同,呢個清爽啲
鍾意佢唔太甜,冇額外加糖
同樣有藍色嘅仙草、寒天同奇亞籽

▶️ 南瓜湯 Pumpkin soup ($48)
面頭淋上忌廉、加咗花瓣同南瓜籽
南瓜味天然且清甜🎃稀杰度啱啱好
南瓜湯

▶️ 黑松露野菌湯 Mushroom Soup ($48)
黑松露味道超濃郁🍄‍🟫同樣有忌廉
比南瓜湯鹹啲,但味道仍然頗天然
黑松露野菌湯

食物好味🫶🏻材料原始天然但調味好
食完之後覺得自己補充咗好多營養🥰
最推介係佢啲奶昔🥤七款任揀真係好吸引,仲要全部都好飲唔伏

服務好好,好細心,臨走仲幫我哋喺門口影咗張合照留念🤣
內在環境周圍都係花牆,滿足到少女心
超適合喺度慶祝生日、情人節或其他特別節日

同一班friend嚟開party都OK
入面仲有兩隻賓尼兔仔🐰好可愛

價錢合理,計埋加一大概$200/人,物有所值~
佢哋仲有推出「花花英式下午茶」,只需$398🌺賣相超精緻打卡able,有興趣快嚟試吓啦
花花英式下午茶
  • 五穀紅豆- Grooot
  • 紅- Iron文
  • 300kcal輕盈午餐
6天前 0 瀏覽
餐廳舖滿好多唔同款花花做花牆已好吸睛,另有2個鳥籠座位非常適合打卡店,,整體感覺好舒服!🍔菠蘿照燒雞黑漢堡 雞扒肉質鮮嫩軟綿,入面大大塊菠蘿香好甜好juice,配埋墨西哥脆片好夾又好味,竹炭麵包外層脆入面好軟熟👍每口都有豐富層次感!🍝香草忌廉煙三文魚意粉濃郁嘅香草忌廉汁好creamy,,意粉軟硬度適中,混入三文魚粒,菇菌類及大大塊三文魚捲成花,成碟意粉好靚又好食😋🐻小熊粒粒草莓牛奶賣相已好吸引,可愛既粉紅小熊草莓冰,打卡一流,,吾太甜,好香滑鮮甜嘅士多啤梨味♡成間cafe每一個角落都係打卡位,餐具都好靚,連杯碟都係花花設計,最啱朋友情侶聚餐或慶祝生日🎂PS:餐廳入面仲有2隻好得意兔仔🐇

🍔菠蘿照燒雞黑漢堡

🍝香草忌廉煙三文魚意粉

🐻小熊粒粒草莓牛奶

PS:餐廳入面仲有2隻好得意兔仔🐇
2024-05-30
  • 菠蘿照燒雞黑漢堡
  • 小熊粒粒草莓牛奶
  • 香草忌廉煙三文魚意粉
Say, I love you; Savour the Delights🍽️進入cafe之前,店鋪門外嘅燈牌已經令我眼前一亮。入到去之後:佈置用心嘅花牆、具空間感嘅鳥籠,盡收眼簾,令餐廳成為一間零死角cafe,任何角度影相都咁靚!我地叫左「偏偏喜歡你二人豬餐」,二人餐包括:📌精選餐湯—南瓜湯南瓜湯味道原始,保持左南瓜嘅微甜,湯上嘅配菜同埋瓜子亦增加清新感,令口感更豐富。📌黑松露野菌忌廉意粉意粉嘅味道同埋口感互相配合,帶出香濃的黑松露香氣。野菌嘅鮮嫩為整道菜帶黎更豐富層次。忌廉醬汁濃郁得黎唔會膩,同意粉嘅滑順相得益彰。📌「招牌」慢煮10小時巨豬肋骨主打唔用鬆肉粉嘅肋骨出奇地軟熟,肉質鮮美。慢煮嘅過程令肉質更加細軟,入口即化。配菜同埋醬汁點綴左呢道菜,令色澤更佳、更豐富。P.S. 餐廳嘅兔兔有時會走出籠同食客互動,超級可愛!

我地叫左「偏偏喜歡你二人豬餐」,二人餐包括:
📌精選餐湯—南瓜湯

📌黑松露野菌忌廉意粉

📌「招牌」慢煮10小時巨豬肋骨

P.S. 餐廳嘅兔兔有時會走出籠同食客互動,超級可愛!
  • 南瓜湯
  • 慢煮豬肋骨
6天前 0 瀏覽
今晚去咗一間超靚嘅打卡餐廳,充滿花花嘅環境就好似我的名字一樣😜靚到差不多每一個角落都可以打卡,而且仲有兔兔影相晚市有set 有單點,手機掃code落單好方便,最後揀咗單點大蝦龍蝦汁米意粉:單看賣相已經好吸引,食落去有少少似意大利飯😳大蝦又彈牙,仲有菇和蘆筍鮮果田園沙律:顏色好繽紛,睇落去已經係好想食,而且都好豐富,除咗有沙律菜之外,仲有煙三文魚,藍莓,士多啤梨,車厘茄等…係健康之選🥰另外仲叫咗杯蜜桃小熊乳酸來打卡,味道有少少似蜜桃味益力多,好大粒熊仔冰瞓咗喺杯上面好得意😍飲飲吓個冰細咗滑落去都好過癮😂無論環境,食物,服務質素都好好

無論環境,食物,服務質素都好好

2024-06-02
2024-06-02 0 瀏覽
於銅鑼灣耀華街有間人氣打卡cafe,餐廳以靚靚ge花花世界為主題,打卡位有好多😍而且店主十分細心,會有生日燈牌為客人慶生,值得一讚四周圍都寫住喜歡你,Love 咁~成個環境充滿住🈵🈵愛的正能量💓💓今次試左2個主菜,每款份量都好多,份量好有良心!意式香草烤春雞🍗(半隻) $188春雞好大隻,外皮烤得金黃色,皮脆肉嫩,肉汁鮮美可口,連雞胸都完全沒有乾柴感覺。春雞調味適中,既不過鹹,也不偏甜,恰到好處地突出雞肉鮮美滋味。配菜薯條炸到金黃酥脆,口感外脆內綿,好好味~不斷食😋香草🌿忌廉煙三文魚意粉🍝 $258意粉煮至al dente,食時彈牙唔軟爛;滿滿煙燻三文魚片鋪係意粉上,口感軟嫩鮮美,每一口都能感受到三文魚的鮮甜及煙燻香氣;加上忌廉製成的奶油及香草,令整個意粉不會過於濃郁,也不會過於稀薄,完美融合一齊,好食👍🏻👍🏻

今次試左2個主菜,每款份量都好多,份量好有良心!

意式香草烤春雞🍗(半隻) $188

香草🌿忌廉煙三文魚意粉🍝 $258
2024-05-28
2024-06-02 0 瀏覽
一入到嚟覺得裝修真係好靚,有好多可以畀人影相嘅地方兩個人就叫咗兩個餐另外叫多一個甜品,跟餐有兩杯健康嘅奶昔飲品🦐海蝦花椰菜飯配沙律海蝦入口嘅感覺非常之彈牙花椰菜飯都係健康嘅食物沙律菜加上咗一啲類似油醋嘅酸汁都幾開胃另外有一舊紫番薯,甜甜地幾吸引🐔慢煮雞胸配蕎麥麵慢煮雞胸有四大片,口感比想像中好唔會太鞋口蕎麥麵爽口彈牙,係夏天適合嘅食物🥤芒果奶昔,紫薯奶昔芒果奶昔酸酸甜甜,裏面加咗奇亞籽等等嘅食材紫薯奶昔就比較淡少少唔會太甜都非常好飲,裏面有啲類似仙草嘅健康食物🍡雜果窩夫配雪糕雜果窩夫上面有少少新鮮嘅忌廉,加上朱古力醬同糖粉,擺盤非常獨特,外脆內軟配埋香草味嘅雪糕,令人忍唔住食完一啖又一啖📍就是偏偏喜歡你銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓 1602-03室

一入到嚟覺得裝修真係好靚,
有好多可以畀人影相嘅地方

🦐海蝦花椰菜飯配沙律
海蝦入口嘅感覺非常之彈牙
花椰菜飯都係健康嘅食物
沙律菜加上咗一啲類似油醋嘅酸汁都幾開胃
另外有一舊紫番薯,甜甜地幾吸引

🐔慢煮雞胸配蕎麥麵
慢煮雞胸有四大片,口感比想像中好唔會太鞋口
蕎麥麵爽口彈牙,係夏天適合嘅食物

🥤芒果奶昔,紫薯奶昔
芒果奶昔酸酸甜甜,裏面加咗奇亞籽等等嘅食材

🍡雜果窩夫配雪糕
雜果窩夫上面有少少新鮮嘅忌廉,
加上朱古力醬同糖粉,
擺盤非常獨特,
外脆內軟
配埋香草味嘅雪糕,令人忍唔住食完一啖又一啖

📍就是偏偏喜歡你
銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓 1602-03室

2024-06-02 0 瀏覽
今日老公喺銅鑼灣book咗位☎️生活係需要儀式感👩🏻‍🤝‍👨🏻餐廳內部裝修充滿著浪漫氣息💞餐廳被花牆滿滿包圍住🌹🌷🌸🪻🌺真係點影都咁靚📸📸📸非常適合聚會🧑‍🧑‍🧒‍🧒拍照打卡📸不論是食物,環境都非常好💁🏻‍♀️慢煮雞胸蕎麥麵肉質超嫩滑多汁,增肌減肥必備,低卡路里含有豐富蛋白質菠蘿照燒雞黑漢堡 酸甜菠蘿🍍嫩滑照燒雞排,旁邊有胡醬沙律菜🌿 仲有我最鍾意食嗰款芝士味粟米片😋芝士雞軟骨粒粒有肉有軟骨,香脆惹味蛋白質奶昔裏面有15%蛋白粉,芒果🥭香蕉🍌菠蘿🍍檸檬🍋果仁混合而成😋進餐前先飲🥤增加飽肚感😊阻隔其他食物吸收 就是偏偏喜歡你 📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
慢煮雞胸蕎麥麵
肉質超嫩滑多汁,增肌減肥必備,低卡路里含有豐富蛋白質
芝士雞軟骨
粒粒有肉有軟骨,香脆惹味
蛋白質奶昔
2024-06-02 0 瀏覽
-同朋友黎花海既餐廳打卡❤️一入門口真係震撼到我地 花海量真係好足 極爆少女🌷🌸真係點影都咁靚 同埋佢地係有兔仔店長駐場🐇睇住佢食野真係覺得好治癒 好可愛😝南瓜湯&黑松露野菌湯南瓜湯湯底濃滑 飲得出係用南瓜蓉搞溶再煮 真材實料😎黑松露野菌湯入面有滿滿一大堆🍄類係湯 仲有額外既松露醬比您 真係勁濃郁好飲😆2碗湯都用左d碎乾花做裝飾 真係好靚😍香辣南美海蝦意粉呢碟南美海蝦意粉真係必推 建議黎食既朋友仔都一定要叫🤩首先外表顏色鮮艷 已經吸引左眼球先😘跟住食落第一口 即時感受到啲蝦肉又肥又彈牙😳粉條吸收咗湯汁 軟滑彈牙 同時引晒到辣椒香氣 每啖都辣辣地 好過癮🤓熊仔士多啤梨牛奶黎到呢到點可以唔叫杯好得意既野飲先😏呢杯熊仔牛奶 視覺吸引力十足 杯上面真係用左士多啤梨奶冰左隻熊仔😍🐻入口即時感受到濃濃牛奶香氣 配上士多啤梨酸甜脆爽嘅果香 真係幾開胃😊朱古力熔岩石山多士LOL😱! 呢個一上枱真係嚇親左我同朋友 大癲🤣勁爆足料. D朱古力醬多到漏 同埋另到成個甜品都好動L😌切開麵包入面見到內餡係有滿滿既OREO碎粒 缺口流瀉而出嘅朱古力😋D朱古力係偏苦味小小既 夾埋中間甜既OREO就岩岩好😆原來仲有2球
同朋友黎花海既餐廳打卡❤️

勁爆足料. D朱古力醬多到漏 同埋另到成個甜品都好動L😌
D朱古力係偏苦味小小既 夾埋中間甜既OREO就岩岩好😆
原來仲有2球雲尼拿雪糕跟埋 真係好滿足☺️

2024-06-01 0 瀏覽
餐廳名字:就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)餐廳地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖今次,同打卡港女朋友一齊嚟呢間網紅餐廳!嚟到門口就驚訝🙀估唔到咁到花花同埋打卡地方,我朋友淨係影相都影左30分鐘😨😨300KCAL 低卡 輕盈午餐 配 營養奶昔有椰菜花飯及蕎麥麵揀主食仲有主菜選擇有素食:焗魚條、蜜汁叉燒、大啡菇,也都有肉食:慢煮雞胸肉、南美海蝦、加配20$升級煙三文魚;配菜就是配搭新鮮時令蔬菜加紫薯球!而我今次分別揀左慢煮雞胸肉及大啡菇!慢煮雞胸肉 配搭咗啲香草,令到雞胸變得並不平凡!因為慢煮肉質嫩滑。大啡菇表面煎到香脆,但裏面嫩滑多汁!令人想一啖又一啖!健康奶昔分別有芒果、雜莓、紫薯、綠茶、白芝麻、黑芝麻同埋五穀紅豆,裏面都含有豐富嘅水果纖維及蛋白質加上咗蒟蒻!而我今次選擇咗雜莓奶昔雜莓奶昔都係酸酸甜甜,不過相比芒果就會比較酸一些,但係勁開胃令你一啖又想一啖!招牌士多啤梨窩夫配雪糕勁可愛,估唔到連士多啤梨窩夫都是愛心形狀配上冰冰涼涼雪糕簡直世一😍😍#hkfoodie #foodiegram #香港美食 #銅鑼灣 #性價比餐廳 #銅鑼灣區 #odelic #健康菜 #網紅
餐廳名字:就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)

300KCAL 低卡 輕盈午餐 配 營養奶昔

有椰菜花飯及蕎麥麵揀主食

而我今次分別揀左慢煮雞胸肉及大啡菇!

慢煮雞胸肉

配搭咗啲香草,令到雞胸變得並不平凡!因為慢煮肉質嫩滑。

大啡菇

表面煎到香脆,但裏面嫩滑多汁!令人想一啖又一啖!

健康奶昔

而我今次選擇咗雜莓奶昔

雜莓奶昔

招牌士多啤梨窩夫配雪糕

#hkfoodie #foodiegram #香港美食 #銅鑼灣 #性價比餐廳 #銅鑼灣區 #odelic #健康菜 #網紅餐廳 #生日飯 #hkig #hkfood #hkfoodblogger
2024-05-31 0 瀏覽
呢間咁靚咁浪漫嘅打卡Cafe 一直Bookmark左想去好耐,呢度周圍佈置得好靚,除咗兩個花花主題鳥籠座位,其他座位嘅花花牆打卡都好靚,非常適合情侶約會、閨密聚會、慶祝活動。我哋叫咗2份 「低卡輕盈午餐配營養奶昔」再加份甜品,低卡午餐配搭好好,會配送沙律菜,自由選擇你想要飯/麵同埋揀主食, 300卡左右食得健康有營。💛南美海蝦 配 蕎麥麵💛海蝦大大隻肉質彈牙,只需輕輕的調味已經很好吃,蕎麥麵質好爽彈,夏天吃這個很清爽。💛蜜汁烤素叉燒 配 椰菜花藜麥飯💛素叉燒食落幾有彈性和有咬口,蜜汁味濃,椰菜花飯好爽脆,加埋藜麥飯一齊食增加口感&營養level up ,我同老公都好鍾意個紫薯蓉,好甜好綿。奶昔:❤️紅- 雜莓🖤黑- 黑芝麻奶昔唔會甜,質地打到好細滑,裡面仲有寒天、鮮草、奇亞籽增加口感,好鍾意杯飲品。💖招牌粉紅甜心心 Sweet Heart 💖呢個甜品真係好啱打卡,心型窩夫配上朱古力醬& cream ,仲配埋個雲尼拿雪糕。呢度仲有2 隻可愛兔兔店長- 相相、愛愛,特別想讚下呢度嘅Staff 都好有禮貌好Nice,又好細心介紹Menu等,仲好主動幫我地影相📸️

💛南美海蝦 配 蕎麥麵💛

💖招牌粉紅甜心心 Sweet Heart 💖

呢度仲有2 隻可愛兔兔店長- 相相、愛愛,
2024-05-27
  • 招牌粉紅甜心心
位於銅鑼灣耀華街「就係偏偏喜歡你」係一間以花花為主題嘅打卡餐廳。一踏入去就可以睇到佢嘅環境好靚,可以感受到花花用心嘅設計。餐廳裡面有好多唔同嘅特色打卡位,仲有一隻可愛嘅小兔仔。真係好有少女心啊!我哋叫咗菠蘿照燒雞漢堡,真係少女心爆發!漢堡包好酥脆,照燒雞肉都好入味。菠蘿加入其中,帶出清新嘅風味,配上沙律同粟米片。仲有驚喜,菜上面居然有乾花做裝飾!好有質感!另外,我哋叫咗香草忌廉煙三文魚意粉。呢個意粉煮得好彈牙,有菇嘅香味,香草忌廉味道香濃。真係一道值得推薦嘅意粉!至於飲品,我哋叫咗美人洛神花畫茶。茶入面有洛神花、墨紅玫瑰、陳皮同桂圓。而且佢嘅茶壺同杯都好優雅,係傳統英式茶杯同茶壺。真係好適合同朋友嚟英式high tea!