2024-05-15 25 瀏覽
喺附近返工食到冇乜嘢食去試吓。 我同幾個同事嗌咗個滷肉飯同埋牛肉米線 ,一致認為非常難食。我哋每個人食咗一啖就停晒手。仲見到後面佢哋廚房係一包包即食嘅食物倒出個碗度。 而我哋坐嗰張枱仲要係爛嘅。價錢亦都唔合理。 真心唔明點解呢度仲咁多正評 喺度留言幫大家避伏 🥲
2024-04-10 94 瀏覽
放假一個人過開牛頭角個邊 發現左一間台灣夜市主題嘅餐廳餐廳設有室內同埋室外 見到入邊有一道花海裝飾牆 就諗都冇諗衝左入去Set行腳架selfie 😂入到去嗌咗個炸雞燥肉飯套餐淨係套餐配菜已經好精彩香炸甜不辣,宜蘭香蔥餅有炸蕃薯條,椒鹽花枝丸鹽酥雞粒,地瓜QQ球個炸雞件 超級膽 ~仲有勁多滷肉大碗飯㫺到個肚腩仔 脹卜卜必定打卡一定要嗌佢個玫瑰泡泡浴用一個小浴缸裝住嘅 玫瑰花粉加奶蓋茶唔太甜~ 玫瑰花勁香 入口好香濃👍🏻👍🏻靚得黎都好好味~餐廳仲有好多台灣特色小食,同埋得意嘅精品想Chill嘅話坐室外一樣咁舒服而且價錢好親民🫰🏻🫰🏻🫰🏻春禧小館 (牛頭角)牛頭角偉業街93號地舖
放假一個人過開牛頭角個邊 發現左一間台灣夜市主題嘅餐廳
餐廳設有室內同埋室外
見到入邊有一道花海裝飾牆 就諗都冇諗衝左入去
Set行腳架selfie 😂

入到去嗌咗個炸雞燥肉飯套餐
淨係套餐配菜已經好精彩
香炸甜不辣,宜蘭香蔥餅
有炸蕃薯條,椒鹽花枝丸
鹽酥雞粒,地瓜QQ球

炸雞件 超級膽 ~仲有勁多滷肉大碗飯

㫺到個肚腩仔 脹卜卜

必定打卡一定要嗌佢個玫瑰泡泡浴
用一個小浴缸裝住嘅 玫瑰花粉加奶蓋茶
唔太甜~ 玫瑰花勁香 入口好香濃👍🏻👍🏻
靚得黎都好好味~

餐廳仲有好多台灣特色小食,同埋得意嘅精品
想Chill嘅話坐室外一樣咁舒服
而且價錢好親民🫰🏻🫰🏻🫰🏻

春禧小館 (牛頭角)
牛頭角偉業街93號地舖

• 玫瑰泡泡浴
周 不 時 都 會 過 觀 塘 搵 朋 友 ,呢 次 就 去 咗 牛 頭 角 呢 間 台 灣 夜 請 餐 廳 「 春 禧 小 館 」。.門 口 已 經 好 大 個 打 卡 位 ,入 到 去 又 有 一 幅 花 牆,都 可 以 影 吓 相 。.我 哋 叫 咗 個 台 灣 風 味 夜 市 炸 雞 滷 肉 飯,炸 物 好 豐 富,個 滷 肉 飯 好 食 〜之 後 叫 咗 個 蕃 茄 湯 台 灣 麵 ,有 手 工 花 枝 丸 同 台 灣 貢 丸 ,餸 好 多 丸 好 味 😍 湯 底 都 o k ! .我 就 叫 咗 杯 芋 見 珍 珠 奶 茶 又 有 得 飲 又 有 芋 頭 食 ( 就 係 鍾 意 呢 啲 飽 肚 飲 品 🤣 ) 朋 友 叫 咗 個 玫 瑰 泡 泡 浴 🌹上 面 有 層 芝 士 奶 蓋 ,裝 喺 個 小 浴 缸 度 又 幾 c u t e ! .見 佢 哋 朝 早 就 開 ,早 餐 都 幾 抵 食!有 機 會 可 以 試 吓!
朋 友 叫 咗 個 玫 瑰 泡 泡 浴 🌹
2024-03-23 70 瀏覽
週末又是我這個打卡控出動的時候了!今日到訪位於牛頭角的台式餐廳~春禧小館。由港鐵站步行不足十分鐘便到達春禧,餐廳屬半開放式,有户外用餐空間。今日天氣較熱,我們選擇了室內位置用膳。室內環境亦相當chill,感覺舒適,充滿度假feel。🍱台灣夜市風味炸雞滷肉飯套餐$88~這個套餐完全滿足了我想念台灣夜市小吃的慾望,有炸蕃薯條、椒鹽花枝丸、鹽酥雞粒,香炸甜不辣及地瓜QQ球。每款小食份量適中,啱晒想試多些款式又怕太飽的我們🤭炸雞扒酥香惹味,滷肉飯醬汁鮮味濃郁,滷肉肥而不膩。🦤冬瓜鴨腿湯飯$78~原隻鴨腿,配搭冬菇,冬瓜及薑片,味道清香又不帶羶味,鴨肉嫰滑,冬瓜清甜。🍍水果杯(跟餐加$2)~點了這麼多煎炸食物,看見只需加$2便可加購一份水果杯,當然不容錯過吧。水果杯內有橙、菠蘿,火龍果及車厘茄,感覺健康。🍹精選冷泡山楂洛神茶(跟餐加$2)~山楂洛神茶微酸解滯,最適合吃完煎炸食物後飲用。🛀玫瑰泡泡浴(跟餐加$22)~這款特飲完全是打卡必點,玫瑰奶泡以一個迷你浴缸盛載着,花茶則放於另一茶杯。味道清香之餘又帶點creamy,絕對是好睇又好飲,內外兼備。
  • 冬瓜鴨腿湯飯
2024-03-23 39 瀏覽
Crispy Salted Chicken Braised Pork Rice                                                     The succulent pieces of chicken were expertly seasoned with just the right amount of salt, imparting a crispy exterior that gave way to tender, juicy meat.Sweet Potato QQ Ball                                                   The Sweet Potato QQ Ball was a delightful surprise that added a touch of sweetness to our meal. These petite, golden-brown balls were crispy on the outside and delightfully soft on t
Sweet Potato QQ Ball
                                                  The Sweet Potato QQ Ball was a delightful surprise that added a touch of sweetness to our meal. These petite, golden-brown balls were crispy on the outside and delightfully soft on the inside, with a subtle hint of sweet potato flavor.
Rose Bubble Bath
                                              This delightful concoction was a blend of fragrant rose tea and chewy tapioca pearls, served
over ice.
 Winter Melon and Duck Leg Soup with Rice
                                             The rich broth was infused with the delicate flavor of winter melon, complemented by tender
pieces of duck leg and aromatic spices. Served with a side of fluffy rice, it was a wholesome meal in itself, perfect
for a chilly evening.

2024-03-06 88 瀏覽
同個仔喺觀塘海濱花園附近放完電之後想醫肚,行翻入偉業街見到呢間春禧小館,係一間開放式既台式小店,入面有粉色花花牆,出面有open area配霓虹燈牆,打卡一流😍!✨紅燒腱心牛肉麵呢個有驚喜!小店自家滷牛𦟌炆到十分軟稔入味(仲有勁多款滷味,下次試埋先😆)配上刀削麵topped with爽脆雪菜,湯底濃郁香醇又不膩、有香料味但不過咸,筋道既刀削麵幾吸湯汁,惹味😋。隨餐可選沙律、甜品。✨地瓜QQ球 好濃蕃薯味超好食!唔係空氣波波係包心嗰隻,外脆內煙韌,但難得唔會炸到索晒油咁!入面係蕃薯同紫薯蓉,食得出天然既地瓜甜味😛✨芋泥肉鬆吐司 好大pat芋泥同好多肉鬆,咸咸甜甜好滋味,配上厚多士口感一流😍啱晒芋頭控!✨玫瑰泡泡浴茶底係玫瑰花茶,好香!面頭有一pat奶蓋,再灑上玫瑰花瓣,用浴缸仔裝住,靚到唔捨得飲😍!✨外婆家豆乳 豆味香濃,入口順滑,微甜清爽無負擔。今次係熊仔樽仔,小朋友都好中意,之前見到有用奶樽裝仲有玩味😍😂✨台灣烤香腸喺收銀見到有烤腸機忍唔住叫!啖啖肉,瘦肉比例高,口感紮實!餐廳門口仲有賣好多台灣伴手禮!食飽又可以掃d台灣零食翻屋企繼續慢慢嘆!🤩
✨紅燒腱心牛肉麵
✨地瓜QQ球
✨芋泥肉鬆吐司
✨玫瑰泡泡浴
✨外婆家豆乳
✨台灣烤香腸
喺收銀見到有烤腸機忍唔住叫!啖啖肉,瘦肉比例高,口感紮實!
地瓜QQ球
玫瑰泡泡浴
芋泥肉鬆吐司
外婆家豆乳
台灣烤香腸
.(我最愛的台式小店💕)觀塘,而家多咗好多唔同嘅食肆,特別係近海邊商業區,多咗好多新型嘅大廈辦公室,寫字樓。.尋日經過觀塘諗住搵啲嘢食吓啦,經過咗春禧小館,一去到門口就比佢好愛嘅霓虹燈裝飾💡同埋露天茶座吸引,原來依間係一間台式便當嘅小店💕💕 (價錢好抵食).我點咗一個牛肉麵,湯底味道濃而不膩,(必食啦😎)牛肉口感亦相當不錯。台式飲料都好好飲。 (我飲黑當奶茶)👍👍👍..食物之外,環境亦相當特別,除咗有露天茶座和霓虹燈管打卡點,室內也有一道花牆,令整間餐廳嘅環境加添幾分色彩。(用黎打卡真係岩晒🌸🌸🌺🌺) heheee..總體來說,春禧小館可以話係一間十分出色嘅小店,亦都為喺觀塘附近返工嘅朋友帶來好選擇。🥰🥰🤍.
(我最愛的台式小店💕)
觀塘,而家多咗好多唔同嘅食肆,
特別係近海邊商業區,多咗好多新型嘅大廈辦公室,寫字樓。
尋日經過觀塘諗住搵啲嘢食吓啦,經過咗春禧小館,
一去到門口就比佢好愛嘅霓虹燈裝飾💡同埋露天茶座吸引,
原來依間係一間台式便當嘅小店💕💕 (價錢好抵食)
我點咗一個牛肉麵,湯底味道濃而不膩,(必食啦😎)
牛肉口感亦相當不錯。
台式飲料都好好飲。 (我飲黑當奶茶)👍👍👍
(用黎打卡真係岩晒🌸🌸🌺🌺) heheee
總體來說,春禧小館可以話係一間十分出色嘅小店,
亦都為喺觀塘附近返工嘅朋友帶來好選擇。🥰🥰🤍
2024-02-25 48 瀏覽
.早排同米🐷去咗呢間✨打卡聖地台灣夜市餐廳~春禧小館✨有得食😋有相影📸仲可以濕平🛒 我地就叫左幾款台灣食物😋ᰔ🇹🇼紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)🐮牛肉好淋好入味,麵條就算浸左一陣都唔會太淋👍🏻,米🐷都食左幾啖麵🤭ᰔ🇹🇼香炸地瓜條🍠🍠一放到上枱,米🐷已經好興奮,一隻手拎一條,密密吃😂ᰔ🇹🇼台式烤腸滷肉飯🍚有媽媽最愛台灣腸,仲有米🐷最愛既白飯,梗係好快就清左碗😝ᰔ🇹🇼黑糖珍珠鮮奶🧋ᰔ🇹🇼芝士奶蓋火龍果茶💜2杯都無米🐷份,係媽媽同姨姨share🫶🏻除左醫肚,食飽飽仲可以係餐廳打卡😍室外同室內都有多個打卡位📸✨大家快d去呢間台灣餐廳 ✿春禧小館✿ 影相📸同食食食😋
早排同米🐷去咗呢間✨打卡聖地台灣夜市餐廳~春禧小館✨
有得食😋有相影📸仲可以濕平🛒

我地就叫左幾款台灣食物😋
ᰔ🇹🇼紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)🐮

ᰔ🇹🇼香炸地瓜條🍠
🍠一放到上枱,米🐷已經好興奮,一隻手拎一條,密密吃😂

ᰔ🇹🇼台式烤腸滷肉飯🍚
有媽媽最愛台灣腸,仲有米🐷最愛既白飯,梗係好快就清左碗😝

ᰔ🇹🇼黑糖珍珠鮮奶🧋
ᰔ🇹🇼芝士奶蓋火龍果茶💜
2杯都無米🐷份,係媽媽同姨姨share🫶🏻

除左醫肚,食飽飽仲可以係餐廳打卡😍
室外同室內都有多個打卡位📸✨

大家快d去呢間台灣餐廳 ✿春禧小館✿ 影相📸同食食食😋

2024-02-19 47 瀏覽
今日同阿囡去完觀塘海濱長廊玩,見肚餓去附近搵啲野食。行出去偉業街,見到對面街有兩張圓枱喺間鋪頭出面佢隻色係我鍾意嘅Tiffany blue😍,好奇心驅使下行近望下睇吓呢個餐廳食咩先。原來係一間 地道台灣美食餐廳佢側邊有張長櫈(又係Tiffany blue 😍),牆上面嘅霓虹燈寫住「牛肉麵」同「鹽酥雞」,睇到呢兩隻字已經覺得肚仔餓🤣。門口右邊有幾張高櫈 阿囡話試吓坐喎!感覺似去左酒吧咁🤣🤣好啦! 我地都係去返打卡位坐!成幅花花牆真係影相一流👍🏻👍🏻【滷肉飯(細)🍚】🤤肥美豬肉配上香濃醬汁,非常好送飯!阿囡食左大半碗【極品牛盛台灣麵🍜】老公話台灣地道美食,佢話首選一定係牛肉麵。呢個牛盛有咩呢?就係有腱心牛肉、牛筋、牛肚、牛腩。牛肉、牛腩同牛筋好淋又入味,牛肚爽口,啲麵煮得非常彈牙,牛肉湯濃郁有陣陣八角香味。【麻辣燙鴨血米線🍜】難得唔使同個女share 一個午餐,我當然要食辣野,一定要揀麻辣鴨血😆呢碗米線令我驚喜嘅地方係有3件我最鍾意食嘅芋絲,芋絲索晒麻辣湯食完一粒咳左好耐🤣🤣真係好辣好惹味,鴨血簡直不得了,如果可以再厚啲就仲正🤣🤣我老公仲笑我食辣野咳到傻,以為我食唔晒,點知食食下就無再咳!
今日同阿囡去完觀塘海濱長廊玩,見肚餓去附近搵啲野食。

原來係一間 地道台灣美食餐廳

門口右邊有幾張高櫈 阿囡話試吓坐喎!感覺似去左酒吧咁🤣🤣

好啦! 我地都係去返打卡位坐!
成幅花花牆真係影相一流👍🏻👍🏻

【滷肉飯(細)🍚】
🤤肥美豬肉配上香濃醬汁,非常好送飯!阿囡食左大半碗

【極品牛盛台灣麵🍜】
老公話台灣地道美食,佢話首選一定係牛肉麵。
呢個牛盛有咩呢?
就係有腱心牛肉、牛筋、牛肚、牛腩。

【麻辣燙鴨血米線🍜】

我老公仲笑我食辣野咳到傻,以為我食唔晒,點知食食下就無再咳!果種刺激感真係好爽😆

【香脆火腿芝心卷🌯】

佢個外層係春卷皮 ,脆脆卜卜中間有火腿同芝心,一啖咬落去聲音清脆利落,芝士好香,係最佳嘅小食。

【地瓜QQ球🍠🍠】
細細粒的波波,一口一粒,阿囡食左起碼4粒😆😆
兩隻色分別係:紫地瓜同埋黃地瓜。外層酥脆內裡軟軟甜甜,剩返最後兩粒唔夠分,我地決定叉🤚🏻✌🏻✊🏻去分勝負😆😆
最後我輸左😤😤

【珍珠奶茶🧋】
正宗台灣奶茶,無得輸,茶味香濃,珍珠彈牙。

【🌹玫瑰泡泡浴🛀】
睇相見到個浴缸所以先order
芝士奶蓋上面有玫瑰花🌹,好香艷嘅畫面🤣。 每一啖花茶都有好香嘅玫瑰味,視覺、味覺效果一流!
2024-02-17 27 瀏覽
牛頭角春禧小館🤩首先推薦的就是麻辣牛肉湯和紅燒腱心牛肉面🍜!牛肉燉得非常入味,湯底麻辣鮮美,一口牛肉配上一口麵條,簡直是人間美味!再搭配一根台灣烤腸,味道更加豐富。🤤再來就是刀削麵,這裡的刀削麵絕對是一絕!麵條筋道有彈性,湯頭濃郁鮮美,再配上一些牛肉和蔬菜,絕對讓你欲罷不能!😀最後就是這裡的玫瑰泡泡浴飲品,清新的口感,帶給你一種在春天中漫步的感覺。這款飲品不僅能提神醒腦,打卡100分👍👍👍仲有好多台灣特色小食可以買番屋企🥰
牛頭角春禧小館🤩

仲有好多台灣特色小食可以買番屋企🥰
.我嚟咗台灣打工呀!👩‍💻🤣係唔係好有feel呢?🌥️大家搭車就嚟到架啦🚗牛頭角打卡聖地台灣夜市餐廳🎇✨——春禧小館🧧🍽️餐廳環境設計充滿熱鬧、活潑嘅氣氛,有大塊花牆🌸有窗邊座位🪟露天雅座💺客人可以好寫意咁享受食物👒餐廳仲設有專賣小食嘅位置🥠🥟🥨營造出台灣小吃文化。室外牆上有一幅以霓虹燈💡做嘅台灣特色圖案&字句,好吸睛,打卡超正👀食物都好有台灣嘅特色&風味🇹🇼古早滷水雞翼台灣麵+紅燒牛肉湯底🐓✨雞翼充分吸收滷汁好入味,肉質嫩滑,麵條口感細緻彈牙配上濃郁紅燒牛肉湯底,味道好豐富獨特〰️台灣惹味牛腩定食🐮✨好有傳統台灣口味嘅定食, 擺盤豐富整齊,湯汁滿溢。牛腩肉質軟嫩,嫩滑多汁。清爽配菜, 韌軟滷蛋,增加整道飯嘅層次感〰️椒鹽花枝丸🍢✨外皮酥脆,內部彈牙鮮嫩,配上椒鹽粉末,好有台灣夜市嘅回憶〰️地瓜QQ🍡✨台灣出名嘅甜點,外形圓轆轆,顏色鮮艷,口感Q彈,味道甜蜜〰️招牌藍柑梳打🥤✨藍色+紫色=好吸睛,柑橘酸甜,寒天晶球,一咬即爆,涼浸浸+上梳打水,好清爽〰️寒天鮮奶咖啡🧋✨質地柔滑,口感輕盈,加入寒天晶球令整杯咖啡更具有口感層次。鮮奶咖啡散出豐富嘅奶香,更加濃郁香甜〰️ @chun_si_hk門市地址📍
我嚟咗台灣打工呀!👩‍💻🤣係唔係好有feel呢?🌥️

寒天鮮奶咖啡🧋

@chun_si_hk
門市地址
📍 牛頭角偉業街93號地下

#春禧小館 #台灣料理餐廳 #台式料理 #台式飲品 #春禧 #春禧堂 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食#k#西營盤#油麻地 #牛頭角 @kola_pr

#hkbabyboy #hongkongbaby #hkmama #hkbabymodel #hkkidsmodel #香港媽媽 #寶寶日常 #寶寶穿搭 #成長記錄
2024-01-29 30 瀏覽
今日去探朋友順便揾左間台式餐廳 — 春禧小館呢間餐廳係牛頭角海濱薈斜對面~每次經過都覺得佢好香!店內外嘅裝修都好有心思✨午市2人餐台灣烤腸滷肉飯台灣烤腸外皮香脆,鮮嫩多汁滷肉飯用台灣直送醬汁和豬肉以情現最正宗台灣風味古早味豬手飯豬手好豐富骨膠原皮脆軟滑,口感軟糯Q彈、肥而不膩滷水汁滷得好入味!小食鮮杏鮑菇&芋絲&百頁豆腐杏鮑菇好新鮮,超級Juicy芋絲同百頁豆腐好入味,吸曬啲汁,超送飯!精選甜品(2人份)紅豆沙台式黑糖芝麻麻糬個碗好可愛,食完飯仲有甜品食超幸福啊!~芝麻麻糬口感軟糯,夾心有花生粒,唔會太甜水晶台式咖啡 半糖少冰咖啡味好香 朋友話半糖有啲苦🤣🤣🤣可以叫全糖會好d加左水晶粒粒好有咬口熱黑糖珍珠鮮奶黑糖珍珠加入鮮奶,使珍珠飽滿吸收鮮奶濃郁的香氣,而且融合了黑糖的氣味勁有嚼勁嘅口感!餐廳入面有台灣手信可以選購!仲有唔同嘅飾物可以睇下✨我今次就買左盒三星蔥鮮蛋卷~好脆好好食!地址:春禧小館 (牛頭角)牛頭角偉業街93號地舖

今日去探朋友順便揾左間台式餐廳 — 春禧小館

午市2人餐

台灣烤腸滷肉飯
台灣烤腸外皮香脆,鮮嫩多汁
滷肉飯用台灣直送醬汁和豬肉以情現最正宗台灣風味

古早味豬手飯
豬手好豐富骨膠原
皮脆軟滑,口感軟糯Q彈、肥而不膩
滷水汁滷得好入味!

小食
鮮杏鮑菇&芋絲&百頁豆腐
杏鮑菇好新鮮,超級Juicy
芋絲同百頁豆腐好入味,吸曬啲汁,超送飯!

精選甜品(2人份)
紅豆沙
台式黑糖芝麻麻糬
個碗好可愛,食完飯仲有甜品食超幸福啊!~
芝麻麻糬口感軟糯,夾心有花生粒,唔會太甜

水晶台式咖啡 半糖少冰
咖啡味好香 朋友話半糖有啲苦🤣🤣🤣
可以叫全糖會好d
加左水晶粒粒好有咬口

熱黑糖珍珠鮮奶
勁有嚼勁嘅口感!

地址:春禧小館 (牛頭角)
牛頭角偉業街93號地舖
2024-01-29 20 瀏覽
話你知,今日我去咗間春禧小館,正所謂「食落軟綿綿,飲落甘香滑」,咁既美食體驗真係要同大家分享吓。首先,張桌面上插嘅宜蘭香蔥餅,喺我張口未落去前已經聞到陣陣香氣,蔥香撲鼻,口感一啖咬落去既酥脆之餘又唔乏滋味,真係幾正!跟住話你知,腱心牛肉麵簡直係啱哂我這個牛肉控,濃郁既湯底加上啖啖牛肉,足料又juicy,完全係喺齒頰留香之作。飯後茶點,我揀咗個香酥炸豬腩肉定食 — 嗰種表皮酥脆到出聲,內裏卻保持肉質軟嫩,真係爽口過癮,片刻間就掃晒光。至於飲品,芝士奶蓋火龍果茶又係另一個驚喜,個奶蓋呀,幾香滑得黎又不失清新水果味。諗起都仲想再飲一杯!總括嚟講,呢家春禧,係搵台灣美食既好去處,令人滿足返轉又諗住下次啲乜嘢好處呀,重口味重口感,一試難忘!🍜🥢🥟

今日嚟到觀塘呢間打卡餐廳食台灣菜有好多款式,而且每款菜式都好有心思❣️餐廳有幾個打卡位,設有露天茶座,另外有少女心的花花牆配上湖水綠風格的裝修,同朋友一齊食飯打卡真係一流🌟宜蘭香蔥餅🍘好正宗的台灣味道,最值得推薦的是他們的宜蘭香蔥餅,餅皮鬆脆、內餡鮮美、味道十分地道,實讓你回味無窮😍湯汁一咬就爆曬出嚟有驚喜!玫瑰泡泡浴🌹淡淡幽香的玫瑰花茶,舖上一層濃滑的芝士奶蓋,再加上玫瑰花花瓣,將台式飲品放在一個泡泡浴裡,感覺很夢幻,係—款好好的吸睛打卡飲品 🍸台灣滷肉飯定食🍱份量好充足,而且滷肉入口即溶仲要係大大粒👍🏻佢嘅油脂香味配上白飯,真係好好食呀🍅蕃茄湯底花枝丸刀削麵手工花枝丸好大粒,爽滑彈牙🍡配上蕃茄濃湯幾襯芝士奶蓋火龍果茶用紅肉火龍果製成,唔會好甜,而且茶味好出👍🏻門口仲設有台灣食品售賣區,大家有興趣都可以買返去當零食,唔使專登飛去台灣買了😍
今日嚟到觀塘呢間打卡餐廳
食台灣菜有好多款式,而且每款菜式都好有心思❣️

宜蘭香蔥餅🍘
好正宗的台灣味道,最值得推薦的是他們的宜蘭香蔥餅,
餅皮鬆脆、內餡鮮美、味道十分地道,實讓你回味無窮😍
湯汁一咬就爆曬出嚟有驚喜!

玫瑰泡泡浴🌹

台灣滷肉飯定食🍱
份量好充足,而且滷肉入口即溶仲要係大大粒👍🏻
佢嘅油脂香味配上白飯,真係好好食呀

🍅蕃茄湯底花枝丸刀削麵
手工花枝丸好大粒,爽滑彈牙🍡配上蕃茄濃湯幾襯

芝士奶蓋火龍果茶
用紅肉火龍果製成,唔會好甜,而且茶味好出👍🏻

• 玫瑰泡泡浴
絕對唔建議大家去食!點解我要俾呢個價錢 食啲咁嘅嘢🤮一個餐成$80幾蚊 仲要加埋一 冇服務可言好後悔去左 永不再去間店唯一可取之處 就係呢度工業區 附近冇乜餐廳可以揀到 真係好難相信咁難食都會幫襯!賣相差不特止 本身件雞係無味無道 勁油又唔好食 等得耐滷肉飯都係凍冰冰 好似一舊舊凍咗嘅豬油 醬汁勁稀!份量極少 整碟飯都乾柴咁 咁都收$80幾?紅燒腱心牛肉麵湯底無味好似用啲味精湯沖出嚟 好似平時茶餐廳嘅味精例湯 牛肉好韌唔知以為食緊擦膠牛肉薄得可憐真係唔會推介俾大家幫襯
絕對唔建議大家去食!

點解我要俾呢個價錢
食啲咁嘅嘢🤮
一個餐成$80幾蚊 仲要加埋一 冇服務可言
好後悔去左 永不再去

賣相差不特止 本身件雞係無味無道 勁油又唔好食 等得耐

牛肉薄得可憐

真係唔會推介俾大家幫襯

• 劣食都推介🤮?