3天前 0 瀏覽
最近聽朋友講起呢間嘅海鮮火鍋放題好正, 就同屋企人嚟試咗一次.   果然名不虛傳, 啲海鮮真係好新鮮, 而且選擇好多.   海鮮之外, 我哋仲叫咗個胡椒豬肚雞煲.   雞肉好鮮嫩, 豬肚都煮到好腍, 胡椒湯底好夠味.   最特別嘅係我哋將啲海鮮放到胡椒豬肚雞煲度一齊煮, 海鮮吸收咗胡椒湯底嘅香味, 更加鮮甜美味.   另外, 我哋仲食椒鹽瀨尿蝦同黃金蟹黃飯.   瀨尿蝦炸到好香口, 椒鹽味調得啱啱好, 唔會太鹹.   蟹黃飯嘅蟹黃好鮮甜, 飯粒煮到好粒粒分明.   啲食物好新鮮美味, 價錢合理

胡椒豬肚雞煲
2024-05-19
  • 胡椒豬肚雞煲
5天前 0 瀏覽
好大盤既海鮮拼盤  -- 有龍蝦& 帶子& 生蠔& 蝦& 蜆& 扇貝等等,  款色非常豐富  啲海鮮都好新鮮,  睇到都流晒口水  我哋最鍾意食嘅係龍蝦  龍蝦肉好爽滑,  啖啖肉  我哋仲叫咗啲蒜蓉,  配埋龍蝦食,  真係好正  帶子都好大隻,  食落好鮮甜  生蠔都好新鮮,  肉質好滑嫩  除咗海鮮拼盤之外,  我哋仲叫咗啲其他海鮮,  例如蝦& 蜆& 扇貝等等  啲蝦好彈牙,  蜆肉好鮮甜,  扇貝肉質好鮮嫩  海鮮蒸氣放題仲配有蔬菜拼盤  蔬菜都非常新鮮,  有菜心& 白菜& 菇類等等

2024-05-21
  • 海鮮拼盤
5天前 0 瀏覽
以前成日約埋三五知己去西貢或三聖邨食海鮮, 但近年啲海鮮價錢愈嚟愈貴, 食一次荷包就瘦一截。最近終於喺九龍區搵到間海鮮餐廳, 價錢實惠 ~ 海鮮新鮮, 真係喜出望外!呢間餐廳叫做林洪記水產, 我哋一行五人去咗食, 叫咗個海鮮火鍋放題。啲海鮮嚟到嗰陣真係好新鮮, 睇得出係鮮即煮。椒鹽瀨尿蝦勁大隻, 啖啖肉, 椒鹽香味好惹味。其他海鮮蝦 ~ 蜆 ~ 扇貝等等, 都非常新鮮。最鍾意嘅係蟹黃飯。蟹黃飯熱辣辣, 充滿蟹黃香味。用嚟撈飯食, 簡直係極致享受!另外有叫咗花雕蒸鮑魚。鮑魚都算大隻, 口感爽脆, 花雕酒嘅香味完美咁融入咗鮑魚入面, 真係好鮮味。

花雕蒸鮑魚
2024-05-24
  • 花雕蒸鮑魚
  • 椒鹽瀨尿蝦
間餐廳主打海鮮,環境j都算係寬敞舒適,好適合我一家大細聚餐.我哋叫咗兩個煲仔菜 && 一個海鮮蒸氣火鍋同埋一個黃金蟹黃飯.濃湯花膠雞煲 ---  $78第一道上枱嘅係濃湯花膠雞煲.雞煲份量十足,雞肉嫩滑鮮甜,花膠爽口彈牙.湯底濃郁,雞味十足,非常惹味.我個人比較鍾意呢道菜,因為佢食得出雞味,而且比較溫和,啱晒一家大細食.麻辣啫啫雞煲 ---  $78第二道上枱嘅係麻辣啫啫雞煲.雞煲辣度適中,雞肉香辣惹味.不過,因為我老婆仔女唔食得辣,所以佢哋就唔係太鍾意呢道菜.海鮮蒸氣火鍋嘅食材非常新鮮,有我最愛既龍蝦 && 扇貝同其他海鮮.都非常鮮甜美味.龍蝦肉質鮮嫩彈牙.最後再食埋黃金蟹黃飯.蟹黃飯嘅蟹黃份量十足,飯粒香口配埋蟹黃.我老婆仔女都非常鍾意呢道菜.

濃湯花膠雞煲 ---  $78

麻辣啫啫雞煲 ---  $78

濃湯花膠雞煲
麻辣啫啫雞煲
2024-05-23
  • 麻辣啫啫雞煲
  • 濃湯花膠雞煲
5天前 0 瀏覽
啲海鮮嚟到嗰陣都好新鮮,睇得出係新鮮既海產~! D花蟹好大隻,蟹膏好鮮甜~! 大頭蝦都好彈牙好鮮味~! 生蠔都好大隻,扇貝都好鮮甜而口感爽口彈牙~! 牛丸同豬肉丸都唔錯,有肉汁~! 呢個蒸氣火鍋嚟蒸海鮮,蒸完海鮮之後嘅湯底好鮮甜,用嚟煮湯真係一流~! 原本我哋諗住食完海鮮就走人,但係見到佢哋個黃金蟹黃飯真係好吸引,所以就叫咗個嚟試吓~! 真係冇失望!蟹黃超級香口,配埋粒粒分明嘅米飯,真係好正!仲有就係叫咗長白人蔘雞嚟煮海鮮~! 人蔘雞湯好清甜,用嚟煮海鮮可以去除腥味,令海鮮嘅味道更加鮮美~!

長白人蔘雞鍋
海鮮
海鮮
2024-05-16
  • 海鮮
  • 長白人蔘雞
2024-05-23 34 瀏覽
聽講呢間餐廳出名平靚正, 所以趁住周末同屋企人嚟試下。果然冇失望!我哋叫咗幾個菜, 麻辣啫啫雞  -  籠仔飯  -  蟹膏蒸龍蝦  -  豉汁清蒸海斑  -  白灼紅蟹同大頭蝦。麻辣啫啫雞係我哋第一個上嘅菜。一打開煲蓋, 就見到啲雞肉係咁吱吱聲, 好惹味 辣度啱啱好, 而且好香口。雞肉好嫩滑, 啖啖肉。排骨籠仔飯, 一打開蓋, 就見到啲飯粒粒分明, 仲有陣陣香味撲鼻而嚟。我試咗啖, 啲飯好香, 而且好有咬口。配料有排骨  -  花甲同海蝦, 全部都煮得啱啱好, 好鮮味。清蒸小菜有蟹膏蒸龍蝦  -  豉汁清蒸海斑  -  白灼紅蟹同大頭蝦。呢啲菜式全部都蒸得啱啱好, 保留咗原汁原味。蟹膏蒸龍蝦嘅蟹膏好肥美, 豉汁清蒸海斑嘅魚肉好鮮嫩, 白灼紅蟹嘅蟹肉好彈牙, 大頭蝦嘅蝦肉好爽口。

麻辣啫啫雞
清蒸小菜
白灼紅蟹
2024-04-12
  • 秘製排骨籠仔飯
  • 麻辣啫啫雞
  • 蟹膏蒸龍蝦
2024-05-23 37 瀏覽
上次同同事行街肚餓咗想搵嘢食。見到呢間餐廳門面睇落好光猛,感覺乾淨企理,就決定入去幫襯吓,見到有好多新鮮海鮮,而且價錢都唔算貴,就叫咗個籠仔飯同埋蒜蓉蒸龍蝦。個籠仔飯,有排骨、海蝦同蜆仔。個飯一嚟到就聞到陣陣海鮮嘅香味。我夾咗啖飯食,哇!! 真係好鮮味!! 個飯粒粒分明,而且吸收咗海鮮嘅鮮味同排骨嘅肉汁,真係好正!! 我食完第一啖就忍唔住食第二啖,最後成個飯都食晒。我朋友叫咗佢哋好出名嘅黃金蟹黃飯。佢平時食嘢唔多,但係竟然可以一次過食得曬呢個飯,我諗應該唔錯啦。仲有就係叫咗個蒜蓉蒸龍蝦,用嚟送飯。龍蝦好大隻,肉質鮮嫩彈牙,蒜蓉汁又好惹味,真係好夾!!

蒜蓉蒸龍蝦
2024-04-15
  • 秘製排骨籠仔飯
  • 蒜蓉蒸龍蝦
2024-05-23 30 瀏覽
行咗陣見到呢間個餐牌啲價錢都唔貴,就決定入去... 坐低之後,我哋就開始睇餐牌... 睇咗陣,我哋就決定叫幾款海鮮黃金蟹黃飯、蒜蓉蒸龍蝦同蟹膏蒸龍蝦... 侍應話呢三個菜都比較受歡迎,而且材料都好新鮮... 可能係即刻整嘅關係,三樣菜都等咗一陣先至嚟到... 不過,等得嚟嘅嘢真係冇令我哋失望!蒜蓉蒸龍蝦最先到... 龍蝦好大隻,肉質好鮮嫩... 蒜蓉醬好濃郁,同龍蝦肉好夾... 我哋每人食咗兩隻,都食到津津有味... 蟹膏蒸龍蝦... 蟹膏好豐盛,啖啖都係膏香... 龍蝦肉都一樣咁鮮嫩... 我哋用蟹膏嚟撈飯食,真係超級滿足!最後嘅係黃金蟹黃飯... 蟹黃粒粒分明,飯粒好芶,蟹黃味好濃郁... 我哋食到停唔到... 正!
行咗陣見到呢間個餐牌啲價錢都唔貴,就決定入去...

蟹膏蒸龍蝦 & 蒜蓉蒸龍蝦
蟹膏蒸龍蝦
蟹膏蒸龍蝦
2024-04-24
  • 蟹膏蒸龍蝦
  • 蒜蓉蒸龍蝦
2024-05-06 97 瀏覽
尋日我哋一家五口去咗食飯,係我親戚介紹嚟嘅。佢話呢間餐廳嘅海鮮好新鮮,性價比又高,所以就帶咗我哋嚟試吓。我哋叫咗蒜蓉蒸元貝、無骨沙薑雞飯、臘腸海蝦籠仔飯,同埋佢哋嘅招牌海鮮蒸氣火鍋放題。啲元貝好大隻,蒸得啱啱好,啖啖肉。沙薑雞飯好惹味,雞肉勁嫩滑,沙薑味配合得岩岩好。海鮮臘味籠仔飯都好正,臘腸同海蝦都好多料,送埋嘅豉油都好香。最正嘅當然係海鮮蒸氣火鍋放題啦!我哋叫咗龍蝦扇貝等等。啲海鮮全部都好新鮮,睇得出係即煮。龍蝦好大隻,肉質鮮甜彈牙。生蝦好爽口,食落好鮮味。扇貝好肥美,啖啖肉。花蟹好膏香,蟹肉好嫩滑清甜。我哋用蒸氣火鍋嚟蒸海鮮,煮出黎有海鮮嘅原汁原味。蒸完海鮮之後嘅湯底仲更加鮮甜,用嚟煮粥或米線都係一流。

蒜蓉蒸元貝
  • 無骨沙薑雞飯
  • 蒜蓉蒸元貝
  • 海鮮蒸氣火鍋放題
2024-05-05 68 瀏覽
去咗食海鮮火鍋放題,真係超滿足!佢哋嘅選擇真係好多,而且價錢又平,真係抵食夾好味。我哋叫咗一份黃金蟹黃飯,份量十足,而且蟹膏味道濃郁,真係好香口!我平時都唔太鍾意食蟹膏,但佢哋嘅蟹膏真係好新鮮,完全冇腥味,送飯食一流!之後我哋就開始食海鮮火鍋放題。佢哋嘅海鮮整體都好新鮮,我特別鍾意食佢哋嘅生蠔,隻隻都好肥美,啖啖肉。紅蟹嘅蟹膏都好多,食落好滿足。海鮮之外仲有好多其他配料,蔬菜、丸類、餃類等等,選擇都好多。我哋食咗成兩個鐘,都仲有好多嘢食未食晒。
2024-04-26
  • 生蠔
  • 紅蟹
2024-05-02 80 瀏覽
聽朋友講呢間餐廳有好多種類嘅套餐,我哋就叫咗個海鮮火鍋放題。首先叫麻辣雞鍋,辣度啱啱好,唔會太辣,雞肉好嫩滑,仲有陣陣嘅芝麻香味,真係好惹味!我哋仲用個湯底煮咗啲烏冬,吸晒啲湯嘅精華,真係一流!跟住上嚟嘅係椒鹽瀨尿蝦,金黃色嘅外表好吸引,蝦肉好大隻,啖啖肉,啖啖鮮。最後就係主打嘅海鮮蒸氣火鍋,有龍蝦、扇貝、大頭蝦等等。啲海鮮真係超級新鮮,龍蝦肉好彈牙,扇貝好鮮甜,大頭蝦啲肉好結實,真係食到停唔口!
聽朋友講呢間餐廳有好多種類嘅套餐,我哋就叫咗個海鮮火鍋放題
大頭蝦
麻辣滑雞煲
2024-04-25
  • 麻辣滑雞煲
  • 海鮮拼盤
2024-05-02 46 瀏覽
同埋屋企人嚟咗食海鮮火鍋放題。我哋一家四口,兩個大人兩個細路,叫咗個四人套餐,份量真係好足夠。先講啲前菜。我哋叫咗個無骨沙薑雞飯同埋蟹黃飯。個無骨沙薑雞飯真係好有雞味,雞肉好嫩滑,沙薑味好濃郁,送飯一流。個蟹黃飯嘅蟹王味道都好香,不過份量比較多,我哋四個人食晒真係好飽。令我哋最滿意嘅係佢哋嘅海鮮。我哋叫咗好多款海鮮,其中有紅蟹、蝦、生蠔、扇貝等等。啲海鮮都好新鮮,睇得出係即撈即煮。我特別鍾意食紅蟹,蟹膏好鮮甜,啖啖肉。用蒸氣火鍋嚟蒸海鮮,蒸完海鮮之後嘅湯底更加鮮甜,用嚟煮湯真係好正。
大頭蝦和聖子
無骨沙薑雞飯
紅蟹
2024-04-29
  • 無骨沙薑雞飯
  • 黃金蟹皇飯
2024-04-19 117 瀏覽
今日去食每位370蚊 兩個人 海鮮 自助火鍋 沒有嘢食 加廿蚊任飲 冇青島 衹有獅威 啲汽水 又唔凍冇乜嘢食可以揀 有冇冷氣 真係唔會有 下一次 食到唔想食 得啲垃圾 丸類蔬菜肥牛,和牛1碟得小8片, 食到我埋單走人
2024-04-15 168 瀏覽
大人+小朋友去惠顧「2小時極上任食海鮮蒸氣火鍋」。買了網上價惠,到場後以原價收加一服務費,再加假日$20/位。合理,照俾!成人$237,小童$188。上菜時明明欠一份海鮮。老闆開頭話轉頭俾返,點知轉頭追問下就話小童價不包海鮮。海報又無寫明!計劃一家大細來吃海鮮火鍋,點解小童就唔使食海鮮呢?呢個小童價平的幾十元,但扣起了海鮮,算得上什麼小童優惠?打開門做生意,咁樣搵小童笨?服務員收碟,成碟豬紅水潑落食客的䜴油碟,又當無事發生!食食下未夠鐘,又突然叫人埋單。海鮮又唔係出色。絕對無下次!極不推介!
大人+小朋友去惠顧「2小時極上任食海鮮蒸氣火鍋」。

成人$237,小童$188。

打開門做生意,咁樣搵小童笨?

服務員收碟,成碟豬紅水潑落食客的䜴油碟,又當無事發生!

食食下未夠鐘,又突然叫人埋單。

海鮮又唔係出色。

絕對無下次!

極不推介!
2024-04-11 184 瀏覽
今日團隊聚餐,去咗呢間主賣海鮮嘅火鍋店。間舖環境麻麻,但係啲海鮮真係好新鮮,味道一流!我哋叫咗個蒸氣海鮮火鍋,啲海鮮好快就上枱喇。海鮮拼盤好靚仔,啲海鮮睇落去好新鮮,仲好乾淨添。我哋叫咗有蝦、有蟹、有扇貝、有蟶子、有魷魚……樣樣都有,應有盡有!啲海鮮真係好新鮮,一蒸熟就食得出。海蝦肉口感彈牙有甜味,蟹肉好鮮甜,蟶子又香又爽口……總之,樣樣都好好食!海鮮之外,我哋仲叫咗個花膠雞鍋。個雞湯用咗真材實料嘅雞,煲出嚟嘅湯好濃郁,好鮮甜。啲花膠都好大塊,食落去好彈牙。本來我哋好期待個免費啤酒任飲,但係畀呢個雞湯搶曬風頭!最後我哋都飲咗好多雞湯,啤酒反而飲得唔多。

濃湯花膠雞
濃湯花膠雞