餐廳: 海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

2023-11-17 29 瀏覽
今日行經銅鑼灣Fashion Walk,和男朋友食這間主打牛扒和海鮮的西餐廳,食物選擇相當多元化。餐廳有分室內室外座位~☁️意大利布拉達芝士有機雜錦番茄沙律 $140Burrata Cheese Heirloom Tomato, Pesto and Basil Salad正宗的意大利開胃菜,Burrata Cheese 奶香濃郁、口感軟滑,搭配鮮甜蕃茄,點上青醬羅勒,獨特香味很開胃。☁️脆炸有機甜粟米餅配芫荽青檸酸忌廉 $100Crispy Organics Sweet Corn FrittersWith Cilantro Lime Cream炸粟米小圓球,粟米好甜。☁️脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁$145Crispy Deep Fries Spanish Chestnut-fed Pork Belly with Thal Yum Sauce推薦!!肥瘦均勻~入口充滿油脂香!! 食多幾件,泰式酸辣汁可以去除油膩感。豬皮卜卜脆☁️法芥醬忌廉燴黃油春雞配烤中東包 $320Mustard French Yellow Chicken Stew with Pita Bread好香~黃油春雞雞肉相當嫩滑

☁️意大利布拉達芝士有機雜錦番茄沙律 $140

☁️脆炸有機甜粟米餅配芫荽青檸酸忌廉 $100
With Cilantro Lime Cream
炸粟米小圓球,粟米好甜。

☁️脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁$145

☁️法芥醬忌廉燴黃油春雞配烤中東包 $320

好香~黃油春雞雞肉相當嫩滑!! 法芥醬甜甜的,配中東包啱啱好。中意底下嘅薯仔紅蘿蔔煮得好淋~
2023-11-15 27 瀏覽
食物高水準,菜牌選擇多。忌廉蘑菇濃湯是真正的濃湯,濃稠而足料,全碗蘑菇粒,滿滿蘑菇香,個人是蘑菇控,非常滿意這碗忌廉蘑菇湯。慢煮鮑魚薄切配蘆筍法邊豆沙律,鮑魚柔韌彈牙,調味入味又惹味。脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁,豬肉屬半肥瘦,應該是不少人喜愛的比例,個人則覺得稍肥了。龍蝦芝士通心粉,這個美味非常,面層有濃郁和烤得香口的芝士,亦有相當多的龍蝦肉。環境分室內和戶外,室內舒適;戶外充滿悠閒感和度假風,猶如置身外地。
食物高水準,菜牌選擇多。

• 龍蝦芝士通心粉
2023-11-14 24 瀏覽
The weather was starting to get cooler, so I decided to sit outside with my friends. The weather is very comfortable. We ordered lamb chop, angel hair pasta with sea urchin sauce, and a hot seafood platter: fried shrimp, fried squid, fried spring fish and blue mussels, as well as French fries and fried sweet potatoes. The blue mussels are outstanding and delicious. What a great day.!!!
係就係自己一個食就最free既,想食咩就食咩,唔洗顧及咁多,不過有d餐廳好難,大大份要Share又或者想浪漫d,有氣氛d,都要有人陪先得既,呢間扒房「Coast Seafood & Grill」係我近期食過頗為高質既餐廳,值得推介。👇🏻📌SIGNATURE -  ▪️ Crispy Chroizo Scotch Egg · Ailoli - $125▫️ 黎呢到一定要嗌個「脆炸蘇格蘭蛋配風腸·蒜蓉蛋黃醬」,chef用左左西班牙風腸blend左成蓉,再連埋豬肉炸起卷住隻蛋,炸出黎火候岩岩好,切開裡面賣相非常靚仔,蛋黃仲係流心狀態,食落蛋香十香,正!▪️ Crispy Deep Fried Spanish Chestnut-fed Pork Belly · Thai Yum Sauce - $145▫️ 第二道必試「脆炸西班牙粟飼豬腩·泰式酸辣汁」,chef用秘製滷水汁燒豬腩大概60分鐘,d肉汁完全鎖哂係裡面,咁樣一齊食更加清新爽口。▪️ Seared Abalone Carpaccio · Asparagus French Bean Salad - $215▫️ 估唔到佢地沙律都幾有驚喜,呢個「慢煮

都要有人陪先得既,呢間扒房Coast Seafood & Grill

係我近期食過頗為高質既餐廳,值得推介。👇🏻

📌SIGNATURE -

▫️ 黎呢到一定要嗌個「脆炸蘇格蘭蛋配風腸·蒜蓉蛋黃醬」,

炸出黎火候岩岩好,切開裡面賣相非常靚仔,
蛋黃仲係流心狀態,食落蛋香十香,正!

▫️ 第二道必試「脆炸西班牙粟飼豬腩·泰式酸辣汁」,
chef秘製滷水汁燒豬腩大概60分鐘,d肉汁完全鎖哂係裡面,

咁樣一齊食更加清新爽口。

▫️ 估唔到佢地沙律都幾有驚喜,呢個「慢煮鮑魚薄切·蘆筍法邊豆沙律
鮑魚經過慢煮,口感煙韌略帶咬口,配搭埋法邊豆同埋蘆筍,層次更加豐富;

dressing落左個柚子醋,令成件事更加開胃,唔錯。

▪️ Angel Hair Hairy Crab Roe · Sea urchins - $280

▫️ 最後一定要整返個pasta海膽蟹粉·忌廉天使麵」先啦,
海膽用上加拿大海膽,入口非常綿滑,完全無腥味,好新鮮,

面頭仲有d黑魚子,賣相相當靚仔,而麵條索哂d蟹粉汁
鹹香到位,意粉又有口感,超鍾意呢個。
2023-11-14
今日行經銅鑼灣fashion walk食街,好多餐廳食肆臨立,其中有間Halloween 佈置好正嘅西餐廳,有室內外座位選擇。🧀🍅🥗Burrata Cheese, Heirloom Tomato, Pesto and Basil Salad $145意大利布拉達芝士、有機雜錦番茄沙律~ 有機蕃茄好鮮甜,配上芝士、青醬汁,超級好味。🐙🫒 Garlic Olive Oil Cuttlefish $135香蒜橄欖油浸墨魚片~ 薄切嘅墨魚片,加埋脆炸嘅蒜片,兩者味道好夾,口感豐富。🐖🌶️ Crispy Deep Fries Spanish Chestnut-fed Pork Belly with Thai Yum Sauce $145脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁~肥瘦均勻,炸到香口脆身。可以點酸辣醬、青檸汁。🐃🧀 🌶️ Grilled Argentine Thin Skirt Steak with Burrata cheese and Chimichurri Sauce $340烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士、阿根廷青醬~ 五成熟牛柳,牛味香濃,肉質軟嫩。再加上青醬,提升鮮味。

意大利布拉達芝士、有機雜錦番茄沙律
~ 有機蕃茄好鮮甜,配上芝士、青醬汁,超級好味。

香蒜橄欖油浸墨魚片
~ 薄切嘅墨魚片,加埋脆炸嘅蒜片,兩者味道好夾,口感豐富。

脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁
~肥瘦均勻,炸到香口脆身。可以點酸辣醬、青檸汁。

烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士、阿根廷青醬
~ 五成熟牛柳,牛味香濃,肉質軟嫩。再加上青醬,提升鮮味。
2023-10-26
平時行過fashion walk 都覺得啲氣氛幾chill,所以就黎呢到試下~ 呢到係食地中海菜既,再融合埋意大利🇮🇹、西班牙🇪🇸同法國🇫🇷元素,感覺會特別啲~ 裝修以簡約為主,有白色石牆⚪️🧱,檯燈係木🪵既,有條白色既魚🐟同埋船槳🛶做裝飾,令人感覺幾舒服~ 而野食方面有啲fusion既元素,感覺會有驚喜啲,味道都幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 香煎原條龍脷魚配牛油汁 🐟🧈 - $340 (好味指數:😍😍😍😍)條魚超長,真係幾壯觀🤩 厚肉又多肉,骨🦴唔多,主要中間條大骨🦴,好容易就可以拆到啖啖肉👍🏻 煎得幾香口,表皮金黃香脆,肉質細緻嫩滑,入口juicy又feel到啲油香~ 配埋creamy有奶香🥛既牛油汁🧈有提鮮既效果,如果再鹹啲魚味🐟就更加出~ 另外仲有半舊燒過既檸檬🔥🍋,可以濟落啲魚🐟到就會再清爽啲~ 旁邊仲有啲配料,包括薯仔🥔同紅蘿蔔🥕,薯仔🥔煮到幾腍同粉,紅蘿蔔🥕清新爽口,兩樣都用牛油🧈煮過所以香口啲~慢煮鮑魚薄切蘆筍法邊豆沙律 🫛🥗 - $215 (好味指數:😍😍😍😍🤩)圍到個圓圈⭕️咁上枱幾靚🤩 第一次食鮑魚既菜式咁清爽,味道惹味鮮甜,片左做薄片,煙煙韌韌咁唔會韌,而啲荷

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
香煎原條龍脷魚配牛油汁

慢煮鮑魚薄切蘆筍法邊豆沙律

圍到個圓圈⭕️咁上枱幾靚🤩 第一次食鮑魚既菜式咁清爽,味道惹味鮮甜,片左做薄片,煙煙韌韌咁唔會韌,而啲荷蘭豆🫛幾飽滿,啲邊都唔會吉口,爽口清甜,裡面有幾多豆🫛,仲有清爽多汁既蘆筍,無草青味🌱~ 而個汁除左惹味之外仲酸酸地咁清爽,呢個凍盆用黎做前菜幾好~
西班牙黑毛豬風腿卷
西班牙黑毛豬風腿卷 🇪🇸🐷🥓 - $130 (好味指數:😍😍😍😍)
見到係卷,原本以為係將唔同料卷埋一齊,估唔到好似炸波波咁🟠,表皮金黃酥脆,裡面軟滑creamy,應該係忌廉肉醬薯蓉🥔,配埋面頭36個月黑毛豬風乾火腿🐷🥓,有鹹香又唔覺得漏,旁邊仲有清香既無花果可以解下膩都唔錯~
傳統牛尾濃湯

傳統牛尾濃湯 🐮🥣 - $105 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
通常西湯🥣小編都鍾意飲紅湯,酸酸甜甜會比較開胃🤤 今次既湯🥣既足料,牛尾🐮味道香濃,質感軟腍,同時幾爽口彈牙~ 有幾多番茄🍅、薯仔🥔同蔬菜粒🥬,清新有咬口,係平時羅宋湯🥣既昇華版,亦都幾飽肚~ 另外仲可以配埋金黃香脆又惹味既蒜蓉包🧄🍞tim~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
香煎原條龍脷魚配牛油汁
慢煮鮑魚薄切蘆筍法邊豆沙律
西班牙黑毛豬風腿卷
傳統牛尾濃湯
2023-11-08 31 瀏覽
銅鑼灣有fashion walk 食街有好多唔同食肆揀左呢間有戶外既位置既coast當晚啲萬聖節裝飾仲好靚室內係open kitchen既設計感覺較高級同乾淨而且食物質素都幾有驚喜想推介俾大家🫶🏻▪️前菜先揀牛油果雞肉藜麥沙律碗清新既生菜加牛油果仲有蕃茄配上藜麥口感好豐富▫️香蒜橄欖油浸魷魚片鍾意香蒜既脆香配上爽身既魷魚🦑☺️☺️連啲蒜片都會清哂😉😉▪️好出色既忌廉磨菇濃湯係少有整得好濃好幼滑磨菇打磨得非常幼細但香味仲好出仲有蒜蓉包~而且都幾大碗下🥳▫️海膽蟹粉忌廉天使麵本身飲完一大碗湯都有啲驚叫多左食唔哂但係!呢款天使麵好驚喜好好食!咁岩早兩日食過其他餐廳一款蟹粉小食零蟹味但呢款意粉真係啖啖都有蟹粉既味道而且我好鍾意佢天使麵既口感充滿奶香但唔膩同爽口彈牙又非常軟滑掛到海膽同蟹粉既汁成碟清哂無難度~😨估唔到呢邊食飯都幾chill 我地揀左坐室內望住open kitchen 感覺好有條理又可以期待下下款上碟如果多啲朋友仔gathering坐室外應該都好唔錯有機會黎銅鑼灣都可以同朋友食生日飯吹下水
銅鑼灣有fashion walk 食街有好多唔同食肆

磨菇打磨得非常幼細但香味仲好出
仲有蒜蓉包~而且都幾大碗下🥳

▫️海膽蟹粉忌廉天使麵
本身飲完一大碗湯都有啲驚叫多左食唔哂
但係!呢款天使麵好驚喜好好食!
咁岩早兩日食過其他餐廳一款蟹粉小食零蟹味

如果多啲朋友仔gathering坐室外應該都好唔錯
有機會黎銅鑼灣都可以同朋友食生日飯吹下水
  • 海膽蟹粉忌廉天使麵
  • 忌廉蘑菇濃湯
之前都食過呢間餐廳嘅午餐,覺得佢質素好好環境都非常chill~今日嚟到嗌咗以下食物:🥢凱撒沙律 - 嚟到一定要叫個Green先,呢度嘅salad分量十足,食得出佢係啲用料非常新鮮,生菜爽脆,面頭嘅麵包碎新鮮烘起,配合埋新鮮刨既芝士碎同埋炸得啱啱好嘅煙肉粒,加埋有啲酸酸甜甜嘅dressing ,係一個好好嘅開始🥢炸粟米球- 餐廳招牌菜!五粒粟米球大大粒,炸得卜卜脆~非常好食熱辣辣~面頭仲有一啲酸忌廉,呢個菜式出邊好少見,飲酒一流🥢Pork belly - 脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁,一向都唔太好豬腩肉,但係呢個嘅樣好似好吸引,所以試下,嚟到果然冇失望,因為佢炸完之後反而將啲肥膏好多都炸出,好香口,有啲似我哋中式嘅豬腩仔感覺,不過更加香口❤️配合埋佢嘅泰式酸辣汁同青檸,解腻非常🥢烤阿根廷薄裙肉配burrata cheese- 個牛肉烤到啱啱好,咬落去好腍身,當然本身佢肉質都係好靚嗰部位先可以做到咁腍❤️隔離嘅burrata cheese係我自愛,餐廳俾既份量毫不吝嗇,享受到淡淡芝士嘅獨有Creamy同香味,比起一般餐廳牛扒配薯條或薯菜,享受程度更高❤️見到佢平日午市嘅餐牌其實性價比好高,下次

見到佢平日午市嘅餐牌其實性價比好高,下次試埋佢午市 Menu先❤️
  • 烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士及阿根廷青椒醬
2023-11-02 36 瀏覽
🌸意大利布拉達芝士有機雜錦番茄沙律|$145⭐️推薦!軟韌既布拉達芝士會愈咬愈香,搭配微甜既醬汁加埋番茄非常清新,非常開胃🌸香蒜橄欖油浸墨魚片|$135唔好見佢咁多油浸住就好驚~食落一啲都唔heavy架,面頭炸脆既薄蒜片非常香,墨魚片煙煙韌韌,配酒一流🌸傳統牛尾濃湯|$105侍應好好會幫比分開二人既份量,牛尾湯比較濃同杰身,飲得出好重椒味,牛尾肉好多好大舊🌸法芥醬忌廉燴黃油春雞配炸中東包|$320焗到金黃色既春雞肉質鮮嫩,配上濃郁既法芥醬忌廉燴汁好creamy,底部亦有大量蔬菜。

🌸意大利布拉達芝士有機雜錦番茄沙律|$145
⭐️推薦!

🌸香蒜橄欖油浸墨魚片|$135

🌸傳統牛尾濃湯|$105

🌸法芥醬忌廉燴黃油春雞配炸中東包|$320

2023-10-28 40 瀏覽
Coast(銅鑼灣)今日老公帶咗我去食西餐 ,呢間餐廳位於銅鑼灣地帶, 餐廳設計具特色, 桌面上的燭光 ,昏暗的燈光, 萬聖節的裝飾, 令人一邊進食,一邊陶醉於節日的氣氛中, 實在太浪漫了。餐廳選擇豐富,今次我哋食咗四款嘢食,同大家介紹吓先。1.意大利布拉達芝士有機雜錦番茄沙律$145首先第一道我哋就食咗沙律,沙律材料有布拉達芝士、蕃茄、沙律菜等等。蕃茄配芝士非常好味, Juicy得來帶點奶香。上邊嘅黑醋酸酸甜甜,食落更加Fresh。2.忌廉蘑菇濃湯$95蘑菇湯大大碗,面頭有忌廉同香草作點綴。餐湯蘑菇味濃郁,仲會食到蘑菇碎,好足料,飲落好Creamy。另外,仲配有兩塊蒜蓉包,非常香脆,蒜味濃。3.脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黃醬 $125炸彈賣相好好,一睇就知好味。炸蘇格蘭蛋外脆內軟,入面雞蛋蛋黃仲係流心狀態,做得非常好。外面紮起用上咗腸仔嘅肉,食落更加滋味。另外仲配搭左蒜蓉蛋黃醬,食落層次更豐富。4.海膽蟹粉忌廉天使麵$280依個天使麵非常多忌廉汁!忌廉汁充滿海膽味,非常杰身,好Creamy,意粉可以掛到好多汁。除咗醬汁有海膽,意粉面頭都有海膽,海膽新鮮,食落甘甜。天使麵比較幼身,質地
Coast(銅鑼灣)

1.意大利布拉達芝士有機雜錦番茄沙律$145

2.忌廉蘑菇濃湯$95

3.脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黃醬 $125

4.海膽蟹粉忌廉天使麵$280
依個天使麵非常多忌廉汁!忌廉汁充滿海膽味,非常杰身,好Creamy,意粉可以掛到好多汁。除咗醬汁有海膽,意粉面頭都有海膽,海膽新鮮,食落甘甜。天使麵比較幼身,質地煮得啱啱好,特別掛汁。
2023-10-26 43 瀏覽
銅鑼灣 Fashion Walk成條食街,簡直係一個小小蘇豪區,食街有好多特色餐廳,餐廳各有戶外同室內用餐區,呢個接近秋涼嘅天氣,約埋三五知己坐係戶外用餐,感覺會十分寫意。今日卜左一間海鮮牛扒餐廳 *海饌*,餐廳室內裝修摩登時尚,燈光柔和,座位寬敞舒適,而家適逢接近萬聖節🎃,餐廳更悉心怖置配合節日氣氛。今期出左一個特式蟹🦀嘅menu,有三款菜式:冰鎮原隻登格斯蟹凍食配精選醬汁、蟹粉忌廉醬配炸藍蟹肉卷、海膽蟹粉忌廉天使麵,因為今晚二人進餐,所以選左海膽蟹粉忌廉天使麵😋。🥗烤雞肉牛油果藜麥沙律 沙律材料既豐富又健康,先講下烤雞肉,雞肉十分嫩滑,雞皮好香口;水牛芝士具有豐潤、奶油狀的質感,入口有淡淡奶香,配合埋牛油果一併入口,非常夾配;其他配料,青瓜🥒、蕃茄、烚蛋、藜麥、沙律菜非常新鮮爽脆,整體係一個非常開胃嘅前菜😋。🥣忌廉蘑菇濃湯 湯底濃度適中,蘑菇味道極之豐厚,攪拌湯面嘅忌廉,入口更加順滑,配合埋個香草烤法包🥖,真係冇得輸。🥢脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁店員教路,先將青檸汁放入泰式酸辣汁中,咁樣蘸點豬腩肉食味道就最好,酸辣汁除左可以減去油膩感,辣辣地非常醒胃;豬腩肉選取肥瘦均勻,黃金比

今期出左一個特式蟹🦀嘅menu,有三款菜式:

🥗烤雞肉牛油果藜麥沙律

🥣忌廉蘑菇濃湯

🥢脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁
店員教路,先將青檸汁放入泰式酸辣汁中,咁樣蘸點豬腩肉食味道就最好,酸辣汁除左可以減去油膩感,辣辣地非常醒胃;豬腩肉選取肥瘦均勻,黃金比例嘅位置,豬皮入口卜卜脆,肉質鮮嫩。

🍝 海膽蟹粉忌廉天使麵
天使麵上鋪上海膽同黑魚子,成個天使麵麵即時升格,個醬汁好濃郁,拌勻天使麵非常掛汁,不得不讚個醬汁,蟹粉嘅鮮香爆晒登,喜歡食酸嘅朋友可以蘸點埋個酸醋汁,解膩一流👍🏻。

主打海鮮同牛扒既西式餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk幾條大街都有好多裝修細膩既餐廳🤩 都有唔同菜式選擇但夜晚會比較想享受西式文化餐 😏加上可以係一間餐廳裡面享受多元化菜式非常滿足 😍🌟Creamy Mushroom Soup 💰$95超級濃既菇湯又creamy 🤩又有粒粒菇粒口感又可配香脆蒜包醮落湯裡面🌟Chicken Avocado Cobb Salad 💰$130 一個好有營養價值既沙律🥗裡面材料非常豐富 🙂新鮮牛油果唔會太生🥑 疏菜新鮮例如藜麥再配上酸酸味既醬汁開胃 🥹🌟Crispy Chroizo Scotch w Aioil 💰$125係一個來自英式菜式呈現左流心蛋型態既炸彈 🤣外面包住風腸肉、保留返腸肉本身既鹹香味道😚肉質粒粒質感,而且食落係多層層次 🌟Grilled Argentine Thin Skirt Steak w Burrata cheese & Chimichurri Sauce 💰$340牛簿裙成熟度掌握得好好👍🏻肉汁🥩有被鎖住、慢慢滲出牛味加埋炭燒爐烤出既香氣無得輸 🤤再配埋阿根廷🇦🇷青醬略帶草香味同淡淡回甘酸味 指數:🐻🐻🐻🐻/4粒海饌
主打海鮮同牛扒既西式餐廳

新鮮牛油果唔會太生🥑 疏菜新鮮例如藜麥
再配上酸酸味既醬汁開胃 🥹

係一個來自英式菜式
呈現左流心蛋型態既炸彈 🤣
外面包住風腸肉、保留返腸肉本身既鹹香味道😚
肉質粒粒質感,而且食落係多層層次

牛簿裙成熟度掌握得好好👍🏻
肉汁🥩有被鎖住、慢慢滲出牛味
加埋炭燒爐烤出既香氣無得輸 🤤
再配埋阿根廷🇦🇷青醬略帶草香味同淡淡回甘酸味

指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk) (銅鑼灣)

📍地址:銅鑼灣Fashion Walk食街加寧街9-11號華高大廈地下C及D號舖
☎️ 電話:25768650

#香港美食#港島美食 #銅鑼灣美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #西式 #海鮮
#扒房
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #Japanstyle
#bearbeareat
#bearbeareat銅鑼灣
Coast Seafood & Grill位於銅鑼灣Fashion Walk的食街内。餐廳主打地中海菜,融合了南部意大利、西班牙和法國料理,提供多元化的海島菜式。裝潢設計為歐陸海洋風,室內外均有座位,配上微黄燈光和燭光,又chill又有情調💏🧀意大利布拉達芝士有機雜錦蕃茄沙律 ($145) : Burrata水牛奶芝士充滿奶香,質地柔軟絲滑,配上新鮮蕃茄、火箭菜、青醬及黑醋等,非常開胃🍳脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黄(Hk$125): 風腸以吉列方式製作,外皮脆炸香口,溏心蛋口感濕潤綿密, 滲出流心蛋黃漿🍤西班牙香辣鮮蝦風腸餡角(Hk$135): Empanada金黃色脹卜卜,外皮口感似中式角仔,内部餡料綿滑,鹹香中帶點微辣🥘烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士及阿根廷青醬(HK$340): 薄裙肉的部位是橫隔膜,肉質烤至浅淺粉紅,十分鮮嫩,牛味濃郁,每一口都能感受大自然原味肉味(All subject to 10% service charge)📍Coast Seafood & Grill銅鑼灣Fashion Walk食街加寧街9-11號華高大廈地下C及D號舖(Exit E, Causeway

📍Coast Seafood & Grill
(Exit E, Causeway Bay MTR Station)
  • 脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黃醬
2023-10-20 265 瀏覽
⭐️評分:8.5/10--✳️Thin Skirt Steak 薄裙肉👍👍👍看🥩照片就知道有多粉嫩!!😍最多5成熟!控制得非常好剛好收乾血水,仍保留肉質軟熟嫩滑表面焦香,外面肉質實在雙重豐富口感加上阿根延青醬帶點清新感--布達拉芝士淡淡香氣,外面煙軔內裡猶如乳酪般滑溜厚重有助提升牛肉肉鮮--青菜因吸收了調味汁,相對鹹味偏重用蔬菜包裹牛扒加上芝士,一口吃能增添整體層次,更豐富的口味--✳Crispy Pork Belly 脆炸西班牙粟飼🐷豬腩配泰式酸辣汁 👍❗️把青檸汁加到醬汁裡中和油膩的肥豬腩🤤🤤🤤酥脆的外皮內裡,層層肥肉,夾少量瘦肉😱😱但肥而不膩高溫油炸把油份逼出--✳️Creamy Mushroom Soup 忌廉蘑菇濃湯 👍👍👍濃稠,豐富口味😍滑溜中帶點配料碎蘑菇鮮香味重🤭口感厚重Creamy🩷蒜蓉多士👍👍👍酥脆香口🩷--✳️Chicken Avocada Cobb Salad 烤雞肉牛油果藜麥沙津份量豐富,營運均勻烤雞偏熟較乾身,配合沙津增加青爽--❕份量偏多,兩人份量絕對好飽❕--⭐味道 8.5/10⭐️特色 7.5/10⭐️環境 8/10⭐️性價比 8/10 ⭐️賣相 7/10
⭐️評分:8.5/10
✳️Thin Skirt Steak 薄裙肉👍👍👍
看🥩照片就知道有多粉嫩!!😍
最多5成熟!控制得非常好
剛好收乾血水,仍保留肉質軟熟嫩滑
表面焦香,外面肉質實在
雙重豐富口感
加上阿根延青醬帶點清新感
Thin Skirt Steak 薄裙肉

布達拉芝士淡淡香氣,外面煙軔
內裡猶如乳酪般滑溜厚重
有助提升牛肉肉鮮
青菜因吸收了調味汁,相對鹹味偏重
用蔬菜包裹牛扒加上芝士,一口吃
能增添整體層次,更豐富的口味

❗️把青檸汁加到醬汁裡
中和油膩的肥豬腩🤤🤤🤤
酥脆的外皮
內裡,層層肥肉,夾少量瘦肉😱😱
但肥而不膩
高溫油炸把油份逼出

濃稠,豐富口味😍滑溜中帶點配料碎
蘑菇鮮香味重🤭
口感厚重Creamy
🩷蒜蓉多士👍👍👍酥脆香口🩷

份量豐富,營運均勻
烤雞偏熟較乾身,配合沙津增加青爽

❕份量偏多,兩人份量絕對好飽❕

⭐味道 8.5/10

Thin Skirt Steak 薄裙肉
  • 脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁
  • 烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士及阿根廷青椒醬
2023-10-18 40 瀏覽
銅鑼灣Fashion Walk的美食街裏面嘅餐廳一向都係俾人感覺好Chill, 好有質素😊今次同朋友去銅鑼灣shopping,俾呢一間餐廳吸引咗我哋入去試吓。.餐廳裝修好靚有心思,特別喜歡佢哋嘅空間感,好relax.-Seared Abalone Carpaccio Asparagus French Bean Salad鮑魚份量十足,10分彈牙入味,個汁又非常開胃,配法邊豆,洋蔥,蕃茄等等,相當特別,我同朋友都好喜歡.-Creamy Oyster Chowder個周打湯好creamy, 食到有啖啖嘅蠔肉,10分鮮味,有蒜蓉包配搭係絕配😋-Shrimp Spicy Chorizo Empanada 很喜歡這個小吃,個餡角好脆,咬落去內裏嘅芝士流出嚟、又有蝦肉同腸粒做餡料,層次感好豐富。-Lobster Macaroni賣相不俗,顏色很豐富,食到啖啖龍蝦肉同通粉,夾埋個cream sauce 、材料很豐富.總括而言,個人覺得餐廳服務友善,座位舒適,而且食物質素高質,可以約埋三五知己過嚟試吓

餐廳裝修好靚有心思,特別喜歡佢哋嘅空間感,好relax

French Bean Salad
-Creamy Oyster Chowder