滾得囍宮廷火鍋小炒

Big Boils Club
餐廳: 滾得囍宮廷火鍋小炒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-12 70 瀏覽
🐤嘉慶椰子藏雞濃湯鍋好鮮腐竹皮包住餡料,一個百寶袋嘅造型非常令人期待。放低已經有好清幽嘅椰子味,店員煎開腐竹皮,有雞肉,椰子肉及一些中藥,非常足料!啖湯非常清甜!🐮 本地牛頸脊騸牯牛肉騸牯牛係幼牛時期已被閹割嘅公牛🫣,而本地騸牯牛肉產量唔多,非常矜貴!騸牯牛牛肉味濃郁且鮮甜,牛肉雪花均勻,牛肉味香濃,軟滑易入口!而清甜嘅雞湯令牛肉更鮮甜!🥟滾得囍餃子拼盤.十粒五款餃子各兩粒,包括新鮮菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃、芋泥豬肉餃,以及人氣和牛芝士餃。手工包餃粒粒皮薄餡靚,食到食材原味,其中芋泥豬肉餃口感特別,軟腍腍,但不失豬肉鮮味!🥦滾得囍豐盛雜菜拼盤有多款新鮮時令蔬菜,精心拼砌,差唔多有一斤半重,足料又多選擇!🥚 黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)邪惡但非常之好味,濃郁鹹蛋黃醬,香口味美!而且響鈴及魚皮都脆卜卜,入口又唔油膩!🍤 手打黑松露野菌鮮蝦丸見到松露粒粒,但可能湯底濃厚令到松露感覺沒有太明顯,但係蝦肉非常鮮味彈牙!🎋足料竹蔗茅根打邊爐,當然要清吓熱氣,自家製嘅竹蔗茅根清甜生津解渴!
🐤嘉慶椰子藏雞濃湯鍋

🐮 本地牛頸脊騸牯牛肉
本地牛頸脊騸牯牛肉

🥟滾得囍餃子拼盤.十粒
滾得囍餃子拼盤.十粒

🥦滾得囍豐盛雜菜拼盤
滾得囍豐盛雜菜拼盤

🥚 黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)

🍤 手打黑松露野菌鮮蝦丸
手打黑松露野菌鮮蝦丸

🎋足料竹蔗茅根
打邊爐,當然要清吓熱氣,自家製嘅竹蔗茅根清甜生津解渴!
醬料拼盤
本地牛頸脊騸牯牛肉
滾得囍餃子拼盤.十粒
手打黑松露野菌鮮蝦丸
醬料拼盤
2023-12-08 51 瀏覽
記得喺幾年前食過呢間幾得意,最記得就係佢嘅聖旨,記得嗰陣時係菜單嚟嘅,我都唔係太記得之前有冇張皇帝椅喺度,但係今次嚟到見到張皇帝椅同埋有啲衫仲可以着住影相都幾有型,就算帶啲小朋友嚟都開心影吓相咁☺️-呢度裝修都幾古色古香,我都見好多枱可能係收工過嚟聚會,見啲人都傾得好開心🤣-四川茶皇麻辣鴨血湯鍋呢個湯底比較麻同比較辣食落都好香辣但係如果食唔到辣就建議叫其他佢哋仲俾咗一壺茶俾我哋之後加湯就加茶 都食得出好香茶味個湯有啲豆腐鴨血入晒味-手切本地牛頸脊騸牯(細)呢款牛都比較肉香濃啲食落去油脂分布平均有口感得黎又唔會太過軟腍除咗擺盤好靚之外佢底下仲有啲冰一直可以保鮮住❤️-滾得囍宮廷餃子拼盤有五款餃子食得出有豆苗韭菜豬肉芋頭🥟感覺都係手工包嘅都幾好食-黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)我見到好多台都有叫呢個佢哋係用秘製鹹蛋黃醬炒得好靚超級香嘅咸蛋黃完美地包裹住炸響鈴同炸魚皮每一啖都勁邪惡但係好香好好食🥰-滾得囍豐盛雜菜拼盤雜菜拼盤佢用咗啲竹籤拮住靚靚咁尤其食粟米就好方便啦有支竹籤都好多款蔬菜👍🏻-滾得囍五色拼盤我哋另外仲嗌咗啲冬瓜薯仔紫薯同蓮藕仲有蕃茄提一提大家薯仔真係唔好碌咁耐我一開頭就落咗落去跟住發

四川茶皇麻辣鴨血湯鍋
呢個湯底比較麻同比較辣
食落都好香辣
但係如果食唔到辣就建議叫其他
佢哋仲俾咗一壺茶俾我哋
之後加湯就加茶
都食得出好香茶味
個湯有啲豆腐鴨血入晒味

手切本地牛頸脊騸牯(細)
呢款牛都比較肉香濃啲

紫薯同蓮藕仲有蕃茄
提一提大家薯仔真係唔好碌咁耐
我一開頭就落咗落去跟住發現溶晒🥲🥲
蓮藕都好爽口
冬瓜就吸晒啲汁正!
竹蔗茅根
打邊爐咁熱氣梗係要飲個竹蔗茅根下一下火啦~

位於北角「滾得囍宮廷火鍋店」,開業以來被譽為最佳雞湯底火鍋店,師傅選用100-120日龍崗雞每日熬製8個鐘以上成為鮮味湯底,再配合其他材料熬製,人人讚好,裝修大走宮廷風,環境舒適優雅,而且座位闊落,最適合三五知己齊齊邊爐👍🏻🍲▪️康熙花膠雞湯鍋(半隻)熬製8個鐘以上成為鮮味湯底,師傅仲用傳統燉湯方法,將部分龍崗雞先燉5小時,燉完再將雞肉爆鑊炒出香氣同時炒走多餘雞油同雜質,再連同燉湯精華加入湯底熬製,超級濃郁鮮美,花膠和鮮雞配合湯底更加鮮味無窮🌟🐮▪️本地牛頸脊騸牯牛肉 (細)肉味濃郁鮮甜,而且纖維細嫩、油花均稱,入口牛香軟腍,非常優質🥟▪️滾得囍餃子拼盤和牛芝士一口餃,新鮮菜苗帶子餃,韮菜豬肉餃,馬蹄冬菇豬肉餃,芋泥豬肉餃🍤▪️手打黑松露野菌鮮蝦丸蝦丸口感爽脆,新鮮又彈牙,味道鮮香,仲有濃厚嘅松露味道,超美味🫔▪️黃金雙拼(秘製鹹蛋黃即炸響鈴及炸魚皮)超邪惡嘅鹹蛋黃金雙拼,分別係炸魚皮和炸響鈴即叫即炸之後再用邪惡嘅鹹蛋黃炒香,熱辣辣超級香脆,鹹蛋黃味道更是一絕🥗▪️滾得囍豐盛雜菜拼盤真係超級豐盛,超級大盤的蔬菜,分別有娃娃菜、油麥菜、木耳、蕃茄、粟米,新鮮美味,配合雞湯底定蔬菜令特別鮮甜,真係啱哂

🍲▪️康熙花膠雞湯鍋(半隻)

🐮▪️本地牛頸脊騸牯牛肉 (細)

🥟▪️滾得囍餃子拼盤
和牛芝士一口餃,新鮮菜苗帶子餃,韮菜豬肉
餃,馬蹄冬菇豬肉餃,芋泥豬肉餃

🍤▪️手打黑松露野菌鮮蝦丸

🫔▪️黃金雙拼(秘製鹹蛋黃即炸響鈴及炸魚皮)

🥗▪️滾得囍豐盛雜菜拼盤
真係超級豐盛,超級大盤的蔬菜,分別有娃娃菜、油麥菜、木耳、蕃茄、粟米,新鮮美味,配合雞湯底定蔬菜令特別鮮甜,真係啱哂打邊爐

🍯▪️竹蔗茅根
自家裝非常足料,清甜解渴又可以清熱氣 ,打邊爐飲一流

• 和牛芝士一口餃
2023-11-30 48 瀏覽
天氣轉涼最啱打邊爐,去咗呢間幾有特色嘅火鍋店,店內裝潢走中式宮廷風,仲有啲打卡位,連菜式都加入宮廷元素。.🍲 康熙花膠雞湯鍋(半隻) $298湯底望落幾濃郁,花膠同雞件分開上,花膠大大塊,湯底滾咗之後,店員會將花膠剪細塊落入湯底,再加埋半隻鮮雞。雞湯味鮮香濃,雞肉都幾嫩滑,打邊爐之前一定要飲咗湯先,感覺好滋補( ˘ ³˘) .🐮 本地牛頸脊扇牯牛肉(細) $318牛頸脊肉色嫩紅紋理細緻,油脂分布均勻,切得厚薄適中,入口牛味濃郁,肉質鮮嫩帶點油脂甘香。.🥟 滾得囍餃子拼盤 $138拼盤有5款餃子各兩粒,包括和牛芝士餃、新鮮菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃、芋泥豬肉餃。粒粒皮薄飽滿,和牛芝士餃幾有新意,菜苗帶子餃鮮甜清爽,馬蹄冬菇豬肉餃囗感豐富。.🟡 黃金雙拼 $88雙拼有炸響鈴同炸魚皮,外層沾滿鹹蛋黃醬,口感鬆脆唔油膩,鹹蛋黃味道香濃,就咁食或者浸湯食,雙種滋味。.🦪 沙白蜆 $88肉質新鮮脹卜卜,味道鮮甜。.🥬 滾得囍豐盛雜菜拼盤 $78雜菜拼盤有多款蔬菜、粟米、番茄、雲耳等,擺盤色彩繽紛,全部都好新鮮。.🎋 竹蔗茅根(一渣) $78清潤解渴唔會太甜,啱晒打邊爐可以清下熱氣。.總

🍲 康熙花膠雞湯鍋(半隻) $298

🐮 本地牛頸脊扇牯牛肉(細) $318

🥟 滾得囍餃子拼盤 $138

🟡 黃金雙拼 $88

🦪 沙白蜆 $88
肉質新鮮脹卜卜,味道鮮甜。

🥬 滾得囍豐盛雜菜拼盤 $78

🎋 竹蔗茅根(一渣) $78
清潤解渴唔會太甜,啱晒打邊爐可以清下熱氣。
總括而言:餐廳空間寬敞闊落,環境古色古香,燈光暗暗地幾有氣氛。湯底同食物選擇幾多,款款湯底都加入中式宮廷元素(●'◡'●)ノ無論環境擺設、餐具、菜式都有心思,用餐體驗不錯。

Heading: 中式宮廷風火鍋
位於北角馬寶道呢間❤︎︎滾得囍❤︎︎高質火鍋店,店內以宮延風做主題😍一入店內就有張金色嘅大龍椅😀重有埋宮延服比大家著來打卡呃like📸添,呢到地方好闊落,座得好舒服,野食方面全部都好有水準,超推介大家來呢度火鍋👍🏻❤︎︎康熙花膠雞湯鍋(半隻)❤︎︎用一大隻金色鍋上嘅湯底,重有個金龍頭裝飾,恍如置身於宮廷用膳🤣湯底滾起後,店員會幫手剪花膠,落埋雞之後就可以飲湯,啖湯係師父每日熬製8個鐘以上而成,將隻雞先燉後炒,超鮮味香濃,龍岡雞入口非常嫩滑,花膠夠厚身👍🏻❤︎︎本地牛頸脊騸牯牛肉(細)❤︎︎呢盤牛又係用宮廷式嘅器皿上,重插住啲花😍💕靚到暈,呢間火鍋店真係好有心思,騸牯牛肉肉質嫩滑,脂肪油花豐富肥美👍🏻❤︎︎滾得囍餃子拼盤.十粒❤︎︎內有五款餃子🥟全部都係人手包架😋餡料豐富,餃子皮厚薄適中,最正係和牛芝士餃🤤好特別,和牛嘅油香加埋芝士簡直係邪惡嘅絕配😈⁂和牛芝士一口餃⁂新鮮菜苗帶子餃⁂韮菜豬肉餃⁂馬蹄冬菇豬肉餃⁂芋泥豬肉餃❤︎︎滾得囍豐盛雜菜拼盤❤︎︎呢個雜菜拼盤超勁,有成8款菜以上,蓮藕同木耳都有🤭,菜與菜之間幾乎冇空位,比足料你地👍🏻唔係間間火鍋都噤足料,真心讚💕❤︎︎黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)❤︎︎炸魚皮+響鈴,個黃金炸魚皮超出色😋

❤︎︎康熙花膠雞湯鍋(半隻)❤︎︎

⁂馬蹄冬菇豬肉餃
⁂芋泥豬肉餃

❤︎︎滾得囍豐盛雜菜拼盤❤︎︎

❤︎︎黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)❤︎︎
炸魚皮+響鈴,個黃金炸魚皮超出色😋👍🏻推薦大家必叫之選,即叫即炸,大大塊超香脆鹹香🤤就算凍左都噤脆,唔會油淋淋👍🏻個鹹蛋黃醬好食到喊😭

❤︎︎黃沙靚豬潤❤︎︎
大大塊超厚切😍淥2分鐘就食得,超爽口👍🏻

❤︎︎竹蔗茅根(熱)❤︎︎
好小地方會有熱/凍嘅竹蔗茅根揀,店主真係好貼心😬💕一飲就知係自家製,甜度岩岩好,打邊爐最好飲佢,清熱下火。
2023-11-29
  • 康熙花膠雞湯鍋
天氣涼左好愛打邊爐,想搵一暗地方大同質素好火鍋, 滾得囍宮廷火鍋真係好啱,而且好近 mtr, 好方便,食完去邊都得,最正既係食材好好味~花膠、雞半隻成碼上既花膠好豪氣呀,真係好食到唔停得口, 花膠真係好正,雞就真係超滑既,份量都好足夠手切本地牛頸脊(細)牛味十足,好食又有口感,最愛既打邊爐牛頸脊滾得囍宮廷餃子拼盤餃子都有驚喜, 皮薄餡靚黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)依個係超香超脆滾得囍豐盛雜菜拼盤靚靚佈置及食材,新鮮,好鐘意竹蔗茅根最啱解熱氣既

花膠、雞半隻

手切本地牛頸脊(細)

牛味十足,好食又有口感,最愛既打邊爐牛頸脊

滾得囍宮廷餃子拼盤

餃子都有驚喜, 皮薄餡靚

依個係超香超脆

滾得囍豐盛雜菜拼盤

靚靚佈置及食材,新鮮,好鐘意

最啱解熱氣既
題外話/補充資料: 宮廷式~花膠。足料打邊爐必選
2023-11-27
生日
  • 手切本地牛頸脊(細)
  • 花膠、雞半隻
2023-11-22 655 瀏覽
微服出巡都好一段日子,女皇是時候擺駕回宮,好好品嚐一頓美味宮廷火鍋了。今次來到這間火鍋店,以滿清皇宮為主題,裝潢及爐具等都大走宮廷風路線。等候期間已見門口處有食客小妹妹在穿小格格服飾於龍椅前影相打卡,實在好玩。還未點餐前,店員率先奉上九宮格調味醬料及開胃小前菜俾客人享用。麻辣鍋已食得太多,今餐就食得滋補養生一點,點了康熙花膠雞湯鍋,超有氣勢的龍頭火鍋爐具盛載著雞湯湯底,花膠及半隻雞的雞件會分開上,店員會在你面前剪開超大塊的花膠逐塊放入湯內,足證真材實料!先飲碗充滿花膠精華的湯來滋補一下,補充下膠原蛋白,然後再放雞件,雞肉好滑肉質鮮嫩,雖說只得半隻,但份量算挺多。至於火鍋的另一主角是手切本地牛頸脊騙牯牛肉,每塊牛肉的油脂分布都好平均,切得厚薄適中,大概滾一分鐘左右就可以食,肉味香濃。但最極力推薦的一定是顏色賣相都極鮮豔又邪惡的黃金雙拼,即炸響鈴及炸魚皮,它們的外層塗滿鹹蛋黃,脆卜卜,就算輕輕一焯依然香酥鬆脆味濃!另一道令我覺得驚喜的是手打黃金流心鮮蝦丸,大大粒,入口彈牙有質感,中間堅有流心,正是咸香兼備的鹹蛋黃醬。另外,亦點了份滾得囍宮廷餃子拼盤,牛、豬及菜類的餃子都有,每一粒都餡料爆滿
另外,亦點了份滾得囍宮廷餃子拼盤,牛、豬及菜類的餃子都有,每一粒都餡料爆滿!
至於豐盛雜菜拼盤的菜類亦挺多的,包括唐生菜、油麥菜、皇帝菜、菜心苗、黑木耳、娃娃菜、新鮮粟米等,全部都好新鮮,用作最後的一道火鍋食才,多吃點纖維可幫助腸胃消化。
2023-11-20
2023-11-17 52 瀏覽
天氣逐漸轉涼,更有了吃火鍋的意欲了。今次點了康熙花膠雞湯鍋(半隻/$318),花膠湯底用上龍崗雞,每日熬製八個鐘以上。店員先上湯底,再端上花膠及半隻雞並加進去。雞湯味道濃郁,不禁使人一連喝了幾碗。本地牛頸脊騸牯牛肉(細/$318)限定提供,打卡一流,牛肉油脂分布均勻。滾得囍餃子拼盤十粒($138)有和牛芝士一口餃、新鮮菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃及芋泥豬肉餃,各兩粒,都比較特別,兩個人分享就什麼口味都可以試一下了。滾得囍豐盛雜菜拼盤($128)夠健康,蔬菜也都新鮮。黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬 $88)有黃金炸魚皮及黃金響鈴,味道不錯。沙巴蜆($88)鮮甜滑嫩,絕對新鮮!火鍋又怎可以不配冰涼的飲料,足料竹蔗茅根一渣($78)清甜好喝,1664生啤(500mL $88)則清涼解渴!
天氣逐漸轉涼,更有了吃火鍋的意欲了。

滾得囍豐盛雜菜拼盤($128)夠健康,蔬菜也都新鮮。

沙巴蜆($88)鮮甜滑嫩,絕對新鮮!

2023-11-15 50 瀏覽
今日黎到北角讓我們一同探索這家宮廷式火鍋店所帶來的味覺奢華享受花膠雞湯鍋花膠雞湯鍋絕對是一道讓人驚艷的湯底。湯底清澈鮮甜,花膠的滑嫩口感與雞湯的鮮美完美融合。每一口都帶來了滿滿的鮮香,令人回味無窮。這家店嚴選新鮮食材,花膠的質感鮮美,為湯底增添了豐富的口感和滋味,給人一種宮廷美食的奢華感手切本地手頸脊肉質鮮嫩多汁,每一片肉都經過精心的處理,口感細膩柔軟,帶有濃郁的肉香。這道菜的食材新鮮,肉質的鮮美和口感都是一流的,讓人愛不釋手。手切本地手頸脊是一道令人垂涎的美味,絕對值得一試黃金雙拼(炸魚皮及響鈴)魚皮酥脆,咸蛋黃的香濃與魚皮的口感完美結合,每一口都帶來了濃郁的風味。這道菜的食材新鮮,魚皮的脆度和咸蛋黃的香濃度都是絕佳的,給人一種令人滿足的食用體驗。咸蛋黃炸魚皮及響鈴的口感和味道都讓人驚艷,是一道不容錯過的佳餚豬頸肉片豬頸肉紋理緊實,肉質鮮嫩多汁,入口即化。每一片肉都經過細心處理,口感細膩柔軟,帶有豐富的肉香。這道菜使用的是新鮮的豬頸肉,質量優良,讓人吃得安心又開心。豬頸肉片的口感和味道都非常出色,絕對是一道能夠滿足味蕾的美食選擇餃子拼盤當中有和牛芝士餃子,牛肉和芝士的搭配恰到好處,牛
今日黎到北角
讓我們一同探索這家宮廷式火鍋店所帶來的味覺奢華享受

花膠雞湯鍋

手切本地手頸脊

黃金雙拼(炸魚皮及響鈴)

豬頸肉片

餃子拼盤

當中有和牛芝士餃子,牛肉和芝士的搭配恰到好處,牛肉的鮮美和芝士的濃郁相互輝映。每一口都讓人感受到和牛的鮮嫩和芝士的香濃,給人一種極致的享受。這道菜的食材選用上乘的和牛,質量保證,給人一種高品質的味覺體驗
還有新鮮菜苗帶子餃,餃子外皮Q彈有嚼勁,內餡則搭配了新鮮的菜苗和鮮美的帶子。每一口都能感受到菜苗的清爽和帶子的鮮甜,口感豐富新鮮菜苗帶子餃是一道能夠帶來清新口感的美食選擇

天氣開始轉涼❄️,又到左打邊爐🍲既季節啦同朋友就搵左呢間非常特色出色既火鍋餐廳,餐廳風格名如其店,環境係好有特色既宮廷風,非常特別❤️餐務服務態度亦非常Nice👍🏻火鍋湯底就簡左🍲,四川茶皇麻辣鴨血湯鍋😍一上枱麻香味撲鼻😋,食慾大增,麻麻香香辣辣咁,超級惹味,辣得爽辣得好過癮🔥,入面既鴨血份量多,大大塊,好有咬口手切本地牛頸脊(細)就咁睇啲紋路就好靚,食落牛香味都濃厚,口感有咬勁,愈咀嚼牛香愈出,非常好食🤤滾得囍宮廷餃子拼盤和牛芝士一口餃,新鮮菜苗帶子餃,韮菜豬肉餃,馬蹄冬菇豬肉餃,芋泥豬肉餃,各兩粒黃金雙拼即炸響鈴同炸魚皮外皮都包滿鹹蛋黃,食落超級香口惹味,就咁食都好出色,作為火鍋食用更有風味沙白蜆:隻隻都好肥美飽滿,味道更係鮮甜👍🏻滾得囍豐盛雜菜拼盤:菜類品種豐富❤️竹蔗茅根:夠清甜
天氣開始轉涼❄️,又到左打邊爐🍲既季節啦

餐務服務態度亦非常Nice👍🏻

火鍋湯底就簡左🍲,四川茶皇麻辣鴨血湯鍋😍

手切本地牛頸脊(細)

黃金雙拼

沙白蜆:隻隻都好肥美飽滿,味道更係鮮甜👍🏻

滾得囍豐盛雜菜拼盤:菜類品種豐富❤️

竹蔗茅根:夠清甜
一到秋天,邊爐心癮起,呢種天氣雖然未到好凍,但都好想打邊爐啦,最近去咗北角呢間---🌟滾得囍宮廷火鍋🌟個名一聽就知係打邊爐為主,湯底都有好多款選擇🤩餐廳個環境仲好有宮廷古典風,個裝修好特別🤭._.🐥 | 康熙花膠雞湯鍋 (半隻) | 🐥見到個名又花膠又雞湯好似好濃好滋補,雞件真係半隻砌好一舊舊,大隻又肥美,花膠數量兩人食係堅多,落完花膠幾分鐘後就可以花膠連雞湯一齊飲,勁濃郁又鮮甜嘅雞湯味💕·🐂 | 本地牛頸脊騸牯牛肉 | 🐂牛肉上枱擺盤好靚好有仙氣,好啱打卡影相,牛肉砌成一片片雪花紋靚,淥一淥轉咗色就食得,肉質好腍身·🥟 | 滾得囍餃子拼盤(十粒)| 🥟餃子一半一半味道,一半係肉餡,另一半係菜苗餡,一碟就已經可以轉換下口感,唔洗咁悶·🥬 | 滾得囍豐盛雜菜拼盤 | 🥬雜菜拼盤一盤數量多,種類又豐富勁有誠意,兩人食的話食菜都真心會覺得飽果種🫣·💛 | 黃金雙拼 (秘製啵蛋黃醬) | 💛蛋黃味勁濃勁惹味,尤其是個蛋黃醬魚皮好出色,香脆得黎又大塊,又有濃濃嘅蛋黃起沙口感·🦐 | 手打黄金流心鮮蝦丸(四粒)| 🦐鮮蝦丸香濃彈牙,裏面仲有流心蛋黃,勁惹味又夠曬特別·🧡 | 足料竹蔗茅根(一渣 )
._.
🐥 | 康熙花膠雞湯鍋 (半隻) | 🐥
🐂 | 本地牛頸脊騸牯牛肉 | 🐂
🥟 | 滾得囍餃子拼盤(十粒)| 🥟
🥬 | 滾得囍豐盛雜菜拼盤 | 🥬
💛 | 黃金雙拼 (秘製啵蛋黃醬) | 💛
🦐 | 手打黄金流心鮮蝦丸(四粒)| 🦐
鮮蝦丸香濃彈牙,裏面仲有流心蛋黃,勁惹味又夠曬特別
🧡 | 足料竹蔗茅根(一渣 )| 🧡
一渣兩個人飲剛剛好,又唔會太甜
._.
2023-11-07 55 瀏覽
湯鍋: 椰子藏雞Igable🤳 加咗乾冰上鍋時煙霧離漫,超靚💕用一塊大腐皮裝住雞件同椰子,成個大福袋咁好得意😍本地牛頸脊騙牯牛肉(細)牯牛肉好適合打邊爐,肉味濃,肉質好柔軟軟腍厚薄適中,只需要1分鐘左右就可以食👍🏻滾得囍餃子拼盤和牛芝士一口餃,新鮮菜苗帶子餃,韮菜豬肉餃,馬蹄冬菇豬肉餃,芋泥豬肉餃個人最鍾意菜苗帶子餃同埋馬蹄冬菇豬肉餃,呢兩款十分有口感好爽脆👍🏻牛柏葉夠新鮮,切嘅size啱啱好可以一啖食晒👍🏻黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)激邪惡!響鈴同埋魚皮多沾滿咗蛋黃,10分正滾得囍豐盛雜菜拼盤貪佢多種類,咩都有啲👍🏻竹蔗茅根打邊爐最啱飲可以降吓火冇咁燥熱😋滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖

湯鍋: 椰子藏雞
Igable🤳 加咗乾冰上鍋時煙霧離漫,超靚💕
用一塊大腐皮裝住雞件同椰子,成個大福袋咁好得意😍

本地牛頸脊騙牯牛肉(細)
牯牛肉好適合打邊爐,肉味濃,肉質好柔軟軟腍
厚薄適中,只需要1分鐘左右就可以食👍🏻

滾得囍餃子拼盤

牛柏葉
夠新鮮,切嘅size啱啱好可以一啖食晒👍🏻

激邪惡!響鈴同埋魚皮多沾滿咗蛋黃,10分正

滾得囍豐盛雜菜拼盤
貪佢多種類,咩都有啲👍🏻

打邊爐最啱飲可以降吓火冇咁燥熱😋

滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
天氣開始涼啦 今晚再去 打邊爐🍲之前去都係食卜卜蜆湯底 今次就試下花膠雞湯底唔好睇佢花膠雞半隻 已經好夠食而且啖啖花膠好滋潤🥰🥰湯底滾咗之後先落花膠 煲一陣就可以食喇‼️落啲雞之前記得試咗個花膠湯先湯底好清甜 而且花膠有豐富膠原蛋白 養陰潤肺補腎 好啱食😆😆打邊爐點少得叫啲肉🥩菜🥬之類🥩手切本地牛頸脊(細)打邊爐相信大家都鍾意食肥牛我就鍾意有咬口加少脂肪嘅牛頸脊兩個人食一個細嘅就夠多朋友去就建議叫個拼盤啦😉💯黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)每次黎必點‼️人多叫一份一定要encore之選炸響鈴同炸魚皮嘅外層都係滿滿嘅鹹蛋黃個人建議炸響鈴落湯滾3️⃣秒就🆗‼️而炸魚皮可以試下趁熱食 再落湯浸 兩種滋味😋🥟滾得囍宮廷餃子拼盤餃子嘅選擇好多有選擇困難症嘅話 直接叫個餃子拼盤牛肉 豬肉 菜類都有 樣樣都可以試下🤣🥬滾得囍豐盛雜菜拼盤想食啲蔬菜🥬叫個雜菜拼盤粟米番茄生菜等等平時食開嘅都有而且好新鮮 🌽夠甜呢間打邊爐無論同friend同成班屋企人黎一樣啱食每次黎食物水準真係keep到而且地方闊落 坐得舒服 😌😌
天氣開始涼啦 今晚再去 打邊爐🍲
之前去都係食卜卜蜆湯底 今次就試下花膠雞湯底
唔好睇佢花膠雞半隻 已經好夠食
而且啖啖花膠好滋潤🥰🥰
湯底滾咗之後先落花膠 煲一陣就可以食喇‼️
落啲雞之前記得試咗個花膠湯先

打邊爐點少得叫啲肉🥩菜🥬之類
🥩手切本地牛頸脊(細)
打邊爐相信大家都鍾意食肥牛
我就鍾意有咬口加少脂肪嘅牛頸脊
兩個人食一個細嘅就夠
多朋友去就建議叫個拼盤啦😉

💯黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)
每次黎必點‼️人多叫一份一定要encore之選

呢間打邊爐無論同friend同成班屋企人黎一樣啱食
每次黎食物水準真係keep到
而且地方闊落 坐得舒服 😌😌

2023-11-06 41 瀏覽
打邊爐最緊要係個湯底而既湯底真係精粹除咗賣相靚仲味道好💯而且火鍋配料亦好高質 🌟椰子藏雞湯鍋 一上枱已經煙霧彌漫再配埋個宮庭風既🐲鍋真係好有睇頭‼️散煙後就見到包到好靚既黃金腐皮店員幫忙剪開後就見到包裹住椰子🥥同雞件湯底好清甜帶濃濃既椰香味仲有份量好多既嫩滑雞件🐔呢個湯底真係好推薦🙌🏻🌟手切本地牛頸脊鍾意食手切牛 因為手切保留到牛肉本身既筋食落口感比機切更好 而且切得厚薄適中牛頸脊肉質鬆化且牛味濃🐮🌟 滾得囍宮廷餃子拼盤一次過可以試到多款餃子有和牛芝士餃,韭菜豬肉餃,芋泥豬肉餃,菜苗帶子餃同馬蹄冬菇豬肉餃每款都皮薄且餡料足🌟 黃金雙拼即炸響鈴及炸魚皮兩款都沾滿鹹蛋黃醬 即炸夠哂脆口🌟滾得囍豐盛雜菜拼盤有生菜,西洋菜,蕃茄,蓮藕,粟米同黑木耳等種類夠哂多🌟手打珍珠帶子墨魚丸墨魚丸咬落夠哂彈牙中間仲包住鮮甜帶子💯🌟竹蔗茅根味道清甜又清熱 最岩打邊爐飲👍🏻
打邊爐最緊要係個湯底

🌟 黃金雙拼
即炸響鈴及炸魚皮
兩款都沾滿鹹蛋黃醬 即炸夠哂脆口

🌟滾得囍豐盛雜菜拼盤
有生菜,西洋菜,蕃茄,蓮藕,粟米同黑木耳等
種類夠哂多

🌟手打珍珠帶子墨魚丸
墨魚丸咬落夠哂彈牙
中間仲包住鮮甜帶子💯

🌟竹蔗茅根
味道清甜又清熱
最岩打邊爐飲👍🏻
2023-10-26 570 瀏覽
#北角地膽 今次去宮廷風嘅火煱店-滾得囍宮廷火鍋小炒打邊爐!餐牌主打高質花膠雞湯鍋、麻辣火鍋及多款手工火鍋配料;以復古宮廷風裝潢,門口仲有得免費借古裝著;真係好似穿越左去古代咁呀! 🍍武則天原個鳳梨冬陰功蜆濃湯鍋 :超igable 嘅湯鍋以原個鳳梨上枱;酸甜嘅鳳梨與惹味香口嘅濃湯結合,帶來特嘅冬陰公湯氣,酸酸辣辣勁開胃;粒粒蜆肉隻隻都肥美飽滿,新鮮鳳梨煮完都好鮮甜,十分高質!🥩手切本地牛頸脊(細) :上枱勁豪華嘅牛頸脊,以新鮮的本地牛肉切得厚薄適中;紋理清晰、肉味香濃、油脂香醇,肉質軟嫩無比!🍶花雕雞件:用花雕浸住嘅雞件,煮完後雞肉仍然軟嫩,肉質滑溜;有半隻雞嘅份量! 🥟滾得囍宮廷餃子拼盤 :一共五種餃子各兩粒,包括有新鮮菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃、芋泥豬肉餃同和牛芝士餃;一次過試哂咁多手工餃子,款款都咁好食!餡料爆滿! 🍢黃金雙拼(即炸響鈴及黃金炸魚皮) 🍢:呢個驚喜組合有我至愛嘅咸蛋黃醬炸魚皮,香酥鬆脆,味道香濃!仲有即炸響鈴,口感脆卜卜唔油膩!🥬滾得囍豐盛雜菜拼盤 :多種新鮮蔬菜的組合,包括嫩綠嘅蔬菜同香甜嘅粟米等!🎋竹蔗茅根 :清新甘甜嘅竹蔗茅根,解渴健康又解膩,冰

粒粒蜆肉隻隻都肥美飽滿,新鮮鳳梨煮完都好鮮甜,十分高質!

🎋竹蔗茅根 :清新甘甜嘅竹蔗茅根,解渴健康又解膩,冰冰涼涼又唔會太甜!

滾得囍宮廷火鍋
地址📍: 北角馬寶道33號馬寶學林1樓116-125號舖